folk altså

I går trengte jeg å ha en full venninnedag, i enkelte tilfeller er det kun en ting som hjelper, og det er å være sammen med noen som løfter deg opp. Det er så viktig for alle å huske på, om man har en dårlig dag kan man ikke sitte inne i mørket og grave seg selv enda lengre ned. Det er så viktig å bare komme seg ut av huset , om så man bare går en liten tur. Uansett, jeg møtte Marte, så dro vi ut for å spise, tok solarium, dro på besøk og var på kino. Veldig koselig, og da kvelden kom la jeg meg med ett smil ♥

Så tenkte jeg å avslutte litt innlegget jeg skrev igår. For det første, ikke si at alle dyr i norge blir drept “humant”. Det er det dummeste jeg hører, det finnes ikke noe humant ved å bli drept..? Og jo, lam i norge blir i de fleste tilfeller drept med slåmaskin, det er en grunn til at flere politiske partier (stem miljøpartiet!!) har på programmet sitt at dette må avvikles. Det finnes ikke mye humant ved å bli transportert i trange vogner uten vann og mat, hvor mange dør av stress eller skader de påtar seg av kjøringen. De blir kjørt til der døden venter dem. Og hva minner det om? Jo, andre verdenskrig, og konsentrasjonsleirer. Der var det jo ikke mye humanitet. Og hvorfor er det slik at flere av dere som går imot det jeg sier ikke klarer å utrykke dere på gode måter og med solide fakta, istedenfor å si masse bullshit som er hentet ut av luften? Det sier seg selv at når en halv million dyr blir slaktet i norge per dag, da kan det ikke foregå humant ved at de springer rundt i gresset og sovner inn. For det er humant. Skjønner dere ikke at vi i store mengder blir servert propaganda? Alt handler om penger. Visste dere at opplysningskontoret for kjøtt og melk lager mat og helse bøkene i ungdomsskolen? Det ville vært som om kirka laget religionsboka, eller statoil laget naturfagsboka. Bare propaganda og bullshit. Og når dere skriver at jeg er “dum i hodet” og “jævla cp”. . Haha. Tror dere virkelig jeg tar dere seriøst da, når dere utrykker dere så umodent? Ingen gidder jo å høre på da! :) Og det jeg mente med ” de fleste fjortiser eier canada goose”, så er jo ikke det frekt ment, men de aller fleste i den aldersgruppen har den jakken. Ikke verre enn det, noen ble tydeligvis veeeldig fornærmet. . Men da fikk jeg jo poenget mitt godt fram, det er jo ikke særlig modent å reagere så kraftig på å bli kalt “fjortis”. Herregud, haha. Jeg sa aldri at canada goose er fjortis, men at mange fjortiser har den jakken. Akkurat som at mange fjortiser også har ekstremt tupert hår. Jeg synes ikke selve jakken er fjortis, jeg synes bare den er stygg. 

Det er også godt å se at jeg har en del smarte lesere også, som faktisk kan formulere seg på et modent og bra vis. Så klart respekterer jeg deres meninger og deres syn på dyremisshandling. Derfor håper jeg også at dere kan respektere mine :) Synd det skal bli krig i kommentarfeltet hver gang et mer “følsomt” emne kommer på banen. 

Vel vel. . Her er noen bilder fra igår! Jeg var jo ikke helt i toppform, så hadde ikke sminket meg eller noe. 

Dette hadde jeg på meg, enkelt og greit! Genser fra bershka og kjole fra chiquelle.com som jeg brukte som skjørt. Skal ha på meg hele som kjole i helgen! Chiquelle sender forresten fra norge, så man får ikke toll og det er heeelt trygt. 

Fine Marte, med det fiiine røde håret, som ikke ville bli tatt bilde av.

Dette spiste jeg igår, så det ikke fantastisk godt ut? MMMM!


142 kommentarer
    1. Du er så fantastisk! <3 Mitt IDOL <3 Fulgt deg nesten siden du startet å blogge, og jeg elsker deg fortsatt like mye!

    2. elsker når du skriver så reflekterte innlegg. Jeg har selv kuttet ut kjøtt, vil ikke kalle meg vegeterianer da jeg enda bare er på “prøve periode” for å se om jeg klarer å holde ut. Det mest irriterende er faktisk ikke det å ikke kunne spise kjøtt, men alle de som MASER om HVORFOR du ikke spiser kjøtt.. Og det med Canada goose, herregud jeg er glad jeg har en mamma som fortalte meg om hva jakken egentlig var lagd av når jeg var 14, den tanken ble fort snudd da.
      Men skal du stemme MDG? trodde du hadde skrevet at du stemte høyre? 🙂

    3. Forstår ikke helt om du stemmer AP,høyre eller miljøpartiet… Og du kan ikke si at når folk uttaler seg om noe du ber de om at det de sier er urelevant iom at det ikke er fakta. Kun fordi det ikke er fakta så betyr ikke det at det ikke er dems egne meninger, og hvis det er deres meninger så har du ikke rett i og kalle det urelevant.

    4. jeg skjønner godt hva du mener, men kan ikke si at jeg har like sterke meninger om det. eier selv en svea jakke med ekte pels. men det er et spørsmål jeg virkelig vil du skal svare på. Du har jo tatt restylane en del ganger nå. Det er jo testet på dyr? Hadde vært fint med et svar siden du skriver alt dette med at du er veldig i mot dyremishandling og alt som er testet på dyr, men restylane tar du med glede.

    5. Hadd ikke du feber og var syk? Emer gadd du bare ikke å dra til oslo sidrn du har fett hår? Hba sier tv2 om dette…

    6. først så skulle du stemme AP, så ble det høyre og nå miljøpartiet? Du gjør fortsatt en utrolig bra jobb, bare lurer på hva du virkelig mener når det kommer til partier osv.

    7. Slåmaskin ja. Jeg vet ikke med alle slakteria, men det faren min sender dyra til blir avlivet ved støt, du vet, død på under et sekund. Hvordan vet jeg det? Jeg har vert der. Om det eneste du ser på som humant er å sovne inn på ei eng, ja da hadde det vert mange dyr på jorda gitt. Jeg kan ikke se at da skal være noe “uhumant” om dyret dør på så fort tid uten noe tegn på smerte. Vell, jeg er enig i det du sier om både kjøtt og pels industrien, men du overdrive på enkelte punkt.

    8. Jeg blir direkte flau over enkelte mennesker.
      Til patetiske mennesker som reagerer på at hun har gått over fra Høyre til Miljøpartiet De Grønne: MDG er et “nytt” parti som satser på miljø. Bryr man seg om framtiden og miljøet, så er det vel ikke så rart at man stemmer på de? Jeg er ikke helt enig i den andre politikken deres, men det at de satser så mye miljø gjør at jeg liker de godt. Vi MÅ begynne å bry oss mer om framtiden og hvordan vi behandler dyr, mat og miljø. Høyre er ikke særlig miljøvennlig, så om man bryr seg så er det et naturlig valg å gå over til MDG. (Jeg er selv SV’er, hehe)
      Folk…gjør meg oppgitt. Stå på videre 😉

    9. Så lenge dyr blir drept av mennesker, så er det uhumant uansett. Det finnes ingen god grunn til å slakte dyr. Jeg klarer meg super fint uten kjøtt, jeg orker ikke engang tanken på å spise det. Det gjør meg kvalm!
      Mennesker som er for dyremishandling av noe sort, gjør meg KVALM. Jeg er så flau over å være et menneske, for de fleste mennesker støtter dyremishandling på en eller annen måte, og det er virkelig skammelig.
      Grunnen til at jeg leser din blogg Sophie, er det at vi har helt likt syn på dyr. Jeg liker deg virkelig, og du finnes overhodet ikke dum. Jeg syns du er tøff som står frem offisielt og skriver om dette.
      Håper alle med fornuften i orden stemmer Miljøpartiet, vi må være dyrenes stemme! Og ja, dyr er like mye verdt som mennesker, hvis ikke mer! 🙂

    10. Synes det er utrolig bra at vi har en blogger her i norge som bryr seg så mye om dyr som du gjør! Blir stolt, stå på Sophie, du er et utrolig godt forbilde! <3

    11. Må bare nevne at, som Ingvild sier, det er nødvendig å slakte dyr, for hvis de fikk leve så lenge de klarte, hadde verden blitt ennå mer overbefolket enn den er i dag. Og om alle i verden hadde vært vegetarianere hadde det vel vært ennå større matmangel også. “Slåmaskin” må vel være snarere et unntak enn en regel, for det er både raskere og enklere å slakte dyr med støt, og det er vel det som er vanligst, i alle fall i Norge.
      Jeg kan derimot gå med på at slakting av dyr ved bruk av “Halal-metoden”, som I alle fall enkelte muslimer må ha på kjøttet sitt, er helt grusom. Å bare kutte blodårene på dyret å la det blø ihjel er etter min mening helt grusomt! DET burde være ulovlig!

    12. ååhh, du er såå god sophie! Stå på videre! ELSKER hvordan du provoserer så mange av leserne dine 😀 du er den eneste som tørr og gjøre det og det står det nesten respekt av, haha

    13. Ting som er hentet fra løse luften. .?
      Du burde bare slutte med å tro du er så utrolig ”i mot” dyreplageri. Hvorfor være vegeterianer når du har sprøytet inn restylane som er testet på dyr? Hva får deg til å tro du er et bedre menneske ved å ikke spise dyr, når du selv har noe i kroppen din som er testet på dyr? Og hvorfor ikke tørre å svare på et slikt realistisk spørsmål som dette? Du beviser egentlig at du er falsk.

    14. Restylane blir jo testet på dyr da? Men det er vel viktigere at du har store lepper enn at dyr har det godt. Hykler.

    15. Merethe: kjøttproduksjonen tar opp flere tusen mål, som heller kunne brukt til åkrer. Den bruker flere hundre tusen liter vann, som kunne vært brukt til mat/drikke. Om alle hadde vært vegetarianere, ville det vært utrooolig mye mindre matmangel enn det er idag! Om folk bare hadde spist 10% mindre kjøtt, ville det mettet 1,000,000 munner verden over, og det er statistisk bevist.
      Stå på Sophie. Jeg er helt enig i alt du sier, og du formulerer deg så bra! Digger deg.

    16. Hvordan vil du at dyra skal slaktes da? Jeg har jobba på mange gårder selv og har tatt knekken på lam som kom til verden med missdannelser. Skøt dem i hodet. Vi spiser kjøtt, ergo må vi drepe dyr, for kjøtt (protein) er det viktigste menneskekroppen trenger. Dyr er ikke mennesker, de er dyr. Så lenge de får et godt liv før de skal til slakteren sover jeg helt fint om natten. Slik er naturens gang.

    17. Miljøpartiet De Grønne har utrolig dårlige løsninger på alle andre områder enn miljø og grønne valg. De vil forby fiskeoppdrett – en av Norges viktigeste og største næringer, og ikke minst en sikker og viktig matforsyning. De vil at folk skal jobbe mindre, men de vil ikke kutte i velferden (pensjon feks), noe de fleste skjønner at ikke vil fungere. Det vil være det samme som å sende en gigantisk regning til fremtidige generasjoner. MDG vil ikke la næringslivet vokse, men de skal kutte ut oljen. Hvordan skal dette fungere? Miljøpartiet er bare fullstendig urealistiske.

    18. Å gi en stemme til MDG er som og kaste den ut av vinduet. MDG har INGEN sjans til å komme i regjering, og ingen sjans til og få så mye som én mandat på stortinget. Da burde du heller bruke stemmen din på de partiene som faktisk har SJANS til å gjøre noe med dyrevernet og pelsdyrnæringa. Selv er jeg Frp’er og synes det er bra at vi mest sannsynlig kommer i regjering slik at vi kan få opprettet både dyrepoliti og avvikle subsidiene til pelsdyrnæringen slik at kjempemange pelsfarmer må legges ned og kun de mest “humane” blir igjen. Selvfølgelig skulle jeg ønske en fullstendig avvikling av pelsdyrnæringen, men det vil komme i løpet av 2014, det er jeg sikker på. Er allerede flere sentrale Frp’ere og Høyrefolk som har lagt fram det forslaget. Stemmer du AP gir du direkte innpass til SP som er verstingene på dyrevelferd og den aller største forkjemperen for pelsdyrfarmer. Med andre ord, stemmer du Frp eller Høyre kan du faktisk være med å hjelpe i stedet for og sløse bort en stemme 🙂

    19. Sophie, uansett hvor ”smart” du prøver å virker, så er det eldre folk enn 14 åringer som støtter deg pga du er toppblogger, og de vet akkurat det jeg skal si nå.
      – Du har jo sminke på deg, når ble det å pudre seg, fikse øyenbrynene og ha vippeextension på å være uten sminke?
      – du skulle stemme ap, så høyre så miljøpartiet? trur ikke du helt er på stasjonen, sist jeg sjekket hadde men kun en stemme.
      – du bruker restalyne, som er testet på dyr, du bruker extension som blir tatt fra et land der de tror de ofrer det til gud, er ikke dyr og mennesker i fattigdom like mye verdt?
      – case is, så lenge du får penger for å blogge, er det vel egentlig ikke nøye hvor mye du skriver og driter deg ut, penger får du uansett, og hvorfor har DU lesere? pga små fjortiser som tror du er et bra forbilde, og litt mer voksne sosiale folk som syntes du er underholdning. Men fortsett å motsi deg selv, vedder på at du kommer med et ganske bra svar på det jeg skriver nå, for du har jo rett uansett, ikke sant? ellers overser du det, fordi du vet jeg og mange andre her oppe i kommentarfeltet har rett. ELLER du kan velge og søke støtte oss alle 14 åringene som leser bloggen din og støtter deg for uansett hva du sier.

    20. hei! jeg digger at du er så reflektert og bryr deg så mye om dine hjertesaker! jeg er enig i masse du skriver, og personlig ville jeg stemt SV om jeg kunne stemt. etter hvilke meninger og hva du bryr deg om ville jeg absolutt anbefalt deg å sjekke ut SVs partiprogram også! 🙂

    21. Jeg syns det er så dobbeltmoralsk å peke finger på de som har Canada Goose jakke og å fortelle de at de er dyremishandlere, når noen tilogmed IKKE VET hvordan hele produksjonen skjer! Når du VET at silikon og restylane er testet på dyr! Så la meg oppsummere: du sier at du vet så utrolig mye, men handler i svært mørke gråsoner, bevisst. OG peker finger på andre som er uvitende. Guriland… Fjern silikon og restylan, da kan du ytre dine meninger….

    22. Jeg har fake uggs og fake pels på vinterjakka mi 🙂 jeg bryr meg ikke om andre sier “herregud, har du ikke originale uggs?!” for jeg vet at støtter en utrolig viktig del av samfunnet, og det er jeg glad for. (du er nydelig uten sminke!!!! du burde gå sånn til vanlig:O)

    23. Utrolig bra at du har så sterke meninger rundt dette, og gidder å rette opp i hva “alle” går rundt og tror. Det finnes ikke noe humant med å drepe ett dyr. Og også de som tror at det er humant å spise ost, drikke melk og spise egg tar grundig feil. Det er jo ikke sånn at kyr som brukes til melkeproduksjon går rundt og gresser hele dagen for så å bli melket litt. De blir tross alt impregnert kontinuerlig, blir fratatt kalven, og de tar all melken. De står rett opp og ned på bås hele livet, og til slutt kolapser de og blir endel av burgeren din på McDonalds. Finnes ikke noe humant i det!
      Og høner som legger egg har det i hverfall ikke bra. Utrolig hvor mange som tror “frittgående” betyr at de går ute og koser seg. Frittgående betyr kun at de ikke sitter i bur, men at de likevell er presset sammen i store haller inne, så tett at de nærmest må stå oppå hverandre. Og at de som ikke blir drept når produktiviteten går ned dør før den tid av at et egg setter seg fast, eller skader påført av å være i fangenskap.
      Utrolig bra at du er et så godt eksempel og støtter dyrevelferd på denne måten. Stå på 😉

    24. Hei! Jeg ville bare si at jeg synes bloggen din er utrolig bra! Du er den eneste rosabloggeren jeg vet om som også skriver sånne innlegg, og du får også sagt det på en veldig bra måte. Når jeg først leste bloggen din tenkte jeg at du ikke var den skarpeste kniven i skuffen, men den tanken endret seg raskt! Du virker utrolig smart, og jeg har virkelig så stor respekt for deg! Jeg greier bare ikke stoppe å tenke på hvordan verden hadde vært hvis alle tenkte like nøye gjennom ting som deg! du inspirerer meg veldig. Klemmer fra Eline

    25. Er helt enig med Anonym (tre kommentarer over):)
      Også vil jeg gjerne lese et innlegg der du forklarer hvorfor du har en bedre grunn til å pynte deg med Restylane og silikon (som er testet på dyr) enn de “fjortisene” som bruker Canada Goose og UGGs!:)

    26. Du bør snart komme på banen å fortelle om hvorfor du bruker så mye produkter,både på deg og i deg,som er testet på dyr!
      For å sitere en overskrift i et annet innlegg:Hva er DIN unnskyldning?

    27. Må si meg enig om at canda goose jakkene er lite fine og jeg skjønner hva du mener om at det er en fjortis sak! Stå på videre med den fine bloggen din Sophie 🙂

    28. Marte!: slik er naturens gang? Vi mennesker har jo gått langt vekk fra naturens gang! Vet du det finnes proteiner i andre mattyper enn kjøtt? Vet du at kjøtt har null fiber, øker kolesterolet, kan gi revmatisme( vet du hvorfor?, søk det opp) , listen er lang.. Vi mennesker er også dyr, ikke kom her og fortell meg at mennesker er mer verdt enn dyr. Hvis jeg respekterer et dyr er snill mot den så får jeg det samme igjen.. Men med et menneske ånei du , ikke forvent at de gir av samme kaliber tilbake. De er en del av denne planeten og fortjener å være fri, det er NATURENS gang, gå ut på jakt du, det er naturens gang.

    29. Æ kjenn æ bi litt irritert når du si at vi ikke skal kalla dæ “dum i hode”, førr dt va akkurat dt du sa t mæ når æ kommentert et innlægg du hadd linka t på facebook. Så du e jo ikke alltid så mye bedre sjøl.

    30. Har du noen gang satt beinan dine inn i et fjøs?
      Åpenbart har du ikje dt. greit at det e mange fjøs som e forferdelig, men du treng jo ikje å dra alle me samme kam.
      Ta fjøset vårt f.eks. Der har dyrene god plass, varme og all den maten og vannet de kan ønske seg og på sommeren så går de for det meste ute i skogen.
      Det e vel 200 dyr her, og æ vil påstå at alle trives, for dem kjenne ikje til nokka anna liv.
      E jo en grunn til å kyra blir mannbiske av å være ute i skogen, dei e ikje vant te det.
      Dei kjenne bare livet i fjøset. Så Sophie, vær så snill, land i virkelgheita snart

    31. Skjønner ikke hvorfor folk henger seg opp i at de ikke skjønner hva hun skal stemme…. Det hun stemmer er en privatsak! Ja, hun har skrevet hva hun skal stemme ogsånt, men alvorlitalt, dere kan ikke kjefte fordi dere ikke vet 100% sikkert hva hun stemmer, det blir for dumt, for egentlig har dere INGENTING med det å gjøre 🙂
      Men ja, synes du skulle svare på spørsmålet om hvorfor du bruker restylan Spohie 🙂

    32. Er helt enig med deg i alt du skriver når det gjelder dyrevelferd. Det jeg derimot lurer på er om du er klar over at restylane er testet på dyr? I så fall er du litt dobbeltmoralsk. Håper du kan skrive et innlegg om dette, er mange som lurer på det 🙂

    33. Respekterer at du anser dyreliv på nært like viktig som menneskeliv. Det er ditt valg 🙂 Men vær så vennlig og ikke sammenlikne transport av lam med behandling av mennesker under 2VK, det syns jeg selv du som dyreelsker bør kunne se at på ingen, ingen måte kan sammenliknes. Alvorlig talt.

    34. Altså, jeg er faktisk enig i mye sv det du skriver, dyr blir ikke humant drept og ja, slaktingen i mange tilfeller minner om en eller annen konsentrasjonsleir. Men hvordan kan det være propaganda at opplysningssenteret for melk og kjøtt produserer mat og helseboka? Der står det jo bare oppskrifter, og om vitaminene og mineralene i kjøtt som er viktige for oss og kroppen vår, noe som er helt sant! Og greit nok, nå kan jo bare noen si at man kan ta noen piller for å få i seg de samme tingene, men det er så unaturlig som man kan få det og helt ærlig tror jeg ikke at det er noe sunt for oss å ta mange vitaminerstatninger hver dag.

    35. Jeg syns det er bra noen tør å skrive hvordan vi virkelig får maten på bordet. Men her syns jeg du tar alle matprodusenter under en. Hvis du velger å kjøpe kjøtt som kommer i fra de litt mindre produsentene så slakter de på den gamle måten. Gilde derimot bryr seg lite om hvordan dyrene har det. Mange småprodusenter har nå begynt å slakte dyrene på gården. Dette er faktisk bevist at har effekt på kjøttet, da det blir mørere. Så prøv å ikke ta alle under en selv om den største kjøttprodusenten i landet gjør det på denne måten. For det finnes faktisk mange som gjør det på en så human måte som mulig. Og da mener jeg at det ikke er noe galt i å spise kjøtt.

    36. Flott at du mener et dyreliv er tilnærmet like viktig som et menneskeliv. Men å sammenligne behandlingen av dyr med hvordan mennesker ble behandlet under andre verdenskrig, blir litt i drøyeste laget. Det kan virkelig ikke sammenlignes.

    37. Jeg forstår ditt syn på dette. Skjer mye forferdelig innen slakt, transport av dyr, pelsfarmer osv. Men lurer på hva ditt syn er på jakting for eksempel? Det jeg mener er at man kan ikke la være og ta livet av dyr. Og drepe dyr og brukt kjøttet til mat og skinnet til klær har menneskene gjort i tusener av år for og overleve. Og hvis alle mennesker hadde latt være og ta livet av dyr ville bestanden økt dramatisk, som deretter ville ført til at dyrene hadde fått sykdommer. Ta for eksempel reven. Er det for mye rev er det viktig og skyte noen sånn at ikke flertallet rev får sykdommen skabb. Som kommer av at det blir for mye rev. Sykdommen skabb er en liten midd som borer seg inn i huden på reven. Dette gjør at reven blir syk og mister all pels. Når vinteren kommer fryser reven ihjel.. Harepest er også et eksempel. Dette er naturens måte og kvitte seg med dyr når det blir for mye av dem. Og når du snakker om human måte og drepe dyr på er ikke at reven fryser humant. Derfor er det bedre og holde bestanden nede ved og skyte dyr, for og forebygge sykdom som dyrene pines ihjel av.. Dette angår også mennesker.. Nå har vi funnet måter og lure naturen og helbrede mange sykdommer, så bestanden “mennesket” vokser stadig større. Jeg tror personlig homofili er en måte naturen har skapt for og holde menneskebestanden nede:) Ingenting imot homofili. Synes det er flott, men sånn tenker ihvertfall jeg. Jeg synes du har skrevet et flott innlegg og håper du kan skrive litt om hva du tenker angående dette. Hadde vært interessant og lese litt om. Men stå på! Er godt og se at det faktisk finnes bevisst ungdom der ute. Det trenger Norge! Finnes så mange ungdommer som ikke interesserer seg for politikk (hvordan landet vårt skal styres, og hvilke miljø barna deres skal vokse opp i) og det er skremmende. Og heller ikke bryr seg om hva som skjer uti verden. Det viktigste er og sitte inne på data og gjøre det man har lyst til. Ikke jobbe, men skal kreve rettigheter på alt. Du er flott! og stå på! Med vennlig hilsen også ung og engasjert jente 🙂

    38. Jeg er ikke vegetarianer, eller noe sånt. Men jeg er sterkt imot måten mange dyr blir behandlet på! Kjøper heller dyrere mat som jeg vet kommer fra dyr som ikke ble pint til døde! Og pels er jeg så mye imot at det å faktisk see pelsklær i butikken gjør meg sint! Stå på og ikke bry deg om de idiotene som ikke har anelse på hva de skriver om!

    39. Bra du skriver om dette! virker ikke som folk liksom ser probleme i det. Kommer aldri til å kjøpe en jakke med ekte pels! Et dyr lieder så mye forfor at jeg skal ha en pels krage på jakken min? Hva er tingen med det? Og en annen grunn som irriterer mer skikklig er når folk sier det er det eneste som holder meg varm om vinteren! :S
      Bra at du som offenltig person skriver om dette!
      Skal du stemme MDG?

    40. Uff. ansiktet ditt ser helt forslått ut. Hva har skjedd? Det kan naturligvis være botox som er i ferd med å klumpe seg?

    41. Godt du stemmer Høyre da – som støtter pelsdyrnæringen. Det er jo ikke lenge siden du la ut et innlegg om det. Et par uker siden?

    42. Tipper du aldri har hvert i ett fjøs før. Sauer blir ikke drept med slåmaskin, slåmaskiner brukes til å kutte gress for mat til sauene. Men du har vell aldri klipt plen heller. Tenkt på når du flyr med fly så ofte som du gjør, tenkt på isbjørnen da ? Eller alle kattene, hundene PSV som får silikon sprøyta inn i øynene osv. Å når ei ku har levd i 20 år, og lider fordi den har blitt gammel, skal man la den ha det vondt da? Hvorfor ikke bare gi slipp på lidelsen dens og samtidig få noe nyttig ut av det?

    43. Håper du stemmer miljøpartiet, om det er det du vil! Bra du prøver å sette deg inn i dyrenes tilværelse, uansett hva du stemmer. Viktigste er å få øynene opp og faktisk tenke over hva man mener er akseptabelt og ikke i vårt samfunn.

    44. Herregud hvor mye dritt folk skriver.
      Jeg er helt enig med deg sophie!
      Så klart er det dyremishandling og såklart er det ikke humant i det heletatt.
      Jeg blir så sint og lei meg når jeg hører uvitende mennesker som ikke gidder å tenke over konsekvensene med å gå med pels. Det er helt sykt at dyr kan bli behandlet på den måten.
      Jeg har vært vegetarianer i 2 år nå, og kunne ikke vært mer fornøyd.
      Og de grønne er et nytt parti, det er helt lov å skifte parti.
      Jeg har selv stemt ap før, men stemte de grønne nå.
      Stå på sophie! Jeg har lest bloggen din lenge, men er alt for dårlig til å kommentere.
      Dere uvitende, se denne videoen: http://m.youtube.com/watch?v=ykTH_b-cXyE
      Og jo, slikt skjer også i Norge.

    45. Det er vel ikke det at Sophie er en hykler, ja hun sier en ting og gjør noe annet, men det ligger i det faktum at hun ikke er en særlig reflektert person.
      Når hun tilegner seg nye (grunnleggende) fakta om det hun “står” for så endre også utsagnene hennes seg.
      Hun vet rett og slett ikke bedre.

    46. De her innleggan e det einaste som e bra med bloggen din! Kjempe flott at du bruke posisjon din til og få opp øyan til folk om dyremishandling, og dyrerettigheta! Æ håpe virkelig du klare og påvirke noen med dissan innleggan dinne, før æ e helt enig i at dyr skal behandles med respekt og at de har LIKE MYE rett til og leve som menneske har rett til det. De har et liv akkurat som vi har.
      Men du skreiv før 1 uka sia at du skulle stemme høyre, nu skriv du “stem milijøpartiet!!” kansje du kan komme med en begrunnelse til det? syns det va veldig merkelig!
      Btw så ser man at du har på dæ sminke. Just fooling yourself.

    47. Folk må forstå at du kan ha flere interesser. Både dyrs rettigheter, sminke, menneskerettigheter, klær, miljø osv. Skulle ønske alle de som bruker tiden sin på å slenge dritt og kalle deg dum, heller brukte tiden sin på ting de synes er viktige og brenner for. Og jeg må komme med et tips, Shaun Monson som laget Earthlings holder på med oppfølgeren nå, Unity 😀 Gleder meg til å se den. Tror det blir en viktig dokumentar og den handler om verden som en helhet og ikke bare om en ting. Det er mange ulike kjendiser som skal være fortellere. Her er en av trailerene: http://vimeo.com/70611552

    48. Så fantastisk bra skrevet, er selv vegetarianer- fordi verden(og JA, inkludert Norge) overproduserer kjøtt. Har absolutt ingenting imot å spise kjøtt, men måten vi mennesker behandler andre dyrearter er HELT feil! Føler menneskearten har blitt smålig sadistisk, vi dreper for underholdningen din skyld(jakt) og ikke for å overleve, som vi engang for leeeenge siden gjorde.

    49. Vet du hva en slåmaskin er? Synes ikke du er så flink til å skaffe deg riktig fakta før du skriver et ganske krasst innlegg. Der dummer du deg desverre ganske mye ut!

    50. Helt enig. Folk som er useriøse burde ikke prøve å argumentere en gang. Hovedgrunnen til at jeg leser bloggen din! Sterk personlighet som klarer å uttrykke deg kjempe bra. Det går an å se bra ut uten og være dum som er brød :).

    51. Er det ikke mulig å da stemme høyre som vil samarbeide med de grønne? da får man det beste fra begge partiene og tvilsomt at de grønne kommer til å vinne på egenhånd uansett, selvom de er det partiet som har vokst mest i det siste (men de kommer ikke til å slå Ap eller høyre)

    52. Hei! Lest bloggen din ca tre mnd, ble kjempe POSITIVT overrasket over deg! Første inntrykket er jo “typisk rosablogg” men det er jo så mye mer enn det! Enig med det du sier ang miljøpartiet, kommer selv fra gård hvor vi har kuer og hest, stemmer SP jeg da, men er enig i mange saker miljøpartiet står for:-)

    53. Du er rett og slett trang i hodet. Tror du at fordi et politisk parti har noe på agendaen så stemmer det for hvert eneste tilfelle i hele landet? Enten er du ufattelig dårlig til å formulere deg eller så er du så opptatt av at alle andre skal bli vegetarianere at du skyr ingen midler for å påvirke folk til det.

    54. Jeg spiser kjøtt, men spiser også egg og fisk for å få proteiner. Da blir det vel 4-5 middager i uken med kjøtt. Og jeg spiser MYE heller rent kjøtt enn proteinpulver.. får dårlig hud og det metter ikke.
      Det må du respektere og ikke kalle meg en dyreplager for. Du skulle bare visst hvor glad jeg er i dyr. Jeg har hatt dyr i alle årl jeg har hatt 4 hester, jeg bor ved siden av en bondegård. Kyrene går på beite utenfor huset mitt, jeg ser dem hver dag. De flyttes rundt på to forswkjellige beiter for å få best gress. De søte kalvene som var små i begynnelsen av sommeren er nå blitt ganske store og fine. Hønene løper rundt ute og jeg får egg av bonden. Kyr blir med jevne mellomrom hentet med slaktebil, pga det er umulig for bonden å holde alle kalvene han får og bruke som melkekyr. Jeg spiser gladelig kjøtt når jeg ser hvor bra dyrene har det.
      Jeg vet ikke hvilke gårer du har vært innom, men du spør om kilder fra oss? Hvor er dine kilder om jeg tør spørre?
      http://www.handelsbladetfk.no/id/5975.0&currentDate=1367359200

    55. Jeg er utrolig enig med deg, Sophie! Jeg bor selv på gård med hester, og her i gården har ALDRI en hest blitt sendt på slakt. Pappa driver jo aktivt med travhester, og om hestene faktisk blir ordentlig syke, så avliver vi dem på den rette måten og begraver dem. Kunne ALDRI tenkt meg å gi en hest til slakteren, for du vet aldri hva de gjennomgår. Er også MANGE som leverer hestene på slakteren når de runder 20, men hvorfor ikke gi dem bort hvis du ikke gidder ha dem, eller avlive dem på rette måten? Uansett hvor mye jeg hadde fått for å sende en hest på slakt, hadde jeg ALDRI gjort det.

    56. Såå enig! Jeg er også i mot dyre plageri! Det gjer vondt å veta at uskyldige små dyr må lide på grunn av noen mennesker vill ha eit ”fint” vinter jakke! Forsett sånn Sophie, er stolt av at jeg har lik navn som deg!♥ Du er idolet mitt♥

    57. Det er bare tull det der med at det hadde blir “overbefolkning av dyr” hvis vi ikke hadde drept dem for å lage mat. Vi avler opp dyrene! Vi LAGER dyrene, for å så drepe dem for å fa mat. Dersom vi ikke hadde gjort det hadde det ikke vært like mange dyr. Folk burde virkelig sjekke opp kildene sine før de sankker!

    58. idag i timen på skolen, så overhørte jeg mange jenter i klassen min snakke om deg “åh lest bloggen til sophie elise? Jeg har hørt at hun har botox i kinnene!”
      “Så henne på Hove, hun er sykt stygg i virkeligheten”
      Herregud, jealous bitches everywhere!!
      Hadde lyst å bare si “Hvis dere hadde hatt penger nok til å gjøre de samme forandringene, så hadde dere også gjort det”
      Hadde jeg hatt penger hadde jeg også opperert nesa og puppene!

    59. Hei. Flott å lese om engasjement rundt dyrevelferd. Veldig enige i sakene du fronter. Men jeg vil også trekke frem testing av kosmetikkprodukter på dyr. Dyrevernalliansen har en liste over hvilke produkter som er testet på dyr, og hvilke som ikke er. Dette er også ekstremt viktig, at man er obs på hva man velger å støtte.

    60. Jeg er enig i det meste du sier, at sirkus og jakker laget av dyr er feil. Det jeg er liiitt uenig i er at du ber folk stemme, i min komune ble det lovet veldig mye som de ikke holdt. Men det skal jeg ikke blande, uansett poenget er at det partiet DU stemmer på har kanskje 1-2 gode saker, jeg tror også at de dyra som dør før de blir jakker dør raskt. Håper virkelig du kan ha enda flere innlegg om dyremishandling for det er der du skiller deg ut i rosa blogginga. Veldig stor fan! 🙂

    61. Jeg må si meg helt enig i at dyr i Norge og andre steder som sendes til slakterier ikke blir behandlet humant. Det er helt fantastisk at du som en blogger på topplisten faktisk går imot pels og dyremishandling, for jeg tror du har stor påvirkningskraft!
      Alle ser bare rart på meg når jeg sier at det jeg faktisk syntes er viktigst i politikken og valg av parti å stemme er deres miljø- og dyrevelferdspolitikk. Og jeg syntes det er viktigst, rett og slett fordi vi nordmenn får det så godt som perfekt uansett om FrP eller ap styrer, ca null betydning for oss. Derfor bør vi så absolutt begynne å bry oss mer om dyrene og deres velferd! Vi kan gjøre en forandring for dem, det er noe dyrene ikke har mulighet til selv!!

    62. Synes det du sier er utrolig bra og fornuftig, skikkelige argumenter;) Dette kan kanskje høres frekt ut, men det er bare ment som et kompliment; jeg synes du har blitt mye mer moden siden du startet bloggen og tingene du skriver nå er mye mer interessante og kjekke å lese:) Jeg er en stor fan og håper du fortsetter og blogge i lang tid:*

    63. WOW! du bør virkelig skaffe deg riktige fakta før du legger ut noe. Lam blir ikke drept av SLÅMASKIN. De blir først bedøvd å så kuttes pulsåren. Uten at dyret kjenner noenting. Hvis du syntes at alle dyr skulle på ute på jordet å dø om hverandre, er det det som er sykt. Jeg skal vedde på at du aldri noen gang har vært inne i et fjøs engang, for da kan du jo få fjøslukt i håret.
      Ikke engang pelsindustrien du snakker så stygt om, er dårlig i Norge.
      Her har vi strenge regler og hvert eneste dyrehold blir fulgt opp av mattilsynet. Hadde ikke bønder eller oppdrettere holdt på ordentlig blir gården/industrien lagt ned.
      Slutt å snakk generelt stygt om landbruket i Norge!! Det er kun enkelt tilfeller som skjer, som ikke burde ha skjedd.
      For INGEN lam blir “drept” av en slåmaskin.
      GET YOUR FACTS RIGHT!

    64. Å btw… en slåmaskin er noe du slår graset med, som skal bli fôret til de stakkar lammene som blir drept av en.. SLÅMASKIN!

    65. Folk som kommenterer “hadde vi ikke slaktet dyr hadde verden vært enda mer overbefolket enn før” osv er bade utrolig teite. Overbefolket? Vel, vi er for mange mennesker i verden, skal vi begynne å drepe mennesker også da eller? tenk litt a. blir flau over noen av argumentene deres. Jeg er imot dyremishandling. Jeg er dessverre for svak til å bli vegetarianer. Har prøvd flere ganger. en dag skal jeg klare det. Og de som sier at CG-jakker ikke er dyremishandling.. hvor har dere det fra? De napper ut fjær mens de enda lever slik at de kan gjøre det OM OG OM OG OM OG OM igjen.. Hater folk som støtter dyremishandling. Greit, man er ikke perfekt og det er vanskelig å unngå alt som har med det å gjøre. Men NOE kan man gjøre. Først og fremst å unngå pels. Er ikke så vanskelig når det er sååå mye som er dyrevennlig og ser bedre ut enn ekte pels. Og ja, det er strenge regler i norge om hvordan dyr skal behandles osv. Men det følges ikke opp av mattilsynet. Reglene er der men ingen ser ordentlig etter om de blir fulgt til enhver tid. Slutt å sleng dritt. JEG setter dyr over mennesker. Mennesker er den ondeste arten av dyr.. DET er fakta.

    66. Hvis det stemmer at restylane blir testet på dyr, så syntes jeg ikke at du skal snakke om at alle burde bli vegitarianere når du oppfordrer leserne dine til å fikse på ting.

    67. http://krlineh.blogg.no/:
      Det er greit nok at kjøttproduksjonen tar opp flere tusen mål, men dyra blir jo født, ikke sant? De hadde ikke tatt mindre plass om vi skulle hatt alle dyra levende rundt her i årevis, DA hadde de tatt opp plass da. Ved at dyr slaktes får vi MER plass, for vi begrenser antallet dyr som må ha fjøs, beiteplass osv.
      Du sier at om vi hadde spist 10% mindre kjøtt hadde vi mettet mange fler, men da forutsetter det jo fortsatt at folk kan spise kjøtt. Kjøtt er en stor del av verdens matforsyning, og det nytter det ikke nekte for.
      Om alle skulle blitt vegetarianere hadde vi hatt overbefolkning av både dyr og mennesker, og ikke mange flere åkere, for dyra skal vel ikke slaktes om de ikke blir mat? Så da har vi både overbefolkning OG matmangel da! Og det vil vi vel ikke?..

    68. Jeg beundrer ditt engasjement! Stå på, stå for det du mener. Dyrs rettigheter er kjempeviktig, akuratt som miljøet. Go miljøpartiet! Haha

    69. drit i hva de andre tufsene sier om deg! du bestemmer hva du skal stemme på ikke de! de har ikke en dritt med det å gjøre! stå på 🙂 heier på deg!
      men eg lurer utroolig mye på hvorfor du tar ting i leppene dine når det er testet på dyr?:/ håper du kan svare på det i ett nytt innlegg!:-)

    70. For det første: Kjempe bra at du stemmer miljøpartiet! Elsker når folk vil ta vare på miljøet og det vakre landet vi har i dag!
      jeg liker og veldig godt at du er så engasjert i dyre velferd! Er helt enig i at slakting kan gjøres på en bedre måte, helt klart! Men på en annen side er det sånn vi bønder tjener penger. Ved å levere kjøtt og meieri produkter til den Norske befolkning. Helt klart mener jeg at det kan gjøres på en annen måte å det er noe jeg virkelig oppmuntrer kjæresten min ved å gjøre og :)Og ja det ser fælt ut, men ingen av disse dyrene har hatt det dårlig! Viss de har det dårlig kan ikke bøndene tjene penger på de. Så alle ( tja kansje ikke alle, det fnnes jo mange drittsekker der ute! ) dyrene får prima behandling. Vertfall våres 🙂 Og desverre er det sånn at ikke alle kan være vegetarianere og dyr i de fleste andre land har det mye værre enn Norske 😉 p.s Selv stemmer jeg senterpartiet, må ta vare på landbruken vet du 😀

    71. Drit i de som reagere på hver minste ting, det du skriver er utrolig bra og kunne ikke vært mer enig! Ser så opp til deg. Og alt du har å si om dyremishandling er fullt riktig og du får fram poenget så sykt bra! Stå på, digger deg ❤

    72. Sophie, jeg lurer på hvorfor du ikke er veganer? Det er like mye drap i et glass melk som det er i en kyllingmiddag. Jeg er veganer, og jeg skriver masse om det på min blogg. Du kan lese om du vil. Bli veganer! 😀

    73. Det er helt greit at du har alle disse meningene. Men, en ting jeg vil si er at jeg tror ikke du vet helt hva du snakker om. Du sier at du er for alle bondegårdene vi har i dag, men du påstår også at alle driver det på en grusom måte, de er kun ute etter en ting. Hvordan kan du si dette uten at du selv har vært ute å sett det? Jeg er fra storfegård, å jeg kjenner at jeg blir meget irritert når du påstår ting som “lam blir drept med slåmaskiner på slakteriet”, “dyrene har det grusomt i fjøsene” osv. Har du noengang vært i et fjøs å sett hvordan dyrene har det? Hvis ikke, så anbefaler jeg deg det, for jeg tror du kommer til å ha et ganske annet syn på saken etter besøket.
      Selvfølgelig så er det noen fjøs som ikke blir drevet “perfekt”, men sånn er det faktisk bare, men da kommer det ofte inn klager/bekymringer til mattilsynet (som gjør en god jobb, kommer på uanmeldte besøk ca 1 gang i året). Så jeg syntes at du istedenfor å kun lese ting på nettet, gå ut å selv oppleve og ting med egne lyne, før du legger alle under samme kam!
      En annen ting, hvordan kan du mene at et dyr som blir “slått” i svime (feks ku: får en boldt i hjernen- som gjør at hjerne slutter å fungere og dyret er ikke lenger bevist), og blir tappet blodet av etterpå ikke er en human måte å drepe på? Dyret er 100% ubevisst før strupen blir skåret over. Hva mener du med at “lam blir drept med slåmaskin”? Der skjønner jeg ikke helt hva du mener.
      Men for all del, jeg syntes det er veldig fint at du prøver å få fram dit syn på saken, det eneste jeg syntes er litt synd er at du legger alle under samme kam, uten at du selv har vært der ute å sett!

    74. Hei!
      Jeg vet ikke hvorvidt du leser alle kommentarene dine, du får jo ganske mange, men har lyst til å kommentere dette innlegget. Har lest bloggen din i noen år, og jeg er så glad for at det finnes en rosablogger som faktisk er interessert i dyr og miljøpolitikk. Jeg er veterinærstudent på andre året, og priser meg lykkelig for at du sprer antipelspropaganda på bloggen din, for det er det ikke mange rosabloggere som gjør, og da har du mulighet til å nå ut til en gruppe mennesker som media ikke når ut til. Fortsett! 🙂 Jeg synes det er helt kanon! Hilsen veterinærstudent og MDG-stemmer

    75. Hallo….du driver jo å anklager folk og skylder på andre og når de svarer tilbake med sin mening så blir du sur??? Når du skriver et sånnt innlegg og anklager folk i tillegg, da må du jo forvente at folk ikke alltid er 100% enige med deg……
      Pluss at du synes så synd på dyrene som dør, så bruker du flere tusen kroner på deg selv som kunne brukt på å hjelpe dyrene du synes så synd på…du skriver ikke rett fakta en gang…
      Og du sier du ikke tar til deg de dumme kommentarene, men du skriver jo et helt innlegg om det…selvfølgelig betyr det jo at du bryr deg!

    76. Kjære Sophie Elise, jeg har fulgt bloggen din en stund. Jeg er både enig og uenig med deg – men i dag fikk jeg lyst til å skrive noe til deg. Du etterlyser at folk har kilder til det de skriver og presenterer som fakta, jeg må nok etterlyse det samme hos deg, for mye av det du kommer med i dette innlegget er virkelig bare tatt ut av luften.
      1) Lam som slaktes med slåmaskin. Dette er faktafeil. Jeg inviterer deg med på en tur til slakteriet i Målselv, så kan du selv få se hvordan dette foregår. Om du ikke vil se selve slaktinga, så kan du ihvertfall få se lokalene. Svar gjerne på dette her inne, så tar jeg kontakt med deg.
      2) et statlig organ lager ikke sitt presentasjonsmateriale i ungdomsskolen. Her jobber det voksne mennesker som har utdanning innen ernæring. Far fetch.
      3) det er ikke mange dyr som dør eller blir skadet under transport til slakteriet. Det hadde vært dårlig butikk både for transportør og slakteri.
      4) det å transportere dyr til slakteriet kan ikke sammenlignes med andre verdenskrigs konsentrasjonsleire. Dyrene vet heller ikke hvor og hva de skal, da de naturlig nok ikke har vært på slakteriet før.
      5) mattilsynet består bl.a av veterinærer, du skal nok kjempe hardt for å få gjennomslag for at de ikke bryr seg om dyrenes velferd.
      Så – ser gjerne at du også kommer med kilder til dine utsagn når du presenterer “fakta”.
      Ps. Enig i at Miljøpartiet de grønne har mye fornuftig innen dyrevern, men de er f.eks imot at kvinner skal få velge selv å ta abort. En rettighet flere av oss har benyttet oss av, til det beste for oss selv og samfunnet. Hadde det ikke vært tragisk om den forsvant?

    77. Herregud Sophie, jeg elsker deg. Du er en av få bloggere som faktisk har noe mellom ørene og som klarer å uttrykke seg på en så bra måte som det du gjør. Har egentlig aldri vært så veldig i mot pelsindustri, men ved å lese det du skriver kjenner jeg bare sinnet komme frem i meg. Det du skriver har en utrolig stor påvirkningskraft, så tusen takk for at du fikk meg til å åpne øynene for denne svært alvorlige saken. Har aldri vært eier av et plagg med ekte pels og det skal jeg med hånden på hjertet aldri bli heller.
      Fortsett med å gjøre den gode jobben du gjør, det skulle virkelig vært flere som deg!

    78. JEG TRENGER HJELP! sirkuset kommer snart til her jeg bor, og jeg og en venn har planer om å gå rundt å rive ned alle sirkusplakatene, men mamma sier jeg ikke får lov fordi de kan annmelde oss for det? stemmer det? Hva kan jeg si til mamma sånn at hun lar oss gjøre det? (kommer til å gjøre det uansett, men vil ikke havne i trøbbel)
      Tenker å trrende #TeamSophieElise på instagram når vi gjør dette 😀 og alle burde tagge #TeamSophieElise på instagram når de gjør noe for å redde/hjelpe dyr på alle slags måter 😀

    79. Sophie, kan du slutte med dette nå? Ærlig talt, hvis du fortsetter så mye på så kort tid med sånne innlegg, blir dette en syteblogg. Har lest bloggen din lenge, og du virket mer glad før:)

    80. Du har så mange fine poeng, men etter min mening forsvinner de hver eneste gang du skriver “herregud” eller “haha”.

    81. At lamb blir drept med slåmaskin er faktisk det dummeste jeg noen gang har hørt. Lamb blir i det fleste tilfeller drept med støt, noe som gir dem en rask og lite smertefull død. Vet du egentlig hva en slåmaskin er? Jo, det er det de kutter opp gress med! Har du noen gang sett eller hørt om sånne tilfeller? Ikkke jeg. Er storbonde selv, og vi dreper kun dyra vår om det oppstår problem. Et døme på dette er f.eks når det ene dyret vårt enda opp som lam, på grunn av noen nerveceller.. Du får bønder og alle andre folk på slakteriet til å virke som de massemorderene, noe som jeg blir veldig fort irritert av. Som en av kommentarene sa, det er logisk at ikke alle dyra kan dø på en human og vanlig måte, tenk hvor mange dyr det hadde blitt i verden da! Sånn er livet, og sånn er det bare:-)

    82. Jeg er litt eldre enn deg og kommenterer aldri, men herregud du er flink til å argumentere for et så viktig tema! Jeg brenner for det like sterkt som deg men tåler ikke se videoene og bilder av hva jeg vet skjer.. Jeg kan bli dårlig en hel uke og totalt miste matlysten.. Derfor det er så bra vi har sånne som deg som virkelig kan tåle å se den brutale faktaen og videreføre den slik som Tonjekvammes blogg. Stå på og tal for dyrene Sophie!

    83. Bare fordi du hadde tupert livskiten ut av håret ditt og sminka deg med hvit leppestift og mørkebrun foundation som var aaaalt for mørk – så betyr ikke det at nåtidens “fjortiser” gjør det. Det er år og dag siden jeg sist så at noen hadde tupert håret sitt på den alderen!

    84. Hvis du ikke vil ha diskusjoner så syntes jeg ikke du skal ta det opp sånn,folk har forskjellige meninger og det vet du jo, folk kan si dumme ting men ikke ta det til deg. Ikke bruk tiden din på å svare på de stygge kommentarene 🙂

    85. Før på bloggen har du nevnt at du syns det er dårlig at folk som (f.eks) ikke syns noe om dyremishandling ikke gjør noe med det. At man ikke støtter en organisasjon eller lignende. Jeg er veldig uenig i akkurat det; det kommer jo helt an på i hvilken grad man bryr seg syns nå jeg. Jeg er heller ikke noe fan av at dyr blir mishandlet her i Norge. Jeg har fortsatt en SVEA-jakke med pels på kragen. SVEA lover at dyret som pelsen tilhører har blitt drept humant og ikke har lidd under døden.
      Jeg vet at å bruke pels fortsatt er uforsvarlig. Men jeg bryr meg ikke så mye at jeg ikke faller for fristelsen allikevel.
      Jeg regner med at du ikke er noe glad for at barn i u-land sulter, kvinner ikke har makt og styring over seg selv og for lite penger til å kjøpe seg klær; men hva med ditt eget forbruk! Hvordan kan du klage på at andre ikke liker noe men ikke gjør noe med det da?
      Syns du at det er riktig at bloggere som deg skal få så mye penger? Tenker du på at pengene du brukte for å ta brystimplantat eller pengene du brukte for å operere nesa di privat kunne gått til andre, viktigere ting?… Jeg høres kanskje kritisk og sint ut nå, men jeg er faktisk nysgjerrig og håper veldig på svar.

    86. Jeg er veldig uenig i mye av det du gjør, som silikon, restylane osv. Men en ting har du veldig rett i: Dyremishandling. Det er merkelig at i et land som Norge, at vi ikke behandler naturen og dyrene rundt oss slik vi egentlig burde ha gjort. Personlig er jeg ikke vegetarianer, hello, jeg er 14, det er ikke like enkelt i en kjøttelskende familie å bare kutte ut kjøtt. Spesielt ikke når de mener det er unødvendig å kutte det ut. Heldigvis kan jeg flytte ut på videregående.
      Et annet viktig tema er pels; hva skal vi bruke det til egentlig? Fuskepels er et så mye bedre alternativ! Det samme gjelder sminke (testing på dyr ol.). Personlig bruker jeg veldig minimalt med sminke ( det er litt stress…), og sjekker for det meste det lille jeg kjøper.
      Mens jeg er midt oppi dette vil jeg bare nevne noe fra ei bok:
      “Så du er vegetarianer?”
      “Ja”
      “Du bare syntes de var alt for søte?”
      “Nei, jeg vil bare holde antall dødsfall jeg er ansvarlig for på et minimum”
      Kanskje litt flere som burde tenke sånn
      Håper du orker å lese gjennom alt det merkelige snakket til en fjortenåring
      Inga

    87. Hei Sophie. Jeg vet du er tenåring/voksen og du ikke blir så støtet av stygge kommentarer. Men jeg forteller deg, at du har endret mange menneskers syn på dyr og du har endret MANGE dyreliv. Det skal være sikkert og visst. Så søte pene deg, IKKE bry deg om de stygge kommentarene, de er jo anonym uansett så tipper at de er trippelt så styggere! Fordi Sophie, bby, ikke bry deg om de stygge mannehorene 😀 Nå prøver du vel det beste du kan til å være et godt forbilde, men så er det de der haterne som tror de er så jævla kule. Send meg et føkkings bilde av deg, så skal jeg si at du ser ut som ei gammalnkjerring? Er det det du vil? Nei, så gi faen i å rate hennes utseende da, hun har følelser akkurat som du!! Unnskyld meg, men Sophie prøver faktisk sitt beste! Selvfølgelig stemmer hun på mgd! Alle kan gjøre feil! Og forresten, ja hun har operert litt her og der, men det er faen ikke vits ibå dømme folk for deres valg angående utseende! Hvafaen feiler det folk?
      Haters gonna hate <3 elsker deg Sophie <3 (det jeg mente med at du hadde forvandlet folks syn på dyr, er at de feks er blitt vegeterianer og ikke bruker pels osv 🙂 ) ja , kanskje det ble en del skrivefeil men det er fordi jeg tekster på mobben min 🙂

    88. Det finnes ikke noe humant ved å bli drept? Haha. Du motsier deg selv gang på gang når det gjelder dette tematet. Noen setninger nedenfor skriver du jo at hvis dyrene sovner inn, er DET humant! Skjønner aldri helt hva du mener når setninger som dette dukker opp..

    89. HeiHei! 🙂 Jeg syns det er helt fantastisk at du har egne og sterke meninger rundt dette! 🙂 Men jeg bor på gård, har gjort det hele livet og jeg driver med sau/lam og vet hvordan det er på slakteriene osv…! 🙂 Jeg vil bare si at det er veldig feil å si at ALLE dyr i norge blir behandlet sånn og sånn! For det varierer VELDIG fra sted til sted!
      Og det er helt greit at du er vegetarianer, men det som er at det hjelper ikke viss man slutter å spise kjøtt osv.. det gjør egentlig ingen forskjell for noen andre enn deg selv! Og det som er, er at dyrene er så vandt til å være i ett fjøs om vinteren/starten av våren, de har stor plass rundt seg, de er vandt til å få fòr og mjøl, og være på fjellet hele sommeren og være på jordene hele høsten! Dyrene har tilpasset seg det nye “miljøet”, og det er dette de er vandt med nå, så det blir vanskelig viss man bare slipper dem ut i det fri, og lar dem være der HELE ÅRET! Og på slakteriet, så er det sånn at sauene får en sånn skytegreie (Husker ikke hva det heter) som de setter på hodet dems, ett spesielt sted som gjør at dem dør MOMENTANT! Så de ikke får det vondt eller noen ting! 🙂 Ja.. dette var da litt av det jeg ville si! Hehe, kunne diskutert om sånt i timesvis! Hehe! 🙂 STÅ PÅ VIDERE!!

    90. Hei:)
      Jeg har lest bloggen din en stund, og synes jeg husker at du la ut ett innlegg om hvilken canada goose jakke du skulle kjøpe deg for en stund siden? greit nok så bestemte du deg for å ikke gjøre det alikevell. Men når du vurderer det så kan den vell ikke være så forferdelig stygg som du skal ha det til?

    91. du oppfordrer til å stemme miljøpartiet??? men hva er grunnen til at du stemmer høyre da?
      skal du stemme miljøpartiet eller høyre? er litt forvirret… miljøpartiet har mange teite meninger, men blir de større vil kanskje de andre politikerne få opp øynene og skjønne at det er alvor med hvordan dyrene i industrien blir behandlet! som er helt uakseptabelt!
      selv stemmer jeg miljøpartiet! er ingen fan av politikk, alt er bare bullshitt, for et show… men vil være med på å gi gjøre dyrene hørt i samfunnet!!

    92. Jeg digger at du fronter disse sakene, og gjør folk mer bevisste på blant annet hvordan dyr i Norge egentlig har det. Det vises at du har satt deg inn i dette, og virkelig brenner for dyr og miljø, og jeg har faktisk blitt opplyst om flere ting her som jeg ikke visste eller har tenkt over! Tror dette kan være en tankevekker for mange, det var det iallefall for meg. Du har faktisk inspirert meg til å stemme på Miljøpartiet under valget nå, og egentlig er det helt sykt at ikke flere tenker på konsekvensene vi kommer til å møte snart, som følger av forurensningen og overforbruket vårt. Det er på tide at vi tar klimaendringene på alvor!! Stå på og hold på meningene dine Sophie 🙂 Befriende med unge bloggere som er samfunnsengasjerte, og ikke bare bryr seg om sminke og klær! Du beviser at man faktisk kan gjøre begge deler 😉

    93. Du har mange gode poenger, og står virkelig opp for at moral og etikk skal veie mer en økonomi, og det er viktig. Dette trenger verden, så tusen takk for det Sophie 🙂 Men litt konstruktiv kritikk nå: jeg synes ikke du er så flink til å ordlegge deg alltid, og noen ganger synes jeg du rett og slett høres litt naiv ut. Du må jobbe litt mer med det å være saklig i tekstene dine, og som du selv sier, er fakta essensielt. En god tekst engasjerer, en dårlig tekst provoserer. Når du sier at det er humant at dyrene løper rundt og dør på enga, er du straks helt ute på jordet. Vi kan jo ikke spise kjøtt som er sykt. Årsakene til den fæle kjøttindustrien er at det er overbefolkning i verden, at tonnevis med mat blir kastet hvert år, og som du påpeker, korupt og umoralsk politikk og økonomi. Overbefolkning er et vanskelig tema, men det å kaste mat er noe hver og en av oss kan gjøre noe med. Det har enorme ringvirkninger, blant annet at matproduksjonen må øke. Dessuten er det jo helt vanvittig at økonomi skal komme fremfor jorda og alle som bor her. Vi må som forbrukere være mer bevisste, og stille spørsmål og krav. At noen ser seg nødt til å bli vegetarianere er jo faktisk veldig trist. Mennesket har alltid spist kjøtt, og i dag går det faktisk ann å la dyra leve verdifulle liv, før de blir slaktet på en human måte. Problemet er jo som sagt at dette ikke er praksisen overalt, på grunn av at det ikke er lønnsomt nok. Personlig prøver jeg så godt jeg kan å spise kjøtt fra lokale gårder hvor jeg vet at dyrene har det bra, og hvor jeg VET at slaktingen ikke er en traumatisk affære. Vi må støtte de som driver ordentlig, og boikotte de skittende. Dette gjelder også laks, store deler av jordbruket osv. Har du forresten sett den svenske dokumentaren “underkastelsen”? Den MÅ du se! Tror det var noe mer jeg skulle si, men så glemte jeg det… Har nå skrevet ganske mye, så det får vel gå :p Hvis du har lyst til å diskutere miljø ol. må du gjærne sende meg epost, jeg mister også nattesøvnen og er så engasjert at jeg blir deprimert. [email protected]

    94. Hei fine deg <3 Du stråler selv på dine dårlige dager, og jeg liker bloggen din veldig godt 🙂 Jeg tok silikon i går, og i dag må jeg være hjemme alene i 8 timer, gruer meg skikkelig, for det er såå vondt 🙁 har du noen råd ?<3 Hilsen fast leser 🙂

    95. Viste du at de fleste vegetarianere lever 5 år lengre en de som spiser kjøtt ? Og at i bønner er det mer proteiner en i biff og at biff har mer karbohydrater ? Og at Canada goose bruker katte og hunde pels ? Jeg er vegetarianer, jeg er 12 år og har vært det lenge no…og jeg klarer meg helt fint, så ikke si at men MÅ ha kjøtt for å leve ! Stå på sophie elise !

    96. Jeg må si at jeg er enig med deg på mange måter, og på mange andre ikke. Jeg skrev også igår at mye slakt og avlivning i Norge foregår humant.. Det gjør det faktisk. Har vokst opp med hest, hund, katt og kanin. Naboen hadde kuer og andre naboen hadde sauer.
      Poenget mitt er nå at du kan ikke sende kuer og sauer ut i verden og forvente at de skal sovne stille inn på gressmarkene. Byttedyr (dyr som bare spiser planter og gress)vil ALDRI legge seg ned for å sovne rolig inn, de er alltid på vakt i flokken for å passe på at ikke rovdyrene kommer. Om en ku sovner stille inn ute på gresset har den garantert lidd til det siste i og med at den ga opp kampen.
      Jeg er mot pelsdyroppdrett, jeg spiser nesten ikke kjøtt, jeg kler meg helst i polyester, men jeg mener fortsatt at slakt i Norge foregår humant. Har selv fått være med på prosessen med naboene når de har sendt avgårde. Jeg har selv hatt veterinær som har måttet nødslakte hesten min etter en ulykke. De lider ikke Sophie, og det er det viktigste. Å sende de ut for å sovne inn er å lide.. Det kan du gjøre med ulv, rev, rovfugler etc.. men ikke vegetarianerne.. det er dyreplageri!

    97. staten mater oss med dórlig söppel mat són at nor vi rekker 40 órene, har vi hundre vis av problemer med helsen, són at vi skal bruke massevis av penger pó medikament, som egentlig ikke hjelper noe og som vi ikke rekker 60 órene, og da trenger ikke staten ó gi penger for pensjon……
      unnskyld for min norsk, hóper du kjönte poenget!

    98. Men, er det ikke det du vil da, at det skal bli krig i kommentarfeltet? For hvis ikke hadde du vel ikke gått inn sånn for å provosere som du vet det gjør..

    99. Sophie, jeg er helt enig med dine meninger om pelsdyr næringen og dyr i sirkus. Det er en grunn for meg å stemme venstre (som er for å avvikle dette). Du kommer med ordentlige fakta og du vet hva du snakker om. Jeg går på vgs og er veldig politisk aktiv. De fleste partiene var på stand hos oss å diskuterte politikk med oss, og jeg har 3 saker som eg viktige for meg. Ordentlig og bra landbrukspolitikk som gir støtte til alle bønder som trenger det (jeg bor selv på gård, å ser hvordan min far sliter med for lite støtte osv). Jeg er også opptatt av pelsdyrnæringen som må avvikles og dyr på sirkus som må bli forbudt. Uansett, da jeg snakket med høyre hadde de INGENTING å si om disse sakene. De bryr seg ikke. Det blir for dumt å ikke fokusere på sånne viktige ting og saker. Men noe jeg reagerte på Sophie, var det at (vertfall for meg) at du på en måte fikk det til å virke som om dyr har det så fælt på en gård? f. eks sa du: “Det er grusomt inne på slakteriene og i store fjøser som kun er laget for en ting”. Bønder har ikke fjøser og dyr bare for en ting. Faren min er ikke bonde pga pengene eller det at han har kuer, sauer og griser sånn at han kan slakte dem? Han er bonde for at han vil det BESTE for dyrene sine! Jeg er faktisk utrolig imponert over alt faren min, og hva resten av bøndene her ute på bygdene gjør for alle dyrene sine. Men selfølgelig, du sa jo også: “Jeg synes det er bra at noen enda har bondegårder, det er jeg HELT for!”. Men derfor synes jeg at du kanskje kunne fokusere litt på at de fleste bøndene gjør ALT de kan for at dyrene deres skal ha det bra. Bøndene liker ikke å sende søte snille lam på slakthuset! Hvem liker å gjøre sånt? Men det er noe de MÅ gjøre… De kan ikke oppdra alle husdyrene. Noen må dessverre drepes for at vi skal ha mat, og for at det ikke skal bli for mange av dem. En sau får i gjennomsnitt 3 lam per kull. Det er derfor noen av dem må på slakthuset. Sånn er det bare. Så jeg er enig med masse av det du sier Sophie, jeg ville bare at du skulle være litt obs på alt bøndene faktisk gjør 😉

    100. Lam blir drept av slåmaskin?? Dette må man bare le av. Tror nok du må sjekke fakta selv frk.Sophie. Mange dyr dør eller skader seg av transporten til slaktehuset? Stemmer ikke. Det er under 1%. Og det er ikke mye. Jeg ser noen andre lurer på hvorfor du tar restylane ettersom det er testet på dyr. Det lurer jeg også på? Lurer også på om du er for flere rovdyr, eller at bestanden skal bli mindre?

    101. Hvis du synes Canada Goose er stygt, hvorfor skrev du da at du ville ha en lignende jakke bare at den ikke hadde ordentlig pels? Og skrev et helt innlegg om at du ville ha en sånn lignende jakke.. Dobbelt moral altså.

    102. Er vel ikke uten grunn at folk kaller deg “dum i hodet” og “jævla cp” og alt mulig rart. Når du klarer å legge dette inn i innlegget ditt ”Og hvorfor er det slik at flere av dere som går imot det jeg sier ikke klarer å uttrykke dere på gode måter og med solide fakta, istedenfor å si masse bullshit som er hentet ut av luften?” og si at andre folk har lite fakta med seg når de skal argumentere mot deg, for det første så er det du selv som har lite fakta når du klarer å påstå at lam blir drept av en slåmaskin og dyrene har det fælt av å bo i et fjøs. Og Canada Goose er stygt når du selv ville ha en lignende en og for det andre at du er i mot dyreplageri men du selv velger å støtte Restylane som blir testet av dyr. Må si meg selv enig med hvem nå enn som skrev ” GET YOUR FACTS RIGHT! ”. enough said.

    103. avvikle bruken av slåmaskin? hvordan hadde du tenkt at bøndene skal få slått gresset sitt da? Jeg vet ikke hvordan jeg skal skrive dette på en pen måte, men du må seriøst forstå at griser, kuer, sauer etc. er dyr som AVLES frem til å bli slaktet. De har det ikke så jævelig ille på de trailerne som du sier. Kjenner jeg deg rett, så har du aldri sett inni en, vært i et fjøs eller vært med på stellet av fjøsdyr – noen sinne. De har det renslig, blir tatt hånd om, og du har nULL peiling på hvordan bøndene opptrer i forhold til dyrene. La meg ta et eksempel: nyfødte griseunger trenger jernstarter, for å få en bedre livskvalitet. Det er en tube med svart pasta, og en pakke med 12 slike tuber koster 3600 kr. Hver gang det er grising (altså fødsel av nye grisunger), koster det bonden flere hundretusen i transport, kraftfor og tilleggsfor, for at grisene skal ha det best mulig. DU er så jævlig feilinformert på enkelte områder. Værste er at du oppfordret folk til å stemme høyre for et par uker siden, og nå er du Miljøpartiets ambassadør. Før dette var du jo AP-forkjemper og.

    104. Og en ting til, hvis du tror at vi ikke ser at du har sminke på deg så er du helt på bær tur. Ser jo med engang at du har en kilogram med pudder og foundation på, øyenbrynspenn, eyeliner og mascara. Var bare håret som så skittent ut.

    105. Kunne du lagt ut eller henvise eksakt hvor du har funne informasjon om bruk av slåmaskin i småfeslakterier? Hadde vært interessant å sett den siden av landbruk, da jeg (dessverre/heldigvis) ikke har sett den enda etter å ha jobba i landbruket i 7 år. Har heller ikke sett det i valgkampen enda som du referer til i innlegget ditt, så kunne du ha lagt ut link til hvem av partiene som har skrevet/sagt på tv at de er for avvikling av slåmaskiner på slakteriene? 🙂

    106. blei ganske overasket over de to innleggende du har skrivi!
      Du er overhodet ikke dum og du har gode argumenter!
      stå på!

    107. Først stemmer du arbeiderparti, så stemmer du høyre og nå mener du miljøpartiet de grønne har rett synsvinkel på dette? nei.. Det er helt sant som du skriver, dyreplageri er IKKE GREIT. men vi vet og kan si at det er bedre å si ja til produksjonen i Norge enn at utlandet skal ta enda mer over. Produksjonen i Norge i forhold til andre land er det stor forskjell på. La oss ha dyreproduksjon i Norge. Og stem Høyre

    108. hei.
      synes det er veldig kjekt å se at en av norges mest leste bloggere bryr seg så mye om pelsdyr og dyremisshandling! 🙂
      MEN, RESTYLANE ER TESTET PÅ DYR!
      Du skriver at folk som kjøper en jakke med ekte pels på men fortsatt sier de er imot pelsdyroppdretten er dobbeltmoralske.. det er akkuratt det du er nå! du skrive dag inn og dag ut at du er imot dyretestede ting og imot pelsdyroppdrett, men du bruker restylane mange mange ganger, du kjøper det, noe som vil si at du støtter dyretesting.
      Du stemmer også høyre, ett parti som bryr seg veldig lite om pelsdyr og dyremisshandling, så skriver du at alle andre skal stemme miljøpartiet?!? what?
      plis les denne kommentaren og se hva du selv gjør, om du ikke vet det fra før av da.. DU STØTTER DYRETESTING/DYREMISSHANDLING NÅR DU BRUKER RESTYLANE!

    109. Jeg er så enig med deg, jeg har ikke hørt om Canada goose. Jeg er vegetarianer og elsker dyr over alt på jord. Når dyr skal på slakting eller jeg ser dyr dø på film, griner jeg til det kommer flom i huset💗Elsker deg og bloggen din💗

    110. Men så er det de få som går ut i skogen på egen hånd og jakter på dyr som har levd et godt liv for så å få en kule skutt inn i dem. Om det hadde vert snakk om mennesker som ble skutt, hadde man vel heller ikke kalt det humant, eller? Jeg vil da heller spise mer kjøtt og kaste mindre klær, mat og annet avfall, spare mer strøm og leve et beskjedent liv+kjøtt. For det er andre ting som VIRKELIG skader naturen, dyr, visse mennesker i andre land og en dag også oss selv.

    111. Jeg syns det er helt fantastisk det du skriver! Jeg er 100 % enig i alt du skriver om dyr og dyremishandling og nesten alt jeg kan om dette temaet har jeg lært av deg! Det er du som har gjort meg interessert i dette og jeg kan ikke forstå hvordan noen kan STØTTE dette? Det er jo helt absurd! Elsker disse innleggene dine, håper du fortsetter å skrive masse om dyremishandling og dyrs rettigheter! Og det at du skriver om slike ting som dette viser at du er alt annet en DUM, forstår ikke hvordan folk kan kalle deg det av en grunn som dette. Stå på Sophie Elise, du inspirerer mange og åpner øynene til folk som trenger det!
      Klem <3

    112. Kjære, Sophie…. Nå blir jeg faktisk overgitt av det du skriver. Du fremstiller Norge som om det var en land langt nede i “gud vet hvor”. Dyr som blir fraktet til slakteriet (Nortura) HAR faktisk mat og vann tilgjengelig. DET ER JO EN SELVFØLGE. Folk er jo ikke så “slemme”. Det er påbud om å ha nok lys, varme, mat og vann. Du burde virkelig sette deg mer i hvordan dyrevelferden er i Norge. Virker som du bare sier det du tror, uten å vite fakta.

    113. Hvordan i helvette kan du uttale deg om Mattilsynet og slakteriene egentlig? Å si at Mattilsynet ikke bryr seg om dyr og kun styres av penger og politiske partier blir rett og slett for dumt. Visste du at det er veterinærer som jobber for Mattilsynet som utfører sjekk på dyrene før de slaktes og at det er veterinærer som fører tilsyn på pelsfarmer i Norge? Jeg er imot pels jeg og. Men du uttaler deg faktisk om noe du virkelig ikke har peiling på. Jeg foreslår at du tar kontakt med Mattilsynet og spør om du kan få være med et par uker og ser hvordan veterinærer jobber der. Så kan du uttale deg om saken etterpå.

    114. heihei! Jeg er veldig enig med deg i det du sier, men synes det er ganske rart når du har skrevet at du selv skal stemme høyre, men så ber du leserne dine stemme miljøpartiet? ehhhh?

    115. Mange unødvendige og idiotiske kommentarer her.. Jeg forstår ikke hvordan noen kan kalle deg dum, bimbo osv. Av alle blogger jeg har lest er du den mest reflekterte av de. Og hvorfor skal noen bry seg om det at du har fikset på utseendet ditt? Har aldri skjønt det der.. Det er hva som er på innsiden som teller, og selvom du er veldig vakker virker du som en fantastisk person på innsiden og. Jeg blir så glad når jeg ser at en som deg, som har så mye innflytelse på yngre jenter, tar så fornuftige valg som blant annet å la være å spise kjøtt og bruke pels. Endelig en som tar dette like alvorlig som meg. Har ikke spist kjøtt på over 2 år og jeg har aldri følt meg bedre! Du er et forbilde, i motsetning til Andrea Badendyck og andre visse toppbloggere som kun later som de er mot pels og kjøtt fordi det å være miljøbevisst er “in” og fordi de syntes så “synd på” dyrene, for så å kjøpe seg ny boblejakke med pels dagen derpå. Må bare si at jeg digger deg! Stå på, du virker som en utrolig flott og smart jente, jeg tror, eller jeg VET, at du kommer til å nå langt!

    116. ta hintet da din jævla hippie hore. Mennesker har alltid drept og spist dyr,dyr blir ikke dårlig behandlet før de blir drept for å bli mat. det finnes noe i denne verden som heter forvaltning også. etterhvert blir det for mye av enkelte dyr, og da må noe drepes, og spises. for mennesker trenger for det første kjøtt, proteiner til hjernen. man blir dum av bare grønnsaker, for det andre: hvis du velger å være vegetarfitte, så for all del, vær det! men ikke påtving noen andre den idiotiske livsstilen, la andre spise kjøtt, hvis DET plager deg, så gå å skyt deg selv på en “inhuman” måte, for det er ganske mange som begynner å bli drittlei det vegetarpropaganda faenskapet ditt. du kaller kjøttetere dyreplagere? vel du eter jo maten dems, så hvem er værst?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg