hits

FULLstappet 17. mai


Min krystallbh er kjpt p nelly (149 kr HER) - reklamelenke


Jeg har vrt godt plassert hjemme i norge en stund, og annet enn at man ser fulle folk i bunad (hva er greia med vre drita p 17. mai om man ikke er russ?), s har jeg merket lite til at dette er nasjonaldagen. Med en gang vi kom inn dra hjemme pakket jeg ut av kofferten, trket stv, ryddet i klesskapet, ryddet i kjleskapet, svarte p mail, betalte alt for mange regninger, og har siden det prvd febrilsk forberede meg til masterchef. . . Jeg er en slik person som er best p teori, for si det mildt. Det beste jeg kom p var lese litt p matprat, google tilbehr til forskjellige retter og annet i den duren, fordi jeg rett og slett ikke fr meg selv til ta steget inn p kjkkenet. Har jeg ikke lrt meg noe fram til n, s lrer jeg det iallfall ikke p en dag. Ferdig snakka.

Det er litt dumt, etter min mening, at folk bruker fine dager som dette som en unnskyldning for vre hensynslst dritings, sloss, spy og hva det n mtte vre som frer med den lille sjarmpakken promille har by p. Champagnefrokost er nok helt herlig, og ta seg noen pils p byen med gode venner har jeg heller ikke noe imot, men nr man m passe p hvor man gr for ikke tr i spy blir det jo nesten bare trist. Slik fler jeg det har blitt med nyttr, st.hans og hele pakken - men har det kanskje alltid vrt slik?

Men men, alle fr bare gjre det de liker, og s lenge man koser seg er det vel. . ja, greit? Haha, jeg skal ialfall kose meg med pasta og film n, fr jeg tar relativt tidlig kveld. I morgen skal jeg opp tidlig jogge meg tur, fr jeg skal fly til danmark og innspilling p kvelden. Kom gjerne med noen siste kjkkentips til meg her ♥ Hper alle har hatt en fin dag!

35 kommentarer

jaa, jeg for min del synes det er mye koseligere tilbringe slike dager sammen med familie venner:-) kos deg i Danmark :)

Lykke til med innspillingen :)

Jeg s deg og kjresten i Oslo da dere ventet p bussen :D

Har du bunad?

Hvordan ser den ut hvis du har?

Hvis du ikke har, hvilken ville du hatt?

Oi, det hres jo litt sykt ut i Oslo. Hjemme I Stavanger merker jeg ikke sa mye til fulle folk. Det er Jo synd voksne fler det ndvendig drikke for feire, det er sa typisk nordmenn at man ikke kan feire noe og vre sosiale uten alkohol. Og det er jo masse barn tilstede p 17 mai! Spy p gatene kan riktignokk komme fra 16-18ringene som drinker seg srpe full 16 mai, fordi man "m".

velkommen t oslo din bondedame;)

teit er det vre 18 r og ha tatt din 3 pils og m skrike ut nasjonal sangen p banen mot byen - DET er TRAGISK! synd s mange delegger!! og det gjr de!!! men SS, same shit, ny dag imorgen, HURRAAAA

Liker d bloggen din bare bedre bedre, spesielt etter det her innlegget! E s enig. Mange bruker hver fridag til drikke alkohol, drikke alkohol i s skjl e ikke ille, men ha som ml bli full e totalt undvendig.

Har aldri sett det i Bod, er riktignok noen litt for glade russ i togene. men ellers er det ikke noe bunadskledde sjanglende damer og herrer i togene ihvertfall xp

Jeg er s enig! Syns 17. mai skal vre litt som julaften, hvor man samles med familien og venner og koser seg sammen, alkohol kan fort delegge mye av det! Er fan av champagnefrokost, men enda mer fan av begrense seg. Og deeeet er det ikke alle som klarer... kleint

Et godt tilbehr til en del matvarer som kylling, toast, risottoer og snn er rd pesto! Feks kyllingfilet i ovnen smurt inn med rd pesto i ovnen i 30 min med ris... NAM.

Er jo det som er tradisjonen i oslo, dagsfylla p 17 mai. Syns det bare er sykt lttis. N som du er osloborger s m du jo bare vende deg til tradisjonene vre:-)

Er egentlig ganske enig..

Feirer ikke du 17. Mai?

Ida: jo, til vanlig, men fikk ikke tid denne gangen:/

Anonym: ja, veldig bra sagt det med champagnefrokost :-)

n spiser jo ikke du kjtt, men det kan jo vre at du blir ndt til lage det uansett, s da tenkte jeg komme noen tips til det :-)

skal man steke en biff ca. medium: smelt godt med smr i panna fr du legger biffen i. nr blodsaften pipler p oversiden, s snur du den og gjr det samme igjen. nr det pipler saft ut p denne siden, er den s godt som perfekt medium stekt! :-)

Av tilbehr liker jeg lage potetbter med parmesan og spinat! det er kjempegodt. Da skjrer du poteter til bter og legger dem i en langpanne p ca. 200 grader midt i ovnen, p over- og undervarme. ha p godt med olje, salt og pepper p btene. S strr du over den mengden parmesan du vil ha p. for sjekke om de er ferdige stikker du bare en kniv i dem, glir kniven lett inn er de ferdige. Nr det er igjen ca. 5 minutter tar du ut plata, tar p godt med spinat og setter inn plata, n kan du gjerne bruke grilleffekt p ovnen om det er det, for da fr de en spr overflate :-) dette passer forsvidt til ikke bare kjtt, men masse annet ogs! :-D

et annet tilbehr som er veldig godt er ste cherrytomater. da tar du godt med olje i en kasserolle. nr oljen er varm nok tar du i cherrytomater som er delt i to. ha i en liten sprut med sitronsaft og str godt med sukker p. Nr tomatskallet begynner rynke seg er de ferdige. smak til med bittelitt salt. den sausen som blir av oljen og tomatinnholdet er veldig god, s bruk dette ogs! :-))

hper dette kanskje kan vre til nytte, men du har vel litt mer peiling enn du sier :-)

lykke til! jeg heier p deg! tror du kommer til gjre det bra.

klem :-)

Et tips er ha alle ingredienser og alt utstyr klart foran deg nr du starter, slik at du slipper stresse med mle opp og hente noe etter hvert. Rydd etter hvert, som du er ferdig med noe, s har du det ryddig og har god tid til andre ting mot slutten av tiden. Lykke til!

Hei Sophie! Her er det noen skummle, og noen spennenes steder reise. http://www.viralomania.com/marerittaktige-steder/

Hei<3

For det frste vil jeg bare si at jeg elsker bloggen din!

Men jeg lurer p hvordan du fr til speile bildene dine, og hvordan du fr til forsiden p bloggen din?

Klem Nora<3

Nora: jeg bare vender bildene p pixlr.com/express :-)

Helt enig! Det er helt motbydelig at folk bruker nasjonaldagen til drikke seg dritings, spy, oppfre seg drlig osv. Tragisk faktisk! Synes det er veldig bra at du tar det opp, klapp p skuldra og tommel opp :)

Folk m bare si hva de vil om deg og dmme deg fordi du har kjpt store pupper og lepper, men ser de forbi det s ser de at du er en smart og veldig oppgende jente som har bde hode og hjerte p rett plass. Du vil n lengre enn de fleste. Jeg heier p deg :)

Synes det er ganske grunsomt med de som blir s srpe full at de spyr midt p dagen p 17. mai... Det og bunad gr ikke s bra sammen. Jeg er veldig for champagnefrokost og kose seg med drikke utover dagen, men det er en av dagene en skal prve vre anstendig beruset, ikke uanstendig drita...

Linken til bhen funke ikke :(

Her i Sr merket jeg ikke noe til det.. N er Oslo litt strre da <3 Ha en fin dag, og lykke til i Danmark :)

Utrolig lekker den krystall-bhen!! :)

KJKKENTIPS:

ALDRI bruk olivenolje i muffins eller brownies, bruk rapsolje/matolje/smeltet smr :) hehhe

let etter matinspirasjon p fitnessbloggen.no !

der har de mye forskjellig!

Uff, har aldri skjnt det med vre dritafull p 17.mai, lite sjarmerende ja. Greit med champangefrokost (som jeg aldri har ftt tid til selv) og ta seg en l eller to, som du skriver. Ogs spesielt i bunad, det synes jeg blir helt feil.. om jeg skulle dratt p "fyllafest" eller noe p 17mai, s hadde bunaden blitt igjen hjemme, virkelig!

Kos deg i Danmark og masse lykke til :) Jeg tror faktisk du kan klare deg ganske bra!

dagsfylla p 17.mai er tradisjon i Oslo, s bare venne seg n som du er her :D at man m passe seg for spy i gaten er jo ekstrem overdrivelse, og selv vil jeg si at det er mer tradisjon og stemning nr ungdom og voksne drikker sjampagne og l hele dagen og barna fr spist is og plser enn ikke feire i det hele tatt

Er fullstendig enig med deg. Feiret 17.mai i Oslo for frste gang i r, og fant det temmelig merkelig at alle og en hver gikk rundt med en lboks eller en champagneflaske i hnda. Dette er liksom ikke noe man ser fr man er der selv, s var litt overrasket. Hjemme i Bod er det nrmest ingen som drikker p nasjonaldagen. Folk er liksom slitne fra natten fr, eller s har de barn ta seg av..

Lag din egen oppskriftsbok med retten du liker, s finner du dem lettere igjen! Ha ogs med oppskrifter p sm kaker eller lignende, da slipper de sm tingene bli glemt ogs :-) Lykketil, det er ikke lett komme seg inn p kjkkenet .. :(

Hei! M bare komme med noen tips til masterchef, vil jo at du skal gjre det bra :D

Jeg er ikke noe kokk, men har tatt litt matfag p uni, samt er ernringsfysiolog:

- Stek det aller meste i SMR. Unntaket er supper med middelhavsvri (feks nr du bruker mye tomater, da br du bruke olivenolje).

- Supper er utrolig enkelt lage. Kutt nskede grnnsaker i terninger (purre, potet og sellerirot = <3), stek de i smr. Hell s over vann til de er nesten dekt og la de koke til de er mre. Hell av noe av vannet og mos med stavmikser. Hell i flte og kok opp. Smak til med gode krydder, og server med chorizoplse/ fisk.

- De fleste OVERSTEKER kjtt og fisk. Stek det noe mindre enn det du ville gjort hjemme, s blir nok dommerne fornyde :)

- sjekk ut trines matblogg, hun KAN mat! :)

fordi man feirer norge din idiot. Feiring med alkohol er ganske s vanlig, men n er vell du spass ung s du skjnner sikkert ikke all verden av det

Skjnner ikke greia med vr drita og spy og slss jeg heller, er jo ikke noe koselig med det. 17.Mai for meg er i alle fall familiedag. :)

Fin header du har ftt! :D

Skriv en ny kommentar

Design laget av Kine Skjerpen