hva er periodisk faste?

Ettersom jeg selv har begynt med periodisk faste så tenkte jeg å fortelle dere lesere litt kort hva det går ut på, til dere som lurte! Enkelt og greit : jeg spiser ikke etter klokken 20:00 på kvelden! Egentlig skal man gå 16 timer uten mat, altså ikke spise før klokken 12:00 dagen etter, men jeg sover som regel til rundt den tiden uansett så da så jeg ikke helt poenget med å sette fast klokkeslett. Jeg blir også ganske sur om jeg ikke får i meg mat når jeg våkner, men kanskje jeg innfører et klokkeslett etterhvert! Om jeg klarer meg bra nå i første omgang, mener jeg.

Dette tror jeg vil funke bra for meg ettersom jeg på dagen spiser akkurat hva jeg vil uten å få dårlig samvittighet, fordi jeg uansett dropper all den nattmaten som jeg tror har vært mitt problem. Om jeg har en søvnløs natt, så kjedespiser jeg, får mer energi, får ikke sove, kjedespiser litt mer. . og slik fortsetter det. Nå som jeg ikke kan spise på kvelden vil jeg jo egentlig bare legge meg, haha. Har hørt om denne måten å spise på fra mange, og hørt mye bra. Så jeg satser på det beste! 

 Søkte på google etter bilder som “thinspo”, “fitspo” osv, men blir helt ærlig kvalm av og se på det, og skjønner jeg godt på jenter som blir helt hjernevasket av det. Jeg legger heller ut et bilde av ei med veldig fin kropp synes jeg, uten å “overdrive”. Lindsay Lohan! Synes det er finest å være slank uten å se overdrevent trent ut for å være helt ærlig, haha. . Det er vel også mest realistisk om man ikke skal endre livet sitt HELT. 

48 kommentarer
    1. Du oppfordrer på en måte unge jenter til å starte periodisk faste, og det at du er utrolig tynn hjelper nok ikke akkurat:) Du får gjøre hva du vil og skrive hva du vil, men for meg virker det veldig unødvendig!

    2. 6 kilo (?) kjære deg. Det er ikke så mye som du skal ha det til :)! Dette her er egentlig et bidrag for å få jenter med dårlig selvtillitt til å bli lurt til å tro at 6 kg er sykt mye. Som dermed fører til at de tar etter deg, å stresser med å gå ned i vekt for å se ut som det perfekte kroppsidealet. Dumt at det skal være sånn.. Jeg synes du har en veldig fin kropp!! 🙂 6 kg ekstra på din kropp har så å si ingenting å si for utseendet ditt. Så jeg skjønner ikke hvorfor du skal pine kroppen din med et strengt opplegg for mat..

    3. Jeg selv tror dette er feil måte å holde vekten din. Å ikke spise på lang tid vil bare få kroppen din til å tro at den ikke får mat og derfor sparer den på fettet. Spis ofte hver (tredje time) og sunt du greier det selv om det ikke er lett i begynnelsen! Jaja gjør hva du vil bare et lite tips;) dette var ikke ment noe frekt, tvert i mot! God Helg:)

    4. Ja,du er sannelig litt av en ekspert..Ikke spise før kl 12 sier du,ja det er greit å si for en lat ungdom som deg og som hverken har jobb eller skole å stå opp til.
      Kroppen og hjernen trenger næring når dagen begynner for å ha noe å gå på.Og det er ikke slik at valget står mellom 4 feite pannekaker med sirup og 3 salatblader …
      Et rundstykke med ost og paprika eller en yogurt med litt ekstra frø eller nøtter,en brødskive med kalkunpålegg og masse grønt etc.
      Dèt er brensel for kroppen !
      Jeg er ingen kostholdsekspert slik du plutselig har blitt…men jeg har tro på at ved å spise 4 sunne måltider hver dag ,og ved å tenke over hva en putter i seg,så kan en gå ned.
      Men jeg har ikke sansen for å spise godterier hver dag,og “ta det igjen” på maten.
      Spis sunt og variert gjennom hele uka og “skei ut” i helgen om du føler for det.
      Å erstatte måltider med godis er bare dumt.Og unødvendig.

    5. “Egentlig skal en gå 16 timer uten mat ” sier du.Det vil jeg virkelig at du skal dokumentere at er sunt!
      Ja,for du kan vel det? Eller kanskje ikke.
      Du er en av Norges mest leste blogger og nå får du sannelig stå for det du sier og vise til forskning som støtter det du sier.Vis meg ( og andre) rapporter fra leger og ernæringsfysiologier som understøtter meningene dine.
      Kan du ikke hoste fram slik materiale så bør du være voksen nok til å innrømme at du snakker om ting du overhodet ikke har greie på.
      Det skylder du alle dine lesere som faktisk tar det du sier som god fisk uten å undersøke nærmere.

    6. Du har gått opp 6 kg?! Tenk på de som ikke har så høy forbrenning som deg, som gjerne kan gå opp det på en dag?! Du er en utakknemmelig shitkid spør du meg. Alle kan gjerne skrike til meg nå, men dette er min mening!Veninna mi var tynn før, men så begynte hun å legge på seg noe fryktelig og hver gang hun leser eller ser thinspo innlegg ser jeg at hun ikke har det bra og jeg er veldig redd for henne slik. Jeg var hos henne da du skreiv dette og hun fikk inntrykket av at du mener at alle jenter som går opp over 6 kg er tykke. Hun var deppa hele denne dagen desverre. Jeg syns at du er helt dum som skriver dette… FASTE!?!?! Dette er farlig, og det vet du og! Du kunne egt trengt kiloen så kroppen din ihverfall begynner å se lITT naturlig ut. puppene og leppene dine har ødelagt hele deg, og du ser bare helt unaturlig ut. Du sa du ikke skulle gjøre noe mer med utseende ditt nå.. Tror bare dine virkelige fans i kommentarfeltet her tror på den spøken. Du kommer til ha putte inn botox overalt, snart i leppene, silikon i rompa di, for du har jo klagd på den og.. Hva er det du ikke har klagd på egentlig?

    7. Haha, alle vet jo at “pusteproblem” er den største unnskyldningen. Jeg lover deg, leserene bryr seg ikke så innmari mye om du har tatt en nosejob, det alle reagerer på er tidenes dummeste unnskyldning. I mine 3 år som leser har jeg ALDRI hørt noe som helst om pusteproblemene dine, men at du hater nesen din derimot, DET har vært en gjenganger. Du tror du fremstår ‘smart og seriøs’ om dine ‘helseproblem’, men til syvende og sist: du driter deg ut og mister leserene dine fordi du lyver alle rett i ansiktet.

    8. Det var det jeg gjorde mens jeg holdt på å utvikle spiseforstyllelse, da spiste jeg ikke etter kl 8 og la meg sulten, og fikk ikke sove PGA magen rumlet og følte meg kvalm. Men rrspekt til de som klarer det.

    9. Til alle dere som leter etter noe beskyttelse mot mobiler og macer som også er fint!!
      gå inn på http://www.frydaze.com og design dit helt eget deksel til mobil og mac 🙂 du vil da ha et helt unikt deksel. du kan bruke dine egne bilder, farger og tekst 🙂
      “CAMILLA50” er en kode som gir dere 50% rabatt på alle deksler 🙂
      deksele vil ligge i postkassa dere innen et par uker 🙂

    10. Skal man komme seg noe som helst vei med vekten uansett, så må man spise minst vær 3 time om dagen og ha et stunt og ordentlig kosthold, om du tror at du kommer til å gå ned i vekt ved å sulte deg selv om morgenen og kvelden for så å spise masse dritt mat på dagen, så gjør du ikke annet enn å ødelegge forbrenningen din.
      Du må virkelig ha sykt dårlig selvtillit når du skal fikse på hver eneste ting på kroppen din med tiden… Du har hele tiden sakt at du ikke er feit, men du klager hele tiden over det også så gud vet hva man skal tro om deg 😛

    11. Det er greit nok (egentlig ikke) at du har operert puppene, nesa, og tatt Botox i leppene, men nå som du begynner å oppfordre til fasting, har du gått for langt. Det er kanskje ikke meningen å oppfordre til noen ting, men verken om du vil det eller ikke, så har du faktisk stor påvirkning på unge jenter! Jeg har et søskenbarn på 11 som leser bloggen din fast, og som nå har begynt å snakke om at hun ikke er fornøyd med hvordan hun ser ut, og føler seg kraftig, noe hun absolutt ikke har noen grunn til. Hun sammenligner seg selv med deg, og snakker om at hun også har lyst til å operere det hun ikke er fornøyd med. Jeg syns det er skremmende at det er sånn, og om hun nå begynner å faste, da vet jeg ikke om det er samfunnet eller deg jeg skal skylde på… Du har selv skrevet et innlegg om at du syns fitness-hysteriet er et ekstremt og usunt opplegg, og det er jeg enig med deg i, men det er denne bloggen også. Dette er ikke ment som et angrep mot deg som person, du er sikkert fantastisk, men jeg syns du burde holde enkelte ting unna bloggen. Du har garantert hørt dette før, men du har så stor påvirkning på så veldig mange, at du burde tenke over litt mer hva du velger å formidle! Men uansett: ha en fin dag! 🙂

    12. Haha, oi! Synes både dette innlegget og mange av kommentarene viser hvor lite folk i dag vet om kosthold og forbrenning – men for all del, tro hva dere vil. 🙂 Vil bare si at det er mange myter ut å går, noe man tydelig ser her!

    13. Du er et forferdelig dårlig forbilde, vet du ikke bryr deg om du er et forbilde eller ikke men du er verst av alle! Tenk på de som leser dette kan bli påvirket av det.
      Vil du gjøre en forskjell, så gjør den og ikke vær så sykt ego! Ser ned på deg!

    14. Jeg har testet ut periodisk faste selv, det funker fint. Men om du ikke setter tidspunkter slik “reglene” sier, kan du heller ikke si at du prøver ut periodisk faste. Det blir det samme som å si at jeg skal prøve meg på low carbo, men så får jeg vondt i magen hvis jeg ikke spiser litt carbo – “derfor ser jeg ikke helt poenget med å ikke spise noe av det i det heletatt.”

    15. Det er greit at det er ditt liv, du gjør hva du vil og bryr deg ikke hva andre tenker osv blablabla… MEN når det kommer til dette, FASTE? du er tynn, ser ikke ut som om du har for mye vekt over hode, også kommer du med dette? tenker du i det hele tatt på hva små jenter som leser bloggen din tenker om seg selv når de ser dette? gjør du? eller bryr du deg ikke i det hele tatt? du kan skape spiseforstyrrelser og anoreksi med å skrive slike ting, er det noe du ønsker?

    16. Nå har du fått for deg at det å faste( du vet lite om faste som sådann du ) er tingen for å gå ned noen kilo.Ikke spise etter kl 18 og ikke før kl 12 neste dag…
      Sult deg,fast eller slutt å spis for den del,men skjønner du virkelig ikke hva slags signaler du sender ut?
      Unge jenter på 12-14 -16 som tror de har en kilo for mye på kroppen tar etter deg og sammenligner seg med deg!
      Hvorfor er det så j…vanskelig for deg å legge om kostholdet,faste eller what ever UTEN å legge ut om det på bloggen?
      Du har et ansvar godeste Sophie ,om du vil eller ei.
      At du velger å slanke deg/og/eller faste ,er helt opp til deg,men ikke reklamer for det er du snill.!
      Syntes du ikke at det er nok kroppspress som det er?
      Ikke vær med på å gjør det verre!

    17. Oi oi oi.. jeg synes som regel du virker smart.. men dette blir litt mye kanskje… skal du liksom bli tynnere? Jeg tror ikke dette funker.. hvorfor skal du gjør dette? Liksom når du er i syden og sånn, er det som regel vanlig å spise i ni – ti tiden ute, skal du liksom stresse og dra tidlig fra stranda for å rekke å spise før åtte… altså en dag burde hvertfall inneholde fire retter.. frokost, lunsj, middag og kveldsmat! Du rekker neppe alt dette hvis du står opp ca 12 hver dag.. dette er ikke særlig smart av deg ……..!! å FOR Å SI DET SÅNN TRENGER DU SØREN MEG IKKE HA DÅRLIG SAMVITTIGHET FOR Å SPISE “FOR MYE” … du er tynn som en strek .. .

    18. Selvbildet ditt må virkelig være dårlig… Du opererer om hele deg, du sulter deg for å bli stygt tynn. Du fisker konstant etter positive kommentarer om kroppen din, tydelig at du er het avhengig av slike kommentarer. Du sutrer til venninnene dine om alt som er galt på deg.
      Du er ikke en sterk person du er som ei lita usikker jente som er helt avhengig av bekreftelse. SVAK.

    19. Synes det er SÅ teit å skrive at hun er et dårlig forbilde! Går helt fint å gå 16 timer uten måt når du i tilleg skal sove på de timene, og nattmat er jo ikke bra!
      Synes det er kjempefint når man er slank og har definerte muskler, men for mye synes jeg ikke er fint. Vil ha kroppen til fotballfrue, men tror aldri jeg kommer til å bli så sprek som henne :/

    20. Kjære vene, periodisk faste er MYE mer enn å ikke spise etter klokken 20.00 om kvelden! Periodisk faste er en flott ting om det gjøres riktig, og om det passer inn i den livsstilen personen som går på det har. Du må jo lese deg opp på slike ting før du begynner på noe! Periodisk faste fungerer kun om det gjøres riktig, og her er det faktisk lite slingringsmonn i forhold til valgfrihet. Under en periodisk faste skal man i utgangspunktet spise 3 (og KUN 3) måltider om dagen. Første måltid er vanlig rundt klokken 12.00. Alle måltidene burde inneholde et såppas høyt kaloriinnhold at du kommer opp i nok kalorier i løpet av en dag. Det vil si at om du skal spise 1800 kcal i løpet av dagen, må hvert måltid ligge på ca 600 kcal hver, eller en annen fordeling som går opp. Det er forsåvidt ikke farlig å droppe frokost, så bare ta det med ro dere som henger dere opp i ordet ‘faste’. Dette er ikke en faste som i ‘ikke spise i det hele tatt’. Tenk på at av de 12-16 timene ‘fasten’ tar, så sover man normalt rundt 8 av de. -Og husk at det er MANGE som dropper frokost i dagens samfunn, rett og slett fordi matlysten mangler. Men som sagt, – i periodisk faste godtas INGEN måltider eller småspising mellom de faste måltidene. Tror nok Sophie må lære seg hva periodisk faste er før hun uttaler seg her..

    21. Synes kommentarene her blir litt teite, hun oppfordrer ingen til å gjøre som henne, hun svarer på spørsmål fordi leserne spør. De som sier hun gjør periodefasten feil, har det egentlig noe å si? Hun kommer til å slutte å spise på kvelden, og det betyr mindre kaloriinntak, som igjen vil gjøre at hun går ned i vekt, det spiller da ingen rolle om hun venter til 12:00 eller ikke. Gjør som du vil du Sophie, og lykke til 🙂

    22. “Søkte på google etter bilder som “thinspo”, “fitspo” osv, men blir helt ærlig kvalm av og se på det, og skjønner jeg godt på jenter som blir helt hjernevasket av det. Jeg legger heller ut et bilde av ei med veldig fin kropp synes jeg, uten å “overdrive””
      !!!DOBBELTMORAL!!!
      Please Sophie Elise, pleaseplease. VERSÅSNILLOGVOKSOPP. Du er et forbilde for unge jenter, og å lære dem at for tynne og for tykke kropper er stygt er bare… Dumt…

    23. Kroppen er fantastisk, hvordan alt er, hvordan alt fungerer, alt! Det å faste, skader bare kroppen din.
      Kroppen din har behov for sunn mat og drikke hver 3-4 time og mosjon. Vi alle burde si til oss selv, min kropp er fantastisk, uansett hvordan den ser ut. Sånne blogginnlegg som det får småjenter til å føle seg usikre på kroppen sin og kan begynne med det du anbefaler! Gjør hva du vil med kroppen din, men ikke oppfordre andre til å gjøre det samme! Hvis du fortsetter sånn kan det føre til anoreksi, noe man helst ikke vil ha!

    24. Herregud, så utrolig sure og negative folk i kommentarfeltet er.. 😛 Det er da ditt liv, og du må gjøre akkurat som du vil 🙂

    25. Ærlig talt hvorfor gidder du? Hva er vits med periodisk faste viss du står opp rundt 12, og er det ikke bare å ikke spise etter 8? Må det liksom ha et navn for det? Blir for dumt..

    26. “periodisk faste”? Kun at du ikke spiser etter kl 20:00? og etter 12:00? Det er jo ikke akuratt noe jeg tror kommer til å hjelpe, er utrolig mange folk som gjør akuratt det til vanlig uten å tenke over det, er ikke normalt å spise på natta uansett. Kall det heller å slutte å spise sent/nattspising, istedet for å si at du er på “faste” tilfeldigvis på natta. Alle mennesker faster jo egentlig på natta, derfor frokost på engelsk kalles “breakfast”….

    27. Herregud, skal du være ett godt forbilde? Du har tatt silikon, Restylane å opperert nesa de, å du ber folk være fornøyde med den de er? Å du er syltynn, så tynn at det ikke lenger er pent, så vær så snill, ikke begynn å faste, du trenger hjelp

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg