dag 1 i Orlando

 

 Tid i Orlando, Florida : 22:40

 

I dag startet vi dagen i Fort Lauderdale. Eller, fyskisk startet vi kanskje dagen der, men jeg startet dagen i lett feriedepresjon. Jeg har nemlig alltid den uflaksen av å få dårlig vær på ferie, er det mulig? Jeg er jo såklart takknemlig for at jeg reiser og opplever så mye, men det hadde vært fint å ha en perfekt ferie med sol hver dag, bare en eneste gang. Vel vel, vi har jo enda lang tid igjen her, så det kommer sikkert! 

 

 

På starten av dagen hadde vi et helt kaos med å få tak i bil, lang historie kort, pappa har glemt lappen hjemme og bilen var leid i navnet hannes navn, men det ordnet seg etterhvert og etter mange timer kom vi oss på veien. Vi skulle kjøre i tre timer for å komme til neste overnattingssted, nemlig Orlando! Jeg ble så glad da jeg oppdaget at det var AUX i bilen, så jeg og lillesøsteren min har styrt musikken hele turen. De fleste radiokanalene her spiller country eller salmer fra bibelen. . .
 

 

Vi stoppet på en matbutikk, til stor glede for meg! Noe av det beste ved å være i utlandet må jo være å dra på matbutikken, haha. Det er så gøy å se det store utvalget, alt er jo annerledes enn i norge. Kanskje det bare er vi som er sære, og spiser mye rart som for eksempel leverpostei eller makrell i tomat? Alt er iallfall mye “tryggere” her i matveien. Jeg trenger vel ikke si så mye mer enn at det finnes sikkert 200 forskjellige utgaver bare av proteinsjokolader i matbutikkene her, kjempegøy! 

 

 

Jeg har også fått forståelse for at enkelte her kan bli litt overvektige, bare se på alle kakene liksom. . Slik er det over alt! 

 

 

De har også løsvipper på matbutikken, for 15 kroner per stykk! Herregud, tror dere jeg var i himmelen eller? Som jeg sa til mamma, det er grunn nok alene til å dra hit på ferie. Jeg kjøpte med meg masse! 

 

¨

 

Folk her er forresten utrolig hyggelig, akkurat som man ser på film. Jeg har hatt lange samtaler med mange amerikanere allerede! De hadde sikkert blitt skremt om de kom til norge. I hjemmlandet blir jeg jo helt sjokkert om noen trekker litt smått på smilebåndet til meg, liksom. 

 

 

Regn, regn, regn. . 

 

 

Hotellet vi bor på her i Orlando er en del av disneyworld, så denne buen kjører man under hver gang vi skal inn på hotellet. Litt koselig, og sikkert helt fantastisk om man er ett barn! 

 

 

Delen av hotellet vi bor på heter Jamaica, det digger jeg. Når jeg snakker med venner på viber og har på stedskjenner står det faktisk at jeg er i selveste Jamaica, hihi. I wish. . Dit må jeg dra en gang! Men til nå får jeg nøye meg med å være i “liksom-Jamaica”. 

 

 

Litt shopping fikk jeg også kjørt nå på kvelden! Var innom Juicy Couture, Ralph Lauren, Levis og ett sted som solgte piercinger. Og ja, ryktene er sanne – det er mye billigere her. Men, ikke så veldig godt utvalg synes jeg. Amerikanere har, så langt jeg har sett, ikke så veldig bra klesstil. De henger litt bak oss i europa, både på klær, hår og sminke. Enkelte skiller seg såklart ut, men de fleste kler seg litt voldsomt, om dere skjønner hva jeg mener. I butikkene gjenspeiles jo såklart dette, så jeg hadde selv vansker med å finne noe jeg likte. Jeg håper og tror det blir bedre når jeg finner forever 21 og topshop!

 

 

Piercingene jeg kjøpte i dag! Hvor kul er ikke den med hodeskallen!? 

 

 

 

Vi tok oss også en tur ned til bassenget, bare for å sjekke ut liksom. Noe bading på kvelden ble det likevel ikke, det tar jeg igjen når solen (forhåpentligvis) varmer i morgen. 

 

 

Her skal jeg nok slappe litt av nå, på stranden som hører til hotellet! Vi blogges mer i morgen, dere sover sikkert søtt nå likevel ♥

 

 

58 kommentarer
    1. hahah du er så artig. Du har vært i USA i en dag og har allerege begynt å generallisere folk “de fleste kler seg sånn”. Du har ikke sett de fleste der, så skjerp deg. I vedda på at halvparten av de du har sett er ikke derifra engang.

    2. Åå heldig!! Savner skikkelig å gå i matbutikken i USA selv, er jo et helt eget kapittel for seg selv, haha.. Kos deg masse hvertfall! 🙂

    3. Har selv bodd i usa, det stemmer det sophie sier. De kler seg veldig annerledes. Veldig laidback, t.o.m på fest. Kommer jeg skikkelig pyntet med kjole, kule sko og detaljer. Så er de andre i vanlig genser og jeans:)

    4. DRA INN TIL DISNEY PARKENE!!! er sååå verdt det! universal studios er også helt villt, sykt mange bra rides:-) var der i januar, tidenes opplevelse!

    5. kos deg masse! 🙂 ser kjempe herlig ut! du er foressten utrolig flink til å blogge! er ikke ofte jeg kommenterer, men følte jeg måtte rose deg for det :)!

    6. Kos deg masse videre!
      Tror du du kan vise innkjøpene fra Juicy, Ralph Lauren og Levis? Jeg har selv en kosedress fra Juicy og en polo fra Ralph Lauren, det er virkelig blant favorittplaggene min! 🙂

    7. åå så heldig! jeg var akuratt samme sted(nabohotellet) i sommer. jeg anbefaler orlando permium outlets, selv om dt er litt dårlig utvalg var det veldig billig der i forhold til ellers på de andre senterne. hvis du skal til miami beach må du til lincklon road, det er en kjempe bra gate med stor VS butikk, sephora osv. vi var også på universal studios som var kjempe gøy.
      vi hadde også mye regn, men i orlando var det sånn at det var sol og fint vær også plutselig ble det reng i 10 min før det var sol igjen!
      håper du får en herlig ferie, det er dårlig være i Norge også<3

    8. Så utrolig kult! Jeg gleder meg allerede til neste innlegg fra deg. Det er alltid spennende å se hva slags ting de har i USA, og du er så flink til å vise hva du finner osv. Det gjør at alt blir så mye morsommere å lese. Du må kose deg videre og ha en utrolig flott ferie! <3

    9. Å handle på matbutikker er noe av det beste! Jeg er helt enig! Elsker å finne nye ting og smake på det 😀

    10. Faen så utakknemmelig og sur du virker over å være på ferie! Makan.. Blir så sint jeg. “Må nøye deg med å være der du er, og ikke på Jamaica”?? Ja, stakkars deg.. Tenk så mange som skulle gitt alt for å ha dine penger og vært akkurat der du er nå. Skjerp deg, åpne øynene og gled deg over ting.. Fy så ekkel du er..

    11. Haha, du har vært bort i EN dag og snakker om Norge som “hjemlandet” ditt, så utrolig komisk.

    12. Du MÅ dra på orlando premium outlets. Gigantisk outlet med alle mulig klesbutikker. Og super billig!
      Anbefales på det sterkeste!

    13. Anbefaler deg å gå innom love culture, er kjempe fin butikk med dame/ungdomsklær! Og nå når du er i Orlando vil jeg og anbefaler deg å gå på Orlando premium outlets! Var der no i sommer og sist sommer og er myee bra å hente der!

    14. Florida er en regnfull stat… Men det varer ikke så lenge av gangen, og da er det sol igjen i en lang periode.
      Amerikanere har en annerledes stil enn oss nordmenn. Når jeg bodde der for noen år tilbake, fikk jeg beskjed om av mine vertsforeldre at stilen min ville bli for snobbete på skolen jeg skulle gå på. Vi nordmenn har en veldig voksen stil som ser veldig dyr og luksuriøs ut, mens amerikanere har en ganske enkel stil og som ikke skiller seg så mye ut. Unntakene finnes så klart, men du må lete litt for å finne de klærne du er vant med å kjøpe her hjemme i Norge.
      Tilslutt; er det virkelig så viktig med sol hver dag? Du er i USA, du er Florida. Det er varmt og godt, ikke klag. Her hjemme i Norge har høsten satt inn for fullt, våknet opp til fem grader og tåke her i dag. Så nyt det mens du kan, og gi blaffen i om det er sol hver dag eller ikke. Er ikke sola som avgjør om ferien er bra eller ikke.

    15. så klart USA har et drømmeland for shopping. Norge er bare en kopi av USA, det er ikke snakk om at vi i Norge har stil, alt i Norge er lignet av hele USA, da har du bare ikke fått øye enda på det som faktisk kalles mote og sminke! Og itlegg så er det jenter som er sykt nydelige, bare de ikke dukker opp overalt, det gjør de eller ikke i Norge. Men, USA kommer i forskejellige smak så klart;) Men, jeg var storfornøyd når jeg var der, og shoppingen var paradis. HELE NORGE ER BARE EN KOPI PÅ BÅDE MAT OG MOTE, sånn er det bare.

    16. Topshop er et engelsk merke, det finner du ikke i Florida. Utenom Forever 21 finner du av ungdomsbutikker blant annet Charlotte Russe og bebe. Anbefaler egentlig å bare stikke til Florida Mall og gå rundt. I tillegg har du Mall at Millenia, som er litt mer “upscale”. På Orlando Premium Outlets kan du gjøre noen gode kupp på et knippe designervarer, men også andre merker. Lykke til!

    17. Anbefaler Miromar outlets, de har mange bra butikker + 2b, og det er vell den butikken som passer deg best tenker jeg. er et stykke å kjøre, men er verdt det. Har der du er nå 3 år på rad, så kjenner til alt rundt der og bra shoppingsentre

    18. Må nok skuffe deg med at Topshop ikke er i Florida som jeg vet da, kan jo hende de har fått en nå… Men du burde se om du finner en American Apparel, Charlotte Russe eller Urban Outfitters. Du kan finne mye kult på Forever21, men for meg som går på High School i LA blir det litt mainstream! 🙂

    19. Dere som roser maten i USA, vær klar over at USA har svært mange kontroverser i matbransjen.
      Det gjelder tilsetningsstoffer, genmodifisert mat, enorm bruk av sukker, hormoner osv.
      Et lite søk finner mange skremmende dokumentarer og fakta….

    20. Det geniale i USA er at de fleste driter i hva slags klær du går i. Det er viktige ting å fokusere på, er bare i Norge du “kler” deg opp for enhver annledning.

    21. Jeg var også ganske uheldig på ferie i sommer, hadde regnet med oss helt fra Tyskland og hjem til Norge!

    22. Jeg var i florida i 3 og en halv uke i sommer! Digget den andre universal parken, islands of adventure. Kos deg masse, det er herlig der! Anbefaler dere “Orlando Premium Outlet’s”

    23. Hei hei, hvorfor har du blura ut bildene med de falske vippene fra revulon? er det frodi du bevist har kjøpt dyretestet merke? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg