fly igjennom det.

(annonselenke) jakke fra nelly HER/ bukse fra only / sko fra nike / skjorte fra romwe.


I dag tok jeg turen til en, overasskende nok, veldig søt og hyggelig tannlege som ga meg god hjelp med visdomstannen. Jeg er en av de som har hatt utelukkende dårlige opplevelser hos tannlegen, så heldigvis ser den trenden ut til å snu for min del. Enn så lenge, haha. Jeg har nemlig en ganske utbredt betennelse i visdomstanna som enda ikke har sett dagens lys, altså tanna må trekkes fra veldig langt nede. Det vil si, det må både skjæres, hugges og så må tannlegen sy igjen for at jeg skal være kvitt smertene. Han sa man kan være dårlig i over en uke etterpå, og at jeg gjerne kunne få symelding – orket ikke stille han spørsmålet om hvordan man sykemelder seg fra blogg, så når den tid kommer får dere heller bare holde ut med at jeg ser litt oppblåst ut. Jeg og tannlegen ble enige om å ta dette inngrepet etter Hove, slik at jeg slipper å ta så mye hensyn til alt mens jeg er på festival – datoen hvor det smeller er altså 12. juli, og fram til den tid har jeg to valg:

1. Få lokalbedøvelse, og være våken under inngrepet (for dette blir faktisk et inngrep, legen som skal utføre det er utdannet kirurg!). Jeg kommer altså til å være våken, se alt, huske alt, men forhåpentligvis ikke føle noe særlig.
2.
Få en slags narkose, hvor jeg ikke sover, men ifølge legen er så fjern at jeg ikke kommer til å huske noe i etterkant. “Det er som å fly, som å være rusa” forklarte han for meg. Dette koster da 3000 kr ekstra, og jeg må til Drammen.

Så, hva ville dere ha gjort? Det frister jo aller helst å være litt smårusa og å fly igjennom hele opplevelsen, men det er jo ikke så bra å da ha vært i narkose tre ganger på under et år, og i tillegg betale 3000 kr for det. Så, dere som har vært igjenom noe lignende – er det helt jævlig, eller klarer jeg meg uten?  Og var dere dårlig lenge etter?  Prøver å planlegge litt framover. 

149 kommentarer
    1. Jeg har fått behandling, og da valgte jeg å være under narkose. Jeg har gjort det to ganger, og det var bedre. Jeg har en gang ikke tatt noe, noe som var helt for jævlig. Jeg anbefaler på det sterkeste å betale 3000 kr. Det er virkelig verdt det

    2. Jeg har også gjort det, og det var så lite vondt at jeg ble overrasket! Gruet meg som en hund i forkant, men det hele var over på 10-15 min og var nesten ikke vondt. Ja, det var vondt i ca en uke etter, men helt overkommelig (og jeg er pysete…) Vil på det sterkeste fraråde deg narkose; som du sier er det ikke bra for kroppen 🙂

    3. Du kan vel umulig ha såå vondt hvis du klarer å vente så lenge? Er vel ikke så mye bedre å medisinere seg mot smertene i mens heller?
      Meen.. Nå vet jo jeg ikke noe utover det du har skrevet på bloggen! Digger deg anyways, håper du ikke tar dette som “hate”.

    4. Hei!
      Jeg har transplantert to tenner, det vil si at jeg forflyttet to tenner fra øvre del ned til de andre. Med dette måtte jeg skjære i tannkjøttet for å ta ut den ene tannen for så å sy begge to ned i nedre del av munnen. Jeg tok det med bedøvelse, fikk tre bedøvelsessprøyter. Utenom at du kjenner stikket fra bedøvelsessprøytene kjenner du ingenting annet under inngrepet. Så det å skjære i tannkjøttet for å ta ut en tann også sy den og en annen tann ned der jeg måtte trekke to andre tenner, gikk fint med vanlig bedøvelse. Jeg hadde med iPod og hørte på musikk under hele inngrepet. Så å trekke en visdomstann skal du nok klare helt fint uten narkose!
      Lykke til 🙂

    5. jeg måtte fjerne alle mine fire visdomstenner kirurgisk ved bare lokalbedøvelse. Den første tanna hadde ikke bedøvelsen begynt å fungere skikkelig så akkurat siste trekket var helt jævlig vondt, men med de tre andre var det bare etter som var helt forferdelig! var litt ubehagelig og ekkelt å høre på under selve inngrepet (når man ser bort ifra selve bedøvelsen), men det å ikke klare å spise skikkelig føde på over en uke va helt klart det værste! 😉 så jeg kan ikke anbefale lokalbedøvelse siden jeg ikke har hatt “narkose”, men jeg fjerna jo faktisk i tre omganger uten problemer (selv om jeg fikk en dårlig start”)!
      men viktig at du har mye forskjellig myk mat etter inngrepet! det var feks stor forskjell mellom meg og kjæresten hvor han spiste pizza noen timer etter inngrepet, og meg som gikk ned 2 kg på ei uke fordi jeg ikke fikk i meg mat! bedre føre var! 😉 lykke til!

    6. Jeg har nettopp fjernet 3 visdomstenner, og skal fjerne den siste snart. Jeg måtte også skjære, hugge og sy som du skriver her, og hadde lokalbedøvelse. Jeg er ingen fan av sprøyter, så jeg fikk en tablett en time før som skal gjøre meg litt mer likegyldig, dop rett og slett. jeg hadde vondt i over to uker etterpå som er litt unormalt, men jeg vil anbefale deg å ta lokalbedøvelse med en slik tablett først, blir på en måte det samme som å få narkose, siden jeg husker så og si ingenting fra operasjonen som tok 1,5 time.. føltes mer ut som ti minutter for min del.
      lykke til!!

    7. Jeg skulle trekke to tenner og fikk lokalbedøvelse en gang, og hadde jeg hatt valget ville jeg valgt narkosen. En ting er å få selve bedøvelsen (veldig pyse når det kommer til nåler), men det å se alt som er inni munnen din, høre alt de sier. Det er helt grusomt, og du ligger egentlig bare å venter på smerten. Det i seg selv synes jeg ikke noe om. Har selv vært i narkose flere ganger pga operasjoner i munnen, og det er selvfølgelig noe annet, men hundre ganger bedre.

    8. Hei! Tok min visdomstann for to uker siden. Selve inngrepet var ingen problem, men smertene etterpå var verre. Jeg hadde også stor betennelse i tanna som lå under tannkjøttet. Måtte skjære og sy to sting. Det var veldig uproblematisk å få den ut selv om den var langt under tannkjøttet. Jeg synes det ikke er verdt å bruke 3000 kr ekstra. Smertene er verst etterpå uansett! Skal ta neste tann om en uke. Gruer meg ikke til inngrepet, men til dagene etterpå. Det går helt fint Sophie! Klarer du tattoo’s så klarer du dette 🙂 Klem

    9. Har vært utplassert på tannklinikk i et år nå, og har sett på tannleger som utfører dette maaange ganger nå. Jeg har aldri sett noen som har fått lystgass, som jeg trur er det du skriver her og som jeg vet man kan få under tannbehandling. Alle har fått lokalbedøvelse og ikke kjent noe som helst!:-) inngrepet går veldig fort, og er ingenting å grue seg til! Så jeg anbefaler å ikke kaste bort 3000 kr på det!

    10. Jeg har operert ut to visdomstenner nede, da disse lå å presset på tenne og nerver i underkjeven og lå fortsatt under tannkjøttet. Jeg fikk lokalbedøvelse, og kjente ingenting under inngrepet. Første gangen gikk jeg til min vanlige tannlege, som tydelig ikke hadde gjort dette så mye. Hun fikk veiledning av en kirurg og brukte en hel time. Jeg var gul og blå i en uke, og hadde mye vondt i litt over en uke, smertestillende hadde kortvarig effekt. Når jeg måtte ta den andre gikk jeg til en kjevekirurg. Kjempe dyktig fyr, som brukte 15 min på alt. Jeg ble selvfølgelig veldig hoven på den siden, men varte bare i et døgn cirka. Jeg ble verker gul eller blå, og trengte bare å bruke smertestillende i 3-4 dager etterpå. Lykke til 🙂

    11. Måtte gjøre akkurat det samme som deg! Sydde 6 sting! Jeg tok kun lokalbedøvelse å kjente ingenting! Og det gikk ganske fort syns jeg, tror de var ferdige etter ca 45 min. Hadde ganske vondt den første uka, så råder deg til å spørre om å få voltaren som smertestillende, jeg prøvde meg først kun med paracet og ibux å det funket dårlig. Syns det var helt greit med lokalbedøvelse, så jeg kan anbefale det. Jeg har til og med tannlegeskrekk men dette syns jeg gikk superfint! Fikk også tips av min tannlege å holde noe kaldt (feks frosne erter med håndkle rundt) på den siden du fjerner visdomstanna, hold på i 15 min, ta 15 min pause og hold på igjen. Dette gjorde jeg i noen timer å jeg hovnet knapt opp! Lykke til 🙂

    12. Jeg var igjennom samme greia for to år tilbake. Kom til legen, fikk lik narkose som du beskriver men sovna rett og slett i stolen der. Var visst våken og sa at dem måtte stoppe å snurre senga mi rundt på slutten når de hadde sydd igjen, men så sov jeg en time til og våkna med mamma som holdt meg i hånda ved sengekanten. Etter det fikk jeg is som jeg såvidt klarte å sutte på med de hovne leppene mine. husker ingenting av inngrepet og det var en VELDIG behagelig opplevelse! Hadde jeg vert deg hadde jeg tatt narkose ja 🙂 Jeg var dårlig og hoven i en uke. Men jeg er allergisk mot den tråden de syr med som skal gå vekk av seg selv (dette bør skjekke deg for, ellers blir det veldig ubehagelig) så måtte inn å ta ut stingene. Søstra mi gjorde det samme og var dårlig bare 3 dager. lykke til!

    13. Jeg har operert ut to visdomstenner og fikk lokalbedøvelse begge gangene. Jeg syntes at det gikk helt fint 🙂 hadde med iPod for å slippe å høre noe da 🙂

    14. Jeg har gjort nesten det samme, bare med hjørnetennene mine som ikke vokste ut av seg selv. Da måtte de skjære, borre og hugge i ganen. Jeg hadde ikke valget om å få narkose, men ble selvfølgelig bedøvet. Jeg var våken under hele operasjonen og husker alt, men kjente ingenting. Det var selvfølgelig ganske ubehagelig og vondt da bedøvelsen gikk ut, men det ville det jo ha vært om jeg lå i narkose også.

    15. Heia – er fra Danmark, håber du forstår hvad jeg skriver!
      Jeg har prøvet præcis det samme!
      Du må ikke være så bekymret, det er ikke så slemt som det lyder!
      Jeg fik lokalbedøvelse og kunne ikke mærke en eneste ting samtidig med at jeg kunne se på min mor (i din situation sikkert Mathias, heh :)) og jeg vidste hvad der forgik, hvilket var super dejligt, så det vil jeg helt klart anbefale!
      Det er simpelthen ikke 3000kr værd når du uanset ikke mærker noget som helst OG det er jo klart at din tandlæge anbefaler det for han tjener jo 3000kr mere på den måde?
      Håber du tar det rigtige valg KNUS!

    16. Tror egentlig det er litt hipp som happ hva du velger. Da jeg fjernet den ene av mine visdomstenner ved kirurgisk inngrep hadde jeg vanlig lokalbedøvelse. Litt ubehagelig, men det er jo vanligvis sprøytestikk. Ellers tok inngrepet ca en times tid. Ekkelt med knekkelyder og borelyder osv. men ikke vondt. Er jo etterpå (!) det er vondt! Hadde dritvondt da bedøvelsen gikk ut, men det gikk fort over da jeg hadde fått smertestillende på resept. Det eneste problemet var at jeg tydeligvis ikke tålte disse, så dagen etter kasta jeg vel opp 10-15 ganger.. litt udigg med 5 sting i munn, men! var ikke ordentlig vondt etter den første dagen. Ellers ømt i en ukes tid etter det og litt problematisk og tygge og spise ordentlig..Så vil tro at å bruke 3000 og måtte reise langt for å få den andre metoden kan føles litt bortkasta når det er tiden etterpå som er den verste 😛

    17. Hei! Jeg vil anbefale deg å ikke gå for narkose. jeg tok en lignende operasjon for noen år siden, ettersom jeg hadde en tann som ikke ville vokse ut. Pluss at det var en fare for at det kunne utvikle seg en sykdom i den. Jeg tok bare vanlig lokalbedøvelse, og det helt lenge nok. Det er litt merkelig og ukomfortabelt når du ligger der, men ikke for mye. Jeg er en person med tannlegeskrekk, men jeg synes faktisk det ikke var ille. Husker at det var vondt i om lag en ukes tid, men ikke noe veldig vondt egentlig. Lykke til uansett 🙂

    18. Fjernet to visdomstenner som ikke hadde kommet ut enda og brukte bare lokalbedøvelse! Kirurgen satte bedøvelse flere ganger- ettersom at jeg fortsatt kjente at han drev på, så tror jeg endte opp med litt mer enn hva som var vanlig, hehe! Er jo bare å si ifra, meningen er jo å ikke ha det vondt 🙂 kjente hvertfall ingenting. Så derimot ut som en hamster i en uke etterpå, men det må man vel regne med… 🙂 tror det er ganske unødvendig å ta noe mer enn lokalbedøvelse altså. Kjenner ingen verdens ting!! Lykke til 🙂

    19. Vet du hva? I de 2 dagene som har hvert nå, har jeg hatt et smertehelvette pgr av at visdomstanna mi har vokst, så har våknet hver 3 time av et smertehelvette som er til og kaste opp av! Det er nesten til og grine av, fordi det gjør så vondt 🙁 jeg har tatt paracet for paracet, gråti og tygget tyggis for harde livet pgr av kløe. Baah. Under ikke min hverste fiende denne smerten :/ i dag har deg faktisk godt ganske bra, så trur den har seg en liten pause. Men håper uansett at du finner ut av det og at det går bra med deg 🙂 unner deg hvertfall ikke dette i det hele tatt 🙁 <3 vet hvordan du har det, så føler så sinnsykt mye med deg!!

    20. Har gjort akkurat samme inngrepet når jeg var rundt 10-11 (hadde en tann som ikke vokste ut) Jeg var våken under orerasjon, man kjenner ikke noe.. kun en rar følelse når kniven møter kjøttet, haha høres groteskt ut, men er ikke det! Hadde mye vondt etterpå og fikk faktisk feber fordi jeg hadde så mye smerter. Men husk at jeg var 10, du er 20, null stress.
      Du har nok vært med på verre, kjære du.
      Lykke til 🙂

    21. Hei! Det finnes ikke veldig mange kjevekirurger i Norge og de som finnes er utrolig flinke, du greier deg uten. Være etterpå, men du får med deg resept på smertestillende:-) Hvis du ikke vill ta ut stinga, så kan du spesifikt spørre om og sy med trå som løser seg opp så slipper du og ta de ut:-) Jeg er liv redd tannlege, hadde kjevekirurg og greide meg fint med bare bedøvelse

    22. Jeg hadde uten tvil betalt de 3000 ekstra og dratt til Drammen, helt noia for å være våken under sånne ting. Spesielt når det er i munnen og du får med deg absolutt alt, huff :p

    23. Fikk fjernet visdomstannen hos en kjevekirurg ( en som er både tannlege og lege med kirurgisk utdannelse). Hadde bare vanlig bedøvelse, måtte skjere, sy og litt makt for å få ut tannen. Men jeg holdt på å sovne av under inngrepet, hodet var tildekket slik at det var bare tannen som stakk fram. Tannen lå opp ned og de måtte skjere dypt. Men jeg hadde forberedt meg psykisk + at jeg hadde tatt på meg ullundertøygenser og en kosebukse siden det er greit å kle på seg noe komfertabelt og noe man kan bli svett i, men samtidig ikke bli kald i. Jeg viste på forhånd at jeg kom til å bli svett samt at jeg kom til å få skjelving/ristning i kroppen pga blodtrykksfall. Men som sakt gikk behandlingen smertefritt og hadde ikke noe vont i det hele tatt etterpå. Var bare trøtt og sliten i to dager så da kom netflix og godis godt med. Lykke til å husk at psyken tar lett overhånd. Men husk at du kan bestemme deg for at dette bare går bra. Lykke til 🙂

    24. Jeg har både trekt og operert ut visdomstann, begge ganger med lokalbedøvelse. Null problem 🙂 Ved operasjonen fikk jeg jo smertestillende til dagene etterpå som fungerte fint. Men jeg ble veldig hoven og blå på den siden som tannen hadde vært!

    25. Jeg har fjernet alle 4, 3 hos vanlig tannlege hvor de ble trekt, og operert ut en. Jeg synes den jeg opererte ut var den beste å ta bort, det gikk veldig fort og jeg kjente ingenting! Når jeg trakk de andre hadde jeg også bedøvelse, men merket jo rykkingen osv, men i operasjonen merket jeg ingenting 🙂 Hadde heller ikke særlig vondt i ettertid noen av gangen, litt ømt det første tegnet bare. Men har hørt at det er veldig individuelt, så det kommer an på din smerteterskel ellers 🙂 Jeg er forresten livredd for tannleger, men den operasjonen var en av de beste jeg har vært med på, fordi det var en “operasjons-tannlege”, som hadde peiling på hva han gjorde 🙂

    26. Kan virkelig ikke anbefale å ligge våken, jeg måtte fjerne ei tann fra ganen. Og jeg var helt på gråten flere ganger under inngrepet. Var helt foferdelig å høre på det. Nå har jeg tidligere vært av de som elska å dra til tannlegen, og nesten sovna. Men den gang ei..
      Kan dog heller ikke si at jeg skryter mye av de i Drammen, hvis det er samma plassen som jeg var på. Han jeg var hos var en av Norges beste, og enda var det eneste jeg ville å be han om å slutte, eller i hvert fall få pappa opp til meg.. Da starta min tannlegeskrekk i hvert fall.. 🙂

    27. Jeg vil råde til lokalbedøvelse. Jeg hadde en liknende operasjon for 2 år siden. Jeg har veldig tannlegeskrekk, så jeg var jo livredd. Satt i tannlegestolen i over en time mens han drev og skjærte, hugget og alt som må til :p hadde en visdomstann som ikke vokste ordentlig opp, og hadde kraftig betennelse, så jeg måtte først gå på en antibiotikakur før han startet (skal ikke skjære i betennelse). Selve operasjonen gikk kjempe fint, men hadde intense smerter etter bedøvelsen gikk ut, selv om tannlegen sa jeg bare skulle ta en ibux og paracet, så ville det gå helt fint 😉 :p men masse lykke til! 🙂

    28. Hadde jeg vært deg hadde jeg valgt narkose! Har trekt mange tenner hos tannlegen, og selv om det ikke gjør “vondt” få du nesten like vondt inni deg av å høre på lydene og å ligge der og vite at de skjærer inni kjeften din (i alle fall jeg, som har tannlegeskrekk) Lykke til uansett 🙂

    29. Jeg har ikke tatt visdomstennene mine enda, de har så vidt begynt å komme frem, men etter andre opplevelser vil jeg anbefale deg å betale de 3000 kronene ekstra. For et par år siden skulle jeg dra to av hjørnetennene (?) ned fra ganen ettersom de tok for lang tid å komme ned, og endte opp med 6 bedøvelsessprøyter. Jeg har sprøyteskrekk, og hater blod, men dette var langt fra det verste. Det å høre lyden av boring, hugging og kjenne hvordan de river og sliter inni munnen din, samt se all blodet som suges i poser på veggen, det er det verste jeg har gått gjennom. Har aldri vært så dårlig i mitt liv, og endte opp med å sy 12 sting i ganen, noe som var ekstremt smertefullt etter det hele, siden bedøvelsen ikke fungerte skikkelig. Det er kanskje ikke slike opplevelser du vil høre, men om jeg hadde fått valget kunne jeg reist mange timer for å bli lagt i narkose haha.

    30. Du klarer deg helt fint med lokalbedøvelse! Du kommer ikke til å kjenne noe under selve inngrepet. Knask ibux og paracet i en drøy uke etter inngrepet så skal de værste smertene “forsvinne”. Husk også å skyll såret med corsodyl, men rekner med du får beskjed om “egenbehandlingen” av kirurgen 🙂

    31. Jeg har trekt en visdomstann med vanlig bedøvelse. Jeg kjente absolutt ingenting:-) Dagene etter så ble jeg kjempe hoven,og da mener jeg skikkelig.. Jeg var også litt blå 🙁 Var selvfølgelig vondt etterpå,men hevelsen gikk sakte men sikkert ned igjen:-) Så for min del holdt det med vanlig bedøvelse også får du sterke smertestillende etterpå 🙂

    32. Er virkelig ikke verdt 3000kr. Jeg opererte ut den ene for noen mnd siden. Det hele var over på 15 min(fra jeg kom inn på rommet og til jeg gikk ut igjen). Kjevekirurgen hadde på radioen, så hørte ikke så mye. Dessuten gikk det egentlig stille for seg. Ble stukket med bedøvelse 4 ganger. Var ikke vondt i det hele tatt, selvom han skjærte i tannkjøttet, reiv og vridde ut tannen, samtidig som han brukte elektrisk sag, og sydde igjen. Det vondeste var dagene etterpå. Fra dag 3 begynte smertehelvete. Anbefalt medisindose var 600mg ibux x3. Jeg gikk på 1200mg ibux x7 i 2 uker. Det ble betennelse, selvom jeg skylte munnen morgen og kveld, + etter at jeg spiste mat.
      Har igjen 3 som skal opereres ut. Gruer meg ikke. Gruer meg bare til tiden etter! Synd det tar så lang tid å få time 🙁 Skulle fått time i januar, har enda ikke fått! Har ringt dem 2 ganger… Det eneste de sier er at jeg står på venteliste. Vil ha dem ut nå!! De er så vonde 🙁 Hele tannrekken flytter på seg. Verker i alle tennene.

    33. Jeg har aldri trukket visdomstenner, men måtte trekke fire tenner for å få plass til alle i munnen. Var ikke snakk om noe narkose da, men lokalbedøvelse var ikke så ille. Man merker at de holder på inne i munnen din, men det gjør ikke vondt. Du bør imidlertid spørre om det er greit å høre på musikk for man hører en del ekle lyder.

    34. Jeg gjorde akkurat det samme for et par år siden, og det var syyykt vondt etterpå, kjentes ut som kjeven var brukket, kjempe hoven i over en uke etterpå.. klarte ikke å spise eller noen ting, kunne ikke gå ut døra heller når jeg var så hoven og nesten ikke klarte å prate.
      mener ikke å skremme deg men har en tann til som skulle vært operert ut, og tørr rett og slett ikke etter forgje opplevelse.. lykke til 😉

    35. Hei Sophie 🙂
      Du er ikke den eneste med dårlig opplevelser hos tannlegen, så jeg forstår deg veldig godt her! Jeg har selv ikke trukket noen visdomstenner men det jeg har gjort de siste gangene jeg har trukket tenner er å ta vanlig bedøvelse og ha musikk på ørene. Musikken hjelper overraskende mye! 🙂 så jeg ville anbefalt å ta lokalbedøvelse og ta med deg musikk og ligg meg lukkede øyne 🙂
      Masse lykke til!

    36. Jeg tok de fire visdomstennene samtidig, med lokalbedøvelse. Tannlegen min var veldig flink, han spurte hele tiden om jeg kjente noe og tok noen tester på meg for å se om jeg virkelig ikke kjente noe.
      Da bedøvelsen fungerte skikkelig, satte han enda noen bedøvelser på meg, men dypere enn tidligere. Det gjorde han siden visdomstennene mine ikke hadde kommet fram enda, akkurat som din(e).
      Man hører jo selvfølgelig litt lyder av eventuelle maskiner de bruker, som f.eks ved borring, men man hører jo ikke så mye at man blir redd eller har det ubehagelig. Det eneste som var ubehagelig for meg, var at jeg hadde så lyst til å sove med all den bedøvelsen, men det kunne jeg jo ikke da jeg måtte konsentrere meg om å gape.
      Det hele var over på veldig kort tid, ble faktisk overrasket over hvor fort det gikk, i og med at jeg trakk fire tenner! Angrer IKKE på det, bedre å ta alle med én gang i stedet for å gå gjennom det samme flere ganger.
      Det “verste” var vel da bedøvelsen gikk ut. Blødde litt, men det stoppet da jeg hadde sånne munntamponger. Egentlig så syns jeg ikke det var ille i det hele tatt og jeg har lav smerterskel!
      Syns ikke du burde ta narkose rett og slett fordi du ikke har oversikt over hva som skjer. Syns det er mye bedre å være våken og at tannlegen snakker med deg, enn å bare våkne når alt er over. Tror at det føles verre, da du må komme deg etter en narkose OG bedøvelse i tillegg.
      Stingene tas ut etter 1-2 uker. Husk å handle inn yoghurt, gele og supper til de første dagene. Bruk også isposer utenfor der du har trekt i 10 min, noen ganger i timen, ta det som du føler det. Da blir du ikke så sinnsykt hoven. Husk å pakk isposene i noe så du ikke blir helt nedkjølt, og ta medisinene du får til riktig tid. Jeg personlig hadde NULL smerte etterpå.
      Håper dette hjelper deg litt. Dette går bra, Sophie! Lykke til 🙂

    37. Jeg har gjort akk det samme med to av mine visdomstenner.
      Det var veldig vondt i samme dagen og dagen etter. Ellers så gjorde det ikke spesielt vondt dagene etter. Problemet med å spise er større. Kjøp masse yoghurt og lag smoothie.
      Et godt tips er å ise ned med en ertepose eller lignende i en time når du har kommet hjem. Det demper smertene og gjør så det ikke blir så hovent. Funker kjempe bra!:)
      Masse lykke til:)

    38. Jeg opererte ut fortanna mi i februar i år pga. at jeg slo den ut et år i forveien. Jeg valgte å gå for nr 2, det var skummelt, men jeg hørte på musikk.
      Men det du MÅ si til legen før dere begynner er at du MÅ ha en halv time etter du har tatt medisinen som skal gjøre deg “rusa” for at den skal virke skikkelig, for du skal egentlig ikke huske at noe av operasjonen skjer i det hele tatt.
      Jeg ble lagt inn på bordet for tidlig og husker hele operasjonen men ingenting etter jeg kom ut fra sykehuset, 30 min etter de begynnte operasjonen.
      De måtte bårre ut tanna mi, veldig mye styr for en tann, men det gjorde ikke vondt før etter jeg våknet opp hjemme hos meg selv.
      Jeg anbefaler på det sterkeste å gå for valg nr 2, Sophie, siden du allerede er redd for tannlegen 🙂
      Det kommer til å gå kjempebra! 🙂

    39. Jeg har trukket alle 4 visdomstennene, og jeg måtte sy der de ble trukket i kjeven nede. Siden jeg har tannlegeskrekk så fikl jeg en pille av tannlegen 30-60 min før inngrepet, som skulle gjøre meg sløv og at jeg ikke brydde meg om noe og bare ikke bekymret meg for noe som helst. Denne pillen hjelper virkelig! Merket ingenting, og har ingen negative minner. Jeg stemmer for at du gjør nr 1, men at du kanskje får en liten pille slik som jeg gjorde. Hadde ikke valgt pillen om den kosta 3000 kr da, men hvis det er noe lignende som er billigere så anbefaler jeg den 🙂 smertene er på sitt verste når bedøvelsen går ut, men sålenge du tar nok smertestillende så er det overkommelig. Folk gruer seg som oftest litt for mye enn nødvendig 🙂 lykke til!

    40. Jeg oppererte en gang i munnen før jeg skulle få reguluring siden det var noe tull med den ene tannen min (den holdt på å vokse ut i gangen min), så de skjærte opp tannkjøttet mitt og festet en lenke til tannen som igjen skulle festes til reguleringen. Operasjonen varte i en time, så det var en del de måtte gjøre.
      Jeg gikk for alternativ nr 1, og jeg har ingen dårlige minner fra det. Det eneste man merker er at de drar i deg, men det gjør ikke noe som helt vondt. De forklarte meg hele tiden hva de holdt på meg (noe jeg ønsket selv). Så jeg synes du skal gå for alternativ 1, du er en tøff jente, så dette er ingenting!!

    41. Mine vokser feil, har betennelser og infeksjoner hele tiden, alle tannleger sier de må ut men, nei… jeg nekter å håper de slutter å vokse, skal de ut så skal jeg være så borte som det er mulig å få meg, jeg skal ikke være i stand til å huske noe som helst.

    42. Har trekt 3 visdomstenner, og tok lokalbedøvelse alle gangene! Ene gangen kjente jeg det litt, men var ikke vondt, var mest ubehagelig bare.. Ble liksom ett veldig “press” der når de dro den ut.. De andre gangene kjente jeg ikke noe! Bedøvelsen var verst, så det sier jo litt! Haha 🙂 og for ikke å glemme dagene etterpå! Men med smertestillende og masse søvn så gikk det jo bra 🙂

    43. Jeg tror jeg hadde samme problem som deg. En betent visdomtann. Jeg brukte lokalbedøvelse og hadde den blitt satt riktig hadde jeg sikkert ikke kjent noe. Men tannlegen satt den feil og det gjorde vondt fra pannen ned til halsen. Tanna satt jo ganske godt fast, så kan være det var det som var problemet også. Det som var mest ubehagelig var alt blodet.. Etter han hadde sydd gikk jeg hjem å la meg. Var faktisk ikke så vondt dagene etterpå. Var mer ekkelt med sting og metallsmak i kjeften spør du meg.
      Tror helt ærlig at de 3000-, ikke er verdt det. Du har opplevd verre tror jeg. Er bare ubehagelig.. Spørs jo selvsagt hvilken smerteterskel du har. Uansett, lykke til! 🙂

    44. Har ikke gjort noe sånt, men hvis du klarer å vente så lenge burde vel lokalbedøvelse gå fint? 🙂

    45. Høres ut som om du har det samme problemet som jeg hadde med min visdomstann. Opererte ut min etter sommeren i fjor. Gjorde det på en tannklinikk som også hadde “tannlegekirurger” og det var en av disse kirurgene som opererte ut min da tannlegen sa at det vil være mer behagelig at de gjør det (at det ikke blir så mye “rykk og napp”). Før vi begynte fikk jeg kun lokalbedøvelse også la de et papir over ansiktet mitt som hadde en åpning rundt munnen så jeg så ingenting. Det hele var over på ganske kort tid og merket ingen ting av verken fjerningen av tanna eller når de sydde igjen. Skjønte ikke en gang at de var ferdige 🙂
      Ut i fra min opplevelse så er det tiden etterpå som er smertefull, men jeg fikk utskrevet sterke smertelindrende piller, noe sikkert alle får, og så lenge jeg tok disse merket jeg svært lite. Eneste var hvis jeg våknet opp om natten så var det veldig vondt, men da tok jeg smertestillende og merket ingenting før jeg våknet igjen. Et annet problem for min del var at jeg fikk spist svært lite da jeg så vidt fikk opp munnen og jeg var hoven og øm ca 2 uker etter inngrepet før det begynte og bli bedre, men spiste nok ikke normalt før etter 4 uker ca. Jeg tok ut en visdomstann som lå i underkjeven og jeg tror det kanskje det er verre med tanke på hvor lang tid det tar før ting begynner å bli bedre, da den ligger “nærmere” kjeven om du skjønner:) hvertfall for min del. Broren min fjernet en visdomstann oppe og han spiste normalt samme dag, men er usikker på om han “opererte” den ut som de kaller det, eller bare trakk den. Men det er nok ganske individult vil jeg tro hvordan man opplever tiden etterpå uten at jeg kan så mye om det. Min erfaring er hvertfall at selve inngrepet er ingenting og grue seg for, da hvertfall jeg ikke merket noe, men tiden etterpå kan være ganske vond, men da er jo det man gruer seg til over:)
      Siden du har betennelse, noe jeg også hadde, fikk jeg først utskrevet antibiotika? (hvertfall det som tar liv av betennelsen) før jeg kunne utføre inngrepet. Anbefaler hvertfall det hvis du fortsatt er betent. Har hørt, dog i andre sammenhenger, at hvis det er betennelse er det ikke alltid at bedøvelsen vil fungere 100%t. Så hvis ikke tannlegen din har gitt deg dette så ville jeg spurt om det allerede nå så slepper du og gå rundt og ha vondt 🙂 Kanskje dette også gjør at du kan sleppe “narkose”?
      Høres ut som om du er fornøyd med tannlegen du har vært hos, men jeg var hos Lørenskog tannhelsesenter (ikke langt fra Oslo), og anbefaler hvertfall det på det sterkeste 🙂
      Uansett! Masse lykke til Sophie:) Går nok veldig bra!

    46. Jeg har måttet operere ut 3 av mine visdomstenner fordi de vokste sidelengs og lagde bare problemer. Jeg kom til tannlegen som normalt, og så fikk jeg 2 eller 3 sprøyter i munnen. Du må alltid spørre om bedøvelseskrem. Den bedøver litt for sprøyten siden den er så utrolig ekkel (er egentlig for barn, men den virker jo, haha!). Du kjenner jo selvsagt mye, men smerten blir litt mindre. Så når sprøytene er satt og bedøvelsen virker så skjærer de ett snitt, og så drar de ut tanna på normal måte. Så syr de igjen, og du får gå hjem. Selve “operasjonen” pleier å ta alt i fra 15 min til 1 time. På meg tok det ca en halvtime.
      Etter ca 2 uker kommer du tilbake for å fjerne stingene. Hvor lenge du har vondt varierer, det var mye vondere å operere ut de visdomstennene som var nede, fordi de har større røtter. Den oppe var litt mindre og dermed ikke så vond. Men der var bedøvelsen utrolig vond, siden den skal opp i ganen.. Den slapp jeg på de to nede. Men jeg pleier å ha skikkelig vondt i munnen i ca 3-4 dager, og unngår å spise noe på litt over 1 dag. Etter det går det greit så lenge du ikke får noe der du har sting. Etter jeg fjerner stingene pleier jeg å få litt vondt igjen, men det går over etter noen dager. Husk på at tannkjøttet skal gro og de har røsket mye nedi hullet, så det kommer nok til å være ubehagelig en stund! Men det er ikke noe du trenger å grue deg veldig til, alt går nok fint, og det er deilig å bli kvitt tanna. Husk på å ta smertestillende de første dagene, og sov mye siden da kjenner du ikke smertene. Lykke til! 🙂

    47. Det holder i massevis med lokalbedøvelse! Jeg har operert to og trekt to, og det har gått like fint hver gang, ingen problemer i ettertid heller 🙂 så narkose er absolutt ikke nødvendig! Greia med lokalbedøvelsen er at du kan kjenne at det trykker litt, men det gjør så absolutt ikke vondt, og du klarer heller ikke å sette fingeren på hvor det egentlig trykker heller 🙂 det er fort gjort også, de sjekker at bedøvelsen virker, snittet opp, knuser(om nødvendig) tanna, fjerner delene og svosj, så er du lappa sammen igjen og på tur ut derifra 🙂 lykke til!

    48. Hei Sophie 🙂 jeg vil si nr 1:) en sprøyte er nok! Jeg tok den operasjonen på tirsdag forrige uke på st.olavs i Trondheim 🙂 kirurgene er jo kjempe flinke å vet hva de driver med:) eneste du trenger å gjøre er å ligge helt i ro å gape:) jeg tok ut stingene nå på tirsdag som var å alt er kjempe bra! 0 smerte eller noe:) håper det går bra når du skal dit 🙂 å forresten har jeg shikkeli tannlege skrekk! Men nei det gikk fint:)

    49. Hei! Jeg opererte bort to visdomstenner i mai. (hvor den ene var synlig, mens den andre var ikke det). Jeg har ikke tannlegeskrekk så jeg gikk for nr. 1 tok lokalbedøvelse som var et lite stikk, men kjente ingenting under selve inngrepet. Så heller ingenting fordi jeg fikk noe foran øynene. veldig greit!Man kunne også ha musikk på det ene øret, men man måtte likevel høre hva de hadde å si da. De forklarte enkelt og greit hva de gjorde hele tiden. Jeg fikk beskjed om at det varte 1 time for meg, men så tok det ca en halv time bare! Man kunne få mer bedøvelse underveis hvis man trengte det, men det skulle være nok det man fikk med en gang man startet 🙂 Det er ingen ting å grue seg til egentlig! Det eneste var at jeg fikk litt vondt i hodet når de “borret” i tennene(når de skulle skjære). Men det var bare litt, og det gikk vekk etterpå. Alle opplever vel forskjellig 🙂
      Vet ikke hvor mye beskjed du har fått på hvordan det er etterpå. Men kan jo si hvordan det var for meg:) Først var det en del blod i munnen, men det gikk over etter jeg hadde hatt flere hvite bommulgreier i munnen for å dempe blødningen da. Heter vel ikke bommul men du skjønner, sånne får man hos tannlegen:) Også var det en del smerter, men da tok jeg bare ibux og parasett. Verst første dagen syns jeg! Is pose hjelper også. Men myk mat er fint de første dagene. Det tok en uke for meg før jeg kunne spise normalt. Du kjenner også at du ikke kan gape helt de første dagene, men det er helt normalt =) Også fikk jeg hevelse etter noen dager. Du kan få det med en gang etter inngrepet eller det kan ta noen dager før du får det. Forskjellig fra person til person tenker jeg, hehe! Eller så får du ikke hevelse i det hele tatt. Så får man med sånn sprøyte(etter du har tatt av stingene!!) som man skal bruke til å rengjøre i munnen, så det ikke legger seg mat der inngrepet har vært. Men de første dagene skal man altså ikke røre stedet, men pusse tenner alle andre steder. Viktig 🙂 Stingene går helt fint og ta av også, det gjør kanskje bittelitt vondt. Bare å holde seg fast i tannlegestolen om det hjelper, det gjorde jeg. Haha! Men det er ikke sånn mye smerte, du kjenner det litt bare. Etter du har tatt av stingene får man som regel sånn sprøyte som jeg snakket om.
      Men hvis man har tannlegeskrekk og virkelig ikke liker tannleger o.s.v. så hadde jeg vel anbefalt narkose kanskje. Men det er vel hvis man er veldig redd. Det er ikke så ille som man skal ha det til faktisk, så hadde jeg anbefalt nr 1 🙂
      Håper du finner ut hva det beste for deg! Jeg kommenterer ikke så mye her, men er innom et par ganger. Digger bloggen din 🙂 stå på!

    50. Pleier aldri å kommentere, MEN jeg gruet meg så utrolig til selve operasjonen. Men det var null problem, fikk en beroligende pille, og lo i tannlegestolen. Tannen min måtte hugges i seks biter, og jeg kjente absolutt ingenting. Hadde ikke gruet meg til etter operasjonen, men det var mye verre. Gikk i en mnd med småvondt, en uke med veldig vondt. Bare kjør på med de smertestillende du får. Hadde ikke giddet narkose, det er etter som er verst 😉

    51. Jeg har hatt masse problemer med visdomstenner selv og har skjært ut 3 av 4. Skal ta den siste på mandag pga smerter. Var kjempenervøs første gang, dro til spesialist og alt gikk kjempefint. Fikk lokalbedøvelse, han snittet opp, skar ut tannen og sydde igjen. Samme på de to andre. Men en ting skal sies, og det er at smertene i ettertid kan være ille, noe som også varierer fra person til person. Har tatt begge i underkjeven og én i overkjeven. Nede var mye vondere i dagene og timene etter enn oppe. Da jeg tok nede hadde jeg vondt i 5-7 dager, verst de 4 første, men oppe var det kun vondt i 2-3 dager. Det er absolutt ingenting man trenger noe narkoselignende midler for. Første gang var jeg så nervøs at jeg gråt før jeg skulle inn og lå i stolen og skalv hele tiden og hakket tenner, men det verste var faktisk bedøvelsen som er veldig fort gjort. Etter det kjenner man ingenting før bedøvelsen er ute og smertene begynner å komme. Jeg beregnet tid, da det var 2/3 timer før man kunne spise eller drikke etter at det var gjort, så ca 2,5 time etter jeg hadde trukket tok jeg en ibux(400mg) og en paracet(500mg) og la meg til å sove siden da visste jeg at det ikke var lenge igjen før de verste smertene kom(fra opplevelsen første gang). Du får ha masse lykke til!

    52. Har prøvd begge og kom fram til at lokalbedøvelse var best. For meg ihvertfall. Narkose var ingen god opplevelse. Men det er jo forskjellig fra person til person da, håper du klarer å avgjør det med et valg du er fornøyd med! Masse lykke til, kommer til å gå kjempebra uansett hvilken du velger 😀

    53. På lørdag opererte æ ut visdomstanna mi nede på venstre side, æ fikk narkose da æ e kjempe kjempe redd.. dem måtte skjære opp tannkjøttet, knuse tanna og skjærte bort bein av kjeven for å få den ut. Æ valgte nettopp derfor narkose, så æ sku sleppe å pines gjennom alt det. Angre ikke et sekund at æ tok narkose, mye dyere ja men absolutt verdt det!!!! MEN dæven æ plages no i ettertid, det e helt forferdelig.. I dag 6 daga etter har æ fortsatt ondt, har kraftig betennelse å nu får æ endelig behandling for det! SÅ Vær så snill å vær nøye å dra til tannlegen etterpå, eller be om bli satt på pencilin med engang (da det e veldig normalt å få betennelse) så du slepp å gå gjennom den jævlige smerta i tillegg, e liksom ille nok fra før av at tennern dunke å verke osv.. Æ har også fådd nerveskade etter opereasjon, så æ krysse fingran for dæ.. Kjenne ingenting på venstre side/halve leppa.. Slevje, søle med mat når æ spis uten at æ merke det sjøl.. Men det kan gå over, så krysse fingran for at du ikke får det!! 🙂 Masse lykke til, fra ei som sitt her frustrert med ekstreme tannsmerta..

    54. Huff, tannpine er virkelig det verste… Man får vondt i hele hodet og kan ikke fungere! Jeg hadde betalt 3000 ekstra og dratt til drammen, men kanskje overnattet i drammen så jeg hadde sluppet å reise med narkose-“hangover”. Noen ting kan man spare penger på, mens noen ting burde man bruke litt ekstra på¨- Dropp heller å shoppe på Nelly noen søndager og få tatt visdomstannen skikkelig uten å måtte oppleve det gjennom inngrepet!

    55. Jeg hadde en tann som var ødelagt/råtten før den var grodd ut av tannkjøttet, så måtte altså skjære opp tannkjøttet og trekke tanna for så og sy. Dette gjorde jeg med lokalbedøvelse og gikk helt fint! Har hatt veldig tannlege skrekk tidligere selv, å pleier å inbille meg at ting som egentlig ikke gjør vondt, er vondt. Men han som gjorde alt dette var veldig flink, å pratet med meg om hva han skulle gjøre før han gjorde det. Gikk veldig greit, å var ikke vondt i det hele tatt 🙂

    56. Jeg har tatt alle mine fire visdomstenner på Ullevål sykehus med kun lokalbedøvelse, og ingen av dem hadde vokst frem. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det er INGENTING å grue seg for. Jeg er selv veldig redd for tannleger, og grudde meg som bare faen – men det var det ingen grunn til. Lokalbedøvelse er akkurat som å ta vanlig lokalbedøvelse hos tannlegen, og dette var egentlig det verste med hele inngrepet. Man kjenner jo ingenting, så det eneste som er ubehagelig kan være lydene (jeg måtte i tillegg sage bort kjevebein osv, så kom litt ekstra lyder da), men de prata med meg hele tiden om alt fra himmel og jord, så jeg tenkte ikke så mye over det. Det som er vondt er smertene de påfølgende dagene! Men det får du veldig sterke reseptbelagte medisiner på, så det skal nok gå bra det også.
      Jeg er ikke så økonomisk heldig som det du er, så å ta det i narkose var økonomisk umulig for min del. Jeg tenkte også at folk gjør så mye verre ting medisinsk daglig, at jeg skal da klare å trekke noen pokkers tenner uten å måtte være rusa!

    57. Hei igjen, sorry at jeg spør men drar til hytten til en venn Idag og lurte på når du kårer vinneren av den Katy Perry konserten;) vil hjerne vite det før jeg drar:)

    58. Jeg har også gjort dette inngrepet, med lokalbedøvelse. Jeg grudde meg som fyyy, men det verste var bedøvelsen, og den var absolutt overkommelig! 🙂 Under selve inngrepet er du jo bedøvet, så du kjenner jo ingenting. Legene som utfører slike inngrep er heller ikke bare “vanlige” tannleger, så de er jo flinke med det de holder på med, slik at det ikke blir ubehagelig på noen måte. I tillegg tar det ikke lang tid! Under inngrepet er lydene de verste, men de er også overkommelige, uten tvil.
      Når bedøvelsen gikk ut til meg, gjorde det forjævlig vondt, men man får sterke smertestillende, og de verste smertene ga seg etter 1-2 døgn for min del.
      Men uansett, smertene må da være der når narkosen går ut også? Det kan ikke være noe mindre smertefult å ta narkose enn lokalbedøvelse, for under inngreper kjenner du jo ikke noe uansett, og når bedøvelsen/narkosen går ut, vil du jo føle det samme.
      Råder deg til å få lokalbedøvelse. 3000 kroner er 3000 kroner, og du unngår mye småting som er unødvendig slik som at du må reise til og fra Drammen. 🙂

    59. Jeg har gjort det to ganger, fikk bare lokalbedøvelse og valium 🙂 Trenger ikke mer du heller tror jeg, du kjenner ingenting når du har fått lokalbedøvelsen, og det går veldig fort. Det verste er når bedøvelsen akkurat har gått ut, det er en helt syk smerte, men den går bort etter et par timer. Så har du vondt i noen dager etterpå. Det verste er ikke inngrepet, det er tiden etterpå. Men skjønner at du kan være redd, det var jeg også, og det var derfor jeg fikk valium.

    60. Jeg har trekket 3 av visdomstennene mine, og jeg fikk kun lokabedøvelse. To av visdomstennene måtte hamres og deles i 2 og masse styr, men for meg var lokalbedøvselse mere enn nok =)

    61. Jeg har fjernet 3 visdomstenner, 2 av dem operert. Gikk ganske greit med lokalbedøvelse. Det er ekle lyder å høre på, og ganske så ubehagelig press/trykk innimellom, men det gikk greit for min del. Det verste for meg var tiden etterpå, myyyye vondt. For meg varte det i 3-4 dager før det bare ble bedre og bedre for hver dag 🙂
      Ta smertestillende før inngrepet! (Dobbeltsjekk med de som skal gjennomføre at du kan ifht bedøvelse først)
      Og kjøp inn nudler, suppe, potetmos osv. 🙂

    62. Ta narkose. Det er sykt å kjenne legen hale å dra i deg for å få ut tenner, man blir jo kastet rundt som en filledukke:s

    63. Jeg har nettopp gjort det samme med lokalbedøvelse. Fikk en flunipam 15 min før som beroligende. (Funka fett, og var i godhumør resten av dagen)
      Det er 10 dager siden jeg trakk og sydde… har enda ikke hatt vondt, og kommer ikke til å få det heller.. Jeg ler av hvor bekymret jeg var i forkant. 😀
      Har lest bloggen din siden du var sammen med Marco, men har vel egentlig ikke kommentert før nå 🙂 Du er flink Sophie, stå på! 🙂

    64. Hei,
      Har trukket ut alle mine fire visdomstenner. Mine hadde heller ikke grodd ut nede og måtte gjøre samme prosess som deg.
      Det er virkelig ikke så ille. Jeg hadde lokal bedøvelse og kjente ingenting. Mitt største problem var da jeg fikk bedøvelsen ble jeg veldig kvalm, så måtte ta en pause før de skulle ha hendene nede i munnen min. Jeg er ikke spesielt tøff, men synes virkelig dette var en grei opplevelse. Tror ikke det er vits med narkose, ettersom du følger ingenting når du har lokalbedøvelse uansett. Man kan følge litt trykk, men det er ikke vondt.
      Når operasjonen var ferdig ble jeg rådet om og holde kjølebrikke på og av hvert femtende minutt. På denne måten fikk jeg ikke noe hevelse i det hele tatt. Lå og så på film med ringeklokke hvert femtende minutt der jeg måtte gå til og fra fryseren.
      Tror dette kommer til å gå veldig fint, og tenk etterpå har du ingen smerter!

    65. Huff da! Masse lykke til skal du ha til operasjonen. Jeg lot mine visdomstann vokse ut, det gjorde sykt vondt da men jeg lever ennå så der kan man se at så farlig er det faktisk ikke 🙂

    66. Jeg hadde så lett tatt narkose, er så pysete når det kommer til tannleger.. Har bare trekt tenner helt normalt da, og syntes ikke noe om det engang pga de lydene som kommer haha.. Men du er nok sikkert tøffere enn meg, så lokalbedøvelse maybe?

    67. Jeg måtte opperere ut alle 4 visdomstennene av samme grunn som deg, og ble sendt til dyktig fyr i Nydalen.
      Jeg valgte lokalbedøvelse, og tok alle 4 på en gang. Selve inngrepet kjente jeg ikke noe til, det gikk helt knirkefritt. Syntes det bare var gøy å høre og å kunne følge med hva som hendte underveis.
      Det gjør litt vondt etterpå. Orket bare spise youghert de 3 neste dagene – noe som måtte tygges var helt uaktuelt.

    68. Jeg har fjernet to av mine visdomstenner med lokalbedøvelse. Det er mye bedre enn narkose, noe også kirurgene anbefaler. Jeg fikk 3-4 sprøytestikk akkurat rundt tanna, og ble nummen etter noen sekunder. Inngrepet tok maks 5 minutter. Litt ubehagelig med den fæle borrelyden, men gikk veldig greit. Jeg hadde ikke noe som helst vondt (jeg har LAV smerteterskel) verken under eller etter inngrepet, men var kun hoven i 4-5 dager. 🙂

    69. Har gjort akkurat det samme som du skal. Tok sprøyten, gapet opp, han snitta, fant tannen, delte den i to med en liten bankegreie og plukka den ut. Det tok kanskje 15-20 min før han sydde igjen. og jeg kjente ingenting. I dagene etterpå dunka det litt men dette er ikke noe å grue seg til.

    70. Jeg har gjort samme inngrep som dette to ganger, første gangen med bare bedøvelse, og andre gang med narkose. Valget på narkose andre gangen falt rett og slett på at det er mer behagelig; det er ikke direkte vondt med bare bedøvelse, men det er utrolig ekkelt å ligge der, selv om man jo blir ganske søvnig av den vanlige bedøvelsen også.
      Skulle jeg gjort det igjen hadde jeg absolutt valgt med narkose! Man blir så tung i noen timer etterpå også, og kjenner ikke like mye til smerten, som ABSOLUTT kommer rett etter operasjonen om du bare velger bedøvelse!
      Lykke til, det går bra 🙂

    71. Jeg har både trekt og operert ut visdomstann. Operasjonen gjorde jeg for to mnd siden og da hadde jeg lokalbedøvelse. Det er noen sprøytestikk rundt tanna med bedøvelse og etter noen minutter kjenner man ingenting. Det er selvfølgelig en ekkel følelse når tannlegen borrer og dele tanna, da kjenner man at det presser veldig. Dette var for min del ubehagelig, men i og med at det ikke tar så lang tid så overlever man. Kan med hånden på hjertet si at det ikke var veldig behagelig når bedøvelsen hadde gått ut, men dette varierer jo veldig fra person til person. Jeg anbefaler lokalbedøvelse, noe som også er anbefalt av både leger, tannleger og kirurger.

    72. Hei!! Bestevenninna mi måtte også opperere i ganen pga. en tann. Det gjorde ikke vondt men i og med at legen skjærer deg i tannkjøttet begynner du jo å blø, og hun taklet ikke at blodet rant nedover halsen på henne så hun kastet opp, ikke med vilje da selfølgelig, men det var så vidt de måtte stoppe opp å gjøre det en annen gang. Hun var midt inne i operasjonen så det ville vært domt, så anbefaler å være litt neddopa ja😊

    73. Jeg har operert bort to visdomstenner, begge med bare lokalbedøvelse. Jeg synes det var helt greit. Du føler jo ingenting, det eneste ekle er lyden, men da kan man jo alternativt høre på musikk hvis man synes det er ille. Når jeg tok den første visdomstannen så hadde jeg veldig vondt i 1 uke ca, og tok masse smertestillende. Andre gangen jeg opererte gjorde jeg det hos noen som BARE driver med oralkirurgi. Da hadde jeg vondt i kanskje noen timer, før jeg kunne spise helt normalt. Tror at hvilken tannlege du drar til har mye å si når det gjelder smerte i ettertid. Som i alt annet, så er noen tannleger flinkere enn andre. Lykke til!

    74. Høres ut som tannlegen din overdramatiserer det LITT. Jeg har gjort akkurat det du beskriver her på alle mine 4 visdomstenner – tok faktisk både oppe og nede på det samme inngrepet så ble kun to “operasjoner” for min del. Jeg hadde bedøvelse og det gjorde ikke vondt i det hele tatt 🙂 Det gjør litt vondt dagene etterpå men det vil det gjøre uansett om du tar narkose eller ei – de berører jo faktisk kjeven din så da sier det jo seg selv at det vil gjøre litt vondt i ettertid 😉
      Jeg hadde en veldig flink tannlege så for meg gjorde det ikke så vondt som din tannlege tydeligvis beskriver – som mange andre har sagt før meg kommer det veldig an på hvilken tannlege man velger 🙂 Men det er jo forskjell fra person til person – noen kan jo mene det gjorde vondt hos akkurat den tannlegen du har valgt mens du selv kanskje ikke føler det gjorde så vondt 😉 Men noen narkose det trenger man virkelig ikke – holder med vanlig bedøvelse 🙂

    75. Glemte å poengtere at jeg også hadde betennelse i to av mine visdomstenner – men de behandlet vi før vi trakk dem ut – noe jeg syns det er rart tannlegen din ikke forsøker også? 🙂 Det eneste du skal gjøre er å skylle med et bestemt middel under tannkjøttet – det høres kanskje vanskelig ut – men det kan danne seg matrester e,l. under tannkjøttet der visdomstannen befinner seg fordi huden der er ganske “løs” – dermed vil det ogås være enkelt å skylle det bort igjen 🙂 Det er disse matrestene og bakteriene som har dannet betennelsen i utgangspunktet – men det er vanskelig å pusse tennene godt nok rundt disse områdene derfor er slike betennelser ganske vanlige – og man bruker derfor å skylle med dette middelet i en ukes tid så skal betennelsen være borte 🙂 Men dette avhenger så klart fra person til person!

    76. Jeg har gjort det samme, og jeg fikk bare bedøvelse. Det gikk helt fint! Jeg kjente overhode ingenting (selvfølgelig), og selv om jeg hørte den ekle lyden så gjør det ikke noe at jeg husker noe fra det 🙂 Når det er sagt, så var det sinnsykt vondt da bedøvelsen gikk ut, og vondt i mange dager etterpå. Men det var verdt det, jeg var i samme situasjon som deg og hadde vondt i en tann som ikke hadde kommet opp enda. Lykke til!

    77. Jeg har fjernet alle mine visdomstenner kirurgisk, og den første var som din, veldig betent. Gapesperre og det hele. Det er absolutt INGENTING å grue seg til!! Det hele er over på et kvarter. Jeg har hatt spotify på ørene alle gangene, og det hjelper veldig. Sykepleieren tar også godt vare på deg under inngrepet 🙂
      I forhold til smerter i etterkant har jeg tatt en sterk Ibux (600mg) før jeg har reist fra sykehuset alle fire gangene, og ikke trengt noe mer smertestillende enn det. Du er godt bedøvet av sprøyten de setter før de fjerner tanna, noe som faktisk er det verste. Dette kan du også få lokalbedøvelse mot å kjenne selve stikket om du føler at det trengs.
      Det er altså absolutt ingen grunn til å utsette kroppen din for påkjenningen en narkose gir deg for en “filleting” som visdomstenner. Du har nok vært utsatt for ganske mye verre smerte ved de andre inngrepene du har utført 🙂
      Jeg syntes det var verre å grue seg til å fjerne visdomstennnene, enn å faktisk gjøre det – og jeg er ingen tøffing hva smerte angår! Hold deg unna mat og drikke med høyt syreinnhold i etterkant, sånn som smoothie, tomatsuppe osv, da det svir noe fryktelig i stingene. Kaldt vann og potetmos(!) var det som fungerte best for meg. Det er jo også veldig karborikt, så du slipper å gå sulten.
      Synes også det er rart at du ikke har fått antibiotikabehandling for den betente visdomstannen.. Kanskje du burde oppsøke tannlegen igjen? Jeg hadde fjernet tannen så fort som mulig. Skyll i midlertidig munnen godt med munnskyllevann morgen og kveld for å forebygge bakterieveksten i munnhulen så mye som mulig!

    78. Har fjernet begge mine nedre visdomstenner på samme måte. Måtte fjerne en del av beinet også, siden tannen tydeligvis lå langt nede. Hadde lokalbedøvelse, og fikk ikke tilbud om noe annet heller. Gikk helt greit for min del. JA, du kjenner kanskje noen smerter her og der, men for min del var det når de skjærte i beinet, noe du forhåpentligvis ikke trenger. Tok ca. 1 og en halv time for min del… Etter inngrepet tok jeg en smertestillende når bedøvelsen var gått ut, og ellers gikk det i suppe. Vedder på at om du velger lokalbedøvelse kommer du til å føle deg dum i ettertid, som i det hele tatt vurderte narkose, for det er virkelig ikke vits.. Lykke til, da!

    79. Jeg har ikke noe erfaring med dette selv, men personlig hadde jeg nok valgt lokalbedøvelse og lukket øynene :p

    80. Jeg valgte å betale de 3000kr for å fly gjennom opplevelsen. Det er jeg glad jeg gjorde, opplevelsen var ikke behaglig, men det vil den jo aldri bli! Men det var så overkommelig som det går an å få det 🙂 Jævlig vondt i ettertid, men under selve inngrepet var alt bare deilig! 😀

    81. Du kan få litt meninger fra ei som studerer tenner her 🙂 Hehe.
      Syns det er litt morsomt at de har nevnt narkose som et alternativ. Tror egentlig ikke det er så vanlig ved så “små” inngrep hos oral kirurger. Har ikke fjernet noen visdomstenner selv, men har sett på en del ekstraksjoner (trekking) av visdomstenner i forbindelse med utdannelsen, og de som opereres på får som regel lokalanestesi. Noen får også sedativer (beroligende medikamenter). Tror midazolam er den vanligste de gir ut. Slik jeg fikk inntrykk var narkose mer alternativ for f. eks funksjonshemmende eller pasienter med sterk tannlegeskrekk. Vet ikke helt om sistnevnte er tilfelle hos deg, men ja..
      Som sagt har jeg ikke fjernet noen selv, men omtrent 60% av klassen min har fjernet flere av sine de to siste årene. De sier som de fleste over at de ikke kjenner noe smerte under inngrepet, men at det er ganske ømt og hovent den første uken ca. etter inngrepet.
      Men jeg tror virkelig ikke du trenger noe narkose, eller egentlig å engste deg over inngrepet i det hele tatt 🙂 Det går nok fint skal du se. Oral kirurgene kan greiene sine! De har tross alt 10 år utdannelse etter videregående, innenfor odontologi og oral kirurgi.

    82. Jeg har tatt 2 visdomstennener på Oralkirurgiske klinik på Majorstuen, de er super flinke og anbefale dem på det sterkeste! jeg hadde lokal bedøvelse og kjente ingenting! De tar så mye bedøvelse de mener du trenger så du ikke merker det ! Du ser ikke så mye av hva de gjør for du får sånn duk nesten over ansiktet så bare munn og nese er synlig !

    83. Jeg hadde en tann som lå helt feil, og den ville ikke komme frem. Så jeg måtte derfor til tannlegen og skjære, grave og sy for å få den ut. Det var helt jævlig i mitt tilfelle.
      Jeg gjorde det på en statlig tannleggeklinikk, tannlegen var skikkelig klønete. Han satte bedøvelsen feil, og det oppdaget ikke jeg eller han før han begynte å skjære i munnen min og jeg hylte av smerte. Han gjorde et nytt forsøk med bedøvelsen, det var mer vellykket enn forrige forsøk. Jeg kjente ikke smerten på samme måte, men jeg kjente det likevel hvis du skjønner? Lydene og alt gjorde det til en traumatisk opplevelse for meg… Mamma var med meg, og hadde jeg måtte gjort det igjen hadde vi helt klart gjort mer research om mulige privateklinikker som hadde gjort operasjonen til en litt bedre opplevelse.
      Men jeg ønsker deg lykke til, og hvis du vil ha min mening i saken ville jeg valgt alternativ 2! 🙂

    84. Å operere visdomstenner er ikke så ille som folk skal ha det til, etter min erfaring. Nå har jeg aldri hatt betennelse i tanna, men jeg hadde en vondt betennelse i tannkjøttet rundt den ene tanna. Jeg hadde også tannlegeskrekk frem til jeg måtte fjerne tre visdomstenner i fjor, men tannlegene var så flinke at jeg ble kvitt skrekken min. Jeg fikk operert ut to av visdomstennene ( altså at de åpner opp tannkjøttet) fordi de tennene lå under tannkjøttet. Begge ganger hadde jeg vondt på kvelden den dagen ingrepet ble utført, men det var ikke verre enn at smerten forsvant med et par paracet. Etterpå fikk jeg med et ark med masse info om hva som kunne skje av hevelser og når jeg kunne forvente å ha mest vondt, men alt gikk veldig bra med meg;ikke noe mer smerter etter første dagen og ingen hevelser. Jeg hadde forresten bare lokalbedøvelse og kjente ingen smerter under inngrepet. Det er alltid lurt å unngå narkose hvis du kan det, for husk at det er en viss risiko for å rett og slett sovne inn (selv om den er liten. )

    85. 5.juni oppererte jeg Bort en melketann fordi jeg hadde en voksen tann som lå på tvers inni tannkjøttet og måtte bli dyttet ut rett vei, under dette var jeg våken og man får ett “tørkle” over øynene og magen så det eneste han fokuserte på var den tanna. Det gjorde ikke vondt men bedøvelsen stakk litt, heldigvis fikk jeg en kirurg som var kjempeflink å gjorde en avledningsmanøver (kløyp i leppa mi sånn at jeg ikke skulle kjenne det) og denne kirurgen jobber på Lillestrøm, ett annet sted og var to månder i Miami i året. I Miami jobbet han på ett sykehus og reparerte tenner etter voldsomme hendelser sånn som skyte episoder osv. Jeg følte meg veldig trygg, han snakket til meg hele tiden og han kunne virkelig det han drev med
      Anbefaler Concordia bygget på Lillestrøm

    86. Skjønner hvis du gruer deg til å trekke tanna, da du tydeligvis bare har hatt dårlige opplevelser med tannleger tidligere. Men jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke er noe vondt å trekke visdomstenner som ikke har brutt igjennom tannkjøttet. Jeg var selv plaget med smerter i alle 4 visdomstennene, og fikk fjernet dem i to puljer, og begge gangene var jeg ferdig ila 20 min. Fikk bare lokalbedøvelse, og kjente ingenting. Selvfølgelig var jeg nervøs, og redd for å kjenne noe, så jeg hadde hjertebank gjennom hele “operasjonen”. Men alt gikk knirkefritt, og nå har jeg 4 tenner mindre, og absolutt ingen smerter. Men du må gjøre det du føler blir det beste for deg, slik at du blir minst mulig nervøs.

    87. Hei Sophie. Jeg har sett at det har vært veldig mye drama rundt den veska fra MK som du kjøpte og bruker. Da jeg først så bilde og link til vesken fra Nelly på bloggen din så tenkte jeg bare “dette må bare være tull? Sophie ville aldri kjøpt en veske av ekte skinn.” Så jeg ble rimelig satt ut da jeg oppdaget at du faktisk hadde kjøpt vesken og i tillegg bruker den. Var ikke du liksom dyrevenn og elsker dyr og kjemper for deres rettigheter? For meg spiller det egentlig ingen rolle om du går med ekte skinn. Jeg har selv vesker fra MK, Louis Vuitton og diverse andre ting fra dyr, som er testet på dyr osv. Men det at du av alle personer går og kjøper en skinnveske, finner ut at det er ekte skinn og i tillegg bruker den selv om du VET at det er feil gjort av deg. Det er bare litt skuffende å se. Jeg trodde du var en ærlig jente som faktisk sto for dine meninger, og når det kommer til dyrs rettigheter, dyrevern osv så trodde jeg aldri at jeg skulle se deg gå i mot de meningene dine, for de virket så ekte. Men nå vet jeg ikke lenger hva jeg skal tro. Er du virkelig en dyrevenn, og er det det du står for? Eller har du sluttet med det? Jeg er litt skuffet

    88. Hei Sophie. Du kan gjerne ta lokalbedøvelse. Jeg gikk gjennom det samme når jeg skulle operere fortennene og du kjenner ingen verdens ting. Du ser egentlig ikke noe heller for de dekker ansiktet ditt til med en slags klut-greie så du hører bare hvis noen snakker og sånt. Og det er ikke så traumatisk, jeg strever faktisk med å huske opplevelsen, ikke med å glemme den. Håper det går bra og at alt ordner seg:) GOOD LUCK 🙂

    89. Jeg lå i skikkelig narkose begge gangene de oppererte ut visdomstennene mine. Og det er jeg jæævli glad for! Så ut som et ekorn minst én uke etter på, og smertene gjorde like vondt som jeg så ut som jeg hadde 🙂 ikke veldig mye å glede seg til. Bortsett fra at da er du i det minste ferdig med alt som har med visdomstenner å gjøre

    90. jeg gjorde akkurat det der med lokalbedøvelse (ikke narkose), og det er noe av det vondeste jeg har gjort. så hadde jeg vært deg hadde jeg valgt narkosen!

    91. Går an å få sånn “saft” som virker beroligende som du drikker noen minutter før inngreoet. Du er våken men du husker lite eller ingen ting. Virker angstdempende og veninnen min var storfornøyd med det. Hun ble tilbudt narkose også meb greide seg fint med denne saften som hun fikk når hun etterlyste det.

    92. Jeg har ikke vært gjennom det sammen, men jeg hadde en ganske krevende trekking av min 12års gjeksel med lokalbedøvelse. Jeg kjente ingenting og det var ikke direkte vondt, men det var ubehagelig å høre alle lydene som ble laget. Jeg ville nok valgt lokalbedøvelse, men jeg ville spurt om det gikk an å ha noe slags musikk i ørene eller lignene for å dempe lydene under inngrepet.
      Men jeg ønsker deg lykke til under inngrepet enten det blir narkose eller bedøvelse! 🙂

    93. Jeg måtte også operere ut mine visdomstenner nede ved hjelp av kirurg. De var bare komt opp 1/3 ca og måtte skjæres og sy i. Jeg fikk bare vanlig lokalbedøvelse og det gikk helt supert! Merket ingenting annet enn litt knakelyder – kan unngås med å ta med musikk og det hele var over på 20 minutter. Da tok de både oppe og nede på en side, jeg var inne to ganger med 1 mnd mellomrom. Ette inngrepet var jeg ganske øm og hoven i ca en uke etterpå. Myk mat og supper er til å anbefale, pluss det blir vanskelig å åpne munnen skikkelig.
      Den siste gangen jeg var inne fikk jeg “dry socket” etterpå. Da forsvant koaguleringen og det ble liksom åpnet ned til beinet. Det førte til ising og smerte og tannlegen måtte legge på en liten “tøybit”. Da gikk smertene over og etter et par uker med en slik bit liggende i hullet etter tannen var alt bra. Selve inngrepet må jeg si var mye lettere enn det jeg trodde, og jeg var ganske nervøs på forhånd.
      Kirurger som trekker visdomstenner er kjempeflinke og for de er det bare et lite filleinngrep som de fikser lett som bare det. De er jo vant med mye større inngrep til vanlig. Ingenting å gru seg til 🙂 jeg hadde definitivt spart de 3000 til noe annet litt gøyere enn visdomstann…det blir dyrt nok for å si det sånn..
      Som kirurgen sa til meg etterpå “snille jenter får snille tenner”..! lykke til!

    94. Jeg har operert ut alle fire, litt ekstra jobb med meg da de to nede hadde betennelse og grodde seg innover i kjeven. Men helt seriøst, det verste med alt er bedøvelsessprøyta, og det er over på et halvt minutt, ser ikke at det skal være noe problem. jeg gikk å grua meg i en evighet og drøyde og drøyde, men IKKE gjør det. fy faen å vondt det er å ha dem der når de er betente osv. bare få dem ut med en gang, har ingen bruk for dem, heller ikke nødvendig å gå i full narkose 🙂 enkel bedøvelse holder.
      Etter jeg hadde fjerna den første tanna hadde jeg litt vond i to dager etterpå. men de andre tre så kjente jeg ingenting i det hele tatt, så ikke bli skremt av de som sier det gjør vondt i en uke etterpå, det gjør som regel ikke det 😉

    95. Jeg har tatt to visdomstenner og vil på det sterkeste anbefale deg å gå gjennom operasjonen smårusa enn å bruke lokalbedøvelse. Hadde selv lokalbedøvelse og selve operasjonene og smerten i ettertid er noe av det verste jeg noen gang har opplevd. Det er er veldig intenst inngrep, tross alt 🙂

    96. Jeg har ikke gjort noe med visdomstennene mine enda, men ville kanskje valgt lokalbedøvelse! En gang opererte jeg øyet med lokalbedøvelse, (måtte det da men uansett) eneste jeg angrer på var at jeg ikke tok med musikk på ørene, for var jævlig udigg å høre alt.. Men lykke til 🙂

    97. Jeg tok nettopp de to tolv års jekslene mine nede som var tre år forsinket. Jeg har ikke hatt noen smerte med dem, men tannlegene jeg gikk til ville ta dem, så da ble det til at jeg og mamma dro til Stavanger på en klinikk der. Der fikk jeg lokalbedøvelse, og de “kuttet” meg opp, boret og trakk ut tennene. Dette skjedde med en måneds mellomrom, siden dette er et inngrep. Etter den første tannen var jeg på skolen hele uka, men var utrolig dårlig. Når jeg tok den siste tanna var jeg hjemme to av dagene. Første dagen fordi jeg ikke følte meg bra, og den siste fordi trinnet skulle på gå-tur, og jeg kunne ikke være med.
      Det går bra altså, det er ikke farlig. Selvfølgelig er det alltid litt vondt etterpå, men det blir bedre.

    98. Æ oppererte ut ei tann for mange år sida i Bodø. Fikk narkose og sovna med en gang! Syntes det var mye bedre egentlig, slippe å bekymre mæ før nå!

    99. Trekte med bedøvelse, kjente INGENTING bare litt blodsmak i munnen. Så for meg funker det bare å få masse bedøvelse, har egentlig veldig tannlegeskrekk..

    100. Du får så mange kommentarer, så du ser sikkert ikke denne, men;
      TA “NARKOSEN”. Jeg hadde ikke klart meg uten, og det gjorde vondt leeeenge etterpå. Nå er det ikke sikkert at du reagerer på samme måten som meg, men jeg måtte ha den, og det var ganske morsomt timene etterpå mens rusen enda var i! Haha.
      Men jeg ville tatt den selvom du må reise langt og betale ekstra.

    101. jeg er i akkurat samme situasjon som deg! Var også hos tannlegen idag, men min betennelse på visdomstannen som ikke har vokst ut er ikke så utbredt ennå, så det er heldigvis mulig at jeg slipper et inngrep. Lykke til!

    102. Jeg trakk min siste visdomstann hos en kirurg, og de er så flinke og raske at lokalbedøvelse nok holder i masse vis. Er verre å ta det hos en vanlig tannlege for da er risken større og dem er ikke så vandt til å trekke tenner som kirurgene er. Jeg gjør det gjerne hos kirurg igjen og jeg hater vanligvis tannleger. Gå for lokalbedøvelse og ta musikk på øra!

    103. Jeg jobber som tannhelsesekretær, altså jeg assisterer tannlegen. Selv så har jeg tannlegeskrekk, men etter jeg har begynt å jobbe hos en tannlege å ser hva de gjør osv, så har det gitt meg en ro. Jeg har vært med på mange slike inngrep, det som er skummelt er ordet kirurgi,inngrep. Det som er ekkelt er lydene, derfor kan du spørre tannlegen om å få høre på musikk. Da svever du mer igjennom inngrepet. Det er jo veldig forskjellig fra tann til tann, rot til rot. noen sitter sikkelig og må streve for å få ut, andre går kjempe fort.
      Så lenge lokalbedøvelse fungere på deg, så synes jeg at du skal gå for det! Smerten kommer dagene etter,ikke i selve inngrepet.
      jeg tror du greier dette bra 🙂

    104. Har selv operert ut alle 4 visdomstenner hos kirurg og det er virkelig ikke så ille, så anbefaler å ta lokalbedøvelse og bare bli ferdig med det raskest, billigst og enklest mulig!

    105. Jeg har opperert fram en tann som lå dypt i ganen. Den hjørnetanna jeg hadde der fra før var en melketann, som jeg da måtte trekke. Jeg fikk bedøvelse gjennom hele prosessen, og det gikk kjempefint! Litt vondt hadde jeg jo uka etter, men det var overkommelig med litt smertestillende. Jeg vil anbefale deg og gjøre som meg, ta bedøvelse. Du kjenner ingenting, men selv om du ser alt så kan du fortsatt lukke øynene, og du ser jo trossalt ikke din egen, blodige munn haha 🙂 Også er det billigere i tillegg! Lykke til med operasjonen Sophie <3

    106. Jeg trakk begge mine visdomstenner under samme operasjon, og jeg hadde lokalbedøvelse. Det gjorde ikke vondt, så jeg hadde ikke betalt 3000 kr for narkose. Jeg anbefaler å høre på musikk imens tannlegen skal fjerne tennene for dette knekker veldig, og du hører når hun skjærer opp huden din osv.
      I tiden etter var det helt jævlig. Klarte ikke spise på mangen dager.
      Lykke til.

    107. Jeg har vært igjennom nøyaktig det samme inngrepet to ganger – begge gangene med lokalbedøvelse. Selve inngrepet er ikke noe å grue seg til, det er dessverre tiden etterpå man behøver å bekymre seg for. For min del var det 1-2 uker med konstant smertestillende tabletter. Om dagen gikk det greit å huske på å ta mer smertestillende før de gamle gikk ut, men om natten.. Da tok jeg smertestillende før jeg la meg, og våknet av at de hadde gått ut. DET var vondt. I tillegg tar det jo gjerne litt tid før de nye du tar fungerer. Mitt tips er å ha på alarm slik at du kan ta nye tabletter før de andre går ut.
      Det var dessverre utrolig vondt i ettertid, jeg ble utrolig hoven og det var utrolig lite mat å spise.
      Det går over, jeg håper du har en tøff munn som tåler en støkk 🙂 Ikke vær redd for smertestillende. Det var eneste redning for meg, selv om jeg til tider følte jeg tok mye.

    108. Jeg har opperert i munnen uten narkose.
      Den ene som opererte meg Besvimte under operasjonen, noe som var veldig spesielt. Det var også Rødøy mye blod, men du overlever!

    109. Jeg er tannlege og opererer selv ut visdomstenner. Pasientene får godt med bedøvelse og kjenner ikke smerte under selve inngrepet. Forskjellen på en tannlege og en oral kirurg er at oral kirurgen gjør dette daglig, mens tannlegen (de fleste) gjør det ofte. Kirurgen har mye erfaring og får gjerne ut tanna enda raskere enn tannlegen. Lystgass er helt unødvendig da det uansett er i ettertid smertene kommer. Litt borre-, knekke- og knakelyder kan man ofte regne med, men det er ikke så farlig som det høres ut som.
      Angående sykemelding så er det gjerne snakk om kun 1. og evt. 2. dag. Altså er man ikke sengeliggende i en uke, selv om man har smerter og evt. hevelse.

    110. Jeg gjorde det samme bare med en ¨vanlig¨ jeksel som ikke hadde kommet ut. Jeg hadde lokalbedøvelse og det gikk helt fint. Inngrepet varte ikke mer enn maks en time, og da lå jeg jo i en seng/operasjonssbord. Jeg hørte kun borrelyder, og at de delte og knakk opp tanna mi. Ikke noe annet. Tror ikke du trenger en slags narkose 🙂

    111. Helt ærlig, jeg har fjernet to visdomstenner nede med lokalbedøvelse selv…. Man hører knasingen og man merker ‘utdragningen’ av tannen.. Jeg var uheldig og fikk for lite bedøvelse begge gangene, og du kan jo tenke selv hvordan det føles å få kjeven dratt ut av ledd! Men igjen, det føles verre enn det er, og så lenge man er klar over det er det igrunn greit! Fikk personlig ikke vite at det var mulig å ‘operere’ ut tannen i narkose før lenge etterpå. Hadde jeg visst det var en mulighet hadde jeg nok gjort det, koste hva det koste vil. Har aldri vært redd tannlegen før, men nå har jeg dessverre noe noia. Men det er jo selvfølgelig fra person til person! Vil forøvrig si at jeg, som er noe oppe i 20-åra, si at jeg respekterer bloggen din, deg og det du står for. Du har gjort mye folk flest ikke ville gjennnomført/pratet offentlig om. Men du står for det 100%. Det står det respekt av, og jeg trenger ikke tenke meg om to ganger for å ytre det, uansett forum. Stå på Sophie!

    112. Heia! Jeg trakk to tenner i fjor, og det var med narkose. Det var skikkelig greit, for det er bare sprøytene du kjenner, og de er ikke ille, selv om jeg har sprøyte-skrekk. Noen pratet med meg helt til jeg forsvant i mørket, og det var bra.
      Men i Januar skulle jeg trekke den tredje, og det var med lokalbedøvelse. Jeg trodde det ville gå bra, og var i godt humør hele tiden. Til de skulle ta ut tanna. Jeg hørte alt, så alt og det var forfeeeeerdelig.
      “Send med mer bomull, *navn* det blør ganske mye*
      Dette var noe av det jeg hørte, og jeg hadde smerter i over en uke.
      Etter sommeren skal jeg trekke den fjerde og siste tanna, og jeg betaler gladelig 3000,- ekstra for å slipe den forferdelige opplevelsen igjen.
      Lykke til, dette greier du:-)
      Vennlig hilsen
      Anne-Beate Iren Høglandsvoll

    113. Hei!
      Jeg oppererte ut 2 tenner som lå på en måte inne i ganen, som ikke hadde plass til å komme frem. Dette gjorde jeg i Moss, og fikk kun lokalbedøvelse. Jeg gruet meg veldig, og var veldig nervøs. Men under hele inngrepet merket jeg ingenting, og det gikk veldig fint. Det var verre etterpå. Jeg hadde jo sydd 6 sting i munnen, så jeg hadde vedig vondt i minst 1 uke etterpå, og klarte ikke spise ordentlig mat. Jeg tror nok at inngrepet ditt godt kan la seg gjøre med kun lokalbedøvelse, du vil nok uansett ikke merke noenting.
      Masse lykke til!
      Klem

    114. Jeg opererte ut de to første i februar. Det gjorde veeeeldig vondt i 4 dager etterpå, også synes jeg set var vanskelig å spise i ca 2 uker etterpå… Jeg fikk 4(?) lokalbedøvelser, kjente ingenting bortsett fra litt trykk her og der. Men jeg takler ikke “operasjoner” så ble veldig svett og kvalm etterpå. Måtte legge meg ned å vente på mamma. Det ekleste er etterpå da man får hull maten detter ned i. Og når du skal dra ut en slags “tampong” fra hullet der de har sydd igjen. Jeg gren som en liten baby, det blødde en goooood del!!! Synes faktisk dette var verre enn å ta tatovering, men nå har jeg bare en søt liten tatovering langs håndleddet. Ikke så vondt. Skal ta de to siste på tirsdag! Gruer meg!! Ææh!
      Lykke til!!! 😀
      Ps: hovna opp som en hval i trynet og måtte ta fri fra jobb på mandagen (opererte på fredagen) fordi jeg var så hoven og ville ikke vise meg til verden!! Så ikke ut hahah!!

    115. Det er en tannlege ved ullevål sykehus som også bruker narkose, så slipper du å reise til Drammen 🙂

    116. Jeg har operert ut 2 visdomstenner med lokalbedøvelse noe som gikk veldig bra. Jeg har tannlegeskrekk. Gruet meg ekstremt mye og ikke nok med det. Når jeg satt i stolen skrudde de på “my heart will og on” av Celine dion. Jeg klarte ikke å holde meg så jeg satt i stolen og gråt. Haha glemmer det aldri. Men hvertfall når hun startet og var godt i gang var det faktisk ikke så ille! Kjente ingenting. Når operasjonen var ferdig og jeg hadde kommet hjem sovnet jeg. Det gjorde sykt vondt siden bedøvelsen hadde gått utt, men det hjalp fort når jeg tok smertestillende 🙂 dette gåur bra.

    117. herremiin, valg nummer en! Ja det er ubehagelig, men ikke vondt! Har selv måtte operere/skjære/kutte for å fjærne betent visdomstann, og ja det er ikke digg, men du kommer absolutt til å overleve. Drakk suppe i typ fire dager etterpå, var ikke hoven i det hele tatt, og har allerede glemt hvor skummelt det var (for det var det). Men du takler det fint, du e jo tross alt Harstadværing! 🙂

    118. Jeg hadde dette inngrepet hvor jeg fjerna alle visdomstennene mine for to år siden. Jeg tok dette med et glass med bedøvende drikke (fordi jeg har ekstremt sprøyteskrekk) dette er noe jeg anbefaler selv om jeg spøy etter inngrepet fordi jeg ble så dårlig. Jeg hadde dette inngrepet to ganger. En gang på hver side.
      Lokalbedøvelsen kjennes ikke etter den bedøvende drikken, og inngrepet går som en dans på roser. Ikke verdt å betale 3k ekstra.
      Smertene mine gikk bort etter tre dager.

    119. Gå for nr 1. Med lokaøbedøvelsen kjenner du ingenting. Du får nok noen smerter i ettertid, men det får du uansett hvilken metode du går for. Jeg oprerte ut alle 4 med lokalbedøvelse, kjente ingenting, kun litt dytting, og det gikk helt knirkefritt! 🙂 og forvent å leve på myk mat og evt smertestillende i noen dager! Ja du både husker og hører alt. Jeg fikk heldigvis en sånn serviett/duk/papir ting som dekte fjeset mitt, så ikke en ting av hva de drev med, noe jeg er takknemlig for. Et tips er å fokusere på hvordan du puster. Pust dypt inn med nesa og ut med munn. Hvis de har radio, få de til å skru opp lyden, så har du noe annet å tenke på mens du ligger å gaper 😉 men uansett, det kommer til å gå så fint 🙂 Lykke til 🙂

    120. Du kjenner ingenting med bedøvelse og du vil heller ikke se noenting i og med at de holder på i munnen din. Det eneste som gjør vondt er å ta Bedøvelsen inn i tannkjøttet. Det gjorde jeg for noen uker siden, men kjente ingenting annet! ( jeg gjorde omvendt av deg, fordi jeg skulle trekke ned en tann ved å feste en gullkjede på tannen under tannkjøttet)

    121. Har gjort det 2 ganger selv med lokalbedøvelse, og går kjempebra! Du får masse bedøvelse, og de gjør ingenting før du er helt bedøvd;) litt vondt i dagene etter, men be om å få resept på ibux600mg, den er super mot tannsmerter! Lykke til:)

    122. Jeg har trukket alle 4 visdomstennene mine, og trakk den siste for noen dager siden. Jeg har kun fått bedøvelse, og det har gått veldig bra for min del! Selvfølgelig litt ekkelt med alle lydene osv, men du føler hvertfall ikke noe smerter, og det er vel det viktigste. I ettertid har jeg hatt en del vondt, og ser veldig oppblåst ut, men det går som regel over etter en uke.. 🙂 Lykke til ihvertfall 🙂

    123. Ta lokalbedøvelse!! Har alltid hadd d før, man kjenne INGENTING 🙂 Å du spare peng å kan gå ut derrifra når d e ferdig i stede får å våkne i en seng å føle dæ helt borte..

    124. Jeg opererte ut en av mine visdomstenner i februar. Jeg tok bare lokalbedøvelse, å fikk enda et par ekstra stikk etter at de hadde starta siden jeg kjente liiiittegranne av hva de dreiv med. Lydene er egentlig verst, så om du får lov å ha musikk på øret, vil jeg anbefale det. Jeg fikk et par tabeletter som jeg kunne ta når lokalbedøvelsen var borte, å de hjalp veldig. Plus at jeg hadde ispose KONSTANT på kinnet. Jeg var en av de heldige som ikke ble hoven i det hele tatt i tillegg til at jeg ikke hadde såå vondt som kanskje andre har 🙂 Lag en million isbiter på forhånd sånn at du kan ta noen i en pose inni et håndkle å ha på kinnet. Det hjelper virkelig! Også må du bare holde deg i ro.
      Ble litt langt, men jeg anbefaler lokalbedøvelse, musikk på øret og kanskje en hånd å holde i. Da gikk det i alle fall bra for meg som har helt sinnsyk tannlegeskrekk 🙂
      Lykke til!

    125. Da jeg trakk visdomstanna mi hadde jeg bare lokalbedøvelse, og det gikk veldig fint. Men jeg var så nervøs at tannlegen ga meg en angstdempende/sløvende tablett jeg skulle ta litt før inngrepet, så følte de 1, 5 timene det varte gikk kjempefort siden jeg var så avslappet 🙂

    126. Jeg har trekt en tann, men det var jo ikke en visdomstann da, men den var på en måte “ødelagt” så måtte trekke den hos en tannlegekirurg som du beskriver. Da hadde jeg bare bedøvelse mens jeg lå på oprasjonsbordet. Det var faktisk ikke vondt i det hele tatt, så jeg ville så absolutt gått for det. Høres veldig skummelt ut å må trekke en tann osv, men det går helt sikkert fint 🙂

    127. jeg har vell egentlig gjort akkurat det samme som deg 🙂 Jeg var våken under inngrepet og det gikk heeelt fint. Var selvsagt litt skummelt, men slik er det vell bare, men det var virkelig null problem. Min søster har også operert ut 3 visdomstenner, hun var våken under alle tre inngrepene, og synes også at det gikk helt fint. Tror ikke det er nødvendig med narkose til 3000kr, og som du nevnte, du har jo vært i narkose to ganger hittil i år.
      lyke til, det går nok kjemmpe bra 😀

    128. Jeg opererte ut begge de nedre visdomstennene mine i oktober i fjor. Jeg fikk lokalbedøvelse og var våken under hele inngrepet, og jeg er livredd sprøyter og kutting i munn og generelt. Det gikk uansett veldig fint, selv om bedøvelsen ikke virket 100% på høyre side. Velger du lokalbedøvelse, vær påpasselig med å si i fra om den ikke virker helt, så setter de en ny sprøyte, og er mer forskiktige. Selve inngrepet kan virke veldig heslig, de sprekker tanna, og drar ut del for det, før de legger inn en avveke som skal absorbere blod og annen væske, og så syr igjen. Jeg personlig hadde ikke noe problemer i ettertid. Jeg fikk beskjed om å ikke trene på noen dager og å ta det med ro. Det gjorde jeg, og det gikk helt fint. Eneste var at jeg så ut som et ekorn i ansiktet for jeg var så hoven i kjeven.
      Et annet tips er å ta stingene og disse avvekene ut i tide. Jeg ventet alfor lenge, og det resulterte i at den ene avveken falt ut av seg selv, stingene grodde altfor stramme, og tannlegen fikk de så vidt av igjen, og de fant ikke den andre avveken. Det resulterte igjen i en sinna betennelse og unødvendig mye smerte for min del. Det gikk bra til slutt, de fant den og jeg ble bra i munnen i løpet av bare et par dager.
      Alt i alt, så ville ikke jeg valgt å betale 3000 ekstra for å være borte vekk, når lokalbedøvelsen virker helt fint. (selv om jeg hadde noen problemer).

    129. Jeg var i akkurat din situasjon for 1 år siden, da visdomstanna måtte ut fra langt nede i tannkjøttet. Jeg fikk kun to bedøvelser, og de fikk ut tanna etter 2 timer. Jeg kjente ikke noe som helst mens jeg lå der våken, men jeg gikk på smertestillende noen dager etterpå 🙂

    130. Har selv trekt en visdomtann, å jeg gjorde det uten narkose, fikk mye bedøvelse, å kjente ingenting. Det var på nippen jeg måtte sy selv, men slapp det heldigvis. Jeg råder deg til å få en del bedøvelse, for narkose er ikke bra for kroppen. Det gjør vondt i en uke etterpå, men når du har gjort det, er du glad du er ferdig med det, og at du har kvitt deg med betennelsen som er i tanna.

    131. Nei 🙂 dette er ikke noe å stresse over. Jeg har trukket alle mine 4 med kun vanlig bedøvelse. Det gikk kjempe fint. Brukte bare å skylle munnen med (corsydyl?) etter hvert måltid. Men du kunne av og til føle stingene, men ikke noe vondt. 🙂

    132. Har gjort noe av det samme før og fikk kun lokalbedøvelse, merket ikke noe til smertene i det hele tatt. Det eneste jeg la merke til som var ubehagelig/vondt var å holde munnen oppe så lenge som “operasjonen” foregikk, ellers er det ingenting å grue seg til! lykke til, fine deg

    133. Jeg har fjernet 4 visdomstenner. Og jeg sier dette rett fra hjerte: Ta narkose. Det er helt jævlig. Mye av det kan det hende er for at jeg selv har tannlege skrekk, men jeg mener virkelig at det er verdt og bruke 3000 ekstra 🙂

    134. Hei! Vet denne kommentaren kanskje kommer litt sent, men fjernet den ene visdomstanna i går, så tenkte du kunne få råd fra en som nettopp har gjort det 🙂 Min tann presset og gjorde vondt lenge, og stakk såvidt opp helt på kanten, bakerst. Jeg måtte derfor skjære den ut, og jeg tok lokalbedøvelse. Har tannlegeskrekk og har bare hatt dårlig opplevelser med tannleger, men de som fjerner visdomstenner er kirurger, og de har skikkelig peiling! Det gjorde ikke det minste vondt under inngrepet, det kjentes bare distansert og merkelig ut. Tror det kommer helt an på hvor dypt tannen sitter, med tanke på hvor vondt det gjør. Jeg hadde en “hel” tann, men den hadde ikke rukket å gro skikkelig røtter (hvis du skjønner hva jeg mener, hehe). Tror derfor du kommer til å klare deg helt fint uten å bruke 3000 kr ekstra. Tannlegen jeg hadde ga meg også en resept på 600 mg ibux, som jeg tar hver 4. time, og det demper smertene godt 🙂 Vil nok anbefale deg å ha noen dager etterpå med en fri timeplan, så du kan slappe av og hvile, så kommer du til hektene fortere! Kan også informere om at du hovner litt opp, og det er kjemperart å spise, men det er verdt det i lengden, for tannsmerte er et rent helvete. Masse lykke til, det kommer til å gå kjempebra med deg, lettelsen når du forlater tannlegekontoret og vet at smerten er borte om et par dager er ubeskrivelig deilig 🙂

    135. Hei!
      For ca en måned siden gjorde jeg det samme, altså trakk den ut fra langt der nede.;p Bedøvelsen du får er såpass god at du merker ingen verdens ting før den er ute. For min del, var det er samt helvette når bedøvelsen gikk ut, måtte ta dobbel dose av smertestillende jeg hadde fått utdelt pluss to paralgin forte. Dette var tydeligvis et sjeldent tilfelle, fikk samboeren min beskjed om da han ringte spesialisten og spurte hva jeg skulle gjøre med smertene. Poenget er altså, det har egentlig ingen ting å si hva du velger, fordi du kjenner det ikke før etter bedøvelsen er ute uansett.
      Jeg var vel ikke så mye dårlig etterpå, men det kan være fordi jeg sov så mye pga overdosen av smertestillende, haha.. Neida, men det går som regel veldig greit, og som tannlegen kommer til å si, er det lurt å spise flytende i starten. Det er nok både på grunn av at det er sykt vondt å få noe ned i såret, og fordi man kan få kjevesperre, og da er det ikke lett å åpne munnen noe særlig.
      Masse, masse lykke til uansett. Det kommer til å gå veldig bra. Det er i hvert fall godt når det er over! =)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg