accept your war

 

Jeg tror de fleste mennesker har noe til felles – vi vil alle lykkes, klare alt, aldri bli sliten og ikke bøye seg under noen. Vi blir, innerst inne, litt glad om noen ikke klarer presset. 

Jeg har hatt det så utrolig bra den siste tiden. Mye å gjøre, mye å se fram til og masse spenning. Tenkte jeg, da. Så fikk jeg angstanfall (som legene kalte det) på gardemoen, kastet opp, besvimte og måtte på sykehus. Etter det lå jeg i sengen i 16 timer. Trøtt men fikk ikke sove. Sliten, men ville gjøre noe. Vondt i kroppen. Men jeg føler meg ikke syk – jeg er jo langt ifra deprimert, slik som jeg har vært. Nå er jeg mest bare skuffet.  Hvorfor skjer dette med meg, på verst mulig timing? Jeg skulle ha vært i Vegas nå. Jeg elsker å reise. Mye penger rett ut vinduet, ble dette. Og nå er jeg alene i oslo istedenfor å være hvor jeg absolutt trengte å være. 

Å få ett slikt anfall helt ut av det blå er ikke noe jeg unner noen, det var helt grusomt. Hvorfor, er det eneste jeg lurer på. Jeg hadde det jo fint. 

 

Uansett. .  . Det er bare så typisk. Nå trenger jeg litt støtte fra dere kjenner jeg, fine venninner i hele norge. Der er jeg ekstremt heldig, om noen kan få meg i bedre humør så er det dere ♥ Jeg prøver å holde meg positiv nå, jeg er på mitt faste rom på hotel oslo city centre, mitt “hjem” , og koser meg faktisk litt i eget selskap enn så lenge. Jeg er sikker på jeg kjenner navnet på alle som jobber i resepsjonen her, og nå kjenner de meg også, hehe.

Det er viktig å ta vare på seg selv. Men ikke like viktig som å ha det gøy, oppleve alt, gjøre alt på en gang, kjenne mange, være sosial, gjøre en god jobb, reise verden rundt, ha bra kjærlighetsliv, tjene penger og legge ut selfies på instagram. Eller? 

 

266 kommentarer
    1. Oj! Skumle greier.. synd du ikke kunne dra til Vegas, men du har heldigvis hele livet fremfor deg 🙂 God bedring! <3

    2. Tror virkelig ikke du skulle reise. Verken til Vegas eller Japan. Ikke et bilde av en flybillett eller noe som helst bevis? Lager kanskje litt for dårlig PR, vennen.

    3. Ting skal ikke være lett!
      Det viktigste i livet er faktisk å ta vare på seg selv, det har jeg lært etter å ha vært syk i 5.
      Familie og venner er viktig, men enn selv er viktigst

    4. Nei off Sophie – dette var IKKE gøy å høre!!
      Ta vare på deg selv, uansett hvor kjipt du har det nå, så må du tenke at det viktigste er å få hvile og unne deg selv ro og fred, ta det med ro! Det kommer jo andre sjangser og du må bare tenke på alt det kjekke du har opplevd i livet ditt før 🙂 Mye mer enn de fleste 19 åringer – myye mye mer enn meg som snart er 20 år.
      Ønsker deg masse masse god bedring <3 Vet selv hvordan det er å ha angst og inni en depresjon.. Ting blir bedre, som du selv har opplevd tidligere. Men noen ganger skjer slike ting som dette - helt utav det blå - av ingen grunn (?) Men det er som regel alltid en grunn.. Enten du tror det eller ikke.. Alt er ikke rettferdig bestandig, sånn er bare livet noen ganger :/
      Forstår veldig godt hvordan du har det, og syns det er veldigveldigveeeldig modig av deg å snakke så åpent og ærlig om det - fortelle oss alt - setter pris på at du er så personlig med oss! 🙂
      Aldri aldri gi opp iallefall, det er mye mye myye viktigere å ta vare på deg selv enn alt det andre noen ganger!
      Take care <3 Kjempe glad i deg <3

    5. Nei så utrolig skummelt og kjipt og kjedelig! Håper alt går bra med deg.. livet er ikke lett, og av og til er det viktig å ta vare på seg selv. Du reiser utrolig mye, er ofte med mange mennesker, kan kanskje være stressende på psyken din selv om du selv ikke alltid merker det? God bedring søte deg, håper det ordner seg etter hvert! Stå på 🙂

    6. Det viktigste er at det gikk bra med deg! Til kunne vært verre, vet du. 🙂
      Vegas eller ikke, den muligheten får du nok igjen! Der det finnes oppturer, finnes det også nedturer, men så kommer oppturene igjen. Og slik vil “reisen” gjennom livet alltid være, gode og dårlige ting kan skje på det tidspunktet man minst forventer det!
      Kanskje du bare trenger litt tid med deg selv, siden du alltid har noen rundt deg? At det sliter deg litt ut, utenom at du selv vet det? 🙂
      Men ihvertfall, så ønsker jeg deg en god bedring! Du er vakker. 🙂

    7. Maja du snakker om ting du ikkje aner noe om.
      Hjernen og følelsene er sammensatte saker. Ting skjer ikkje som straff fordi man ar det fint. Eller at de bare skjer de som er deppa eller har det følt.
      Livet skjer,man kan ikkje alltid vite grunnen.
      Noen ganger kan et bittelite støvfnugg få alt til å klappe sammen og andre ganger kan man nesten tåle alt-ikkje sant.
      Ta tiden til hjelp og bli bedre, Ikkje overanalyser alt som skjedde.
      Hvis du blir syk og har forsikring skal reisen uansett dekkes -og det er alikevel det miste problemet.
      Helse er viktigst.
      God bedring <3

    8. Uff, dette er vondt å lese. Jeg har faktisk vært litt bekymret for deg i det siste – du er alltid på farten, alltid mye oppmerksomhet rundt deg, alltid noe som må gjøres, og jeg har tenkt at nå må det snart si stopp for deg. God bedring!

    9. God bedring!♡ veldig trist med vegas turen men det kommer forhåpentligvis en ny sjanse, snart!:) prøv og kose deg i Oslo, det er jo så koselig der og!:)

    10. åå, nydelige deg! God bedring!! Det var nok kroppen din som ga deg et tegn på at det var blitt for masse for deg den siste tiden og at du var blitt sliten, selvom ikke hjernen din føler det. Da er det veldig viktig å lytte til egen kropp, slik at du ikke går på en smell. Dette var nok et varselsignal.
      Ta godt vare på deg selv, og ikke minst slapp helt av!! <3 <3

    11. Livet skal ikke være enkelt. Håper av hele mitt hjerte at det går bra med deg. God bedring fineste du ♥

    12. Uff, så trist! Unner virkelig personer som deg å oppleve det de ønsker <3 Stå på, Sophie! Du er et forbilde for meg 🙂 mange klemmer til deg!

    13. Ikke bra! Når kroppen reagerer slik så er det et tegn på at kroppen har fått nok – av ett eller annet. Kroppen kan reagere sterkt fysisk, selv ved psykiske påkjenninger, og disse påkjenningene er det viktig at man blir bevisst på og deretter bearbeider de så man slipper å plutselig å få slike type anfall – eller i det minste bare få vite hvorfor kroppen reagerer som den gjør. Har du vurdert psykolog? En trenger ikke store problemer (som samfunnet ofte legger opp til at man må ha) for å dra til psykolog. Noen ganger er det bare fint å få snakket med en nøytral person som er der for å lytte og for å hjelpe til med å sortere tankene og følelsene dine : )
      God bedring!

    14. God bedring 🙂 ikke alt skal gå den rette vei, sånn er det bare. Viktig å ta dagene med et smil likevel 🙂

    15. Uff, så grusomt det må ha vært for deg å oppleve det! Ble skikkelig nedstemt og lei meg på dine vegne nå .. Kanskje du har fortrengt en del følelser ubevisst og de nå kom frem i “lyset”! Ta vare på deg selv, og vær sterk!! Du er Sophie Elise, hallo du kommer deg gjennom det meste med hodet hevet. Jeg beundrer deg veldig 🙂 Masse god bedring <3 <3

    16. Håper det går bedre med deg!
      Skikkelig dårlig timing, hadde gledet meg til å se noen bilder av Vegas:)
      Det ER viktig å ta vare på seg selv, i hvert fall for de som har mye å gjøre og tenker på andre. Skjønner godt at man vil gjøre en god jobb og være sosial, men hvordan gjøre en god jobb hvis du ikke orker eller er i stand til det?
      Det er noe jeg sier til meg selv ofte. Hvis man ikke tar vare på seg selv, hvordan kan man da etter hvert ta vare på andre? Tar man vare på seg selv, blir man i bedre humør. Og da smiler man, og smilet ditt kan smitte over på andre! Du har et vakkert smil 🙂
      Se på en gammel film, Breakfast at Tiffany’s er noe jeg anbefaler for å komme i bedre humør!

    17. Selvom det er gøy å reise og å være med på alt, så trenger man noen gang en pause. Du klarer dette, det går nok braa.. Så får du ha god bedring !! 🙂

    18. God bedring kjære deg! Hater egentlig dette ordtaket, men det er vell sant? “What doesn’t kill you, make you stronger.” Det er ikke alltid like lett, og det vil det ikke bli, men stå på, du er best! <3

    19. Så grusomt! Det er vel kroppen sin måte å fortelle deg at du trenger å roe ned kanskje? Har kanskje noe med underbevisstheten å gjøre? God bedring hvertfall! Håper det går bedre med deg snart 🙂

    20. Håper virkelig det blir bedre for deg, kjære du!
      Sliter selv veldig med angsannfall, og får det flere ganger per uke. Og det er som du sier, det komme ofte når jeg har det best mulig. Hvorfor i allverden skal kroppene våre reagere slik? Huff, unner ingen den situasjonen. Blir så trist på dine vegne også, som skulle kost deg i Vegas. Men, jeg skal fortsette å lese deg til den dag du slutter, og hjelpe deg med å ihvertfall være ett lesertall nærmere penger som kan gå til Vegastur for fine deg 🙂
      Ønsker deg masse god bedring!
      Stor klem

    21. God bedring, stakkars deg! håper su kjenner noen i Oslo som kommer og er med deg om du trenger det. Du har forhåpentligvis en reiseforsikring du kan bruke for å få redundert en del av utgiftene sine.

    22. Kjære deg Sophie, det er hjernen din. Den har fortalt deg i det siste at du må roe ned, men du har ikke hørt etter.. Dette er kroppen og hjernen sin måte å si ifra at det er nok. Stopp. Det er nokk nå Sophie.
      Men uansett, det ordner seg ALLTID for snille jenter, så bare pass på at du bestandig er en;)
      Men ring forsikringsselskapet ditt så får du nokk erstattet en del av det tapte beløpet:)

    23. Ingen klarer alt. Når man har opplevd noe, trenger man tid til å fordøye det og tenke gjennom det, før man kan begynne på neste fine ting å oppleve. Kanskje det har skjedd så mye at kroppen din rett og slett gikk ut i streik? Det er utrolig viktig å ta seg tid til å tenke, og ikke minst til å slappe av mellom slaga. Du er flink, Sophie! Pass på deg selv, og kjenn etter hva kroppen og sinnet trenger. <3

    24. Så trist å høre at du ikke kunne dra, men slik er det noen ganger. Ikke alltid det passer, og da var det helt klart bedre at du holdt deg her i Norge, i tilfelle noe skulle skje med deg i Vegas. Jeg har også fått det du beskriver som angstanfall før, det kan skyldes at du har hatt mange oppturer i det siste, og har hatt mye å se fram til – for da kan du fort bli stresset uten at du egentlig merker det, og du rett og slett ”faller sammen”. Men så tenker nå jeg: HALLO! du har hele livet forran deg, du er knapt 19 og kan reise mange flere ganger til Vegas! Det var kanskje ikke meningen at du skulle dra denne gangen:-) vi lesere trives best å ha deg her i Norge!! Ønsker deg god bedring, husk at vi alltid er her for deg, uansett hva. Og til de som skriver ”Typisk deg at du ikke drar”, hev det over de, vis at du er bedre enn som så, for det er faktisk du selv som vet best 🙂 klem

    25. Å herlighet huff så ille… Føler skikkelig med deg, og skjønner at det er utrolig kjipt… Men, det ebste du kan gjøre nå er nok bare å ta det helt med ro og lytte til kroppen din 🙂 Håper du kommer deg raskt igjen! Du er ei fantastisk herlig jente, og jeg smiler konstant når jeg leser bloggen din. Håper du likevel klarer å slappe av og nyte hotell livet 🙂 Du er nydelig på innsinden og utsiden<3
      Klem fra meg 🙂

    26. Sophie søte deg! Du trenger ikke gjøre alt på en gang. Du har hele livet på deg til å dra rundt å oppdage ting. Det jeg tenker mest på er vel at det var bortkastet med penger.. Men hva er vel det i den store sammenheng. Du er et herlig menneske, som jeg bare får mer og mer respekt for (blant annet pga Bloggerne). Du inspirer sååå utrolig mye, og jeg har lest bloggen ca 3 (?) år nå. Det at du står opp, tørr å si hva du mener, og er den du er er dritbra gjort. Du er en dritbra person, selv om jeg ikke kjenner deg. Hadde jeg bodd i oslo hadde jeg lett dratt inn for å besøke deg, det hadde helt seriøst vært en drøm. Selv om jeg kanskje ikke er enig med deg om alt du blogger om, så er hjertesakene dine, og det at “perfekte” deg også står opp mot pelsindustrien noe som gjør det litt mindre håpløst for meg. Det er så lett å føle seg alene på sånne ting, men holdningene dine til det er som en slags motivasjon. Hver gang jeg føler jeg snakker for tomme ører, tenker jeg bare at hadde Sophie Elise vært her nå, hadde vi vunnet. For vinne skal vi. Sammen skal vi klare dette. Fordi du har vært der (uten å vite det haha) for meg når jeg har vært alene, så skal såklart også leserne dine stille opp for deg. Skulle ønske du var i nærheten, sånn at jeg kunne gitt deg en stooooooor klem, og sagt at alt kom til å ordne seg. Men det kan jeg ikke, så i stedet vil jeg bare minne deg på at du må huske å ta vare på deg selv innimellom. Bloggen, familie, kjæreste, venner, dyr osv osv osv, noen ganger er det lov å sette seg selv først, og for min del er det helt greit om du vil ta en bloggpause, om du tror det hadde hjulpet.
      Masse klemmer

    27. Neeeei, uffdaa! Håper du du blir frisk med engang igjen, du fortjener ikke dette her! du er så fantastisk! Loooveyoooou <3 God bedring!!

    28. God bedring, Sophie!
      Det er så fint når du skriver slik som i dette innlegget for du er så flink til å sette ord på ting!
      Synd du ikke kom det til vegas, men hey, neste gang eller hva?

    29. Så rart du måtte på sykehuset av det ! :0
      De pleier ikke sende angstanfall på sykehus da det er psykisk sykdom. Har selv opplevd det og det er jaggu ikke gøy. Hvis du trenger litt støtte eller lurer på noe om det så kan du bare sende en Mail. Det viktigste er å oppsøke stedet så du ikke får anfall igjen når du drar dit. God bedring

    30. Det var leit 🙁
      Jeg elsker deg sophie, men mens jeg sitter i et lite stygt leilighet og friser i en dritt by med full av shit og har ikke penger til ó kjöpe meg en ny bukse engang, er det litt vanskelig ó synes synd pó deg som ligger i et luxus hotel som en prinsesse og kan fó alt du knipser pó, og synes sind pó deg selv som ikke kunne dra til las vegas, noe som jeg ikke tör ó drömme om engang..:(

    31. Kjære deg,
      Oppi alle prosjektene dine må du huske på å ta vare på deg selv. Du gjør så mye hele tiden, så selv om kroppen virker frisk så kan det bli for mye.
      Utrolig kjipt at du ikke fikk dratt til Las Vegas, men det kan du alltids gjøre senere. Helsa er viktigst!!
      Ønsker deg masse god bedring, og et fint opphold videre i oslo ❤️ Du er fantastisk!

    32. Herregud stakkars deg <3 jeg håper du du føler deg bedre etterhvert! Søte søte deg <3 skjønner du er frustrert over at ting ikke gikk son det skulle, men det er vel en grunn til at kroppen din sier i fra at den ikke orker 🙁 men bruk tiden til noe koselig så ser du at du blir bedre skal du se 🙂 god bedring <3

    33. Vedlig dumt..Heldigvis har du hele livet på å reise til Las Vegas. Verdens undergang var det ikke. Men uasnett veldig kijpt.. Får trøste deg med at du faktisk fikk en lite tur til Oslo, jeg bor i Stavanger og gleder meg alltid til jeg skal dra dit likosm, haha.
      God bedring <3

    34. Sophie søte deg! Du klarer å komme deg igjennom dette. Livet er en berg- og dalbane, vi trenger noen nedturer for å verdsette oppturene.
      En av grunnene til at jeg liker deg så godt som blogger, er for du prøver ikke å være “perfekt”. Er det noe i veien, eller hvis du føler det slik, så skriver du det til leserne dine.
      God bedring! Prøv å slappe helt av, å koble litt ut.

    35. Synd at dette skulle skje før reisten til Vegas da! Håper du har det bra i Oslo, enn så lenge. Du er utrolig sterk, og du har hatt mye suksess i mine øyne. Men det viktigste er å ta vare på seg selv, og passe på at man er frisk både psykisk og fysisk. Ta vare på deg selv, klem fra meg <3

    36. Håper at det går bra med deg! Det er jo kjipt at det skjedde rett før vegas, men så lenge du blir bedre er det vell det som er viktigest nå? 🙂 Du er så utrolig sterk, og vist du føler deg litt dorlig, så bare tenkt på at du er idolet til mangen, så kanskje du føler deg litt bedre? 🙂
      Håper at du har det i hvertfall ok nå, og at du blir litt bedre snart! <3

    37. Åååh, du har det seriøst akkurat som meg på det der. Bare at jeg har blitt så kjent med angsten min at jeg kjenner når den er på vei, så jeg slipper å oppleve det på flyplassen. Jeg får det heller dagen før jeg skal reise, så jeg rekker å stoppe meg selv fra å dra. Men jeg får også noen ekstreme angstanfall, og har måttet avlyse tre reiser på grunn av det så langt! Veldig kjipt. Men man må nesten bare godta at sånn er det… Heldigvis er det også mulig å få hjelp hos psykolog, som jeg får nå! Om et par måneder begynner jeg på Østmarka her i Trondheim, som er et senter med eksperter på dette. Håper virkelig det er mulig å kurere faenskapet! Håper det går bra med deg <3 Det blir flere sjanser til å reise til Vegas. Gjør det når du er klar for det! :*

    38. Du må bare tenke at det ordner seg til slutt 🙂 og så kan man alltids tenke at alt skjer for en grunn (?). Men det får man vel aldri bekreftet helt. Men ordner seg til slutt, det er alt du skal tenke, Sophie! God bedring 🙂 Las Vegas drar ingen steder!

    39. Det kan jo virke som at man blir lykkelig av alle tingene du ramser opp, og mange lever hele livet sitt på jakt etter dem. Når du da blir diagnostisert med en sykdom som sliter deg ut, da innser du at det er de små tingene – som å klare å sette inn i oppvaskmaskinen som gjør deg glad. Når målet ditt er å kunne gå på fjelltur om 2 år. Alle menneskene som har kalt deg lat og deprimert pga. av at kroppen din ikke orket mer har lært deg at hva andre sier spiller ingen rolle – du blir iallefall ikke bedre av å gå å tenke på det! Noen dager føles det som om du søler bort livet ditt, man er ikke verdt noe for man er ikke halvveis til 50 enda, men søknaden om trygd er under behandling. Så innser man at man ikke kan leve for hva andre synes og tenker, men for hva som gjør en selv lykkelig. Det som er virkelig viktig i livet! Å misse en tur til Vegas er kjipt, men man kan ta det igjen senere. Toget har gått, og du er ikke på det, men det kommer flere. Vi må stelle pent med oss selv, for det er det ingen andre som gjør!

    40. Har du ikke reiseforsikring? Hvis ikke så burde du skaffe deg det, du som reiser så mye. Om du har det så ordner det seg med pengene du har betalt for turen du ikke fikk dratt på.
      Reiste venninna di alene til vegas? Og hvorfor endret du ikke bare flybilletten din og reiste senere?

    41. Tydelig at mangen ikke vet hva angstanfall er.. Det trenger jo ikke være noen grunn til at du fikk det.. Men jeg har hatt en del av dem selv. Er helt grusomt… de plutselige symptomene stopper ikke når en prøver å roe seg selv ned, en tror at hjertet kanskje kommer til å stoppe.. Det er virkelig noe annet og bare lese om det, og se det for seg enn å oppleve det. En må oppleve det før en vet hvor fælt det egentlig er.. Håper virkelig ikke at du trenger å oppleve det igjen! God bedring!!

    42. Uff, stakkars deg.. Kjempesynd, når du sikkert hadde gledet deg veldig til Vegas..
      Ønsker deg riktig god bedring, kjære deg!

    43. Så trist da, Sophie.. 🙁 All god bedring til dæ <3 Har det også sånn, at angsten slår inn på de tidspunktan dær æ har det artigst, dær æ gjør mest og føle mæ lykkelig - e vell to forskjellige beskjeda fra kroppen og hodet, regne med kroppen sir ifra når den sjøll ikke klare meire sællom du sjøll vil fortsette.. Slapp av og kos dæ med det så e du snart på beinan igjen!

    44. Det hørtes ikke godt ut, Sophie Elise..<3 Håper du får litt tid nå til å ta vare på deg selv, og fokusere på de positive tingene i livet. God bedring <3

    45. du er en så ufattelig sterk jente Sophie, jeg vet du vil komme deg gjennom dette også, uansett hva situasjonen er. Sett pris på de rundt deg, og ta vare på deg selv. og ikke minst, tenk positivt selv på dine mørkeste dager, selv om det er lettere sagt enn gjort. ønsker deg alt godt, fine jenta <3

    46. Jeg ligger skjeldent igjen noen kommentar på bloggen din, eller andres blogg for dens slags skyld. men jeg er innom hver dag og jeg bare digger deg! Jeg kjenner mange som syns det er teit at jeg leser bloggen din fordi du har vært i FHM og fordi du er så overfladisk og dum(mener de). men ved å lese bloggen din, så lærer man at det er jo akkuratt det du ikke er. du er en reflektert jente som tar sine egne valg og står for de! det beundrer jeg deg for! Jeg har fulgt deg siden du ca 16 år gammel og det er då gøy, føler jo nesten jeg “kjenner deg” (ikke creapy ment. haha).
      Jeg unner deg virkelig at du skulle fått reist til Vegas nå og kost deg og fått opplevd verden, det er utrolig kipt at du fikk et anfall, det er virkelig ikke noe kjekt. Håper du likevel klarer ha det litt kjekt nå mens du er i oslo, og at du klarer å slappe helt av, så kroppen blir bra. Ønsker deg alt godt videre!
      – malin<3

    47. jeg har panikkangst, så jeg får panikk anfall ca hver dag 🙂 spyr heldigvis ikke da, men får sånn angst at jeg kan ikke leve som alle andre. har hatt det i 1 år, man tenker liksom ikke at sånn skjer med oss selv, men det kan desverre være sånn 🙁 håper du har det bra og at du ikke får flere sånne anfall, du må ikke gå rundt å være redd for at det skjer igjen, for da utvikler du angst.
      <3

    48. Kjære Sophie Elise.
      Ta kontakt med legen din, slik at du kan få bekreftelse på at du ble syk. Du har sikkert reiseforsikring, og da kan du få noe tilbake fra dem.
      Håper du får snakket om dette med noen, ikke “glem” det. Kroppen din sier i fra at noe er galt. Jo fortere du får hjelp jo bedre. Snakker av erfaring. Ønsker deg lykke til og alt godt.

    49. Huff, så leit.. Håper det går bra med deg og håper du kommer deg til Vegas en annen gang. Må være surt å ikke kunne dra, men du er ansvarsfull å tenker på deg selv og helsen din først!
      Masse god bedring til deg, vakre deg!

    50. Uff. God bedring. Nei, det er nok viktig å ta vare på seg selv samtidig som du gjør alle disse viktige tingene 😉 <3

    51. Nei uff! Dette var trist Sophie<3
      Så utrooolig dumt at du ikke kom deg til Vegas, men du er enda ung og har nok av tid til å reise ut i verden<3 Elsker deg bby<3 Klem

    52. du er fin<3 skjønner at det kan være vanskelig, men du er sterk, det vet vi alle. vi støtter deg!

    53. Uff, så kjedelig.. Jeg vet godt hvordan du har det. Det skjedde med meg i sommer, helt plutselig. Jeg fikk ett skikkelig angst anfall, som førte til full panikk. Etter dette begynte angsten å komme, og ble jeg sykemeldt. Nå har det gått 6 mnd, og ting begynner å bedre seg. Så ikke gi opp. På de tøffe dagene, selv om det kan virke umulig.. Fortsett å gå ut, fordeom du er redd for at du skal få nytt anfall. Du trenger nok å hvile nå. Men så fort du har kommet deg, så fortsett å gjør de tingene som alltid har gjort deg glad. Er du for mye isolert vil det bli verre.. Håper du kommer deg fort! For etter egen erfaring er det helt grusomt å ha det slik, å det fortjener du ikke❤️ God klem fra meg

    54. åh, nå som du skulle reise til vegas og greier? trist dette her, altså.. god bedring, sophie! du får få i deg nok hvile, så blir det nok bra <3

    55. Jeg får også slike angstanfall i blant hvor jeg hyperventilerer, gråter og blir helt gjennomsvett. Det skjer ikke ofte, men på de verst tenkelige tidspunkter. Sist fikk jeg det under muntlig eksamen da jeg hadde vært våken døgnet rundt dagene før for å øve. Så jeg føler virkelig med deg, det er ikke noe morsomt at noe sånt skal ødelegge for deg..

    56. uff, stakkar:( veit hvor mye du så fram til denne turen! men kanskje dette ikke er rett tidspunkt å reise på? må jo være noe som plager deg, håper du finner ut hva det er og får ordnet ordentlig opp. God bedring, fine du<3

    57. Syntes virkelig synd på deg SophieElise. Dagene dine har nok vært alt for hektiske, alt for mye stress og det påvirker kroppen etterhvert. Syntes du må unne deg noen slappe dager og lade opp kroppen, slik at du er på topp igjen snart <3 God bedring til deg, dette var synd.

    58. Åå, så dumt å høre! Stakkar:( Heldigvis har du enda massevis av tid til å reise rundt i verden <3 Og som noen lengre oppe skrev, kan du jo undersøke om du kan få en legeerklæring elns og få det på forsikringen:-)

    59. Så utrolig synd. Men har du ikke reiseforsikring? Da kan du jo få pengene tilbake eller kanskje få booket om flyet å komme etter. Om du er iform nok til det nå da.
      Håper for din del at du kommer deg fort. Har selv slitt med depresjoner i mange år, selv om livet er bra. Forstå det den som kan. En vennine av meg fikk angstanfall og de trodde det kanskje vær hjerteinfarkt, selv om hun er ung. Men det hjalp med antidepresive medisiner. Både hun og jeg er friske nå.
      Ønsker deg god bedring. Synes du er tøff som er så åpen.

    60. Huff, dette var ikke noe koselig, håper virkelig du blir fort bra igjen, ting har jo gått så bra for deg i det siste virker det som <3 Er sikker på at du blir bra fort, du slår meg som en ekstremt sterk og jordnær person <3

    61. Det må være helt utrolig tungt, både det å ha det sånn i seg selv, og å vite at du kunne vært i Vegas. Men du må tenke på det som en advarsel som kom fra kroppen din i siste liten, du kunne jo ha fått anfallet bare noen timer senere, noe om ville blitt mye verre for deg. Tenk om du hadde sittet i flyet, eller i en taxi. Jeg håper virkelig det går bedre med deg etter hvert og at du kommer deg fort og blir bra igjen. Og såklart, at noe slikt aldri skjer igjen.
      God bedring, verdens fineste!

    62. Hm.. Hørtes ut som noe som kunne skjedd med meg. Hvis det skulle skje flere ganger: søk opp “hyperventilering”, så vet du i alle fall HVA det kanskje var. Det kan skje bare man er stressa og veldig gira på noe som skal skje, som høres logisk ut her 🙂

    63. Uff, så utrolig kjedelig!
      Håper du blir i bedre form fort og at ting ordner seg for deg, Vegas kan du dra til når som helst veit du 🙂
      You go girl! 🙂

    64. håper du føler deg bedere snart da !! Også kan du vel sikker ta Vegasturen en annen dag ! Det passet bare ikke i dag men en dag skal du nok reise dit fina ! God bedring da peneste <3

    65. Hei kjære deg!
      Ville ønske deg god bedring. Som du sa så er det utrolig viktig å ta vare på seg selv. Det er faktisk noen av oss lesere som tåler at du tar deg pauser uten å bli helt cray. Drikk varme ting, te, kafé. Og/eller suppe! Det gjør godt.

    66. Jeg kjenner meg godt igjen i det du sier, eneste forskjellen er at dette skjer med meg nesten daglig.. Eller, ikke sykehus-delen da, og jeg besvimte sjeldent, men angsten er der hver eneste dag, helt ut av det blå, agorafobi-angstlidelse med panikkanfall kalles det. Jeg trodde også at jeg hadde det fint, jeg kunne jo, burde jo, klare alt som alle andre + litt til… Det eneste som hjelper er faktisk å ta vare på deg selv Sophie Elise, intet mer, intet mindre.. Jeg har lenge ment at du har virket veldig overflatisk, og falsk, men dette fortjener du uannsett ikke, jeg må også innrømme at jeg også synes at du virker som en herlig person, med utrolig mye innsikt i livet! Du er klok, pen og alt innimellom, og den falske overfladiske delen har jeg nok bare ifra enkelte deler av bloggen.. Du er degselv, og det skal du ha mye creds for 🙂 Jeg synes også at du er modig som rett og slett bare sier det rett ut som det er, det er skikkelig beundringsverdig. Kos deg i Oslo, ta det rolig og ta vare på deg selv 🙂

    67. Hei❤️ Jeg bare lurte på noe☺️ Hvordan fikk du den headeren?? Bare lurer fordi får ikke svar fra noen andre blogger kjønner di✨

    68. Ve ikke hva slags type angstanfall du hadde, men om det var panikkangstanfall du hadde, hadde du vært FRYKTELIG redd. Det er det mest traumatiske menneskekroppen kan gå gjennom( uten at det er farlig) Det kan faktisk føre til andre angstlidelser over fler år i ettertid, fordi kroppen ikke greier å komme seg ned på et normalt nivå igjen. Det er helt ubeskrivelig jævlig, og livet mitt har aldri vært det samme siden anfallet mitt i 2007. Var rett på legevakta. Gikk ned masse vekt, og hadde de GRUSOMT.Har imidlertid fått hjelp av The Linden Method og Panic Away. Folk som ikke har opplevd dette aner IKKE hvor jævlig det er….. tror vel kanskje heller du hadde et slags stressafall. I og med at du ikke har beskrevet noe om en INTENSE redselen, som er hoved symptomet på noe slikt.
      Hvis du får et panikkanfall, føler du deg plutselig redd, uten god grunn. Dette kan komme helt ut av det blå. Du føler det som om verden kommer til å gå under, at du blir gal eller at du skal dø. Mange utvikler derfor angst for angsten, og trenger behandling. Livet kan forandre seg totalt på noen minutter.
      Et panikkanfall er et svar på det sympatiske nervesystemet (SNS). De vanligste symptomene kan være skjelving, dyspné (kortpustethet), hjertebank, brystsmerter (eller tetthet i brystet), hetetokter, kaldt blinker, brennende fornemmelser (spesielt i ansiktet eller nakken), svetting, kvalme, svimmelhet ( eller liten vertigo), ørhet, hyperventilering, parestesier (prikking), følelse av kveling, og uvirkelighetsfølelse.

    69. du er en fantastisk jente og du har mange som støtter deg uansett. jeg har aldri møtt deg, men jeg er glad i deg. det ordner seg <3 du er sterk!

    70. Føler så veldig med deg, Sophie! Har angst selv, og slitt med det et par år så vet hvor ødeleggende det kan være. Viktigste er at du bare tar vare på deg selv en stund, og heller gjør opp for det med noe nesten like bra litt senere – Ikke stress det. <3

    71. God bedring sophie!
      I mellomtida får du slappe helt av, ikke stress, for nu begynne kroppen din å si stopp.
      Det med pengan; Skjønne det e ekstremt surt, for det har sikkert gått med en god del, men du tjene det nok fort tilbake, og har hele livet fremfor dæ til å dra! Dessuten e vegas enda bedre når man har fylt 21 ryktes det 😉
      spis litt godteri osv nu og nyt livet litt!

    72. Jøss, så utrolig merkelig og bare få sånt helt random ut av det blå. Jeg har hatt angstanfall selv, men da er det fordi jeg gruer meg i evigheter i forveien og reagerer med det når det jeg gruet meg til skjer, eller at jeg får panikk om jeg blir satt i en situasjon jeg er ukomfortabel med. Utrolig rart å få sånt på en flyplass, da går man jo bare rundt lg gleder seg villt!
      Håper ihvertfall det går bra med deg og at du får tatt en hvilepause. Virker som at du legger så mye planer at noe av det bare er nødt til å gå galt. Ta og pass på deg selv og ikke stress, og tenk ihvertfall ikke på at du skuffer leserne dine. We got your back!

    73. åå, noe så fælt og høre! dette unner jeg deg ikke, IHVERTFALL ikke nå i dag som du skulle dra å oppleve Vegas. Forferdelig hva press utenfra kan gjøre med et menneske, men kan ikke tenke meg at det er lett å slappe av for deg heller med så mye som skjer..
      Jeg har prøvd å kontakte deg på facebook en stund nå, men sendte deg en mail i dag på mailen du har oppgitt på bloggen,- les den! sikker på at den vil muntre deg opp litt:)
      God bedring Sophie, ønsker deg det beste:)

    74. Hei Sophie-Elise.
      Jeg har aldri lest bloggen din, bortsett fra i det siste med all promoteringen som er i samarbeid med tvserien din. Men jeg endte opp med aa sjekke innom her daglig i det siste. Kun for underholdning, for en ekstremt rosa og polert oppsummering av livet til en ung norsk jente i dag. Det som gjorde deg interessant var ikke puppene dine, utseende eller alle de fine klaerne dine, men kombinasjonen av dette “barbie-imaget” toppet med en god, brei nordnorsk dialekt. Det var X faktoren.
      Over til poenget:
      Tusen takk, Sophie-Elise. For at du tar opp dette paa bloggen din, saa aapent og aerlig. For du har mange unge jenter som “skulle oenske” de kunne leve ditt liv.
      Jeg har levd i en pen-jente boble hele mitt 25 aar lange liv, hvor jeg fra utsiden blir oppfattet som en flott og vakker “modelljente” med silikonpupper og verden for mine foetter. Sannheten er at jeg har slitt med angst og depresjoner i stillhet fra 13-aars alderen. Jeg kan absolutt relatere meg til hva du skriver hendte paa Gardermoen i det siste innlegget ditt. Foerst i fjor bestemte jeg meg for aa ta tak i meg selv, fortelle om mine tanker til venner og familie, og sist men ikke minst – jeg tok kontakt med en lege som refererte meg til en psykolog. Jeg gaar ikke og har alldri gaatt fast til en psykolog, men en liten samtale om hvordan takle angst i hverdagen var steg 1 og mye av hva jeg trengte. Livet mitt startet i fjor. Og et slikt tabubelagt tema som dette er, er det saa utrolig viktig at offentlige og innflytelsesrike personer bruker stemmen de har for aa loefte tabulokket av angst og depresjoner. Det er en folkesykdom, som rammer utrolig mange unge mennesker i dag. Det hoeres jaevla pedagogisk ut, men det er realiteten.
      Takk for at du viser at ogsaa pene jenter med store pupper har utfordringer, problemer, gode- og daarlige dager, som oss alle. En fasade er aa blir en fasade og uansett hvordan folk doemmer i ny og ne, er det kun oss selv som vet hva virkeligheten paa innsiden er. Ingen lever et perfekt liv. Ingen er 100% lykkelig 99% av tida. Virkeligheten paa innsiden kjenner vi alle paa og blir litt redd for noen ganger.
      Det var trist du mista Las Vegas turen din, men LV kommer til aa vaere der neste gang du faar muligheten og. Husk aa ta vare paa personen bak bloggfasaden, saa du ikke mister deg selv i all oppmerksomheta og maset rundt deg. Jeg syns det var modig og toeft av deg aa skriver dette innlegget.
      Keep it up, jeg tror jeg sjekker inn her litt oftere i fremtida. ( ps, bor i utlandet saa har ikke norsk keyboard )

    75. Accept your war… Dette traff meg veldig, og det er noe av det mest ærlige jeg har lest. Mange varme tanker til deg, kjære Sophie, håper du kommer over dette fort! Jeg kan forstå at det er trist å ikke få oppleve dette eventyret nå, men Las Vegas kommer nok til å være der neste gang du retter nesa den veien.
      Du er en sann inspirasjon, og jeg ser så opp til deg. Å være like sterk som deg, er nok noe mange ønsker. Du gjør absolutt alt, og reiser over alt, men du må ta vare på deg selv. Det er lov å ta en pust i bakken av og til, å bare kjenne etter. Kjenne hvordan du egentlig har det, og kjenne om kroppen er sliten. Kanskje du bare trenger en liten pause, og bare slappe av litt? Ikke tenke på noe som helst, og gjøre alle dine “guilty pleasures” 🙂 God bedring! Klem 🙂

    76. Du er sterk , ser så utrolig opp til deg og du kommer til å klare deg igjennom dette uten tvil! <3 klem

    77. Sender varme tanger til deg og håper det går bra.
      Jeg sliter med Angstanfall på daglig basis, men det er ikke hele tiden jeg kaster opp, noen ganger er det bare hjertebank og skjelving på kvelden.
      God bedring <3

    78. Bestevenninnen min pleier alltid å ha en dårlig periode i juletider, men denne julen gikk ting ganske greit – inntil hun gikk på en smell. Kan se for meg at det var det som skjedde i ditt tilfelle også. Mye som skjer, føler deg kjempebra, men så kommer smellen.. Uansett, så får du ha masse god bedring <3

    79. Du er en fantastisk jente, Sophie! Alle blir slitne iblant, og man klarer rett og slett ikke å gi mer. Kroppen din sa stopp, og da er det egentlig ikke så mye annet du kan gjøre enn å slappe av:)
      Masse god bedring<3

    80. Dette var vondt å høre, Sophie! Det er så trist å ha gledet seg til noe også går alle planene bare rett i dass. Jeg kjenner følelsen av å bli så skuffet. Men det er nok ikke siste sjanse til å dra til Vegas. Nå er det viktig for deg å slappe av å bli frisk, ikke bekymre deg for alt som skulle vært gjort. Dette er tiden for å slappe helt av. Jeg ønsker deg alt godt og masse god bedring. Du er så forferdelig sterk så dette kommer til å ordne seg for deg. Alt ordner seg for snille jenter som deg. Kos deg i Oslo, også får du glede deg til neste gang du får muligheten til å dra til Vegas<3
      Stoor god bedringsklem fra en fast bloggleser. Xxxx

    81. Så utrolig kjipt! menmen, kommer nok snart nye muligheter du er klar for å gripe. Når kroppen sier stopp er det ikke mye å gjøre annet enn å høre på den. Snart oppe igjen, bare vent å se! 🙂
      god bedring!

    82. Ååå..huff jeg får virkelig vondt av deg. Sånne anfall får jeg av og på, og man blir jo så redd, kan ikke beskrives. Angst er helt grusomt! Men det kommer ikke helt av seg selv.. Med for mye tanker i hodet eller stressende hverdag/fortid så kan det fort skje. Du trenger nok bare å slappe av litt! Jeg har alltid lurt på hvordan folk med angstlidelser daglig klarer seg, jeg. Det er jo så grusomt! Ville bare si at jeg virkleig har empati for deg, og at du ikke må overtenke det noe mer. Bare roe helt ned<3 håper du leser dette og at det er til hjelp på noe som helst vis! Klem

    83. Det ikke ikke kun jenter fra Norge der læser bloggen din! Jeg kommer fra Kopenhagen i Danmark!! God bedring søtte

    84. Selini: de pleier ikke å sende angstanfall til sykehus? hva visste no de om det før de satt diagnosen?

    85. Husk, å tenke på at du kommer deg til Vegas snart, muligheten vil by seg mange ganger til. Enkelte ting som dette kan man ikke forutse. Vi er tross alt alle bare mennesker.

    86. Jeg har alltid hatt stor respekt for deg, sophie. Og av alle mennesker trodde jeg du ville skjønne hvordan det er å bli mobbet. Det virker kanskje som en harmløs ting å gjøre, å retweete noe fra en person du synes driter seg ut. Men vet du hva, det er mobbing det også. Du vet kanskje hva jeg sikter til, og det er direkte kvalmt at så mange som fremtrer som at de er imot all mobbing ikke vet at det de gjør, er mobbing. man henger ut en person kun fordi man synes vedkomne er teite. Jeg håper du innser dette og vokser opp, for dette er så dobbelsmoralsk som du får det.

    87. God bedring!! Ønsker deg virkelig alt godt, og føler med deg!
      Håper du blir bedre, og sjansen for Vegas vil åpne seg flere ganger vet du!
      Mange klemmer fra meg!

    88. Uff, så utrolig kjipt, også rett før du skulle reise :/ Jeg får også angstanfall, og det er noe som har bygget seg opp pga. stress og depresjoner. Det er så utrolig fælt, spesielt siden jeg går mitt siste år på videregående og det går utover karakterene mine..

    89. Hei, jeg dekker nye flybilleter & hotell på dere. Trump Towers er bra. Send meg en mail når det passer.
      Feel Better

    90. Det er problemet. Det ER viktig. Til en viss grad. Vi GJØR det viktig. Vi bukker under for presset, vi tar til oss andres erfaringer uten å gjøre våre egne først. Vi har et brennende ønske om å være best. “Survival of the fittest” som noen kaller det. Vi ønsker å utrette noe, men ender som regel opp med å sette et avtrykk i sanden. Vi vaskes bort like raskt som vi kom til.
      Slik jeg ser det, har vi to valg; vente på at bølgen kommer og tar oss, eller finne en gren å holde fast ved.
      Jeg er sikker på at du finner din gren, Sophie. Du må bare vente. I mens er vi her alle sammen, bare skrik ut så kommer vi og løfter deg opp. Vi kan alle trenge det en gang i blant. Dessverre er ikke alle like heldige og har tusenvis av venninner rundt om i landet, men så har vi jo deg da. Jeg heier på deg, Sophie<3

    91. Hei <3 Akkurat dette har skjedd meg. Jeg hadde i den perioden masse å tenke på, men har aldri vært deprimert. Jeg skulle bare på butikken her hvor jeg bor. Jeg var gravid med min minste datter. Hadde med med meg største jenta mi og samboeren min. Shoppe litt så vi hadde
      Mat resten av uken. Plutselig så kjente jeg meg dårlig. Jeg bli svimmel, slapp i knærne, svettet, prikker i hendene, kvalm og syntet ble dårligere. Jeg fikk angstanfall midt i nærbutikken! Jeg la meg ned på gulvet og ba samboeren min hente vann til meg. Jeg satte meg til slutt opp men kjente at jeg måtte besvime. Så la meg ned igjen. Forferdelig!!! Jeg skaffet meg en terapeut i en liten periode for å prøve å finne ut grunnen til avfallet. Terapauten sa at dette kunne skje alle! Det ligger i menneskers natur akkurat som dyrest instinkt at når vi blir redde, så øker pulsen, og vi får ikke i oss all oksygenen vi trenger. Derfor får vi de fysiske plagene når dette skjer. Fikk beskjed om at jeg måtte puste rolig å gå et sted å sette meg om jeg plutselig fikk anfall igjen. Jeg fikk det aldri igjen å jeg har det veldig bra! Dette kan skje alle å man trenger ikke en spesiell "grunn". Det ligger i hjernen et sted 🙂

    92. Di fleste har en elle anna form for sammenbrudd løpet av livet. Da kan komma av mye, kanskje kroppen din trengte ein pause og sa stopp selv? Du har resten av livet til å reise, å me den jobben så du har vil de komme flere muligheter. Ta det litt med ro og prøv å tenk positivt.

    93. Håper det går bra med deg! Synes du er utrolig tøff som tør å dele dette, du viser mye mot ved å gjøre det 🙂

    94. som svar til balblabla: nei de visste ikke det før de dro til sykehus, men man er innom et mellomledd før man drar på sykehus, med mindre det er kritisk. Tviler på at hun falt om og ble kjørt rett til akutten.

    95. Kjære Sophie, du e dritfin, halve jentn i Norge e drit sjalu på deg, du e vegeterianer, du ælsk dyr, du e så Heldi å har en så fin en kropp, rompa di e fortsatt sprettn (hahaa) , du får reis halve jorda rundt minst 3 ganga i åre (du har vært litt uheldi no da, men d ordn sæ) , du verk som ei kjæmpe snill ei jenta…
      og ikke minst
      DU E NORDNORSK
      yeahhh

    96. vel, da har du fått en smakebit på livet mitt.. jeg lever med sånn angst 24/7, og når jeg er offentlig eller jeg får angst pga. tvangstankene mine, så blir jeg helt ute av det, og har flere ganger lagt meg ned på bakken i full offentlighet og bare skreket. det er jævlig, men ja
      men jeg håper du ikke får mer angstanfall eller panikkanfall, for det er ikke noe jeg kunne unnet min verste fiende engang…

    97. Så utrolig trist… men livet har sine nedturer og oppturer… gjør så godt du kan Sophie! Stå på, og vær sterk, så går det alltid bra til slutt. Du virker som ei veldig flink jente! Jeg ønsker deg alt bra!

    98. FYFAN DET SAMME SKJEDDE MED MEG PÅ NYTTÅRSAFTEN O.o å aner ikke hvorfor…HAR også vært deprimert osv btw men har vært lykkelig og bare glad siden sommer… :SS så følte så utrolig randomm t det skjedde??

    99. Du, det med aa kjenne mange, vaere sosial hele tiden, ha mest mulig venner, ha suksess i hverdagen osv, det kjenner jeg meg igjen i. Helt fra jeg var paa ungdomsskolen til ca et eller to aar siden (er 22 naa), var det er pes og strev for aa hele tiden mote venner, vaere i en stor sosial omkrets, gjore det bra paa skolen, trene annehver dag, osv osv.
      En dag sa jeg stopp, naa skal JEG bestemme hva jeg vil gjore. Jeg er en person som blir fysisk og mentalt sliten av aa mote folk, til og med venninner. Spesielt etter jeg sluttet paa videregaaende og bare saa de gamle veninnene et par ganger i aaret og ikke hver dag – det var liksom obligasjon aa treffe dem. Noen dager maatte jeg lage masse unnskyldninger for jeg orket rett og slett ikke dra til byen og ta en falsk prat over kaffe.
      Jeg har begynt aa tenke paa meg selv og hva jeg vil. Et av mine nyttaarsforsett er aa slutte aa lage unnskyldninger. For eksempel drar jeg alltid ut selv om jeg ikke vil, fordi jeg foeler jeg maa. Jeg er lei av aa dra ut aa drikke, bruke masse penger, samme gamle visa og vaere daarlig hele neste dag, etter 4 aar som student.
      Jeg sier ikke at jeg ikke har venner lenger, men vennene jeg har er de som faktisk bryr seg – de som du ikke maa snakke med hver dag for aa kalle venner. De som er der og ikke blir fornermet om du ikke skyper hver uke.
      Veldig synd aa hoere om hva som skjedde, spesielt dumt mtp at du skulle saa langt vekk. Det har vaert mye fokus paa deg og mye som har skjedd i livet ditt, kanskje det rett og slett ble for mye?
      Sett deg selv grenser og bare gjor hva DU vil gjore, ikke tenk saa fryktelig mye paa aa sette alle andre foran deg selv. Av og til maa man bare det.
      God bedring!

    100. Jeg har også slitt mye med angst og panikk, det er helt forferdelig og veldig skummelt! Slapp av, og vit at det ikke er farlig 🙂

    101. God bedring søte Sophie. Synd at du ikke kunne reise, men det var sikkert ikke meningen at du skulle dra da.
      take care<3 mye kjærlighet

    102. Hei, Sophie.
      Nå er jo ikke jeg en “venninne”, men må si at dette var trist lesing! 🙁 Dette hadde du absolutt og selvfølgelig ikke fortjent! Life is a bitch sometimes, ay?
      Håper ting bedrer seg raskt, og at muligheten for Vegastur kommer snart tilbake.
      Mvh, Per.

    103. sarah: panikk angst er ikke sånn at man plutselig blir redd uten grunn. det vet jeg siden eg har det selv, man blir bare automatisk dårlig i enkelte sitvasjoner, ikke redd i det hele tatt, men det er noe i underbevistheten som gjør det…

    104. Angst er noe drit! Jeg har ikke skikkelig utdypet angst, men jeg har en lett prognose. Håper du blir bedre nå, og det viktigste var at det går bra med deg <3 Stå på, kjære sophie!

    105. må innrømme at jeg begynte å lese bloggen din fordi den var kjent for å være litt overfladisk, men jo mer jeg leser kjenner jeg at jeg får lyst til å sjekke hva du skriver fra dag til dag, fordi du viser at det finnes noe annet enn bare det perfekte rosa man ser ved første øyekast.
      derfor føler jeg at jeg nesten kjenner deg og at jeg kan si dette:
      angst og depresjon er tungt og vanskelig, kanskje noe av det tyngste å kjempe med fordi det kan snike seg inn på deg uten at du merker det. og å ta vare på seg selv kjennes nesten tullete i blant, det er jo så mye annet man heller vil! men jeg tror angstanfall er en måte for kroppen å si ifra at man må gire ned, ta seg tid til å ta vare på seg selv og innse at man kanskje har begrensninger og at det ikke nødvendigvis er negativt.
      Håper det går bedre etterhvert, det er jeg forsåvidt helt sikker på at det vil 😉

    106. Hei sophie elise!
      Jeg vet ikke om du leser denne kommentaren, men hvis du gjør det. Kunne du tenkt deg å lage ett innlegg om det å være vegetarianer, hva du erstatter kjøtt med, og hva du spiser for å få i deg alt du trenger med tanke på vitaminer, mineraler osv osv. Du har inspirert meg masse!

    107. Jeg tror det er viktig å tenke på at mennesker tåler ekstremt mye mer enn man tror, men veldig veldig mye mindre enn man tror også. Tenk over hvor mye press du er under akkurat nå. Du er sikkert stresset fordi du gjerne vil rekke alt, svare på alt og være med på alt. På et eller annet tidspunkt vil kroppen si ifra. Du kan si til deg selv så mye du bare vil at du har det fint, men så lenge det ikke er 100% sant så vil du til slutt merke det. Ta vare på deg selv, stress ned, bruk litt tid på ting og prøv å ikke gape over for mye. Istedenfor å irritere deg over alt du ikke får gjort nå er det kanskje lurt å bare akseptere ting som de er, så du ikke bare stresser enda mer. Jeg har vært der selv, og det eneste som hjelper er å ta et skritt til siden og lytte til kroppen. It’s all gonna happen <3
      Masse kjærlighet <3

    108. Off så ekkelt da! :/ håper det ordner seg for deg. Veldig dumt med den Vegas turen din…skjønner at du er skuffet iom at du gledet deg sånn og skulle gjøre mye gøy. Men kroppen din sa nåkk bare stopp nå,og var sliten. DU har hatt litt av noen uker da; med brudd og lansering av “Bloggerne” osv.
      Slapp av og kos deg i eget selskap! Turen kan du alltids ta igjen en annen gang. Nå må du ta vare på deg selv <3
      Mange klemmer til deg 🙂

    109. wow, disse ordene traff meg virkelig akkurat nå. Den følelsen har ligget over meg i hele dag- hvorfor klarer alle andre å være flink på livet, men ikke jeg, som tilbringer hele dagen liggende i sofaen?
      Godt å høre at du også har det slik. Selv du som er den du er.
      God bedring uansett!

    110. Så trist at du ikke kunne dra til Vegas, pga. et angsanfall! Det hadde jeg å ofte, men kastet aldri opp, bare sprang rundt i huset å hylte å kjønte liksom ikke hva som kjedde. Det som ALLTID hjelper meg er musikk, mest Demi Lovato! Musikken hennes hjelper meg alltid hvis jeg går gjennom noe vanskelig! Håper du føler deg bedre snart!
      <3

    111. Drama.. drama….drama! Det som skal til for å få oppmerksomhet…..er det ingen som har forstått det enda! Dramadama.

    112. Huff, så dumt! Håper du tar vare på deg selv og ikke sliter deg helt ut. Kan ikke si jeg kan så mye om det, men jeg håper iallefall at du har det fint og vil deg det beste 🙂 Og, til dere som sier hun sikkert ikke skulle reise, pga. hun ikke hadde lagt ut bilde av flybillettene. Ofte får man ikke dem før på flyplassen når man sjekker inn, får som regel bare en bekreftelse. Og hvorfor skal man legge ut bilde av det? Det kan jo være man vil holde noe privat også. og tviler på at noen hadde giddet å lage innlegg på innlegg om man skulle til ulike steder i verden, om man ikke skulle dit likevel.

    113. Utrolig kjipt. Men som det siste du skrev i innlegget, ta vare på deg selv først. Turen tar du/dere en annen gang ♥

    114. Sterke fine du!
      Kan være et lite hint om at du skal slappe av litt, tenke litt mer på deg selv og gjøre det du føler for, ikke hva frekke småjenter forventer av deg! Du er den du er, og du er fantastisk, det du gjør for dyr og få dyrenes sak frem i lyset er helt fantastisk!

    115. Huff, så domt.. tror jeg selv har noe lignende, og vet hvor ekkelt det kan være. God bedring!
      Nå vet jeg ikke hvordan sitasjonen er, men kanskje kan du fortsatt dra dit? Hopp på neste fly og opplev Vegas hvis det er mulig og du føler deg vel! Og hvis ikke, så er det ingen planeter som flytter seg, det blir ikke noe jordskjel, og heller ikke noe vulkanutbrudd. Med andre ord, det går faktisk helt fint! Du har et helt liv igjen å leve, og tusen nye sjangser:)

    116. Å neei!! hærregud så utrolig surt da.. Skulle virkelig ønske det var noe jeg kunne gjøre<3 Det hørtes vertfall helt grusomt ut. Håper det går bedre nå, og ønsker deg god bedring!

    117. Kjære Sophie, jeg skulle ønske jeg kunne personlig være der for deg nå, selv om du ikke kjenner meg eller aner hvem jeg er, har jeg så lyst til at du skal få snakka ut til noen. Jeg håper virkelig du har gode mennesker rundt deg du stoler på og kan snakke med.
      Vil bare si at jeg selv opplever slike anfall, noen ganger helt ut av det blå slik du selv nå har opplevd, og er det en ting jeg har lært er det at man må sette seg selv og sin egen helse fremfor alt annet.
      Håper det går bra med deg og at faktumet at du ikke fikk dratt til Vegas ikke bare stresser deg enda mer. Prøv å slappe av og ta tiden til å ta vare på deg selv. Og værsåsnill og ikke bry deg om de dømmende kommentarene – folk forstår ikke at psykisk helse er like viktig som fysisk, dessverre, men de kommer til å forstå det den dagen de selv ligger og kaster opp og hyperventilerer av “ingenting”.
      Må bare uttrykke hvor stor pris jeg setter på at du er så ærlig om slike temaer; det gjør ting veldig mye lettere for oss andre som ikke er kjente i offentligheten å være åpne om slike ting.
      Håper du vet at det er mange hundre jenter der ute, som meg selv, som ikke bare ser opp til deg, men også bryr seg om deg.
      God bedring!

    118. Det kan hende det var en mening bak det. At det kom til å skje noe forferdelig, så noe der ute ga deg angstanfall slik at det ikke skjedde..
      Jeg tror at det alltid er en mening bak alt og at det skjer noe positivt ut av det negative.
      Dette hørtes ut som et useriøst svar, men jeg er litt overtroisk av meg, haha
      Jeg tror det var en mening bak det, som var god…

    119. Huff, ikke bare bare å være kjendis, for du er jo det nå sant :/ håper du blir frisk snart 🙂 fikk selv en s mell eller gikk på en smell… da jeg gikk to skoler, jobba og var alenemor med sønnen min nesten uten noe hjjelp :s måtte sove nesten et døgn og ta meg fri en ukes tid…. ikke no god følelse :s

    120. Så TØFF du er som tør å dele dette med oss! Og ikke minst er det bra for deg selv, da er du allerede i bedre form. Trøst deg med at dette er kroppens reaksjon på et eller annet og at derfor ikke er farlig, men heller en “varsel” på at du må ta vare på deg selv. Du er så tøff at du er nok på topp snart igjen. Takk for at du er du 🙂

    121. Du er min inspirasjon i livet Sophie, helt siden jeg var 14/15år og helt til nå = 19år. Du er vakker på innsiden og utsiden, det har du vært så lenge jeg har “kjent” deg! Du fortjener og ha det fint, på ekte!

    122. Du har så utrolig mye å være stolt av som du har klart å få til, du aner ikke! Ikke hør på dritt kommentarene, du vil aldri noensinne bli bra nok for de menneskene uanset fordi de har det vanskelig med seg selv og det er jo ikke din feil! Gå med hevet hodet, lev livet slik du ønsker og viktigst av alt vær med mennesker som bryr seg om deg, hun stine mari? Er det det hun heter? Jeg lover deg, der har du en EKTE vennine som bryr seg om deg, det lyser lang vei! Slike mennesker er mirakel mennesker som er der for deg og som ønsker at du skal ha det bra! Drit i alle de andre som bare prøver å trykke deg ned og finne feil for jeg lover de hadde aldri i verden klart å komme så langt som det du har gjort!!!!!!

    123. Sånne ting skjer, man får gjøre det beste ut av det, slik du gjør 🙂 Du er flink du, stå på! Du vet også at du alltid har oss, vi er her for deg!

    124. Nå fikk jeg vondt av deg 🙁 fineste Sophie <3 Du er ikke alene om å oppleve det der! Føler virkelig med deg!! Håper du får sove godt i natt! Ja, det gikk noen kroner i dass, men det viktigste er at DU har det bra!! 🙂 masse masse gode og varme klemmer til deg fra meg! 🙂 vesle jenta mi på 2år sender deg noen nese-koser!:)

    125. Å Sophie:( du jobbe så mye får alle rundt deg og du tenke lite på degskjøl. Du e et menneske med mye kjærlighet som du sprer rundt deg,men du må åsså huske på degskjøl iblandt bby. Det e jo såklart en nedtur at du ikke kan dra til vegas men det va nok det beste at det her skjedde mens du va i Norge å du har bedre mulighet å dra en plass som e litt mere innafor din komforsone etter et angstanfall. Æ håpe virkelig du føle deg litt bedre etter å ha lest litt kommentara å fått snakka litt med familie . Æ har læst bloggen din i flere år å æ e enda her. Gjør meg ondt å se at du ikke har det bra. Husk nu å at når du treng en pause til å puste så treng du det. Plei å ta godt vare på degskjøl. Du e hovedperson i ditt liv. <3 -masse klemma -

    126. Håper det går bra med deg! Sophie det har ikke noe å si at du dropper en reise eller to! Du har jo ikke hvilt deg på ett år! Dra hjem, hvil, ta vare på deg selv, vær sammen med venner og familie.
      Stå på sophie, du er best<3

    127. uff, så kjedelig… jaja, det kommer nok flere turer, det vet du. akkuratt nå tror jeg bare det er best du hører på kroppen din, og slapper av<3 kjedelig, men sånn er det... stoor trøsteklem fra meg:*

    128. Huff, ikke bra!
      Jeg har fått et slik anfall selv, ikke like ille som ditt, men det kom også helt ut av det blå.
      Det er viktig å roe ned når alt skal skje på en gang, selv om det er noe positivt du ser fram til. Noen ganger kan både kropp og sinn få litt for mye av det gode.
      Ikke vær redd for og ta tid for deg selv, og gjør det når du føler for det. Slapp av og plei deg selv 🙂

    129. Angstlidelse, ikke helt det samme som et anfall, men jeg har slitt med angstlidelser og andre psykiske lidelser i snart 10 år. Og det jeg vet som trigger mine anfall er stress, stress-relaterte steder som kjøpesentre,flyplasser o.l.
      Mitt beste råd er å slappe av, ha hvilepauser, gi deg selv tillatelse til å være sliten.
      God bedring! 🙂
      <3

    130. Kroppen din er smart, den sier ifra når du har gjort for mye. Ignorer det lenge nok så kan du ende opp helt sengeliggende med ME som meg.

    131. Uff, dette hørtes kjipt ut 🙁 Du får prøve å gjør det beste ut av det, slappe av og prøve å kose deg så godt du kan! Tenker på deg! God bedring, Sophie! <3

    132. Du er utrolig reflektert og smart! Det kan virke som du trenger en pause fra bloggen, presset og alt. Bare ta deg tid til å gjøre hva du selv vil.
      <3

    133. Uffda, det var veldig dumt å høre! Håper du føler deg bedre snart! 🙂 Vil bare si at du er en fantastisk blogger og du skriver kjempe gode blogginnlegg! ♥

    134. morsomt hvordan du får et angstanfall og blir dårlig og deppa etterpå, men poser fint for bildene på bloggen osv. har hatt mange angstanfall og det er helt jævlig. ikke mye man orker etter det

    135. Har du reiseforsikring og får legeerklæring på sykdom, så får du igjen pengene du la ut for reisen, i hvert fall noe tilbake. Du har nok kjørt deg selv litt for hardt, kroppen sier i fra selv om ikke hodet vil være med på at dette skjer med deg. Ta det litt med ro og ikke ha så store forventninger til deg selv, da blir det bare verre. God bedring! Alt går over! klem

    136. Masse god bedring! Du fortjener ikke får et slikt anfall…særlig ikke når du skulle vært i Las Vegas nå…! (Kan du være så snill å skjekke ut min blogg?) Elsker å lese din, og er fast leser! Fortsett med den gode jobben, og vær deg selv! Du er nydelig!

    137. Masse god bedring til deg Sophie, får håpe at du får en tur til Vegas en annen gang snart♡♡ Get well soon♡♤♢♧

    138. Føler med deg, har selv opplevd angst!
      Jeg skjønte ikke hvorfor dette skjedde meg, var på legevakta sikkert 20 ganger fordi jeg trudde at noe var galt med meg. Angst kommer når du minst forventer det, helt ut av det blå.
      Det ligger gjerne i underbevisstheten, ting du har opplevd i livet. Ta det med ro, vær rundt folk som bryr seg om deg. Det kan ofte være vanskelig, for folk rundt deg å forstå din angst for mange har ikke opplevd det før. Det var et lite problem for meg ihvertfall.. Ønsker deg alt godt, ikke stress deg opp og hvil deg godt. Du er en flott jente, aldri tvil på deg selv. Dette her klarer du:-)

    139. Jeg ER SÅ oppriktig glad for at du skriver om dette. Folk kan ikke gå rundt og forvente at alle skal være “supermennesker”. Følelser er det beste ved verden, og det eneste som kan endre den til noe bedre. Kunne skrevet en bok til deg, men det får bli med denne stusselige kommentaren etter 3 år med lesing hver dag. Be yourself, vi digger det.

    140. Aw,trist å høre ! Men jeg er sikker på at du får ta reisen når du føler deg bedre ! ♥ God bedring 🙂

    141. Åh, du er så fin, og jeg skjønner ikke hvorfor du får så mye crap fra alle. Ikke hør på dem et sekund! Jeg er minst like dømmende som alle som dømmer deg, det er vi alle, vi er bare mennesker alle sammen, men fader, for en fin og sterk jente du er. Å kollapse på den måten du gjorde var ikke svakt, for du er ikke svak, det viser du ved å skrive om det så ærlig og åpent som du gjør nå.
      Det er utrolig mye som skjer i livet ditt nå, og du har mye som ligger i hodet, både med Japan-turen, det som jeg tror skjedde med Mathias over jul, og sikkert mange, mange andre ting du går rundt og bærer. Det er helt greit å ta en pause iblandt, det er det hodet og kroppen din prøver å fortelle deg. Ikke vær hard mot deg selv.
      God bedring!

    142. Jeg fikk mitt første anfall i sommer… Håper det virkelig går bra med deg, selv om det ikke gikk så veldig bra med meg etter det skjedde..

    143. dette var ikke noe hyggelig å lese sophie… Du som er en så fantastisk person! Dette skjedde feil tid å feil person! Prøv å hold humøret og ikke minst deg selv oppe på sånne tider som denne.. Det er viktig 🙂 I mine øyne e du en super skjønn jente med en fantastisk personlighet, du har egne meninger, tørr å si hva du mener, enormt glad i dyr og mennesker rundt deg, og ikke minst utrolig vakker! Stå på videre Sophie 🙂 Selvom nedturer kan se store ut noen ganger, så heier jeg på deg nå!

    144. angstanfall er IKKE kjekt! folk lever med dette daglig. Du må ta det med ro nå! Ikke stress med å komme deg vekk, SLAPP AV LITT!! 🙂 viss ikke kan det desverre utvikle seg, og angstanfall vil være noe du får ofte. Så lær deg å tenke på kroppen og psyken framfor annet. Stå på!

    145. Huff! Håper det går bedre 🙂 jeg håper jeg også kan bli en kjent og populær blogg! har du kanskje noen tips til hvordan jeg blir bedre? Du er et kjempe stort forbilde for meg

    146. Start på skolen. Få deg en utdannelse. Få deg en jobb. Du kan ikke leve slik du gjør nå, det er ikke slik livet fungerer… Våkn opp, forbanna dumme kjerring.

    147. God bedring. Du har sikkert en reiseforsikring som kan dekke reisen din pga sykdom. Så vil ikke se på pengene som tapt.

    148. Noen ganger er det litt skummelt å ha det ekstra bra. Man glemmer å kjenne etter om man egentlig har nok energi og kjenne på hvordan man føler seg innerst inne. Håper du slipper å oppleve det igjen <3

    149. Åå, Sophie! Du er så nydelig, både utvendig og innvendig. Skjønner hvordan du har det! Pass godt på deg selv og husk at veldig mange også passer på deg! Har blitt så utrolig glad i deg gjennom bloggen, og jeg ser veldig opp til deg. Husk at du ikke skal bry deg om leie kommentarer, men ta til deg de fine. Nyt tiden i oslo og få noe godt ut av det. Kanskje café besøk eller shopping? Gjør noe du liker og gjøre og unn deg noe godt! Det fortjener du så veldig mye! Masse god bedring, ting blir bra igjen, det kan jeg love. Klem fra meg <3

    150. Ser at en del skriver ting rett og slett for å være ekle eller provosere. Husk at det er ei jentes følelser dere tuller med. Selv om hun er blogger er det utrolig ufint å hadde ned på andre mennesker. Dette er heldigvis (for de fleste) bare en fase mange jenter er gjennom der de har et behov for å hakke ned på andre for å skape reaksjoner eller føle seg bedre selv.
      Er det ikke på tide å legge sjalusi og barnsligheter bak seg og heller være et støttende medmenneske?
      Og dersom det hadde kun vært oppspill (sier ikke at det er det, men dersom) hadde det spilt noen rolle? Hva hadde det brydd dere?
      Alt-i-alt kommer man mye lenger ved å være et godt menneske fremfor bitter.
      La folk være folk, vær støttende og ellers kan man la folk være. Man trenger ikke å bryte frem med meninger hele tiden når det går på bekostning av andres liv og helse.
      Ha en fin dag!

    151. Off, stakkars <3 Hvordan skjedde dette da? Hva var grunnen til at du fikk anfall?
      Håper du koser deg på hotellet og trøstespiser mye! glad i deg sophie, du er fantastisk

    152. Anette-Marie på tur til Vegas får angst anfall. Du på tur til Vegas får anfall? Det virker egentlig som du kanskje har angst for å reise ut av Europa.

    153. jeg gikk gjennom en periode der jeg hadde opp til seks sånne anfall om dagen, men jeg dro aldri på sykehus. det er fælt.
      håper du har det fint!! du fortjener ikke sånt, ingen gjør det.

    154. Panikk.no det absolutt beste siden å lese om man lurer på hva som foregår med kroppen under ett anfall. jeg har slitt/sliter med angst selv men mye av min tid med angst brukte jeg på å finne ut av hva faen det var som skjedde og hvorfor det skjer. nå håper jeg dette kun er ett engangs tilfelle for deg, for ingen fortjener å ha det vondt, og med angst krever det ufattelig mye arbeid.
      som sagt, jeg har angst selv, men etter at jeg fant denne siden og fikk ett lite innblikk i hvordan kroppen fungerer, har jeg klart å kontrollere alt ekstremt mye mer enn hva jeg gjorde for kun ett år siden. Ikke tenk at du feks har faila ved å ikke komme deg til Vegas, det du må passe på er at du kan fortsette å være frisk slik at du kan komme deg til Vegas og mange mange andre steder slik du ønsker. er ikke sikkert du vil lese den, men kanskje disse leserne dine kan lese den, få litt forståelse eller ikke komme med dumme tips uten å ane hva angst handler om.
      det er laget av en som selv slet veldig med angst sammen med sin terapaut.
      skulle det ha seg slik at du blir verre isteden for bedre, så anbefaler jeg å starte i kognetiv terapi, drit i psykolog, men kognetiv terapi, da jobber du med tankene dine og du vil se ting i ett større perspektiv.

    155. håper du har det bra nå! ekle greier det der! elsker bloggen din Sophie du er en utrolig person! stå på!

    156. Jeg har også vært borti å få anfall!
      Jeg var i Sverige med kjæresten og to av kompisene hans, og jeg følte at jeg begynte å bli syk. På veien hjem var jeg bare slapp og alt var forferdelig. Når jeg kom hjem begynte jeg og skrike og hylgrine, alt var fælt og jeg hadde ikke styring på hva som skjedde, trodde jeg skulle dø, hadde jo vondt overalt.
      Du er en bra person, og vi støtter deg uansett hva, elsker at du skriver litt personlige innlegg!

    157. Du er ikke alene! For ca. tre måneder fikk jeg et angstanfall, jeg trodde jeg skulle dø og ble hentet av ambulanse. Legene sjekket meg for alt mulig, både hjerte, blod og lunge, men jeg var frisk. Akkurat som deg kom det ut fra det blå. Hadde i den perioden mye stress, men var fornøyd med stresset og følte ikke det var noe problem.
      Jeg er enda plaget med angstanfall, og jeg må begynne i terapi. Jeg har fått angst for å få nye angstanfall, og når jeg går rundt og er redd for nye anfall da kommer det nye. Er heldigvis på bedringens vei da jeg har lært med og akseptere anfallene, og de kommer mye sjeldnere nå enn for bare en måned siden.
      Men jeg vet hvor ufattelig ubehagelig det er og jeg unner ingen slike anfall! God bedring 🙂 Slapp av, la kroppen hvile. Se på angstanfallet som en brutalt ærlig venn som kun ønsket å si til kroppen din at nå må du slappe mer av 🙂
      Heldigvis er jo ikke slike anfall farlig, men som du sikkert vet ufattelig skremmende og ubehagelig.

    158. Så klart er det viktig å gjøre alle de tingene man ønsker, men når kroppen sier ifra er det lurt å lytte. Vi streber etter å være så flinke og å være med på alt, men å tåle det skal veldig mye til. Håper du får muligheten til å reise til Vegas igjen, og at det går bedre med deg! 🙂

    159. Du er sånn ei utrolig herlig jente, du fortjener ikke dette. Håper du føler deg bedre og at du kommer deg igjen. Det var ikke du som gikk glipp av Vegas, det var Vegas som gikk glipp av deg. ♡

    160. Du er definitivt ikke alene! Jeg har hatt slike anfall fem ganger den siste måneden. Det beste du kan gjøre er å bare slappe helt av om du kjenner at det kommer smygende på. Prøv å forestille deg at du er et skikkelig fredfullt sted (ja, det høres jævlig teit ut, men det funker). Ikke tenk på hvordan kroppen din oppfører seg, fordi den går bananas og det vil gjøre alt mye verre.

    161. Skjønner hvordan du følte deg. Får slike anfall opptil flere ganger i uken. Håper du slipper å få flere! Så deg på plasa forresten utrolig nydelig du er! <3

    162. åhhh, stakkars deg… Føler meg egentlig lei meg på dine vegne nå:) Du er en så flink blogger, leser den hver dag<3 Elsker deg<3<3<3 Go bedring, håper du blir bra fort fineee deg<3<3<3<3<3

    163. God bedring! Håper det går bedre nå<3
      Du fortjener ikke å ha det låkt, når du står på og gir alt du har for alle hele tiden! Da deg noen dager fri, ta det med ro! 🙂 Du må slappe av også, du er bra for den du er uansett, og vi lesere gir deg ikke opp, selv om du tar noen dager av, tar det med ro, og heller kommer tilbake for fulgt om noen dager !! 😀 Stå på, du er best !!

    164. utrulig trist å høre.. Håper at det ordner seg igjen da, men du må huske på å ta det litt rolig selv om du har lyst å gjøre noe. Selv om man har veldig lyst til å gjøre noe, så må man også tenke på hva som er best for seg selv.
      Det ordner seg skal du se, å de fleste som leser bloggen din støtter deg <3

    165. Off, ikke noe gøy! kjenner til angstanfall og det er forferdelig ubehagelig å skummelt.. Husk å hvil å ta vare på deg selv! God bedring 🙂

    166. Hei,
      Jeg pleide å være skikkelig fordomsfull mot deg. Det er sikkert ikke så kult å innrømme nå, men jeg tenkte bare jeg skulle si det, fordi etter å ha lest bloggen din, etter å ha lest om deg og livet ditt og valgene du har tatt, så har jeg funnet ut av at jeg har vært en idiot. Du er en utrolig tøff dame som jeg ser veldig opp til, du er deg selv og det har jeg masse respekt for. You go, girl. Dette greier du, det er kjipt akkurat nå, og vi skjønner ikke alltid det som skjer med oss og kroppene våre. Stor klem, Johanne.

    167. Uff 🙁 Jeg har selv angst, hatt det i mange år. Det er IKKE gøy :(. Men å lære seg å si til seg selv “Det her er bare angst” hjelper faktisk over tid :). Nå klarer jeg å “mestre” angsten, jeg kan få angst rett foran øynene på noen uten at folk legger merke til det. Stå på Sophie, dette klarer du! 🙂 Om det er noe så er det bare å sende meg mld på facebook 🙂

    168. Hei kjære deg.
      Jeg håper du leser dette, da jeg har vært gjennom akkurat det samme som deg.
      Jeg er en frisk, ung og oppegående jente som fikk mitt første panikkangst anfall på sykehuset etter en operasjon. Man kan jo si at dette er naturlig, men det kom som lyn fra klar himmel. Plutselig fikk jeg ikke puste, jeg skalv og fikk helt panikk. Det er vanskelig for noen som aldri har opplevd dette å forstå hva man går igjennom.
      Jeg fikk et par angst anfall i ettetid. Jeg har opplevd mye, men dette er helt klart det værste jeg har vært med på. Tenk å miste kontroll over kroppen sin på den måten?
      Jeg vil dele noen erfaringer med deg, fordi du kommer nok til og få flere anfall, det får de fleste etter det har blitt aktivert for og si det på den måten. Man får det også ofte igjen fordi man utvikler en “angst for angsten” fordi opplevelsen var så forferdelig.
      Noen tips til deg:
      – Hvis du merker at du får en anfall. Det kan starte med kvalme, svimmelhet, prikking i huden, kaldsvetting, diare etc. bare la det komme, ikke prøv og avled det.. hvis man avleder det, blir anfallet ofte utsatt. Jeg pleier og ufarliggjøre det ved og legge eller sette meg ned, og si til meg selv “bare kom igjen, kjære angst bare kom og ta meg, så kan vi bli ferdig med dette”. det høres kanskje teit ut, men det fungerer for meg.
      – vær ærlig om det, det er du jo.. folk har ofte stor forståelse og fler enn du tror har vært gjennom det samme.
      – angst er ikke farlig og det er aldri noen som har død av angst. Grunnen til at du får fysiske symptomer er fordi hjernen din tror at du er i en fare, og begynner å produsere adredalin.. altså hvis du skulle løpe fra en mann med kvin eller hoppe vekk fra en bil som holdt på og kjøre på deg, så hadde du fått adredalin også, men da hadde det vært en faktisk fare og kroppen bruker da adredalinet på og reagere.
      når man produserer adredalin på grunn av at kroppen og hjernen tror du er i fare, så skjer akkurat det samme.. du kan ta bli svimmel, kvalm, kaste opp, få diare, kaldsvette, skjelve og mye mye mer.. det er skummelt og ekstremt ubehagelig, men det går alltid over. For de fleste går det over innen få minutter.. jeg kunne ha anfall i flere timer og må pga det går på medisiner daglig.
      Medisinene hjelper enormt og gjør at du produserer mer av ett eller annet hormon, som man ofte har for lite av hvis man har panikk lidelse.
      – Får du mange anfall bør du anskaffe deg medisiner du kan ta i krise tilfeller, altså beroligende.. dette kan man lett bli avhengi av, så bare ta det hvis du ikke klarer og tenke/puste av deg et anfall… men, ikke drikk alkohol samme dagen som du tar en sånn pille.
      -snakk med legen din og planlegg veien videre.. ikke gjem deg inne, men prat om det med familie, venner og helsepersonell!
      Dette kommer til og gå så fint 🙂
      Det er alltid godt og prate med noen som har vært gjennom det samme. Jeg har mange venner og familie.. men, jeg valgte faktisk ved to and. og ringe hjelpe telefon, bare for og prate med noen utenforstående!
      Ikke skyld på deg selv, dette kan skje den beste 🙂
      Min mail er [email protected]
      Jeg er en jente på 23 år.. Bare og sende en mail, hvis du har spørsmål eller bare vil prate litt! Jeg vet akkurat hva du går igjennom! 🙂

    169. Hei Sophie Elise.
      Jeg må innrømme at jeg aldri har lest bloggen din før, og har sett på deg som en “enkel rosablogger” (som du vet bedre enn de fleste, er folk fryktelig glade i å forhåndsdømme). Men jeg kom innpå denne videoen av deg på seher.no (artikkelen om neseoperasjon) via en annen webside, hvor det lå en video av deg hvor du var skikkelig deppa (du gråt i slutten). Så jeg søkte opp bloggen din, og kom innpå siden din og leste bl.a denne artikkelen om angstanfallet. Dette gav meg et helt annet bilde av deg. Og det vekket empatien i meg, og jeg blir sint på meg selv fordi jeg hadde stemplet deg uten å i det hele tatt vite noe om deg. Som jeg ser, så har du dine problemer, dårlige dager, gode dager og problemer, akkurat som alle oss andre. Man skal ikke glemme at du bare er 19 år. Jeg husker selv da jeg var 19 (er nå 28), og hvor lett påvirkelig jeg var for andres kommentarer og meninger (jeg var nok litt samme type som deg – den pene blonde jenta med masse klær, stor personlighet, og tilsynelatende skyhøy selvtillit, men som egentlig var nokså usikker når alt kom til alt). I tillegg er du jo så uendelig mye mer utsatt iom din offentlige blogg. Det er jo fantastisk at du har kommet så langt i bloggverdenen, men det kommer med sin pris – alle har en mening om deg og tror de kjenner deg – selv om de ikke vet noe om deg i det hele tatt. Jeg vil gjerne få beklage på vegne av alle menneskene som dømmer deg uten å kjenne deg – jeg gjorde jo det samme selv. Du er en flott og sterk jente, som naturlig nok vil få seg en trøkk i ny og ne som følge av mye publisitet. Det er trist å lese om panikkanfallet (jeg havnet i samme situasjon da jeg var 21, som følge av en vill livsstil og alt for mye festing- og endte opp med generalisert angstlidelse som en følge). Jeg håper du passer på deg selv og klarer å separere deg og din private personlighet noenlunde fra media og bloggpersonligheten (ja, jeg vet du er den samme jenta, men man tillegger seg nok uansett “noen” sider på offentlige blogger – bevisst eller ubevisst). Det er tøft og være 19 år og i fullt søkelys. Jeg bare håper at du kommer gjennom denne tiden uten å få for mange “trøkk i trynet”, og at du en dag som noen og 20-åring vil stå stolt og sterk og tenke at “jammen greide du deg bra, og du klarte å gi faen i alle de tomme kommentarene som ondsinnede tunger kom med”. Husk å la det prelle av på deg, du er alt for bra for å la dette gå innpå deg, Sophie Elise. Selv om det sannsynligivs føles vanskelig iblant. Skriv gjerne til meg på min mail dersom du trenger noen å skrive med om angst og slikt – jeg kjenner det helvete du beskriver fra Gardemoen – dette er noe man aldri glemmer, og da kan det være greit å prate med noen som har vært gjennom det. Ønsker deg alt det beste. Mvh fra en tidligere forhåndsdømmer som nå angrer på sine alt for hurtige konklusjoner. 🙂

    170. Jeg hadde en episode i november, hjertet mitt begynte helt ut av det blå å pumpe i en rekordfart og jeg fikk smerter i brystet. Jeg ble hentet av sykebil ganske raskt. Trodde helt ærlig jeg skulle dø, og begynte å si farvel til dem rundt meg. Det ble tatt EKG og blodprøver, men de fant ingenting unormalt. De konkluderte med at det var panikkangst. Dette var helt nytt for meg, og jeg kunne ikke tro noe annet enn at noe måtte være fryktelig galt med meg, og at ingen kom til å oppdage det før det var forsent. Jeg fikk tvangstanker og ekstrem dødsangst. Jeg hjernevasket meg selv totalt, og kroppen reagerte derfor med at jeg gikk med hjertebank til enhver tid.
      Dro til legen og tok EKG flere ganger, men de fant aldri noe. Først nå har jeg jeg begynt å bli bedre. Jeg går fast til psykolog, der jeg fikk vite at angsten min faktisk stammer helt tilbake fra barndommen. Det har bare ligget et ”lokk” over, og ventet på å bryte ut. Så hendelsen din trenger absolutt ikke å ha noe å gjøre med hvordan du har det her og nå, men kan altså ha opphav fra tidligere vonde tider, opplevelser og følelser. Anbefaler deg virkelig å dra til psykolog og finne ut av årsaken, før det forverrer seg.
      Faktisk 80% av alle som drar på sykehus og tror de har fått hjerteinfarkt osv, har egentlig bare angst. Så det sier sitt om hvor lur og slu angsten kan være.
      Masse lykke til, håper du finner ut av det og at det ikke skjer igjen. God bedring<3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg