periodisk faste

Okei, jeg skal være helt ærlig med dere. Vil dere gjette hvor mange kilo jeg har gått opp de siste to månedene? 6 kilo. Og for meg, som er 1.59 høy og til vanlig aldri går opp i vekt, så utgjør de kiloene ganske mye. Jeg hadde ikke hatt noe imot det om vekta bare stoppet der, og ikke gikk hverken opp eller ned, men den går jo bare oppover. Jeg har desverre mistet den evnen til å kunne spise hva jeg vil uten å legge på meg noe som helst. Synd, men det er vel en del av det å bli eldre! Jeg kommer heller ikke til å klare å spise mindre, spise sunnere, eller å trene. Det har jeg innsett, jeg får vondt i magen om noen spiser godteri ved siden av meg selv og jeg selv ikke spiser noe. Det føles ikke rett på noen måter! Jeg har tenkt litt på periodisk faste, slik at jeg ikke spiser etter et tidspunkt på kvelden/ettermiddagen, så nå skal det prøves ut en stund. Jeg vil egentlig ikke gå ned i vekt, om jeg ikke går hverken opp eller ned så skal jeg være fornøyd med det! 

Jaja, nok om det. Kanskje dere kan prøve å motivere meg litt, det er jo mest på kveldene søtsuget og all overspisingen skjer.. Det er jeg neppe alene om. Jeg avslutter innlegget med å dele et par bilder fra de siste to dagene med dere, så letter vi stemningen litt ♥

Bilde av meg og herlige Daniel som jeg møtte igår! 

Lunsj på fridays idag! 

Blondetoppen min er fra nelly HER (ad). Elsker den, tror kanskje det er favoritten min fra i sommer. Synd jeg ikke eier kunsten av å ikke søle på klær, hvitt + meg? Ikke bra! Jeg vet forresten at jeg ser litt flekkete ut i ansiktet, men det er fordi jeg enda er litt gul og blå rundt omkring. 

Håper dere liker tærne mine. 

Her i huset er jentene sosiale.. 

63 kommentarer
    1. Du e jo faktisk så skada!
      Tenke du aldri over at du har x antall mange følgera og at dem e gjerne 4-5-6 år yngre enn dæ?
      Synes du at du sjøl e et bra forbilde?
      e det mulig.. bruk skallen!!!!

    2. Du ble helt sykt fin på håre sophie!
      Jeg tror det som er best for kroppen din er å bare spise normalt sunt( ikke sånn som treningsnarkomaner spiser) bare normalt sunt, å spise godteri bare i helgene

    3. ikke slank deg for guds skyld! du har helt perfekt kropp og i mine øyne ser det ikke ut som du har lagt på deg et gram! bruk muligheten til å få litt former istede

    4. jeg har selv begynt med sånn “faste” opplegg, så jeg spiser ikke lenger etter klokka 18:00 på kvelden. Kjenner til søtsuget om kvelden, men da tar jeg meg heller en yoghurt eller drikker vann. Kommer til å være litt ekkelt i starten da magen din ber om mat, men etter hvert vil du miste alt av sult etter det tidspunktet. Men da er det jo selvfølgelig viktig at du får i deg de andre måltidene som trengs; frokost, mellom-måltid, lunsj og middag.
      lykke til! det kommer til å gå kjempe bra 🙂

    5. utifra bildene du legger ut er du en helt perfekt barbie! Du er tynn (gjerne tynnere en normal bmi) og brystforstørrelse. det er helt greit… men å legge ut om slike ting som i dette innlegget kan du spare deg for. det er mange små jenter som har lekt med barbie (sånne som deg) og er utroli sensitive og hermer etter “idoler”.
      Hvis du skal være så påpasselig med vekt håper jeg at datra mi ikke leser bloggen din (eller andre lignende) når den tid kommer…..

    6. Sophieee, er du i Oslo i morgen? Jeg har såå lyst til å møte deg, går på skole her, ahah:)

    7. Det er nå kroppen forandrer seg. Det kan jeg skrive under på:P Var ei gang ei lita jente jeg å, men når jeg ble 19-20 år, da kom formene!

    8. jeg spiser ikke etter klokken 19.00 om kveldene og ikke før 07.00 om morgen. da går man ikke opp i vekt, og du holder deg slank. gjør du dette i et år, så tilsvarer det 6 mnd med fasting

    9. Må bare si at det er helt latterlig at dokker tror ho e blitt dumpa fordi ho ikje har skrevet om mathias i dem siste innleggan! Hahhaha må nu bare flire av dokker æ! Husk, bloggen handle om ho, å ikje mathias

    10. at du har gått opp 6 kilo og at du nå vil slanke deg høres helt dumt ut. Du har alltid vert utrolig tynn så 6 kilo er nesten ingenting. Du er ikke lubben eller overvektig. Du burde faktisk få litt mer kjøtt på kroppen.
      Det er uansett ingen god ide å faste. Kroppen har ikke godt av å bli sultet.
      Bare lev med det.. alle legger på seg jo eldre vi blir uansett om vi liker det eller ikke, og heller spis litt sunnere i hverdagene og spise godteri i helgene! det er det jeg skal prøve på 🙂

    11. hvor mye veier du? 🙂
      jeg syns du blir penere av å gå opp i vekt, siden det er litt fint med litt fett og former 🙂

    12. Periodisk faste e nok ikke noe for deg. Det e for erfarne muskelbyggera som driv med styrketrening for å få resultata raskt. Å resultata som i mye muskla fort:) prøv heller å spis sunnar, du kan feks bytt ut korn og pasta-mat med grønnsaker! og enkle ting som å spis speltprodukta istedenfor hvetemelprodukta åssåvidre! å bytt ut godteri med nøtter, frukt, bær osv! Finnes og lett-is, å du kan alltids bland bær med det, eller med mager vanilkekesam, det kan du med frukt og!:) les fitnessblogga for sunne desserter! masse godt og sunt. du kan hvis du virkelig vil!

    13. Kan du skrive litt om konseptet og når du skal faste og når du skal spise? Leste litt om det på google, men det stod så komplisert. Hørtes veldig interessant ut, og vurderer å prøve det selv 🙂
      Du er forresten nydelig!

    14. Syns du ser fantastisk ut nå! Helt perfekt spør du meg!
      Ikke før tynn og hvertfall ikke feit 🙂
      Så ja er enig, du trenger hverken gå opp eller ned! 😀

    15. Sophie!
      Du er et forbilde og en motivator for flere unge mennesker ute i Norge.
      Dette er derimot et dårlig valg av deg. Denne metoten funker for å forbrenne, men du fårbrenner mer muskler enn fett på denne måten. Når du da er ferdig med denne fastingen, vil fettlagrene fortere fylles opp, og du vil fort gå opp i vekt igjen.
      Jeg anbefaler et sunt og stabilt kosthold, samenhengende med aktiv kardiotrening. Dette gir deg bedre utbydde av “slankingen” og du byger muskler ikke fett!

    16. Du ser slank ut. Nydelig figur og ansikt. Du blir sikkert å kle og legge på deg noen kilo. selv er jeg samme høyde som deg. + 10 kg mer ca. Men har født to barn da. Har sett deg I Harstad. Gud velsigne deg ! Du har en fin blogg 🙂 koselig å lese.

    17. Jeg merker også kiloene stiger, veier vanligvis 50 kg, men nå veier jeg plutselig 54! For meg er det som hjelper å spise sunn OG GOD mat 🙂
      Lite mat, men hver 3. time.
      Om du har veldig søtsug, så bestill Chili forte, har hørt det funker utrolig bra!
      Når det gjelder trening, så har jeg og 0 motivsjon.. Søk opp bilder av kroppen du ønsker, å tren for å bli slik!
      Men til slutt må jeg jo bare si at du har NYDELIG kropp, siste bildene fra Danmark var jo bare.. wow! Forsidemodel! (men hehe, det er du jo og!)

    18. Velkommen til alle andres verden, vi som går opp i vekt selv hvor sunne vi er. Alle har ikke vært like heldig, kan spise så mye de vil og ikke trene. trener og spiser sunt hver dag for å holde vekta i sjakk, så slutt å syt. men digger deg sånn ellers da, hehe. søt er du! 🙂

    19. for å faste er jo bra… ta heller å tren og spis sunnere, enn å faste.. faste er jo ikke bra på noen som helst måte..

    20. er det den du har snakket om før der du kan spise mellom 12 og 8? isåfall må du gi beskjed om det funker!! 🙂 lykke til!:)

    21. Hei! jeg vil faktisk foreslå å faste! jeg som muslim har jo en faste mnd i Ramadan og jeg veide 59 kilo og etter faste-mnd gikk jeg ned 6 kilo! nå veier jeg 52 kilo. 🙂 lykke til!

    22. jeg skal si deg en ting, og det er at det vises ikke på deg! du har kanskje blitt tyngre, men jeg lover deg det ser vi ikke! du har drømmekroppen og ja.. du har alt. tusen takk for at du er et så fint menneske og forbilde <3

    23. Et bra tips er å ikke spise noe etter klokka 5 på ettermiddagen. Det funker utrolig bra! Du kan jo ta ikke etter klokka 7 om det ikke passer så tidlig en dag. Når du våkner føler man seg mye freshere også. Det er viktig å huske å spise tidlig på dagen. Dette funker også, og du trenger ikke gå på syke dietter for å holde vekta 🙂 De diettene der du kan gå ned kjempefort osv. blir man bare utslitt av og ender med overspising. Snakker fra egne erfaringer her. Så det er smart å kutte å spise på kveldene 🙂

    24. Jeg blir rett og slett lei meg om hvordan folk skriver til en toppblogger. Jeg har ikke vært og lest og kommentert på noen blogger før, men dette er helt uforståelig. Fordi om Sophie ikke skriver om kjæresten i noen få dager, betyr det at hun har blitt dumpa? Fordi hun skriver at hun har gått om noen kilo, er det får å skade de yngre leserne ? Hun viser jo bare selv at hun er et menneske som alle andre som kan legge på seg og ta av seg, veie for mye, eller veie for lite. ?
      Siden hun har opperert litt av vært på kroppen hennes, betyr det da at hun er et dårlig forbilde får de yngre? Er de fleste som kommenterer her helt hjerne døve? .. Jeg støtter deg Sophie, og er glad du ikke tar deg nær av alle kommentarene du får på denne bloggen får det burde rett og slett ikke vært lov. Stå på 🙂

    25. Herregud! Folk er merkelig!
      Fordi om ikke hun skriver om typen i hvert eneste innlegg eller han ikke nevnes alltid så betyr det ikke at det er slutt!!!
      Hun må da kunne blogge noen innlegg uten at han nevnes uten at folk er hysterisk??
      Og hvis det er slutt.. HAR DERE NOE MED DET Å GJØRE?!??!?!

    26. Det ble kjempefint 🙂 mens syns fortsatt du er finest med mørkt hår da. Blondt hår er liksom babe, men mørkt hår er mer sexy. Belive me, du får nok mer respekt fra andre med mørkt hår 😉 men du er fin med begge deler uansett da:-) men blondt eller mørkt, det er det du har på innsiden som teller mest!

    27. Kjenner til det der. Jeg var tynn som fy, helt til jeg fylte 15. Da greide jeg fint å gå opp 20kg på 3 år. Og å komme seg ned igjen er ikke bare bare skal jeg si deg!

    28. Spis chili, TREN for å holde deg i form, spis middag senere på kveldene, altså 19-20 istede for 16-17 for da er du mett lenge å merker ikke søtsuget like godt. Kjøp deg en plate kokesjokolade (evt 70%) det er SYYYKT godt, mye bedre en melkesjokolade. Drikk et glass kaldt vann med en gang du står opp, gjærne en halvtime før frokost og gjenta før hvert måltid. Drikk et glass vann ca 30 min før. Bytt ut soyakjøttet med mere fisk. Dropp pølsene. Prøv laksetaco (lag eget pitabrød – DEILIG) og prøv lakseburger med hjemmelaget grovt hamburgerbrød. Dropp brusen, ikke drikk til noen måltider ikke helgene en gang. Ha heller en mugge med kaldt vann stående i kjøleskapet til enhver tid. I begynnelsen er det UVIRKELIG, men man blir vant med det etter hvert og da liker man liksom ikke brus lenger, jeg har ikke drukket det på over 3 år og jeg drakk det OFTE før. Bytt ut nugattien med syltetøy og grønnsaker! Jeg spiser mye agurk, gullerot, grøneple og banan på brødskiva. Spis yoghurt(IKKE de gomorgenyogurtene da de er PROPPFULLE av sukker og konserveringsmidler)
      Ja, har flere tips, send meg en Mail hvis det virker intresangt og du vil ha flere råd og tips:) ser frem til en Mail fra deg:)

    29. Du er enda tynn Sophie! Du hadde bare godt av å gå opp di kiloene, du ser fantastisk ut nå! Prøv å holde deg på den vekta 🙂

    30. Hei:-)
      Dette har ingenting med dette innlegget å gjøre i det hele tatt, men jeg lurte på om det er tryggt å bestille varer fra sheinside? og om det er dyr frakt?

    31. Jeg har prøvd å bestille en jakke fra sheinside nå, men jeg forstår meg ikke helt på hvordan man skal betale osv.. Kan ikke du lage et enkelt innlegg om hvordan man bestiller og hvilken betalingsmåte de aksepterer osv? du har så mange fine klær der i fra, hadde gledet meg til å bestille men jeg finner ikke ut av hvordan jeg skal gjøre det :/

    32. det er så synd på deg lille venn… du har det virkelig fælt som har gått opp 6 kg! tenk på dem som virkelig sliter med å komme opp eller ned i vekt pga f.eks. sykdom, spiseforstyrrelser, overvektighet!
      hvor lang tid tar det til vi får lese på bloggen din at du plutselig har fått spiseforstyrrelser?

    33. Hei, Sophie!
      Jeg har hatt samme problemet/fordelen som du har hatt siden jeg var liten. Jeg har kunnet spise akkurat det jeg ville, uten å legge på meg. Jeg har levd på junkfood og godteri siden jeg var 14 år, og begynte å tjene noen tusenlapper i mnd. Mamma og pappa tror at jeg ikke spiser i det hele tatt, men det jeg har gjort, er at jeg har spist kebab, mcdonald’s og liknende når jeg ikke har vært hjemme. Og godteri og chips har jeg alltid hatt på rommet mitt. Nå de siste mnd, har jeg vært fast bestemt på at jeg skal begynne å spise sunt, og trene skikkelig, før kroppen min går opp i vekt, og at jeg eventuelt blir tykk.
      Det jeg har gjort er:
      Jeg lager meg omelett, eller spiser brødskiver med kokt egg til frokost.
      Til mellommåltid spiser jeg enten en banan eller et eple (de gangene jeg har mulighet til å spise mellommåltid)
      Til middag så spiser jeg det som er til mat hjemme, samme om det er fleske pannekaker, eller kylling og ris. Men det er uansett bedre en junkfood.
      Til kvelds så spiser jeg en kyllingsalat.
      Nå er jo du vegeterianer, så du kan jo droppe kyllingen, eller bytte ut med noe kjøtt du kan spise?
      I tillegg har jeg begynt å trene. Jeg trener Muay Thai, som jeg synes er kjempe kjekt, og jeg lærer mye selvforsvar. Etter jeg hadde trent det i noen mnd, begynte jeg med jogging, sykling og styrketrening.
      Jeg gikk på vekta i dag og, JA, jeg har gått opp noen kilo (jeg vil opp i vekt), men jeg har gått opp på den sunne måten, og forhåpentligvis er det mest muskler jeg har gått opp i. Jeg merker også på kroppen min at jeg blir ikke like fort trett eller sliten, selv om jeg bare sitter i ro hele dagen.
      Jeg vet det er dødsvanskelig å la vær å spise sunt. Men det jeg har gjort, er at brusdrikkingen, den har jeg IKKE sluttet med. Jeg går mye over på sukkerfri brus, istedenfor brus med masse sukker, men det hender jeg drikker vanlig cola innimellom.
      Jeg lover deg, det er mye sunnere en det du vil prøve. De 6 kiloene du har gått opp, er sikkert ikke 6 sunne kilo, men du kan gjøre dem om til sunne kilo. Spis sunt, regelmessig, og uansett hvor vanskelig det er, TREN! Finn noe du liker å trene. Prøv ut kampsport kanskje? Eller fotball, håndball, turn, ett eller annet som du liker å trene. Det er da det blir kjekt og lett å trene. Jeg gleder meg som et barn på julaften til de to Muay Thai treningene jeg har i uken. Og selv om jeg ikke liker å jogge og å trene styrke, så gjør jeg det for det om, jeg vet at det er for mitt eget beste.

    34. Kjære deg! Vær så snill å ikke begynn på faste! Jeg er noen år eldre enn deg og følger deg på bloglovin rett og slett fordi du tenker mye motsatt av det jeg gjør i dag og egentlig ganske likt av det jeg gjorde da jeg var på din alder. Å fikse på puppene og nesa slo meg aldri, da.. Men når det gjelder kropp, mat og trening: jeg var så stressa! Jeg tenkte på det hele tiden, at denne sjokoladen kan jeg ikke spise, i morgen MÅ jeg ta en løpetur! Uff så plagsomt, og for et liv! Nå skjønner jeg heldigvis bedre og har den beste balansen noensinne. Jeg håper og ønsker at du tenker på at du har mange lesere som ser opp til deg og kanskje vil gjøre det som du gjør, og at du bør passe litt på hva du skriver. Om du sliter med selvtilliten, snakk med noen du stoler på! Mitt råd er å være aktivt, spis når du er sulten, og kos deg med maten. Aktivitet er veldig viktig, og det å føle på at du har en sprek kropp som kan mestre fysisk tunge ting er den beste følelsen, og da har det ingenting å si hva du veier. Utseendet betyr ikke alt. Jeg syns du ser flott ut, med eller uten ny nese. Jeg håper du tror på det jeg sier, for jeg har tidligere vært på kanten til å utvikle spiseforstyrreise, og har hatt et forferdelig syn av det som er et riktig kosthold. Så, du er så fin som du er! Det håper jeg du innser!
      Hilsen ei som har lært av sine feil :))

    35. Du har gått opp noen kg og planen for å gå ned igjen er fastetider? Har du hørt om å spise sunt? Trene? Spise litt mindre? Fasting er en dårlig plan, og må si dette er noe du kunne spart deg for å legge ut. Fjortisene har allerede begynt å google fasting og vil ha oppskriften av deg. Lite gjennomtenkt innlegg.

    36. Sånn er det for de fleste etter at man runder 18 vil jeg tro. Jeg var også som deg før, spiste hva jeg ville og drakk så og si hver helg uten å legge på meg. Rett før jeg fylte 17 begynte jeg å legge på meg litt, men det var egentlig bare bra ettersom jeg var veldig undervektig. Så ble jeg dumpa og holdt vekta i ca 6 mnd før jeg fikk ny kjæreste igjen, og etter DET gikk vekta plutselig opp i taket i rekordfart. Etter at jeg fylte 18 ble det virkelig ille, og jeg som aldri har slitt med dårlig selvtillit før har plutselig fått skikkelig dårlig selvfølelse av det. Jeg er riktig nok ikke så lav, er 174 cm, så heldigvis er jeg ikke direkte “feit” selv om de 30 kgene har kommet på bare 2 år, men merker at jeg godt kunne tatt av meg en del kilo fortsatt…er vel bare en del av å vokse opp though 🙁

    37. Jeg synes du ser bedre ut nå enn noen gang. Du har fått mye finere kropp, mer former, men er fremdeles slank/tynn. Kjempepen kropp! 🙂 Det gjør jo ikke noe om du legger på deg så lenge du legger på deg på de “rette” stedene om du skjønner. Hvis du har begynt å trene kan det også være at du har fått mer muskelmasse, og derfor gått opp i vekt.

    38. Ja da er det vel på tide å bestille en fettsuging da vel??? NOT !!! Ikke gjør noe mer med utseendet ditt, vær så snill….

    39. Prøv å lage deg noe frukt når du får søtsug. Havregryn med jordbærsyltetøy og blåbærsyltetøy eller havrekjeks med honning på. Spis bær og frukt. Det demper søtsuget endel og er mye bedre for kroppen både når det kommer til vekt og helse! 🙂 Spis nøtter istedenfor potetgull for eksempel. Hjelper mye etterhvert.

    40. Hei, jeg er også en type av vegeterianer, pesciterianer, det betyr at jeg ikke spiser noe kjøtt overhode, men sjømat og fisk, så jeg lurte på hva den retten på fridays inneholdt?

    41. du vet at du er tynnere enn det du egentlig skal være? du ser jo ut som en tannpirker! kan ikke tro at du vil gå NED i vekt når du burde gå mer opp. og du vet vel at det er unge jenter som leser denne bloggen som kommer til å bli påvirket?!

    42. Håret ditt ble så sykkkt fint nå! 🙂 Men frem til poenget… Synes du er finere nå en noensinne, så du trenger absolutt ikke å gå ned i vekt. Kroppen din er perfekt og ansiktet ditt ser så mye “freshere” ut nå som det er litt fyldigere. God helg!

    43. HALO LIKSOM! DU , FEIT?? Hva er det du snakker om!?? Du kunne sikkert lagt på deg 50 kg uten att noen hadde merket forskjell!! Men skjønner jo at du ikke liker det! Jeg personlig kan ikke se noen forskjell, syns faktisk bare du har blitt tynnere<3 Så syns ikke du trenegr å gjøre noen faste greier! Du er pen som du er og legger du på deg mer, så bare drit i det!

    44. Ser du har gått litt opp i vekt, men det er jo helt normalt til eldre du blir. Fram til jeg var 18-19 var jeg 45
      kg. Og jeg er 169 høy.Og spiste hva jeg ville.så fauk jeg opp til 58 og kunne plutselig ikke spise det jeg ville lenger.. Sånn er livet;););) Begynn å tren da vel. Og spis sunt.

    45. Syntes det er helt skrekkerlig at du en toppblogger skriver dette, jada du burde kunne skrive hva faen du vill, men en jente på 159 som veier 45 kg om det var det jeg leste, er faktisk undervektig.. og nå klager du på at du da vil veie 51kg som er akkurat passe.. ser du ikke hva du da viser jenter ? at det å være normalvektig er slett ikke ok.. nei du sier det ikke direkte, men det er slik det kan oppleves.. du er nydelig og trenger ikke stresse så grusomt over hva du spiser.. men etter å ha lest bloggen din lenge ser jeg mange ganger at du gir tegn til spiseforstyrrelser, og nei mener ikke du har en spiseforstyrrelse, bare at du har tendenser til en ! syntes ikke dette er noe å vise, det er nok som kan trigge jenter, de trenger ikke det fra idolet sitt! syntes du er en fantastsk jente men dette syntes jeg er grusomt!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg