bu-fucking-hu

Heeeeeeei alle hobby-alkoholikere ♥

Nå skal jeg ut. Var ikke så sinnsykt keen på det tidligere i uken, men nå hører jeg ikke annet enn “DUN DUN DUN DUN” i hodet og gleder meg faktisk! :)

Skjørt fra nelly HER (sykt behagelig!),  topp fra sheinside

Når jeg skal ordne meg før jeg drar ut, legger jeg alltid hele sminkesamlingen min pent og pyntelig fram. . Bare for å beundre den litt, hehe.

Alle børstene ligger sammen. . 

. . Og mascaraer, leppestifter og alt av styling til bryn ligger fint plassert, slik at det er lett for meg å finne det jeg leter etter. 

Jeg gjør det på denne måten fordi jeg ofte ser på sminkevideoer før jeg drar ut, og da er det lettere å holde følge med proffene i videoene, og lettere få en oversikt over hva man faktisk har. Jeg kaster ofte gammel sminke / det som ikke blir brukt, men likevel har jeg aldri helt system. Er sikker på at jeg enda har lipglosser fra da jeg var 12 år liggende ett eller annet sted. 

Litt gull og litt lilla idag + liner på våtkanten, gøy å prøve noe nytt! Her satt ikke vippene helt som de skulle, men det har blitt endret på i ettertid – i tilfelle noen fikk en trang til å påpeke det.

Vel vel, nå må jeg komme meg avsted her! Selv om jeg aller helst vil sitte inne å kaste pil på regjeringen, pappa fortalte meg nettopp siste nytt innenfor gaupejakt. Jeg blir gal av regjeringen her, hva er det de tenker med? HVORFOR? Syke faenskaper altså. Kan ikke bare karpe diem starte et politisk parti, vinne valget og styre landet vårt fra nå av? DET tror jeg vi trenger. Jeg leste nettopp boka deres og sier bare hell yeah, ut med Erna og inn med karpe diem. Og nei jeg finnes ikke useriøs. Og bu-fucking-hu til de bøndene som sender sauene / reinene sine opp på fjellene uten pass, og klager når de blir tatt av rovdyr. Om jeg sender hunden min til fjells alene skal ikke jeg akkurat klage om hun blir drept, om det er så utrolig viktig kan man passe litt på. 22 000 dyr ble drept av ulv / gaupe i norge i fjor? Det er like sant som at jeg er helt naturlig. MY ASS!!

 

141 kommentarer
    1. Prøv å være bonde for en hel høst du, så får vi se hvor lenge du klarer det om det skal være pass på sauene hele tiden.

    2. Du ville jo sjølv stemme Høgre, sa du, pga skatten – og hadde eit heilt blogginnlegg om at du ville stemme H. Men så valgte du å stemme mdg pga miljøet og at det var uselvisk av deg.
      Men er heilt enig i at gaupekvoten er tragisk og urimelig.

    3. hahah “ut med Erna og inn med Karpe Diem” du er bare helt fantastisk du <3 digger deg, og du har ganske rett! men tenk litt, er bonde selv og jo; så mange dyr ble drept ifjor. det er fakta. og nei man kan ikke passe på dyrene sine når man sender dem opp på fjellet, du kan vell prøve det selv å se hvordan det går?samtidig så vet vell du av alle mennesker at dyr må få leve i sitt rette element, i mitt tilfellet på fjellet. og de skal ikke ha bønder klengende opp etter seg 24/7, men når antallet rovdyr blir så høyt som det er, og de dreper alle dyrene våre, så må man faktisk ta noen tak. dette høres litt fælt ut men; noen dør uansett, og jeg syns ærlig talt det bare er fair at det både blir noen rovdyr og noen av våres dyr. så lenge det ikke er pinefull slakteri såklart. men ikke ta dette feil, no hate ovenfor deg! du har en fantastisk personlighet og du skriver veldig bra!

    4. Du er dum du, herregud du er dum. Gå å legg deg. At ikke foreldrene dine skammer seg over å ha en datter som ytrer så utrolig ugjennomtenkte og sinnsyke påstander. Legg ned bloggen, vær så snill.

    5. Syns du er utrolig trangsynt, og ser saken kun fra en side nå! Er liksom et gaupeliv mer hvert enn et saueliv da? Og vil du at sauene skal holde seg inne hele året eller? det er ihvertfall dyreplageri!
      Det er ikke bare til fjells sauene blir drept og spist av rovdyr, men også på private jorder. Og tror du HELT SERIØST at en bonde kan passe på sine 100+ sauer til en hver tid? Hadde det hvert èn sau, akkurat sånn som du sammenligner med din ene lille hund, hadde det vært noe annet.

    6. Det er så sykt sant, det er så idiotisk som mulig at de vil utrydde en utrolig dyreart fordi DE selv ikke klarer å passe sauene. Åh, så skal de klage? Jævla mennesker. Ulver tilhører den norske fauna mer enn slaktesauer, hvis de skal gråte så jævlig over at sauene blir tatt får de enten finne seg et nytt yrke eller passe på litt! Det irriterer meg så max.
      Jeg synes det er trist, sauene må bøte for livet pga bøndene ikke gidder å gjete eller passe på. Det er ikke ulven som er skyldig i dette, det er ikke sauen. De er de jævla politikerene OG bøndene som vil dette. Helvette.

    7. Haha herlighet…
      Man må faktisk sende sauer og rein opp i fjellet! Vet du hvorfor? Fordi der er MAT der! De beiter ned innmark først også utmark! Bonden har ikke noe valg i å ikke sende de opp til fjells, slik har det vært i alle generasjoner, men det er mæ det har blitt så fryktelig mange rovdyr og det må vi gjøre noe med, så derfor må det bli jakt på ulv osv 🙂

    8. Er HEILT einig med deg om regjeringa, men sa ikkje du for ei stund sidan at du kom til å stemme Høgre og at du ville ha ny regjering? Soo basically you asked for this

    9. Bonden har ikkje no valg ti å sende sauan sine upp på fjellet og de har for faen kje no me at bonden ikkje passa på dyran sine godt nok! kossn villa døkk ha passa på en flokk me over 200 saue, hvis døm va spredt over alle hauger å fjell? De e sikkert ingen tå døkk her som ha gidda å løfta en finger for å passa på døm! bonden e jevnlig uppå fjellet for å sjå te sauan sine, som e akkurat de såmmå som den lille bikkja di! de noggo som bonden eig å som han e gla ti! akkurat slek som du e gla ti bikkja di! De å helde dyran inne heile året e akkurat de såmmå som dyreplageri, kossn hadde du likt å vurte helt inne heile livet ditt? e de ikkje DU som e så imot dyreplageri? da fe du faen me ikkje berre tenkte på dyreplageri som at ulver bli brukt som pynt på ei jævla jakke! hvis ulvan her i landet sku vorre utrydda, så hadde de ivertfall vorre gjort på en human måte! du ser denna saken berre fra di sie! du ha sikkert aldri vorre me på alt arbeidet de e på en gard, du ha sikkert ikkje gidda å stått opp før 6 for å fore et par sauer? NEI! men de e faktisk nun som gidd de, å de e døm som står for maten folk har på talikken sin.
      Du ska få kåmmå hit å verra me å gjete sauan en såmmår hvis du vil, e fryktle enkelt og kjempelett? 🙂 så må du kanskje ta me de ei rifle i tilfelle de kjøm en ulv å prøve å eta upp saun min 🙂 du e hjerte velkome!

    10. At det virkele går ann å ver så trangsynt som du æ nå! Oss (bøndan som du kalle oss) sende sauan te fjells fordi det æ rekele mæ næringsrik mat der, som gjør at sauan, kyran osv. ska vokse se my større, istedenfor å vær klemt inne i et fjøs ell et jorde heile året. Beitet på et jordet bli fort ete upp så å sende døm på fjellet der det æ som sagt mykjy mat te alle dyr. Å kor æ denna “dyreplageri-saken” som du står så sterkt for? æ det ikkje my bedre att døm fe gå fritt i fjellet å levva i sitt naturlige habitat, istedet for å ver stengt inne? Å det att oss ikkje passa på dyran om såmmårn æ berre tull, døm fleste tek se jo nun turer for å sjekke at døm har det bra !! Å vist ingen ha vurte drept iløpet tå såmmårn så hente oss jo døm inn att om høsten å sjekke at oss fæ mæ alle som oss sendte ut, å det æ ofte at uppte 15 stk. mangla som oss da finn att drept rundt om kring på fjellet. Å måten gaupa, ulven, bjørnen ell ka faan det æ, drep på æ ivertfall ikkje dyrevennle så sauen bli jo pint lenge før den dør. Trur kje du ha vurte så jævla blid viss den lille hond din ha vurte pint tæ døde hellan, å funne han att rivd i stykker å spredd utover mæ innvolder og manglande lemmer.
      Men så er mange tå døkk “byfolk” så trangsynte når det gjeld gardsdrift. Å si at mjølking æ dyreplaging f.eks. æ nå berre helt skotte.

    11. Syntes det er utrolig fascinerende at du ligger på topplista – kun fordi du er så tragisk!
      Underholdning med andre ord.
      Og det er forskjell på en mini bikkje som er et HUSDYR i forhold til dyr som har gjennom mange generasjoner blitt sluppet fri av en grunn – nemlig fordi de er vilt dyr, de skal leve fritt, ikke i fanget på ei blåst blondine med silikon i hue og reva.

    12. Mie: hvis du ikke skjønner hva Jenny skriver så har du virkelig gått glipp av noe på skolen. Men du er vel bare enda en av disse fjortissene som synes denne bloggen er “såååå kul for hun er bare sååååå pen lissom!”

    13. Ammagad… Gjør leksa dii før du begynner å snakke om at gaupa/ulv bare kan ta sauene/rein fordi folk ikke passer på de.. først av alt så hva reinen/samene her før ulven, ulven fulgte etter de ettersom isen etter istiden trakk seg tilbake. Og gaupa har vi for mange av… de har drept katter i boligfelt i Alta! Sauebonden og reingjeteren (spesielt sist nevte) må kjøre døgnet rundt får å passe på de, gaupa,jerven og ulven dreper heller ikke fordi de trenger mat NEI DE DREPER FOR GØY, de river i stykker dyr helt til de er halv døde men ikke døde, men som må bli avlivet når de blir funnet, de skamferer dyrene til de ikke kan gå! Men må ligge på bakken å vente på at de dør av seg selv eller blir funnet sånn at eieren kan skyte de. så ikke kom her å påstå at de ikke passer på dyran sine nokk for det hjelper nemlig ikke får så fort vi snur ryggen til de så får vi besøk! Argh blir så frustrert over deg nu!

    14. Karpe promoterer jo AP-verdier så det griner etter. Så om du er misfornøyd med regjeringen burde du kanskje revurdere hvilket parti du stemmer på 🙂

    15. er det noen jeg skulle ønske jeg så ut som, så er det deg sophie elise! i mine øyne er du perfeksjon, akkurat sånn som du er 🙂 drit i alle de negative kommentarene, du vet selv det kun er misunnelse

    16. kan du legge ut linken til toppen? og hvor er vippene dine fra? har du noen vipper å anbefale? <3 du er bare helt wow. blir like sjokkert hver gang jeg ser et bilde av deg! hadde jeg sett ut som deg, hadde jeg gått ut av døra bare for å vise meg frem, du er helt fantastisk nydelig

    17. Det er nok av mat for oss nordmenn, så selvsagt skal rovdyra få ta sin del også! Vi kaster mye av maten uansett, så bare idioti det de holder på med. La rovdyra få være ifred! Heller begynne å utslette en annen type rovdyr.. Mennesker! Det må være det dummeste skapningen som har vandret på denne jorda.. 🙂

    18. Karpe Diem er det beste som har skjedd Norge, møtte de da jeg var ti år gammel, på boksignering før jul og de er fortsatt idolene mine! Du har helt rett i at om noen skulle styrt Norge, burde det vært Karpe <3

    19. Har en skikkelig girlcrush på deg :0 stå på Sophie Elise, bloggen din er kjempebra, og du er dritpen uansett hva folk sier 😀

    20. Håper du leser kommentarene over her. Hvis du er så lidenskapelig opptatt av dyr bør du sette deg litt inn i forvaltninga. Ulv/gaupe blir ikke tatt livet av for moro skyld. Elgjakt er heller ikke for moro skyld. Det må til… Er et rådyr/gjort/elgeliv verdt mindre enn gaupa og ulven sitt? Hvis vi ikke gjør noe med ulv og gaupe bestanden vil det til slutt bli overflod av det og. Og mener du at måten de tar livet av de andre dyrene i skogen er en human måte å dø på? Å bli jaktet ned og spist levende? Og der kommer vi inn på blant annet elgjakt. Det må også til.. Hvis ikke hadde det blitt overflod av elg og da hadde sultet i hjel med vintrene vi har i dette landet.
      Bruk hodet ditt! Jeg HATER folk som mener noe om jakt, kun fordi de er dyrefrelste. Sett dere inn i situasjonen og LÆR litt før dere bedømmer jakt og alle som bedriver det! Det jaktes for en grunn! Ja, det er en hobby – men allikevel for en grunn!

    21. Enig med deg. Det er mye som tyder på at dyrene som blir meldt savnet forlengst er blitt slaktet. Det uttrolig enkelt å få erstatning for dyr som er tatt av “rovdyr” her i norge. Det er svindel og bedrageri selvsagt. Det er sikkert bare fem seks ulver igjen i hele norge. At de skal ha drept tusenvis av sauer er BULLSHIT!!!

    22. Hahaha du er så dum du… Stakkara deg. Kjenner jeg blir forbannet av det du skriver om bønder. Hvordan skal en, EN, bonde klare å sørge for at de 300-400 hundre sauene hans ikkje blir drept av ulv? En bonde er avhengig av sommerveite, altså avhengig av å ha sauene en plass uten at en trenger å passe på de til enhver tid. Pass på hva du sier, du er trossalt ikke noen bedreviter. Mange bønder lever av å forsørge resten av landet. Selv om du er vegetarianer betyr ikke det at Norge trenger kjøtt. Voks opp og sperr øynene dinne opp for hva som er virkeligheten.

    23. Nok ein dyrefrelst person som skyter ut meinge i hytt og pine uten og ha sitte seg inn i forvaltning av dyr. Hvis dere er imot dyreplageri så burde dere vett at jakting ikkje e dyreplageri. Det blir gjort for å holde bestanden på et “overkommelig nivå” slik at der er mat til alle sammen. Blir det for mange dyr blir maten oppspist og dyra sulter og dør av den årsaka, er det da ikkje bettre å “drepe dem på ein human måte” som jegera gjør? For å sulte ihjel er en forferdelig måte å dø på, dykk hadd kanskje klaga på at det ikkje ble gjort noko med dyrebestanden hvis dei døde av sult, og regjeringa ikkje ville gjære noko med det? Tenk litt toveis noke gange, det går ikkje gjøre alle som er pro jakt og dei som ikkje er det fornøyde hele tiden, men vi kan jo gjære dyra glade(ved at de har nok mat). + at når rovdyr bestanden blir så stor at dei kjem ned i nabolag burde det kanskje gå ei lyspære oppi hodet om at det er farlig og bestanden burde minkes. Ikke for å være frekk eller fornærme noen men se det fra denna sia av og til, forvaltning må til!

    24. Er ikke helt enig i din mening ang gaupejakt, men det får så være. Skal ikke kalle deg hore av den grunn, alle har jo forskjellig mening. La forresten godt merke til de to nederste bildene, for noen utrolig fine bilder. Altså, lyssetting og kvalitet. Det var to skikkelig fine foto.
      Men, en ting jeg ikke skjønner. Hvordan kan du ha betalt gull og rike dommer for å få fikset bryna dine til denne kjente mannen, også ser de ikke ut? Altså, når sant skal sies, bryna mine ser helt jævlig ut. Inn mot midten er de helt ujevne og vokser skikkelig rart. Jeg ser faen meg ikke ut uten sminke. Men likevell så får jeg alltid til brynene mine og får stadig vekk komplement for de (ja, en rar ting å få komplement for, haha). Kan jeg gi deg en anbefaling? Det finnes et to-dels-sett fra Shiseido, der det er en mørk og en lys tone. Om jeg ikke tar feil er det tre nyanser av dette settet: veldig lys, middels (både lys og mørk) med kald tone og middels med varm tone. Dette settet er helt fantastisk!! Et lite tips til: prøv å legge en mørkere tone på brynene ytterste halvdel, og lys mot midten. I tillegg til dette: tegn/pudre de tykkere mot midten. Du som er opptatt av å være ung og skjønn burde vite at med fyldige bryn ser man yngre og friske ut. Ungdommen nå til dags napper ihjel brynene sine fordi det er “hipt”, men man ser faktisk eldre ut med tynne bryn 🙂
      Jaja, det var dagens tips til deg, hehe. Håper du sjekker ut dette settet fra Shiseido i alle fall! 🙂

    25. Dette blir bare for dumt! Det virker som at du virkelig ikke har peiling på noe lengre, du har forandret deg sykt mye på bare et par måneder..
      Å dere lengre opp her som sier folk kommenterer stygt på grunn av misunnelse, det er ikke noe jeg misunner Sophie, hele hun er falsk. Bokstaveligtalt!
      Eneste grunnen til at hun ligger på topplista, er fordi innlegg som dette rett og slett blir underholdning for det norske folket! Og ja, de fjortis jentene som skal prøve å være populær…
      trasig.. brukte å like å lese bloggen din før, men dette blir for mye…

    26. Personlig, så synes jeg at jaktkvoten burde senkes betraktelig. Det er ikke rart det er overskudd av elg osv når rovdyrene blir skutt. Ulv og gaupe er en del av næringskjeden, og de skiller ut og fjerner de syke og gamle dyrene, i motsetning til jegerne, som vil ta de største og sterkeste eksemplarene.
      Utrolig fin sminke forresten! Kos deg på byen! <3

    27. Happy friday nok en gang Sophie <3
      Utrolig fin du ble - kjempe flink å legge sminke er du jo! 🙂
      Likte skjørtet ditt veldig godt 😀 Var fint!
      Kos deg masse på byen i kveld - håper du har det fint 😀 <3
      Hmm de nyhetsgreiene har jeg ikke fått med meg!? Tror jeg må ha en update på det..
      Og ønsker deg en god natt når det kommer så langt!..

    28. Så koselig å dra ut <3 håper du koser deg!! btw røyer du weed? haha, visste ikke hvordan jeg skulle spørre om det uten å høres bitchy ut (mener det ikke på den måten) har bare ofte sett mariuhana tegnet/planten på bloggen. Anyyyyyway, love you<3

    29. Jeg har ingen ting imot sauebønder, spesielt ikke dem som slipper dyrene sine på fjellet! Det beste jeg kan se innenfor landbruk, er produksjonsdyr som har det så naturlig som mulig.
      OG jeg skjønner at dere bønder ikke vil miste noen dyr, eller å finne et av dyrene drept. Jeg skjønner at det er mange bønder som er glad i dyrene sine. Så sauene må på beite for å få mat, ulven er der allerede og får servert maten rett til seg.
      Jeg er glad i både rovdyr og byttedyr jeg. Jeg ville ikke blitt glad om jeg mistet et dyr hvis jeg var bonde. Ingen normale mennesker ville blitt det. Men når sant skal sies, så fremstiller svært mange bønder ulv og gaupe på verste måte. Det er de fæleste historiene som blir slått opp i media. “Ulven dreper bare for gøy”. Alle føler med bonden og sauen, som mistet et liv. Ingen føler med ulven, som trenger mat, akkurat som oss mennesker. Den tar det den kan få den. Den lever etter sitt instinkt, den må overleve. Det samme må sauen. Men vi tar jo faktisk livet dens til slutt uansett. Tenk så mange sauer det finnes i forhold gauper. Vi kommer aldri til å få for lite sau. Den klarer vi å ta vare på. Men hva med å ta vare på det lille vi har igjen av ulv og gaupe. Kan ikke vi ofre litt for å få holde dem her? Når skal mennesker slutte å ødelegge alt som kommer i veien for dem? Akkurat som med haien. Det er vi som velger å bade, skal vi drepe alle haiene bare til fordel for oss? Det blir for dumt. Det er vi som må tilpasse oss dem, når ikke dem tilpasser seg oss. Vi kan ikke bare drepe dem når det er oss selv vi har å takke i utgangspunktet. Og bare for å nevne to ting: 1. Jeg spiser ikke sau 2. Det er veldig mange sauer som dør hvert år av å spise en sjelden, giftig plante (husker ikke hva den heter atm) som vokser på fjellet. Lykke til med å fjerne den da dere.
      Takk for meg

    30. Altså vi bor på en gård. Vi har saune hjemme på åkeren, men de kan fortsatt bli angrepet av rovdyr. Sau og rein er ville dyr, så å ha de inne i fjøset i evig tid, hadde nesten gått over til dyremisshandling. Du som ikke bor på gård, å nermest ikke vet noe synes jeg ikke at skal uttale seg om akkurat det. Synes du snakker litt i rundt deg selv, først sier du at dyr behøver frihet. Åsså mener du nå, at ville dyr, ikke skal få gå vilt i skogen? Det er forskjeller mellom et reinsdyr og en chihuhaua. Selvfølgelig kunne ikke en chihuhaua gått vilt i skogen 😉 akkurat som at et reindyr ikke egner seg inne på sofaen

    31. Jeg har bladd litt i bloggen din og ser at innleggene dine var både voksnere og klokere da du var 16 år. Sånn går det vel når man blir for egosentrert og i tillegg putter i seg sånt som er ulovlig …

    32. Hei, jeg lurte på hvordan sminke du bruker, bruker du noe. Sminke produkter som er dyre teste som F.eks Mac, mabyline osv…? Vet dette var ett dumt spørsmål men

    33. greit nok, vi kan slutte å jakte; så sulter dyra ihjel pga. matmangel, senere kommer det i nyhetsbilde at skolebarn blir drept/angrepet av gaupe (f,eks) som kommer inn i nabolag og søker etter mat. siden de ikke kan tilpasse seg oss som noen sa så må vel vi tilpasse oss dem, ergo slutte å gå ut i frykt for sultne rovdyr uttafor døra. satt veldig på spissen, ja men gorvt sett og kanskje veldig drama-aktig men hey, tenk litt a dere. og noen her som tok feil med at rovdyra dreper de svake; litt svakt av meg men i dette øyeblikk husker jeg ikke men, var ett dyr som funka som såkalt “sykehjelp” ved å ta de svake og syke dyra. og noen av dyra er også såkalte “lystmordere”.

    34. Hvordan mener du at en bonde skal “passe på”, som du kaller det, 2-300 sauer spredt over uoverskuelig terreng, når du ikke en gang klarer å passe på hunden din, jamfør episoden hvor du lar henne springe ut på veien som i seg selv kunne endt like tragisk som møtet mellom en sau og et rovdyr?!?
      Og mener du seriøst at et rovdyrliv er mer verdt enn en hel saueflokks liv/velferd/levekår? Du insinuerer jo at en bonde skal passe på alle sine sauer. Det er jo, åpenbart, praktisk ugjennomførbart, så da forstår jeg det slik at du mener bøndene ikke bør ha dyrene sine på beite og heller stue dem inne en plass, sommer som vinter?!? Hvordan er dette å anse som mindre dyreplageri enn avgjørelsen om å drepe 15 rovdyr? Bare fordi du synes gaupene er søtere enn sauene, så betyr ikke det at det er relevant i en så komplisert og vanskelig problemstilling.
      Vedtaket som er gjort er nok nøye planlagt og godt gjennomtenkt , har du satt deg inn i vedtakets begrunnelse? Og har du overhode satt deg inn i hvordan politikken foregår? Som flere har pekt på, så vil ikke slikt skje med mindre det er god grunn til det for å bevare naturens gang så godt som mulig. Dette kan du åpenbart SVÆRT lite om. Det provoserer meg da at du velger å uttale deg, ikke at du uttaler deg, men måten du uttaler deg på og når du befinner deg på dette kunnskapsnivået.
      Please, sett deg litt mer inn i en sak før du uttaler deg så bastant. En sak har alltid flere sider, men det virker du for trangsynt og ignorant til å forstå. Du som har en så stor blogg som når ut til så mange, burde virkelig brukt den mer effektivt hvis du er så politisk bevisst som du skal ha det til. Men først må du lære deg å gjøre research, veie pro- og kontraargumenter mot hverandre før du til slutt presentererr de argumentene du mener veier tyngst på en saklig og litt mindre arrogant og ignorant måte.
      Dette blir for dumt, og enten du er klar over det eller ei: du driter deg loddrett ut foran hele landet og setter andre dyrevernere i et dårlig lys med å legge fokus helt feil. Husk hvilken påvirkningskraft du har overfor unge, usikre personer som er i et stadie i livet hvor de lett kan peiles i feil retning(i likhet med deg virker det som, siden du vingler fra det ene til det andre og motsier deg selv konstant).
      Opparbeid deg kunskap før du kjemper din sak, men aller først: Grow up! Du er helt på bærtur, og skal denne bærturen ta en ende noen gang så må du ta grep…

    35. Hahaha!! Morsomt innlegg!, rovdyr tar ikke bare svake dyr.. men også noen av de største og sterkeste dyran, de dreper fordi de har lyst og de leker med maten, men noen ganger kan det hende at de faktisk spiser mer en bare 1/3 del av dyret… men jerven spiser ofte bare hode, gaupa spiser ofte kun området rundt halsen og baken, mens ulven spiser det den vil spise..MEN NÅR EN JERV DREPER 50 DYR PÅ 3DAGER( som vi klarte å finne). Hva kaller du det da?

    36. Hahah folk e så dum, trur du en gaupe tenke sæ om før han forsyne sæ? Nei. Kjem det en sau foran trynet på den så tar han selvfølgelig å spise den. Akkurat sånn e det med dem fleste menneskan også, vi spise kjøtt fordi det e “naturens gang”. Bonden har jo faen bare sau for å slakt dem uansett. Respekter at gaupa har et hjem den også, så send derre jævla sauan en anna plass, e jo faen ikke rart dem blir drept en etter en. Hadd vell ikke likt det så godt om nånn sendt saua inn i huset ditt heller haha.
      Uansett om dokker e for eller i mot så e det så jævli unødvendig å si nå stygt te sophie sjøl. Hu kan jo ikke si et kvekk uten at folk hiv sæ på hu. Det e greit at alle si meninga si utenom hu virke det som. Shut up og kom med nå relevant heller, jævla idiota.

    37. Skulle likt å se deg i et fjøs..
      Du kan jo faen meg ikke ta i ei møkkagreip en gang med de hælvetes klørne du går rundt og flagrer med…

    38. Herregud jente.. Hva er galt med det tjukke hodet ditt?
      En dag våkner du opp og ser deg selv i speilet.
      DU og meningene dine er til å bli flau av…..

    39. Heller en ulv i skogen enn 1000 sauer som går der og breker og skiter. Jegere som dreper rovdyrene våre skulle vært straffeforfulgt.

    40. Huff huff. Nå må du tenke deg om llitt. Alle disse ytringene dine kan bli riktig vonde å ha hengende etter seg om et par års tid. Jeg har skikkelig vondt av deg. Opplever livsinnholdet ditt som ytterst marginalt. Det samme gjelder ditt forhold til dyr. Du fremstår naiv og lite reflektert. Skjønner imidlertid at du heies frem av jenter i puberteten. Denne bloggen er rett og slett til å gråte av…. Er dette virkelig et forbilde? Hjelp

    41. Digger deg!
      Men når det kommer til dette med rovdyr og husdyr henger du desverre ikke helt med.
      Du er sint og lei deg fordi dyr blir misshandlet (spesielt i andre land), så har det seg sånn at Norge importerer kjøtt osv fra disse landene. Altså kan det være mat osv fra dyr som er blitt misshandlet.
      Norge har mye strengere lover når det kommer til dyrhold og sånn slik at misshanling skal forekomme i minst mulig grad, derfor bør også norske nordmenn som bryr seg støtte det norske landbruket og den norske maten. Men dersom disse husdyrene i større grad blir drept av rovdyr fordi disse bestandene ikke blir regulerte, må vi da hente mer mat fra de andre landene igjen (der dyr kanskje er blitt misshandlet). Når rovdyr blir avlivet blir de verken misshandlet ell lider før de dør.
      Derfor vil jeg si at siden du er i mot dyremisshandling så er norsk mat et bedre alternativ, men du mener også det at det er galskap å regulere rovdyrbestanden som dreper flere husdyr (ikke bare i fjellene, det hender også at det er rovdyrene som kommer til bebyggede områder og dreper dyr som er inngjerdet på jorder).
      Når husdyrene her blir tatt av rovdyr blir det mindre husdyr som kan slaktes og lages mat av og vi må importere mer mat fra disse andre landene som ikke har så strenge regler på dyrehold. Skjønner? Altså blir det litt sånn motstridende det du skriver på bloggen.
      Vil også si at jeg er sterkt i mot dyreplageri selv, men dette blir ikke det samme om det er det du mener 😉

    42. Kan du please lage et innlegg om hvilke sminkeprodukter du bruker? Huden din ser alltid så fin ut og selv sliter jeg med å finne gode hudprodukter som ikke er dyretestet.

    43. herregud og jesus kvinne. det er ikke sånn det fungerer, ta en titt på kommentarene før meg. i tillegg syns jeg det er litt hyklersk å klage over dyr og yadayada når du spiser ting med gelatin i og bruker dyretestet sminke.

    44. Er helt enig!! Om det da engang finnes en eneste gaupe i Norge blir den skutt ned. Skjønte kanskje ikke helt det med 22000 dyr.. men så få gauper som det finnes i Norge vil da umulig få drept så mange dyr?? Jeg klikker snart, går i skogen og skyter ned de som er på gaupejakt…

    45. Sophie. Kan du væææææærssåsnilll og si oss hva det var du var så deprimert over rundt nyttår? Jeg lurer veldig på det! Prøver å skjønne hvor tøft det var for deg, men du sa du skulle prøve og fortelle oss det! Vi er så himla nyrskjerrig….
      Men skjønner om du ikke takler det enda, men hadde vært deilig å bli ferdig med det.

    46. Nesten alle forslo kort hår, også velger du langt? Hva er poenget med å spørre oss om hva du skal ha, hvis du ikke skal følge rådene våre uansett? xD
      Men en ting til; hvorfor ignorerer du alle som påpeker at restylane er dyretestet, og som informerer deg om at gelatinet i godteriet kommer fra sener, hud og knokler fra dyr?

    47. Hva gjorde bøndene før i tiden? Sendte gjetere ut sammen med dyra sine til fjells. “At en.bonde skal passe på 100 sauer…” altså, seriøst… Da blir dyra passet godt på, det skaper arbeidsplasser og ulven/gaupen får være i fred. Slapp av folkens, dere hisser dere så jævlig opp når vi lever i et land med ytringsfrihet, LA OSS BRUKE DEN!

    48. Er så utrolig enig angående det med bønder og sauer. Er så utrolig lei av bønder på tv som klager over ditt og datt. Det som jeg blir virkelig sinna over er når bønder tror hunder skal drepe sauene demmes, og deretter skyter hunden. DET irriterer meg noe sinnsykt.

    49. Fy faen. Dette er det dummeste jeg noen gang har sett deg skrive. Har alltid hatt stor respekt for deg men nei, fy søren der forsvant den 🙂 Kom deg bort fra sminkespeilet å prøv deg som bonde før du uttaler deg om disse tingene. Tror ikke du har anelse om hvor hardt arbeid det er! Respektløse fitte.

    50. Jeg er helt enig med deg! Var en ulv som ble påkjørt 200 meter unna huset mitt i går, ble utrolig lei meg… Var masse folk som kom å tok bilder og sa til sjåføren som kjørte over den at det var bra jobba at han kjørte over den og masse sånn. Utrolig teit synes jeg. Jeg bor på “landet” der det er veldig mye ulv, og omtrent alle her vil ha ulven vekk, så føler ikke jeg har så mye å få sagt i den saken. Men jeg har sett ulv på et par hundre meters avstand flere ganger, og den har verken gjort meg noe, eller dyrene som er her! Bor på Østlandet, og du kan lese om ulvepåkjørselen her:
      http://www.ostlendingen.no/rovdyr/ulvetispe-pakjort-og-drept-1.8273429

    51. Blir dumt når folk skriver at det du skriver er dumt. Alle har rett på sin mening, og det er din mening! Det at andre har en annen mening gjør ikke sånn at du selv har feil. Men nå er det alltid folk som skal si i mot på hver minste lille ting du skriver og på alle bilder du legger ut.
      stå på Sophie, aldri slutt å blogg! 🙂

    52. Det eneste jeg klarer å lese nå er din mangel på kunnskap, jeg er vanligvis veldig stor beundrer av det du skriver. Jeg respekterer din mening om gaupejakten og er helt enig med deg der, men er uenig i hva du mener om bøndene som sender sine dyr ut.

    53. Jeg er så enig med deg Sophie Elise!!
      Faktisk då enig at jeg bare må dele en debatt artikkel jeg kom over:
      I Norge er det en intens debatt om vi bør utrydde ulven, i alle fall i deler av landet, eller om den skal få leve og forplante seg her i Norge. Det er mange forskjellige meninger og synspunkter. Skal ulven bli utryddet? Eller skal vi la dem slå seg til ro i landet vårt?
      Konflikten om ulven går særlig mellom dem som driver med beitedyr, eksempel sauer, og de som er opptatt av å bevare mangfoldet i naturen. Men også andre er engasjerte: Jegere som opplever at jaktgrunnlaget deres forsvinner fordi ulven spiser ungdyr; elg, rådyr etc., og folk i bygdene som er redde for å la barna leke eller gå tur i skogen.
      Jeg synes vi bør beholde ulven i norsk natur, fordi ulven hører godt hjemme i norsk fauna. Riktignok har ulven streifet rundt fra Sverige, Finland og Russland, men vi har alltid hatt en ulvestamme her til lands. Sant nok har ulvebestanden forandret seg mye de siste hundre årene. Vi har gått fra å dele ut premie for hver skutte ulv, til å frede den og til i dag hvor vi har noen få ulver i landet.
      Ulven er en del av- og et symbol for -norsk natur. Utrydder vi ulven så mister man bare ikke en art, men også noe viktig. Viktig i form av at Norge ikke lenger representerer hvordan menneskene burde leve i harmoni med naturen. Ved å fjerne ulven så tukler vi med naturen, og ulvens fravær kan faktisk endre hele naturens gang eller kursen i økosystemet. Dette er fordi naturen henger sammen og alle dyrearter har en funksjon og en jobb. Ulven spiser for eksempel skadede dyr som kanskje ikke ville overlevd. Derfor blir det ubalanse hvis vi fjerner all ulv.
      Det er selvsagt synd på de saueeierne som opplever at ulven spiser sauene deres, og jeg har veldig medfølelse for dem. Men hvis du først eier noen sauer, så er det ditt ansvar å ta vare på dem. Det er ikke god nok grunn til å utrydde ulven bare for at sauebøndene skal få slippe løs sauene for så å gå hjem på gården og drive med andre ting!
      Ulven er også veldig utrydningstruet dyreart og vi i Norge må ta vårt ansvar for å ta vare på artene vi har. Vi kan ikke forlange at afrikanere skal slutte å drepe neshorn og andre truete dyr i Afrika, dersom ikke vi i Norge passer på våre egne truete dyrearter. Da er vi bare dårlige forbilder.
      Slik sett er spørsmålet om å bevare ulven et verdispørsmål. Jeg mener det er en viktig verdi å ta vare på de dyrebestandene som naturlig hører hjemme i norsk natur. I tillegg må man huske på at også bjørn, ørn, jerv og kanskje gaupe også spiser sau og skaper frykt. Vil bøndene fortsette å klage når ulven er borte? Og vil de forlange at også disse artene skal bli fjernet? Nei, vi må sette foten ned!
      Sauebøndenes ønske om å beskytte beitedyrene sine er selvsagt også utrykk for gode verdier. Men her må vi som samfunnsborgere ta vanskelige valg. Og jeg velger at naturens mangfold er viktigst. Tenk så ?fattig ? vi hadde følt oss uten for eksempel isbjørn på Svalbard. Like fattig ville jeg følt meg uten ulv i norsk natur.
      Finnes det et kompromiss? Jeg kan være villig til å gå med på å begrense ulvestammene i særlig utsatt steder. Det er steder hvor det for eksempel bor mye folk, eller hvor det lever spesielt mye sau. Men da burde også bøndene ha respekt for ulvene. Så hvis en ulv forvirrer seg inn på et område der de er forbudt, så burde de istedenfor å skyte dem med rifle ? skyte dem med bedøvelses pil og deretter flytte ulven til et annet område.
      Et perspektiv til slutt som jeg synes støtter det jeg står for: I Norge er det ca. 2,3 millioner sauer. Av disse går cirka 1,9 mill. på utmark. I 2012 var det cirka 30 ulver i Norge og bare tre ynglende ulvepar. Bare 1470 sauer ble i fjor angrepet av ulv, dette er 0,007% av hele sauebestanden ? altså kjempe lite! Dessuten fikk bonden erstatning av staten for hver sau som ble drept. Så sauen er veldig mye tryggere enn ulven i Norge.
      Jeg håper at det nye stortinget kommer fram til en god løsning; slik at både vi som er for- og i mot ulver blir fornøyde. For jeg tror virkelig at det går an å beholde det gode biologiske mangfoldet samtidig som at alle skal føle seg trygge. Noen tiltak må selvfølgelig til, men vi må fortsette å vise til verden at vi nordmenn er gode forbilder til et godt biologisk mangfold.

    54. Kopierer denne kommentaren fra en Ida Sofie, fordi det er så utrolig sant!!!!
      Håper du leser kommentarene over her. Hvis du er så lidenskapelig opptatt av dyr bør du sette deg litt inn i forvaltninga. Ulv/gaupe blir ikke tatt livet av for moro skyld. Elgjakt er heller ikke for moro skyld. Det må til… Er et rådyr/gjort/elgeliv verdt mindre enn gaupa og ulven sitt? Hvis vi ikke gjør noe med ulv og gaupe bestanden vil det til slutt bli overflod av det og. Og mener du at måten de tar livet av de andre dyrene i skogen er en human måte å dø på? Å bli jaktet ned og spist levende? Og der kommer vi inn på blant annet elgjakt. Det må også til.. Hvis ikke hadde det blitt overflod av elg og da hadde sultet i hjel med vintrene vi har i dette landet.Bruk hodet ditt! Jeg HATER folk som mener noe om jakt, kun fordi de er dyrefrelste. Sett dere inn i situasjonen og LÆR litt før dere bedømmer jakt og alle som bedriver det! Det jaktes for en grunn! Ja, det er en hobby – men allikevel for en grunn!

    55. Enig med deg!! Bøndene får passe på dyra sine selv, hvis de skal ha de! Jeg sender jo ikke dyra mine uten tilsyn lang inni skogen, nettopp fordi jeg er glad i de. Og hadde jeg sendt de opp, skulle jeg heller ikke klaget over at ikke alle kom ned igjen i live heller. De aller fleste tap er relatert til andre ting enn rovdyrtap. Som f.eks drukning, brekt ben, detter ned skrenter, lander på ryggen osv….

    56. Jeg vil støtte de over, for jeg er sikker på at det tallet er rett. Vi har 50 sauer, og hvert år kommer omtrent 3 aldri igjen fra fjellet. Du har rett i at det kunne vert unngått viss bonden passet bedre på dem, men tiden når sauene er på fjellet er den eneste tiden bønder har ferie. Kanskje kunne dette endret seg dersom bonden fikk bedre betalt, så hadde han hatt råd til å leie en avløser desse ukene i året. Men fakta er at vi tener ca 10 000 i året på de 50 sauene, og da sier det seg selv at det ikke blir prioritert.

    57. At dere kan sitte å kalle Sophie for trangsynt når dere ikke klarer å se den vesentlige forskjellen på en gaupe og en sau? Nei, et saueliv er ikke mindre verdt enn en gaupe, men gaupen ER UTRYDNINGSTRUET! Tenk om en hel art skal dø ut til fordel for et par sauer, som det finnes veldig mange flere av. I tillegg så er oppførselen til gaupen et naturlig instinkt, de gjør det de må for å overleve, og derfor skal de utryddes? Idioti.

    58. Selvfølgelig støtter karpe diem ap, de vil jo ha flere av våre nye landsmenn! Neitakk sier jeg bare. Høyre <3

    59. Gleder meg til å se deg på bloggerne ikveld Sophie ! 😀 Ser det er mange som slenger dritt fordi du har dine egne meninger , kanskje dere skal fokusere litt mere på dere selv istedenfor ?

    60. På andre episode av bloggerne syns jeg tydlig å huske at hunden DIN sprang på veien..da satt du jo bare som en jævla “dronning” å forventet at lillesøsteren din skulle ta seg av det. Så da kan du jo ikke bry deg så jævla mye. Er sikker på at om hun blir påkjørt en dag fordi du sitter som en primadonna med værdens mest care blikk, og forventer at andre skal ta vare på huden din..ja da kommer du nok til å syte som faen på alle sosiale medier om det!

    61. Hvis du ikke kan passe på dyrene dine er du ikke skikket til å ha dem. Selvsagt er det flott at dyrene får gå i fjellet og leve tilnærmet naturlig, det gjør jeg også med hestene. Men disse blir passet på hele tiden, og er alltid i nærheten av hus. Ville jo aldri sluppet hesteflokken opp i fjellet og så sett til dem et par ganger i måneden. Latterlig. Og dette handler ikke om at bonden er glad i dyra. Kun penger. Sauene skal jo uansett slaktes, så om de dør sånn og sånn har igrunn ingenting å si annet enn at bonden da taper penger.

    62. Snakker om å ikke sette seg inn i politikken og saken før a uttaler seg!! Hadde bonden fått mer støtte i året til å drive gården og driften, så hadde han kanskje klart å passe bedre på dyrene sine. Det er ikke bare å slippe 200 sauer på fjellet, og PASSE på alle sammen, som du insinuerer i innlegget ditt over. Du klarer ikke å passe på bikkja de engang (referer til bloggerne-episoden), og da mener du at en bonde skal klare å passe på 200 sauer? Bare fordi han jobber med dyrene, betyr ikke at “det er noe han skal klare”. Mer penger til bonden, så kanskje bonden får litt til overs som han kan bruke på å sikre utmarken. Du kan jo prøve å regne litt på det selv, om du har et beiteområde på minst 200 mål, som du skal gjerde inn. Gjerdestolper koster 20kr per stk, du kan ha ca 1-1,5 meter mellom
      Hver, så kommer nettingen som det er 500kr for per ball med 25 meter. Billig? Nei. Husk at bøndene står for matproduksjonen i norge. Stem Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum frem, han er det èneste som virkelig forstår seg på dette. (Og du er så
      Jævlig selvmotsigende når du stemmer høyre, for så å hylle Karpe diem. Som det nærmeste matproduksjon de har vært er en kebabsjappe.)

    63. Får litt inntrykk av at folk ikke klarer å ytre meningene sine uten personangrep her i kommentarfeltet…? Håper dere vet at det er dere som framstår som dumme når dere ikke klarer å støtte påstandene deres med andre argumenter enn “du har feil siden du er dum”. Håper virkelig ikke du tar til deg det folk skriver Sophie, flertallet her er jo en gjeng med umodne unger som ikke klarer å formulere seg.

    64. Ingvild: jeg er klar over det du sier, og jeg setter pris på en saklig diskusjon hvor vi alle kan lære noe av hverandre – personangrep viser, for meg, bare mangel på kunnskap og bedre argumenter å komme med. Her snakker vi faktisk politikk (selv om jeg satt meg selv på spissen).

    65. Er så enig med deg Sophie ! (y)
      Nå må de forbanna bondene begynne å forstå naturens gang. Sau spiser gress, Gaupe spiser sau! Når Gaupa dør blir hun til gress, å da eter sauen gresse. TADADAAA!!! Dyra klarer å fikse opp i sine egne problemer helt selv di, di må bare få en jævla sjangs. Så da må ikke vi(DE) jævla menneskene komme og fucke up alt .. Gudsensjull…. Bøndene må roe seg ned, vi trenger ikke kjøtt for å overleve heller.
      STÅ PÅ SOPHIE <3

    66. har du selv eller foreldrene dine lagt merke til hvor mye du har forandret deg siden den lille “pausen” du hadde i jula? Personligheten din er helt noe annet enn det den var før, savner den! Nå virker du som en selvopptatt bitch

    67. Hei Sophie! Jeg har litt lyst til å legge igjen noen gode ord til deg, da jeg ikke er veldig flink til å kommentere bloggen din selv om jeg leser den daglig.
      Jeg har ikke fulgt bloggen din i mer enn et par måneder. Jeg tenkte alltid at du har en dum blondie med store pupper som verken eide verdier eller sunn fornuft. Så gikk jeg inn på bloggen din, leste innlegg i flere timer og innså at hvor feil jeg har tatt. Jeg leste hva du skrev, beundret de vakre bildene av deg – forelsket meg i bloggen din.
      Jeg blir så trist når jeg leser stygge kommentarer om deg. Mest av alt fordi jeg vet at om de som skriver dritt om deg hadde tatt seg den tiden jeg tok, til å bla gjennom bloggen din, hadde de forandret mening. Du er en av de få – om kanskje den eneste – toppbloggeren som kontinuerlig skriver om hjertesaker, om dyrevern og saker hverdagsmannen ikke bruker mye tid på å reflektere og tenke over. Du har faktisk noe i mellom ørene, mer enn mange andre tenåringsjenter og det er beundringsverdig.
      For det er som du sier; media drar frem de plastiske operasjonene og siterer deg slik at du virker dum. Det er ikke rettferdig. For du skriver om så mye mer, og du er et fantastisk menneske slik jeg kjenner deg gjennom bloggen!
      Selvfølgelig må jeg også nevne at du er fantastisk vakker. Du var alltid vakker – og du er fortsatt vakker. Jeg kan sitte målløs og stirre på bildene av deg, tenkte “jeg håper ikke hun stoler på de som kommenterer dritt bare for å være slemme” – for du må aldri, ALDRI tvile på at du er nydelig så til de grader. Du er en fascinerende jente, og du beviser best av alle at selv om man bryr seg om utseende, om mote og skjønnhet, kan man bry seg om masse andre ting også – ting som de fleste kanskje vil kategorisere som viktigere.
      Så vit bare, at når du får stygge kommentarer, så er det både jenter og gutter rundt om i Norge, som beundrer deg for den du er. Både utseende-messig og personlighets-messig. Jeg ser så opp til deg. Og jeg tror aldri at noen, meg selv inkludert, forstår hvor sterk man må være for å lese så mye stygt om seg selv og fortsatt stå på, stå opp om morgenen dag etter dag og leve livet. Du gir faen i de som dømmer deg – og der har vi så masse å lære!
      Dette var viktig for meg å få ut. Ha en flott kveld Sophie Elise, og husk på meg og de andre som genuint ser opp til deg når du leser noe stygt. Det er flere av oss. Du er nydelig, fantastisk og så inspirerende – og et godt forbilde. De som mener noe annet, kan lese hva jeg har skrevet over her, og tenke igjen. Tusen takk for at du blogger, jeg setter på ufattelig stor pris på det, og på en merkelig måte er jeg nesten litt glad i deg. Du er som en venninne – det setter jeg pris på.
      Tusen takk <3

    68. Du har lov til å ha dine egne meninger, men når DU deler den på en så stor blogg som dette, skjønner du at du påvirker. teit

    69. Jeg vet ikke om du leser kommentarer? Men et tips oss vegetarianere imellom. Jeg spiser selv produkter av dyr, altså melk, egg, gelatin. Så det skjønner jeg ikke at du blir kritisert for – det er det jo MANGE som gjør. Alle fornuftige tanker i forhold til mat og redusert kjøttspising er jo bra! Så hva er problemet? Men jeg skjønner ikke hvorfor du spiser de industrialiserte svenske veggisproduktene du kjøper på helsekost? de smaker høgg og er altfor dyrt å leve på i lengden! Jeg spiser de bare når det er greit med lette løsninger, som f.eks på fjellet, hos bestemor… Det finnes jo så mange digge oppskrifter der ute, både i kokebøker og på nettsider! Med hjemmelaget veggismat får du sunnere, mye, mye bedre og langt mer appetitelig mat å se på og som får andre til å spise mindre kjøtt også. Jeg snakker av erfaring!

    70. Jeg må bare få sagt det! Wow. Leppene dine er HELT perfekte nå! Ikke for mye, og ikke for lite. Sånne vil jeg også ha!

    71. Skjønner ikke hvorfor folk begynner å dra inn utryddelse av dyr. Jegerne jakter jo ikke for å utrydde dyra men for å ha bestanden på et overkommelig nivå. Her var aldri no snakk om utryddelse. Og ja jeg er pro-jakt men jeg vil fortsatt ha gaupe og ulv, og nei jegere skulle ikke vært straffeforfulgt det finnes allerede saftige bøter og fengselstraffer innafor jakta, det er regler vi forholder oss etter. Jeg tar ikke med meg børsa ut i skogen og skyter alt jeg kommer over, vi er ikke fjols til fjells som du trenger å dra etter og skyte. Plutselig var dyreliv mer verdt enn mennskeliv for noen her i kommentarfeltet.

    72. Til alle dere hatere: blir dere noe penere av å si at hun er stygg? NEI! Blir dere noe smartere av å si at hun er dum? NEI! Hva er grunnen til å skrive sånt? Hva vil dere egentlig åpnå? At folk vil hate dere? Å få noen lei seg? Å få dårlig samvittighet? Alle kan ha forskjellige meninger, alle er ulike, men det er ikke noe vits i å si at noen er dumme bare fordi du er uenig! Om dere er det så kan dere vel bare skrive: jeg er uenig. Eller lage en blogg med deres mening uten å herse ned på Sophie. Skam dere!

    73. Jeg har bare en ting å si ang. sauer som blir drept/skadet av rovdyr hvert år, og det er at dere må se på statistikken mellom tap i Norge vs Sverige. Hvorfor er det slik at svenskene klarer å passe på sauene sine, men ikke nordmenn?
      Det er faktisk noe å tenke over før man begynner å jakte på utryddningstuede dyr.

    74. Wow, dette var virkelig provoserende…1: Stemte ikke du høyre? 2: Om du vil stå frem som en reflektert person bør du sjekke begge sider av samme sak, og ikke buse ut med noe du absolutt ikke har peiling på.
      Ellers liker jeg bloggen din veldig godt og setter pris på at du skriver om litt andre ting enn bare sminke og hår:)

    75. Sauene har godt av å være på fjellet i noen måneder. De alle fleste blir store og sterke av det, og kjøttet blir godt, med tanke på oss som spiser kjøtt. Når sauene er på fjellet får gresset på beitene vokse, å man kan ta slåtten, sånn at man faktisk har mat til dyrene når vinteren kommer. Dette er også en viktig del av det naturlige systemet. Jeg bor selv på en gård, der vi har fått tillatelse til å skutt både rev og ravn. Dette har gjort at ikke like mange sauer blir drept. Dette har også bare skjedd hjemme, nede på gården. Det å få kjøtt ut i butikkene er viktig. Jeg skjønner at du helt sikker ikke syns noe om det, men dette er også naturens gang. Tenkt så mange dyr her hadde vært visst ikke noen måtte dø. Vi må rett og slett holde det bærekraftig.

    76. Blir kvalm av mange kommentarer her. Folk som skriver ordentlig stygge kommentarer uten å oppgi hvem de er, også skriver de at SOPHIE er respektløs? ”Er HUN et forbilde? Sikkert heiet frem av jenter i puberteten, stakkars”. Jeg er ei jente langt forbi puberteten, men jeg heier på Sophie likevel. Hun virker utrolig smart, og jeg har fått inntrykk av at hun er en fantastisk god person. Folk tåler bare ikke ytringsfriheten vi har, eller det at alle ser forskjellige ut. Blir så flau over menneskeheten :)……

    77. Herregud, Sophie. Nå virker du bare som en blond fjortissaktivist som ikke har PEILING. Det er ikke sittende regjering sin skyld at det er blitt fellingstillatelse på 79 gauper. Det er rødgrønn politikk som enda ikke er fikset opp i som har gitt ROVVILTNEMDA ansvaret for å kvotere rovdyrene selv. Du kan holde deg for god for å slenge med leppa om ting du åpenbart ikke forstår, for helt ærlig synes jeg det er tragisk å skylde på feil person bare fordi du ikke sjekker fakta i forkant. Dette er ikke fikset opp i enda da rødgrønt styre har lagt fra seg så dype sår at det er en million viktigere ting å fikse opp i først. Jeg er selv Frp-tilhenger og STERK rovdyrforkjemper, og ved at du kritiserer en regjering som faktisk er FOR flere rovdyr i Norge, da sier det litt om hvor mye du egentlig legger innsats i dette. Håper du ikke driter deg ut like mye neste gang du skal kritisere politikk, det gir bare et forsterka inntrykk av hvor lite du egentlig følger med.

    78. Du må bli flinkere med å plassere øyenvippene nærmere kanten. Er et mellomrom mellom de ekte og falske når man ser det fra siden av.

    79. Dette skriver jeg til alltid til folk som vil vi skal drepe dyrearter fordi bønder vil ha sauene sine over skog og hei. Det er flere mennesker som blir drept av Esel angrep enn Fly kræsj, skal vi utrydde Eslene også?? Skjønner det er vondt og miste et dyr, såeh, kanskje passe på det??

    80. Dere må slutte å være så frekke og rett og slett akseptere det. Bare fordi dere har så dårlig selvtillit trenger dere ikke å rakke ned på henne. Bare aksepter det. Dere skal alltid finne en feil så dere kan klage på henne. “Du må bli flinkere med på plassere øyenvippene nærmere kante. Er et mellomrom mellom de ekte og falske når man ser det fra siden av.” ikke alle har tid til å gjøre seg helt perfekt. Det eneste dere gjør er å finne en feil ved henne og finne en spydig kommentar. Dette skjer fordi dere er sjalu på at hun er bedre enn dere. 🙂

    81. Du er faen meg så nydelig at jeg blir sprø og kvalm av å se på meg selv etterpå.. 😛
      Lest mange av kommentarene du har fått her, mange kjipe og unødvendige og du er tøff som klarer å ikke bry deg så veldig mye om dem og står for dine meninger. 🙂 Ser veldig mye opp til deg Sophie!

    82. folk som ikke kan en dritt om jakt, forvaltning og bestander burde ikke åpne munnen sin! Hvertfall ikke når man er rosablogger med nærmere 50.000 mennesker, der halvparten av dem er besatt av å være like ‘smart’ som deg. ALL jakt som foregår i Norge gjøres for å holde bestanden nede, hvis en art blir overbestanda går det utover en annen dyreart, så de står truet for å bli utryddet.
      I tillegg er det nok ingen fare for byfolk med rovdyr, men for oss som har de rett utenfor døra, er det viktig at bestandene holder seg små og beskjedene, slik at de ikke angiper utenom når de føler seg truet.
      Bare for å forklare; gaupe spiser bland annet rådyr og hjort. Nå som gaupebestanden her i byda vår har økt fra ca 2-3 til ca 10, har rådyr og hjortebestanden minket til minimalt. Når det blir lite hjort og rådyr for gaupa, vil den gå over til andre hjortevilt og andre værre ting når den blir sulten. Noe som vil si at Norge sitter igjen med flere rovdyr enn kjøttproduserende dyr.
      Og ja, jeg er jeger, kvinnelig jeger. Jeg er ung, akkurat som deg, og nei, jeg er ikke besatt av å drepe som mange tror. Jeg jakter fordi uten jakt ville ikke landet vårt overlevd. Noen arter hadde vært utryddet av andre, og rovdyrene hadde hersket. Og for å le litt av tideligere kommentarer, jakt har grundig tilsyn av jaktnemda, og det er ikke over noen omstendigheter snakk om å utrydde dyrearter. Dyreartene vi har er det som gjør Norge til Norge.
      Til alle dere som er i mot jakt; dra på et jegerkurs, lær om jakt og all den lover og regler. Skjønn prinsippene rundt jakt, og begynn å kommenter da, når du skjønner alle konsekvensene av å ikkje jakte!

    83. Deprimerenes.. du skulle ha prøvd å være bonde en dag, så konne du sjønt litt mer av hva du snakker om 🙂
      Heilt greit å si sine meninger, men når du ikke vet hva du snakker om, så tror jeg det er på å være stille 🙂
      Plis, ikke fleu deg selv ut..

    84. Helt enig! Drittlei av bondeknøler som er villige til å drepe ulv, bjørn og gaupe som er utryddningstruede dyr, fordi en av de mange hundre sauene deres blir tatt en skjelden gang i blant. De er jo helt sjuke i hodet. Jeg stemmte frp i år, blant annet pga at en av deres hjertesaker er å bevare ulven i Norge. En blå regjering er i alle fall mye bedre enn den vi har hatt de siste 8 årene, med SV aka bondepartiet som en del av makten.

    85. Det er mange tonn med mat som blir produsert i fjellene hver eneste sommer. Sau og storfe går der og spiser seg store og gode, noe de ikke har mulighet til på jordene til bonden. Ikke misforstå meg, selvfølgelig kan dyrene spise gresset på jordene hele sommeren, men hva skal de da få gjennom hele vinteren? Bonden er avhengig av å kunne bruke fjellområder som beite så mye som mulig for å kunne produsere nok fôr til dyrene gjennom vinteren. Det spørs selvfølgelig hvor mye areal bonden har, men veldig mange gårder har ikke mer areal enn de trenger med matjord. Dersom de har det, vil det bli brukt til å produsere andre produkter, som for eksempel korn.
      Og dessuten, hvordan ville fjellområdene våre sett ut dersom det ikke hadde gått sau og storfe der? Helt gjengrodd. Det er husdyrene som står for at mange av fjellområdene våre er turistattraksjoner, ikke ulven. Den har ikke mulighet til å vedlikeholde fjellet vårt slik som husdyrene. Ja, for det er de husdyrene gjør, de vedlikeholder fjellene våre. Det er også flere hundre plantearter og sorter som faktisk er avhengig av at det går beitedyr der. Så ikke bare holder de landskapet nede, de forhindrer også at visse plantearter dør ut.
      Jeg mener ikke at vi skal utrydde rovdyrene, men det skal være en balansegang. Bonden må få lov til å slippe dyr på utmark uten å miste 30% av besetningen sin i løpet av sommeren.
      Jeg skjønner også at du, som vegetarianer, ikke liker at det blir produsert kjøtt, men om du liker det eller ikke, så trengs det kjøtt. Mange tonn med kjøtt. Hvert år. For det er det forbrukeren vil ha. En stor andel av befolkningen i Norge spiser kjøtt. Ofte hver dag. Jeg kan være enig at all kjøttproduksjon ikke er bra, men tenk livet til et lam. Det blir født om våren og får lov til å leve hele sommeren sin på flellet med mor, søsken og hele flokken. Det må være en av de beste produksjonene som finnes. Og hvis rovdyrbestanden blir høyere, ja, så kan man ikke produsere kjøtt i fjellet og lammene må levet livet sitt inne i fjøset, eller inngjerdet på gården.
      Alle har rett til sine meninger og alle skal få uttrykket det, men det kan være greit å kunne se ting fra flere sider. En bonde produserer jo bare det folket vil ha..
      Nå har ikke jeg oppdatert meg innen gaupesaken, så skal ikke uttrykke meg om det. Denne kommentaren er om rovdyr generelt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg