matmonsteret

 Som dere vet prøver jeg (og skal klare) å være sunn nå etter operasjonen, rett og slett starte ett litt bedre liv! Men det er ikke bare-bare, all ære til dere som klarer å spise sunt. Jeg har jo tidligere så og si aldri hatt en dag uten å spise søtsaker, enten det er smågodt, kaker, is. . Ja, you name it. Så hvordan klarer dere? Hva kan man erstatte alt mulig godteri med? Og hva med all junkfooden? Jeg finner ikke helt motivasjonen, annet enn at jeg føler meg 100 ganger bedre etter en salat, enn jeg gjør etter en svær pizza. Men, det holder liksom ikke helt. Jeg pleier å tenke “jaja, belgisk vaffel er verdt å være feit for”, og så spiser jeg like gjerne 5 stk på rad, og så spiser jeg litt godteri. Der har dere min fantastiske tankegang, haha. . 

Så, til dere flinke jenter og gutter der ute – hvordan klarer dere? Hva erstatter dere alt godteriet med? 
dette har jeg lyst på akkurat nå. . mmmm.  

(3) Tumblr

catch fire | via Tumblr

Tumblr

Tumblr

give me love.

FUCK YEAH CUTE WISHES | via Tumblr

Improve yourself

Be you, uniquely perfect.

Beautiful things / chocolate fondue

(100+) quality | Tumblr

 

127 kommentarer
    1. tren!
      da får du alltid lyst å være sunn etter trening nå du kommer hjem.
      ha alltid en frukt med deg nå du går ut døren. så spis heller den nå du blir sulten.

    2. når du får veldig lyst på noe usunt burde du spise en banan eller et eple eller noe så er du ”mett” så du ikke orker noe mer:)

    3. foresksempel i stede for å ta deg potetgull og dipp, kan du prøve grønsaker og dipp å så kan du spise litt mer frukt det er kjempe godt! å i stede for brus kan du ta vnn med smak eller farris! 😀 <3 lykke til! <3

    4. Hvis du liker banan, er det ett godt alternativ. Særlig på knekkebrød eller brødskive med smør, det er faktisk nokså søtt!
      Prøv også å ersatte sulten med å drikke. Kalori- og sukkerlav saft demper søtsuget for meg 🙂

    5. grunnen til at du er så snopesyk er nok at kroppen din er vant til å få i seg alt godteriet den vanligvis får. etter en uke eller to vil søtsuget begynne å gi seg litt etter litt. varier med å spise forskjellige typer frukt som er litt søte, som f. eks mango, melon eller banan. det hjelper også å spise nøtter og bær 🙂

    6. får jeg is cravings lager jeg bananis (frossen banan mikset i sånn smoothiemaskin), kake erstatter jeg med microbrownie av proteinpulver, søtsug spiser jeg som regelt jordbær osv.
      er ikke så vanskelig egentlig, er såå masse godt som er sunt og altfor mange grunner til å spise sunt til å ikke gjøre det. lykke til 😀

    7. haha jeg klarer det ikke jeg heller. Etter at jeg var flink og åt to grove knekkebrød med ost til kvelds i går, bare måtte jeg ha en loffskive med masse smør og nugatti…off!! Er så alt for glad i mat!

    8. For det første, ikke se på bilder av mat! Da får du bare enda mer lyst på det..
      Ha alltid favorittfrukten din på kjøkkenet å ikke ha noe godteri i skuffer/skaper. Jeg ender som oftest opp med og spise frukt da hvis jeg ikke finner noe godteri.
      Jeg har også en regel om at jeg ikke spiser godteri 6 dager i uken,men den syvende dagen spiser jeg det jeg vil ha! Dette funker ivertfall for meg, lykke til! 😀

    9. Jeg har aldri hatt det suget etter noe usunt hele tiden, men var aldri den som bare spiste sunt heller. Det var en dag jeg satte meg målet om å ha godterifri fra det nye året og frem til sommerferien, og jeg fikk kjæresten min med på det – da blir det jo nesten en konkurranse oss to i mellom som jeg ville vinne. Etter en-to måneder var det ikke like godt med sånne søtsaker lenger.

    10. Hvis du har lyst på noe godt, kan du erstatte det ved å ta en tyggegummi i steden for godteri, det er bedre enn godis.

    11. du kan se på gamle bilder hvis du var tynnere/bedre trent, eller søke opp motivasjon på weheartit f.eks 🙂

    12. Hei Sophie. Dette er kanskje et litt rart spørsmål, men det er noe jeg lurer så vanvittig på fordi jeg selv har lyst på både brystforstørrelse og rhinoplasti. Samme som du nå har gjennomgått. Jeg har ikke blogg selv, men lurte på om du kanskje kunne skrevet et innlegg om det f.eks, da det sikkert er flere som lurer på det samme. Men har du blitt “lykkelig” av disse operasjonene, eller føler du at hverdagen er lettere osv når man ser bra ut? Jeg har en tankegang sånn at om jeg bare hadde hatt litt større pupper, en litt anderledes nese, finere hud og litt større rumpe hadde livet mitt vært fullkommet. At alt hadde vært perfekt liksom. Men når realiteten slår inn vet jeg jo at utsennede er absolutt ikke alt, men kunne du fortalt litt om åssen det har hjulpet deg, og på hvilkene måter det har vært verdt det? Det ville betydd så uendelig mye for meg. Holder på å spare opp massevis av penger nå for å få råd til å reise til England også gjennomføre disse. Nå ser jeg helt forferdelig ut da jeg ikke tar meg råd til noenting omtrent, men venter bare på alt det andre som skal skje og tenker at “da, da blir alt bra.” Håper veldig på svar, da jeg ikke aner hvem andre jeg kan spørre og du er så flink til å skrive. Tusen takk, jeg elsker deg og bloggen din, stå på!

    13. kan anbefale deg å prøve å gå på kromtabletter. Dette er noen tabletter fra naturlige kilder som skal hjelpe deg og holde blodsukkeret i sjakk, som da vil minske på søtsuget. Etter 1 uke uten å spise sukker kan jeg låve deg at søtsuget vil være borte! dette funket hvertfall for meg, og ikke bare er søtsuget borte, men jeg har også mye mer energi. Vil også anbefale å “sprite” opp sunne retter med å alltid ha grønt elle frukt tilbehør, og få maten til å se litt elegant og fin ut, er alltid mye gøyere og spise noe som ser ordentlig ut, og av kvalitet. feks, havregrøt med fersken, blåbær, banan, bringer, u name it! På lørdager kan det være godt med vanilje kesam og bær eller frukt. Jeg må hvertfall si at jeg nesten ikke like godteri lenger. Det er utrolig tungt i begynnelsen å vanskelig å styre unna godiser, men etter hvert vil du ikke kjenne det som sagt!
      Håper det var noen brukelige tips! Ha en fin dag videre og god bedring:)

    14. Musli som du blander med smeltet 70% sjokolade. Deretter fordeler du det utover et bakepapir på en stekeplate, og putter det i kjøleskapet til det stivner. Og voilà! NYT:)

    15. Har ikke noen kjempebra tips, men den første uken er alltid verst. Da har du skikkelig søtsug, det er akkurat som å slutte med røyk eller en annen avhengighet, men etter den første uken (pluss minus), så forsvinner det verste suget og da er det mye lettere! Noe jeg gjør er at jeg alltid har noe godt på lørdagen, visst du vet at du kan ha noe godt da så er det lettere å komme gjennom de andre dagene.

    16. lag en “count down.” for eks. 10 dager uten søtsaker/usunn mat. Etter de dagene tenker du at du må fortsette å være sunn, siden du først har kommet så langt! Etterhvert får du ikke lyst på noe søtt i det hele tatt!
      Ting du kan erstatte søtsakene med:
      vanilje Kesam og frukt/bær
      Fruktsalat
      Sunne pannekaker
      Iskaffe uten sukker/lavt fettinnhold fra tine (hvis du liker denslags da, hehehehe)
      Har hørt at mørk sjokolade i små doser også skal være sunt
      skal du ha pizza eller annet bakverk, bruk grovere mel, og sunnere varianter av det du tar på + mer grønnsaker som tomat, paprika, mais osv.
      sunne vafler
      Nøtter (selv om det ikke er så veldig sunt, så er det bedre å ha det i små doser, enn søtsaker.)
      Taco salat (med vegetarkjøtt, siden du er vegetarianer selvfølgelig)
      Sett deg mål, og gi deg selv en belønning. Etter 10 dager, kan du kjøpe deg nye klær eller whatever you want, osv.
      Sett deg et mål på for eks. 21 dager, etter de dagene har gått, så kan du unne deg noe usunt. Eller om du er som meg, så har du ikke lyst på usunn mat etter det har gått så lang tid, for da føler du at du ødelegger prosessen.
      Sånn holder du ut. Det er bare å komme i gang! Starten er verst, men etterhvert blir det bare lettere og lettere!

    17. Når du får lyst på godteri eller har “søtsug” er det lurt å spise noe sunt isteden, som f. eks. gulerøtter eller lignende. For da blir kroppen vant til det å begynner å få cravings etter den sunne tingen istedet!
      Ellers kan du lage en kalender der du setter kryss eller smile/surefjes for dager du spiser søtsaker, og kanskje et klistremerke om du har klart deg en hel uke uten!
      Appen way of life funker også som forslaget ovenfor (tror jeg)
      Men uansett; lykke til!:)<3

    18. Jeg drikker en del brus med kunstig sukker. Jeg vet at det ikke er bra, men det blir litt lettere da. Og så velger jeg bort alt godteri og potetgull og tar meg heller litt popcorn uten smør og salt. 🙂

    19. Jeg prøver det samme 🙂 jeg bruker og kanskje skjære opp litt agurk, gulrot , eple og sånne ting 🙂 søk deg frem til en god sunn dipp 🙂

    20. Vær dej sjøl 100%! Og ikkje tenk på at du e feit eller noke! Du har fått den kroppen du har fått! Og kroppe din er nydeli! Og du er masse tynnere enn mej og ej e 12år.

    21. Fruktsalat er snopet mitt, om du liker jordbær, kiwi, banan, melon eple… ja osv så er fruktsalat et godt alternativ. Etter 14 dager med en “diett” (trenger ikke være noe veldig sundt men kutt ut godteri, kaker,junkfood max 2 dager i uka) så kommer du til å merke at søtsuget er dempet å at du istedefor spiser is at du tar deg en smoothie eller noe så enkelt som en tyggis. btw, ikke fortvil om du skeier ut litt ekstra de første ukene, det er heeelt normalt. Også må du ikke glemme at du ser FAB ut!! 😉

    22. Prøv å erstatt noe av det usunne med GOD sunn mat. Lag grønnsaks paier, forskjellige supper, skjær opp grønnsaker som gulrot, kålrot, agurk og blomkål og lag en god dipp. Vann med iisbiter er kjempe godt

    23. Hvis du er glad i melon, er det ihvertfall det som “hjelper” på meg! Eeelsker melon, og det er litt søtt så da spiser jeg det isteden, noen ganger klaer jeg bare ikke å holde meg da, haha! Ganske ofte faktisk, ihvertfall ikke når det gjelder mentos og kaker 😛

    24. du må bare tenke at du SKAL klare det, og du må virkelig TRO at du klarer det selv. Jeg sa hundre ganger til meg selv ” i morra skal jeg bli sunn” men det varte ikke et minutt av dagen enang. Dessuten tenkte jeg inni meg at jeg aldri kom til å klare det. Men så en dag tenkte jeg “nå skal jeg virkelig bli sunn” og jeg visste inni meg at jeg kom til å klare det… så du må bare tro det selv!

    25. Når du får søt-suge så burde du ta deg ett glass med vann. Drikk mye vann og spis mye frukt. Da blir du ikke like frista av sukker og usunne ting.

    26. Puss tenna, eller spis tyggis. Finn på noe som får deg til og glemme søtsuget og alle tankene på mat.

    27. Vel jeg har spist sunt (eller holdt meg uten junk food å godteri) i 3 måneder nå. Det jeg gjør er, at om lørdagen da spiser jeg akkuratt det jeg vil ha ! 😀 Så har jeg noe å glede meg til hver uke , det kan være et got tips.
      Tips nummer 2: Spis banan, jordbær og alt annet frukt du liker. Å så kan du ta vanilje kesam på! Det demper søtsuge 😉
      Tips 3: Drikk brus uten sukker som Pepsi Max og Cola Zero (Å nei det er ikke farlig. Hvis du drikker to liter hver dag, så kan det være farlig, men tror neppe du gjør det) Pepsi maxen er veldig søt så den demper som oftes søtsuge (værtfall for meg)
      Tips 4: Finn på noe. Som oftes når en kjeder seg så spiser man veldig mye, å da kan det være snop å junkfood det går i.. Så med en gang du føler søtsuge. Kom deg ut! Gå til en venn eller gå en tur 😀
      Nå er jo det ikke sikkert att noe hjelper, men dette har nå hjulpet meg i 3 måneder ;)!

    28. Når det kommer til godtesug, så spiser jeg ofte frukt eller nøtter. Mørk sjokolade er også å foretrekke (hvis du liker det). Jeg tar meg ofte i å gå til godteskapet, men så konsentrerer jeg meg og går bort igjen. Og da er ofte følelsen av at ‘jeg klarte det’ en god nok belønning, og dessuten er den mye bedre enn følelsen av å kose meg med f. eks. is. Selv hadde jeg bare en trang til å ha noe i munnen, og -tro det eller ei- etter at jeg begynte å bite negler har jeg snopet mye mindre!

    29. Jeg sliter litt med å holde meg sunn selv, men jeg har tatt i bruk en app som heter Shapeup Club.
      Her lager du din egen bruker som registrerer alder, høyde og vekt. I tillegg skriver du inn den vekten du ønsker å nå (eller bli værende på). Deretter regnes det ut hvor mange kalorier og hvor mye proteiner, karbohydrater og fett du kan konsumere iløpet av en dag. På denne måten er det veldig lett å holde seg til ferdigkjøpte produkter som er lettere å registrere når du spiser, slik at du ikke trenger å sjekke oppskriften på den belgiske vaffelen for å regne ut kaloriene, proteinene osv. Jeg endte til slutt opp med å ikke spise matvarer som ikke kan registreres, og slik har jeg gått ned 3 kg. iløpet av sommeren. Vanligvis går jeg opp 5!
      I tillegg kan du ha en dag i uken, lørdag for eksempel, som du kan spise hva du vil. Det funker for meg, for da er det lettere å si til seg selv at du må vente til helgen. Hvis du absolutt må spise usunt en dag, så spis det i dag og spis sunt på lørdag – Bytt om en dag du ikke kan holde deg.
      Jeg har selv skeiet ut en dag her og der, i tillegg til at jeg drikker brus (Pepsi Max, Cola Zero o.l.). Jeg unngår også å registrere middagen min, fordi det gjerne er mamma som lager den og det er vanskelig å registrere alt innholdet i en salat og fem kjøttboller +/- uten å veie alt. Du ser på kalori-måleren at det kanskje ikke lønner seg å spise en kg. soya-kjøtt til middag en dag du har spist litt usunt. Det er viktig å ikke la målingen ta over kontrollen på alt du spiser!
      Håper dette er til hjelp! Jeg ble hvertfall veldig glad da jeg fikk se mine resultater 🙂

    30. Hver gang jeg drikker brus eller spiser godteri, føler jeg at jeg får det ‘belegget’ med søte stoffer på tennene mine, og jeg synes rett og slett at det er så ekkelt at jeg må pusse tennene rett etterpå. Istedet for å tenke at du skal spise sunt, tenk heller på tannhygienen din, hjelper på meg. Kjøp jordbær og blåbær og ha det i en skål med litt kesam i. Utrolig godt og sunt!

    31. Det handler om viljestyrke! Du må bare stå i mot, og det kommer til å være kjempevannskelig de første 5 dagene men etter det begynner kroppen å venne av seg lysten på sukker 🙂

    32. Ha masse frukt og bær i kjøleskapet. Det er jo verre å velge godteri hvis du fjerner det, og må dra til butikken for å kjøpe?
      Drikk smoothie! Noe som er smart er å lage for hele uka på f.eks. en søndag. Kjøp de fruktene/bærene du vil ha i smoothien, skjær de opp, legg de ingrediensene du vil i 7 forskjellige poser og legg de i fryseren. BAM, smoothie for 7 hele dager! (Hvis du vil ha banansmoothie på mandag tar du den posen der du har ingrediensene for banansmoothien, dagen etter tar du den posen med ingrediensene for blåbær smoothien om du skjønner)
      Spis nøtter, mandler (de er helst å foretrekke) peanøtter, yoghurtnøtter o.l.
      En annen ting er at du kan spise frukt/bær med yoghurt/vanilje kesam om du vil. Vaniljesaus er også et alternativ hvis du absolutt vil ha noe søtt til. Eller så kan du bake brownies(bare google healthy version brownies) og ha en fruktsalat til!
      Ha en “cheat day” i uka. Spis for eksempel så mye godteri og junk du vil hver fredag eller noe, for å belønne at du har vært så flink.
      Ha også masse tyggis tilgjengelig! Mange ganger er det bare det at du vil ha noe å tygge på/kjedespiser.
      En ting som funker for meg hvis jeg går helt på styr og klikker nesten av søtsuget, er at jeg finner fram peanøttsmør, og tar en skje av det, og mørk sjokolade, og blander. Det høres sikkert disgusting ut, men det er så heeerlig gud

    33. Det er bare å finne erstattninger for det søte, fx du kan spise jordbær med smeltet 70% sjokolade, fruktsalat, lage is av frossnebær, og bare ha ett vagfritt måltid/snacks i uken der du kan spise det du vil, bare du ikke overdriver. Når du først blir vandt med å være lett mett på sunn mat er det ekkelt å bli stapp mett på usunn mat.

    34. Alltid spørs hva du liker, men spiste mye godt før helt til at jeg ubevisst hadde sluttet med det, siden jeg hadde spist så mye blåbær, bringebær, jordbær, druer osv, bær og frukt som er veldig søtt hjelper myemed søtsuget, og bær smaker jo 1000 ganger bedre enn frukt! I ny og i ne er jo det seff lov å kjøpe sej godt om du treng 😀

    35. Når jeg får lyst på noe godt pleier jeg som regel å tygge tyggis! Superlurt+at man ikke legger på seg av å tygge tyggis. Andre tips kan være og evt. bytte ut vanlig sjokolade med mørk sjokolade, noe som stilner søtsuget mye fortere enn hvit og lys sjokolade 😉 Noe som også kan være lurt er å spise seg ordentlig mett ved hvert måltid og drikke vann istedenfor brus som tørstedrikk 😉 Andre ting som kan være lurt er å feks. gjøre noe så lite som å bytte ut lyse tacolefser med grove og bytte ut lys pasta med grov osv. 🙂

    36. Frosne druer er genialt! Får en slags sorbetkonsistens, og tar bort søtsuget. Men man må bruke mørke druer, de grønne er litt for sure og får iskrystaller i seg. Funker grønne også, men er ikke like godt. Ha en skål med nøtter og rosiner stående, det hjelper også. Smoothie er også godt når man er søtsugen :)Ellers er riskjeks (de med ostepulver på) utrolig godt, spesielt med smør. 36 kcal i hver kjeks, i motsetning til Oreos som har rundt 100. Og de er mye større en Oreos!

    37. Min motivasjon for å spise sunt er rett og slett å ikke dø tidlig. Jo bedre vare man tar på kroppen jo lenger vil den sannsynligvis fungere. Er lov å kose seg litt innimellom, men da velger jeg gjerne mørk sjokolade isteden og lager ting fra bunn av så jeg hvertfall vet hva jeg får i meg 🙂

    38. Dra på Helsekostbutikken og kjöp:
      Mandelmel
      Kokosmel
      Kokosflinger
      Sukrin
      Sukrinmelis
      Peanöttsmör uten sukker
      Hvetemelet erstatter du med mandelmel og kokosmel.
      Kokosflinger er godt i diverse sötsaker.
      Sukkeret erstatter du med sukrin og sukrinmelis (Like sött som sukker, men påvirker ikke blodsukkeret og er heller ikke skadelige for tennene).
      Peanöttsmör er også godt til baking.
      Husk at hvetemel er nesten like ille som sukker. Sukker er 100 % karbohydrater i form av sukker, mens hvetemel inneholder 75 % karbohydrater i form av stivelse. Hvetemel og sukker gjör at blodsukkeret stiger raskt, og da produserer bukspyttkjertelen masse insulin for å få dette stabilt igjen. Leveren lagrer dette. Mens vi mennesker spiser sukker og hvetemel nesten hele tiden (pizza,ferdigsaus,boller,godteri,bröd,pasta++), vil bukspyttkjertelen bare produsere og produsere. I verste fall kan bukspyttkjertelen bli helt utmattet, og leveren klarer ikke å lagre mer, og omdanner heller karbohydratene til kroppsfett.
      Når bukspyttkjertelen er utmattet, klarer den ikke å produsere mer insulin for å holde blodsukkeret stabilt, og da må vi tilsette insulin ved hjelp av spröyter – altså diabetes.
      I hvetemel finnes det også gluten, hvilket har en sterkt betennelsefremmende effekt i kroppen.
      Hvetemel er null näring, kun magefyll, og siden blodsukkeret stiger raskt av det, for så å synke raskt tilbake igjen på grunn av insulinproduseringen, blir man fort sulten igjen, og har bare mer lyst på matvarer som inneholder hvetemel og/eller sukker (Hvetemel er avhengighetsskapende på samme måte som sukker).
      Å spise to grove brödskiver bakt på hvetemel er det samme som å spise to ss sukker. (For blodsukkerstigningen altså).
      Folk må få opp öynene snart og se hva hvetemel gjör med kroppen. Nei, man lever ikke sunt bare fordi man kutter ut sukker. En pizza uten sukker er ikke sunt! Sukker blir sett på som den store kjeltringen her, mens hvetemel slipper unna fordi alle fokuserer på sukkeret.
      Lavkarbo ER og forblir bra. Eller “laverekarbo” som jeg liker å kalle det, for man trenger karbohydrater, spesielt de som ikke trener, men de kan man få fra frukt og rotgrönnsaker blant annet. Pluss at det er karbohydrater i nötter også, og i nesten alt annet. Nordmenn klarer å få i seg minst 300 g karbohydrater om dagen, hvilket er altfor masse (fordi vi absolutt skal ha 3 poteter på tallerkenen i stedenfor 5 brokkoli). Hold et nivå på under 100 gram om dagen.
      Når folk hörer lavkarbo, forbinder de det med å spise egg, kjött, bacon og ribbe – og leve frisk og rask resten av sine dager. Nei…. Skal man spise så mye fett, må man passe på å få i seg like stor mengde eller mer av umettet og enumettet fett – som blant annet finnes i fet fisk (laks), oliven, avokado, nötter, frö…. Bare kutt ut de verste karbohydratene fra sukker, potet, pasta, ris, bröd og alt annet som inneholder hvetemel. Spis rent og godt! Ikke tell kalorier, spis akkurat det du vil, men fuck hvetemel og sukker. Simple as that! Bak varene selv, eller kjöp lavkarbo-ferdigpakker (for bröd er dette veldig lettvint og greit, OG sjokoladekake som man kan spise med god samvittighet!). Bare man drar rompa på helsekostbutikken og kjöper de produktene jeg nevnte först, er man allerede godt i gang, og kan lage sitt eget godis når sötsuget setter inn. Det finnes mange oppskrifter på nett 😀

    39. Jeg selv spiser meget litt godteri! Ikke fordi jeg er på “slanking” eller noe, eller at jeg er noe “eat clean”-jente – men rett og slett fordi jeg synes så mye annet er bedre enn godteri. Jeg kan godt spise litt chips en kveld, men er veldig sjeldent! Ellers “erstatter” jeg godteri med ting som fruktsalat med sjokoladebiter og juice, jordbær dybbet i smelta sjokolade, bær med kesam, smoothie etc! Ikke heelt sunt med tanke på sjokoladen, men den lille sjokoladen man får i seg, har man bare godt av. Pleier også å spise nøtter i stedet for chips. Utrolig godt, og ikke minst sunnere enn litt godteri hver dag!

    40. Jeg har alltid vært en skikkelig godtegris, men det siste året har jeg vært mindre og mindre søtsugen. Det hjelper seg veldig om man bare får i gang den starten, og jo mer sunt du spiser jo mindre søtsug får du. Mitt tips er å adde noe søtt til frokost/lunsj som fks. en banan eller noe annet frukt/bær. Jeg pleier å ha havregryn med melk, sukrin, kanel og banan på skolen, det er skikkelig sunt og skikkelig søtt og godt 😀 Men om du absolutt ikke klarer å holde deg unna godteri er vaniljekesam og frisk frukt og bær veldig godt alternativ til det 🙂

    41. gjøre jo ingenting om du spise litt usunt da , bedre med litt av hvert , blanding av sunt og usunt , mer sunt det , enn å kutte noe av det totalt

    42. bli mer bevist, lag mer mat selv, bli klar over hva du putter i det!
      bytt ut lyse produkter med grove produkter!
      Jeg har ismaskin som bare lager fiberrik og sunn is, da kan jeg spise is til frokost, lunsj, middag..osv.
      den knuser frukt, så blander jeg melk/ yoghurt/ mørk sjokolade tilslutt.

    43. du kan kjøpe masse frukt! så har du det i kjøleskapet, Slik som blåber osv 🙂 smoothie er veldig sundt det også.

    44. d går annt å telle te 100, pus tennern også drikk vann 😛 aldri prøvd d før men ein kompis sa at d hjølpa

    45. takket være smoothies, frukt og bær holder jeg meg unna søtsaker i hverdagen. Det hjelper også å ikke ha noe usunt hjemme, ivertfall for meg som er for lat til å gå på butikken for å kjøpe noe godt, hahaha.

    46. Når du har lyst på noe godteri eller dritt mat så drikk heller ett glass vann, ta deg en grov skive da blir du mett og har sannsynligvis ikke lyst på noe usunt, det hjelper på meg. Etterhvert merker du hvor mye mer energi du får og at du faktisk har det bedre. Ellers vil jeg anbefale Snack a Jackson det er riskjeks med gode smaker.
      Må bare si jeg er kun 16 år og ikke noe ekspert, dette er bare det jeg føler hjelper på meg. 🙂

    47. En skål med oppskjært frukt,feks melon,eple,ananas,kiwi og pære hjelper godt på søtsuget.
      Ettersom du sier at du er vegeterianer så er litt “rart” at du sier du spiser junkfood…
      Jeg får det bare ikke til å henge i hop…
      Vegetarmat er som regel ganske mager.
      Men for alt jeg vet kan du jo spise pommes frites 4 ganger i uka..Og det er jo ikke sunt.Ikke for noen egentlig.

    48. Frukt! Det ser og smaker mye bedre om du kutter det opp, selv om det tar litt ekstra tid! Velg ut de fruktene du liker best, kutt dem opp i små terninger og evt ha en liten desj vaniljesaus over hvis du vil ha litt ektra! Da får du i deg fruktsukker som er fin og sunnere erstatning for kunstig sukker. Alltid ha frukt liggende, evt bare ta en banan/eple om du får sukkersug, så hjelper det mye mer enn man tror! 🙂

    49. Du er redd for å legge på deg? Og så er du tynn som en flis???,
      Det er tydelig at du ikke skjønner det selv,men nå skal jeg si deg noe.( Som du sikkert ikke tar til deg alikevel) Bortsett fra puppene dine,som er falske ,så har du kropp som en 13 åring.Rett og slett.Slik du fremstår på bloggen så er du en usikker liten jente som prøver å virke sexy og “voksen”.Det er ikke sexy.Bare tragisk.
      I en alder av 18 år har du operert alt som lar seg operere.Hva når all denne fiksingen på kroppen ikke er nok? Hva gjør du når på tross av alt dette fortsatt ikke er fornøyd?
      Hva blir det neste liksom,om et år eller to?
      Og hva når “nyhetens interesse” er over og det står jenter i kø for å overta topplista?
      Enda penere jenter.Som viser enda mer enn du gjør.
      Det kan sikkert virke som jeg bare kritiserer deg .Men sannheten er at jeg er oppriktig bekymret for deg.Jeg kjenner ikke deg,og du kjenner ikke meg,men det gjør meg oppriktig vondt å se en tilsynelatende sunn og frisk 18 åring slite slik du gjør.
      For at du må slite med mye tviler jeg ikke på.

    50. F. eks: Har du lyst på en sjokolade, kjøp en wasa chocolate sandwish 🙂
      Og småting som spagetthi, spis heller fullkorns spagetthi, osv. Små endringer gjør den store forskjellen, og etter mindre snop man spiser, jo mindre søtsug. 🙂

    51. for meg funker det å spiste faste måltider hver dag, og frukt osv som mellommåltider, og så passer jeg på å spise før jeg blir skikkelig sulten! i tillegg så er jeg på skolen frem til middag, kommer hjem og spiser, drar å trener og kommer hjem og spiser, og da blir det liksom aldri tid til å spise noe søtt! personlig er jeg veldig glad i yoghurt med søte bær og grønnsaker med dip!
      med en god dose viljestyrke så er jeg sikker på at dette er noe du lett kan klare! etterhvert så forsvinner søtsuget for godt!

    52. Når du kommer i 20-årene, så skal jeg love deg at du klarer å være sunn 😉 For da har du ikke så mye valg lengre. Forbrenningen blir dårligere og du kommer garantert til å legge på deg om du fortsetter å spise slik som du gjør nå.

    53. Prøv og hold deg unna godteri og brus i 2 uker, og hold deg til det. Se på det som en utfordring.
      Etter de 2 ukene, er det myye lettere og være uten godteri:) Også velger du en dag i uka du spiser godteri og søtsaker.
      Det som motiverer meg er tanken på hvordan jeg ville sett ut innvending og utvendig for den saks skyld. Men dette er kroppen din, du vil jo behandle den bra og at den skal være sunn og sterk? Du vil jo leve lenge? Tenk så bra all den sunne maten er for deg. Og masse sunt er godt.
      Jeg kan anbefale og kjøpe forkjellige proteinpulver du kan lage sunne ting med, google oppskrifter med proteinpulver og du vil finne masse kaker og godt du kan lage som er SUNT 🙂
      Frukt er gode alternativer. Sukkerfritt syltetøy på sunne bananpannekaker, mmm. Eller en frisk og god smoothie.
      Tenk at dette er kroppen din, og du skal bo i den hele livet. Du vil ikke bo i dritt?

    54. Også smeltet sukkerfri sjokolade, kjøpes på rema100 osv med banan og jordbær til også pepsi max. Sunt og godt!:) sukkerfri sjokolade smaker veeeldig likt. Du finner masse sukkerfri alternativer på helsekost som du kan spise, masse smaker som vanelig godteri. Og det er en god start.

    55. Har avskydd godteri fra jeg har vært liten. Har rett og slett byttet ut søtsaker med frukt og grønt. Vann og melk i stedet for brus og søte drikker. Så dersom du alltid har det sunne tilgjengelig, og gjemmer bort det søte, skal det gå greit 🙂

    56. Hasselnøtter, mandariner, plommer. Så og si alt av søte frukter 🙂 Youghurt/kesam med frukt, bær og kokesjokolade om du må ha det 🙂

    57. Belgisk vaffel er verdt å være “feit for” sier du.:)
      Javel,så spis Belgisk vaffel da..Du har sped benbygning og blir neppe feit av en Belgisk vaffel eller to:)
      Jeg føler at du overdriver veldig.
      I visshet om at du er tynn som en strek så vil du “fiske”” etter kommentarer om at,nei! det er du slett ikke “etc.
      Ikke bare er du tynn.Du er radmager!
      Det er slett ikke pent skjønner du.
      Tenker du noengang på at unge jenter på 12-13 -14 ser opp til deg og vil være som deg? Tenker du noen gang på hva slags signal du flagger til de unge der ute?Når de ser en jente som deg ,som er naturlig pen,og enda må operere seg for å være “perfekt” ,hva slags selvbilde vil de få da tror du?
      De vil jo aldri noensinne bli bra nok i egne øyne!

    58. peanøttsmør!! hvis du har lyst på kake eller annet godis, så kan du f.eks søke på sunne oppskrifter med peanøttsmør! Det finnes alt mulig av ting du kan bruke det til (hvis du liker det da såklart), f.eks healthy peanut butter cups, banan med peanøttsmør, musli med peanøttsmør, granolabarer osv.. 😀

    59. Dessert:
      – en skål med vaniljekesam med oppkuttet eple i, så strør du raw cacao nibs og gojibær på toppen.
      – smoothie
      – milkshake: proteinpulver i den smaken du liker + melk
      – fruktsalat
      – gresk/tyrkisk yoghurt med nøtter, bær og akasie honning på toppen (finnes på vanlige butikker)
      – hjemmelaget smoothieis eventuelt hjemmelaget yoghurtis (yoghurt + bær + fantasien-setter-grenser legg i frysen VIPS ferdig 😛 )
      – Grønnsaker og dipp
      – proteinpannekaker med bær (bruk google, mange ulike oppskrifter på det etter hvilke ingredienser du har.)
      – alt av gode middager!
      – brownie (er bare å google ivei så finner du masse enkle proteinbrownie oppskrifter)
      – proteinkaffe (google.)
      Gå inn på matblogger til fitnessutøvere, eller bare fitnessblogger så er det jo uendelig med sunne alternativer, man må bare gå til innkjøp etter endel sære ingredienser, men når man først har de så er det jo lett! 😉

    60. Gå inn på facebook og rapporter Sophie Elise Fernandez.. hun bruker bilder av deg og svindler til seg penger…

    61. Det så veldig godt ut, meen prøv å ikke la fristelsen ta overhånd. har et godt tips! prøv en hel uke uten godteri og gjerne sjekk andre ting om det er litt for mye sukker (ikke spis det da),så kan motivasjonen din være at når det blir fredag kan du unne deg litt godt (men ikke for mye) og lørdag og søndag hvis du absolutt MÅ! Og noe kjempegodt og sunt er ta vaniljekesam/mager kesam/vanlig kesam og bland det med frosne blåber (som du kan ha i mikroen litt for at de ikke skal være harde) og blande det med splenda, det er supergodt! anbefaler det absolutt! 🙂

    62. Spis frosne bringebær eller blåbær 🙂 eller puss tennene visst du har veldig lyst på godterier ! Tørket mango er veldig godt (men ikke spis så mye av d , er en del sukker ) 🙂

    63. Det første du må gjøre er å slutte å se på bilder av søtsaker… Da tenker du ikke noe på det og får ikke lyst på det når du ikke tenker på noe godt!

    64. Jeg har kuttet ut alt av godteri og gått ned rundt 5 kg på noen måneder, hehe! Fått en såå mye finere kropp, du aner ikke 🙂 er 160 og veide rundt jul 52, men nå veier jeg 45 kg! Har mistet rundt lårene og magen, ikke noe pupper eller rumpe mistet 😉 prøv først en dag med bare sunt, og en dag klarer du! På kvelden da merker du hvor deilig det er, og da klarer du neste dag
      Også! Får du lyst på noe søtt, bare se en film eller gå deg en tur, eller lag noe godt og sunt. Sunn kakao holder deg mett i mange timer om du drikker en stor kopp! Skal du spise godis, spis popcorn og ikke potetgull eller sjokolade! Og les fotballfrue.no

    65. Har aldri prøvd å kutte ut godteri, men da jeg ble student måtte jeg bruke pengene på mat istedenfor. Godteri er jo ganske dyrt! Resultatet ble jo at jeg etterhvert mistet søtsuget, fordi kroppen vender seg til å være uten. Når jeg da etter en lang stund skulle kose meg med godteri, så ble det søtt og rart i munnen og behovet bare forsvant… Jeg har såklart ødelagt dette med å flytte hjem og hiver i meg godteri igjen, men jeg vet iallefall at om jeg dropper det en lang periode, så klarer jeg meg fint uten igjen. 🙂 Trikset er jo å IKKE ha det tilgjengelig. Ikke ha det i hus! Og ikke gå på butikken sulten. Lykke til!

    66. Spis mager vaniljekesam med frukt eller bær! Det er kjempegodt, og et mye bedre alternativ!
      Tips:
      Når jeg får lyst på noe søtt, pleier jeg å finne oppskrifter på sunn mat på nettet, og bruke lang tid på å lage det. Når du bruker lang til på å lage noe som er bra for deg, glemmer du helt at du er sugen på noe søtt:)

    67. Bare ha frukt som du er veldig glad i tilgjengelig og ta det i steden. Jeg blir veldig fort mett av banan ihvertfall. Jeg syns du burde unne deg å ta litt vaniljesaus på frukten en gang i blant også. Du er veldig fin fra før men jeg skjønner at du vil at kroppen skal være sunn og frisk.

    68. Når du vil gi opp, bare tenk på de menneskene som elsker å se at du failer og ikke klarer det. Ikke gi dem den gleden.
      Bytt ut godteri og søtsaker med masse god frukt, hamstre inn masse gode sunne ting du liker, Ikke kjøp inn noe godt og usunt, har du noe søtsaker tilgjengelig, blir det til at du spiser de etter hvert uansett. Har du bare sunne alternativer tilgjengelig spiser du det. Det finnes masse gode ting som er sunt. Kjøp inn alle favoritt tingene dine, eller prøv noe nytt. Stå på! <3
      Sliten veldig selv, men klarer det når jeg er helt bestemt.
      GJør det for deg selv, ikke for andre, det er da du klarer det

    69. Noe som fungerte fryktelig bra for meg, var å følge “eat clean” instagramer. De legger ut oppskrifter og matbilder som virker minst like usunne som de bildene du la ut i dette innlegget, men forskjellen er at det ikke er usunt, men sunt. Med andre ord- det har en positiv innvirkning på kroppen.

    70. Hei Sophie!Jeg kan komme med noen tips til deg.
      Er det noe som virkelig hjelper så er det å trene, hvis du kjører deg hardt på trening så får du ikke lyst på alle godsakene når du kommer hjem igjen. Så når du får lyst på godsaker kan du heller trene. Noe annet du kan gjøre dersom du er veldig godterisyk og slettes ikke kan trene er å gå å spise deg mett på f.eks havregrynsgrøt(veldig mettende. Da har du fått i deg sunn mat og blitt mett istedet for å hatt noen minutter med nytelse pga. godterier.
      Ellers, husk å drikk mye vann, ha frukt og youghurt tilgjengelig. Dette klarer du! Jeg har tro på deg.Husk at selv om du ikke kan trene så går det veldig bra, kosthold er alltid viktigst dersom du vil forandre kroppen din. God bedring, du er nydelig! <3

    71. Har aldri vært noe skikkelig søtmonster jeg og er heller ikke glad i mat, men om det skal fungere på diett eller til vanlig bør man holde seg unna alt rett og slett. Jeg mener det er bedre uten erstatning for alt det usunne 🙂

    72. Jeg spiser det jeg vil spise, og jeg har en kropp som mange kan drømme om. Jeg spiser ikke sunt hele tiden, men heller ikke usunt. Spiser variert, og minst 3 måltider om dagen. I tillegg danser jeg to timer hver dag. Lev livet – ikke tenk på kalorier osv. Det ødelegger en person..:/

    73. Åhh, fikk skikkelig vann i munnen av de bildene, haha. Spis noe usunt som er sunt, hvis du skjønner. Bytt ut sjokolade med mørk sjokolade, potetgull med nøtter, smågodt med frukt feks. Men så må du selvfølgelig spise potetfull, smågodt og slikt i helgene, ellers kommer du til å sprekke etterhvert, been there..

    74. Jeg tror motivasjonen er det som trengs. Livsstilsendring for din del, og det er ikke bare-bare.
      Jeg er “sykelig overvektig”, godteri er dessverre en avgjørende faktor for kostholdet mitt. Måltider er sunt nok, men så er det denne snopen da. Funker ikke å erstatte det med noe sunt godt heller, som grønnsaker med dip- for jeg MÅ ha litt godteri også.
      For tre år siden hadde jeg personlig trener, var utrolig motivert! for jeg liker å trene, men trenger noen til å pushe i matveien. Spiste knekkebrød med makrell hver gang jeg fikk lyst på noe! og for hver godteribit jeg tok, så tvang jeg meg til 10 armhevinger. Gikk ned 20 kg på 3 mnd. Men så hadde jeg ikke råd til å ha denne treneren mer, og 20 kg opp igjen. Da sprakk alt!
      Finn en motivasjon, jeg er sikker på at du i hvert fall klarer å kutte ned på inntaket av godsaker!:)

    75. Jeg har bestemt meg for det samme, at nå skal jeg kutte søtt og trene mer. Og jeg klarte faktisk å finne inspirasjonen;) Kjøpte meg en treningshorts i en fresh farve, og fikk venninna mi til å sette dette målet sammen med meg. Salat/wraps til matpakka, og trening (hvertfall for meg) 4 ganger uka. Skrev også en status på face hvor jeg skulle ta 10 situps for hver like og løpe 5 min for hver kommentar, og det økte motivasjonen! Man får også mye mindre kviser av og droppe sukker, ettersom sukker påvirker hormonene. Sunnere kropp og penere hud kan være et mål. Det virker for meg hvertfall! Lykke til! 🙂

    76. Mitt første tips er, ikke overdriv! Altså det jeg mener er, ikke start med et kjempe strengt kosthold med en gang fordi da blir du fort lei og gir opp. Sånne endringer må gjøres sakte men sikkert slik at det blir nye vaner. Det er den feilen mange gjør, de overdriver det helt også går de lei og er tilbake akkurat hvor de startet! Hva er favorittfrukten din? Min er iallefall jordbær, og dette ser jeg gjerne på som godteri faktisk. Finn favoritt frukten din, og gjør dette til “hverdagsgodteriet” ditt. Bland gjerne en skål med blåbær, jordbær, banan og kanskje bringebær med vaniljekesam, for meg er det som en erstatning for is nesten! Start med å ha èn kosedag i uka, f.eks lørdag eller søndag, og tillat deg selv å spise hva du vil denne dagen. Prøv å spise tre solide måltider om dagen. Frokost, lunsj og middag. Ha tre mellommåltider i mellom disse. Mellommåltidene kan være alt “lett” mat. Kesam med kryddermix og gulrøtter, bær blandet sammen, frukt, grønnsaker, smoothie! Når søtsuget kommer hjelper det ofte å bare spise en banan, og etter dette blir du “mett”. Om søtsuget tar deg altfor mye, kjøp gjerne litt mørk sjokolade (85%) og dypp det i økologisk peanøtt smør, kjempegodt! Det er greit å unne seg noe på kvelden synes jeg, så lenge man spiser sunt ellers og ikke overdriver kosen. Håper dette var litt til hjelp, lykke til 🙂

    77. Mager vaniljekesam med bær(helst blåbær, fordi det er utrolig sunt). Men det er kun til dessert osv, ikke noe måltidserstatter, siden det er jo litt fett i kesamen, men en skål på kvelden med masse bær er bare bra 🙂

    78. Vet du hva, hadde jeg visst om et rehabiliteringssenter for sjokoladeavhengige hadde jeg lagt meg inn umiddelbart. Jeg er så avhengig av sjokolade at jeg får samme symptomer og abstinenser som en røyker om jeg ikke får min daglige dose sjokkis. Jeg erstatter absolutt alle måltider med sjokolade (går verken opp eller ned i vekt), og har tidenes laveste energinivå. Mister hår, er blek, osv. De rare er at de eneste vitmaninene/mineralene jeg mangler, er jern og B12. Alt annet har jeg mer enn nok av, hehe.
      Problemet er at så fort jeg spiser et lite måltid (f.eks. brødskive), så kommer suget med en gang. Og jeg klarer ikke å komme meg gjennom de 2 ukene med det suget. Og kombinasjonen av mat og sjokolade skremmer meg, for da går man mye opp i vekt.
      Men ja, jeg elsker sjokolade. Jeg lever for det 😛 Jeg var på utveksling i Belgia i et halvt år nå – ikke bra. Heldigvis er de belgiske pralinene som jeg elsker mest altfor dyre til å kunne kjøpes hele tiden.
      All ære til de som klarer å holde seg unna!

    79. i flere år prøvde jeg å leve “sunt” men det ble alltid til at jeg skeiet ut med sjokolade, godteri, is and you name it.. helt til jeg fikk gluten og melkeallergi. da ble jeg rett og slett nødt til å snu vanene mine fullstendig. så jeg har rett og slett kuttet ut alt av mel, melk og sukker. og det funker veldig bra 🙂 spis mye frukt og grønt, lag kaker og muffins av mandelmel, sesammel, sukrin, sukrinmelis ++ (helsekostbutikker har veldig gode oppskrifter!) og når søtsuget inntreffer kan man unne seg med 86% kakaosjokolade som smaker himmelskt.. jeg regner med du kan spise gresk yoghurt og? tilsett mye bær og frukt, musli, honning, frø – da har du en helt vanvittig god blanding 🙂 etter hvert vil du kjenne at kaker som smakte godt før, det smaker faktisk alt for søtt nå! det gjør hvertfall jeg. og positive konsekvenser av å legge om kostholdet? fin hud, energi, selvfølgelig litt vektreduksjon og man føler seg bedre med seg selv. følg meg gjerne på instagram: elisanilsen 🙂 klem

    80. Bedre å spise litt mye dær å da, enn å gå å holde seg til du slutt sprekker og spiser alt du kommer over…tror virkelig ikke du trenger å bekymre deg om det ennå, sophie<33

    81. Jeg tok en ting bort for hver mnd.Begynte for eksempel med det jeg spiste minst av. Så tok jeg en ny ting hver måned. Etter hvert så hadde jeg ikke mer å spise, og det var veldig enkelt på denne måten egentlig. Jeg elsket godteri før, men det var ikke så vanskelig som jeg skulle tro

    82. Det er alltid tungt i starten, etter hvert venner du deg til å spise sunt og får mindre lyst på godteri og junkfood. Spis mango, eller annen søt og god frukt isteden for godteri, finn oppskrifter på sunne alternativ til junkfood og kaker. Prøv først å begrens deg til å bare spise usunt i helgene. Du kan jo prøve å sette deg mål, for eksempel trene og spise sunt i én uke og belønne deg med noe godt med god samvittighet. Lykke til! <3

    83. Hei!
      Du som er vegetarianer, har du vurdert å bli veganer? Da spiser du ingenting som har animalsk opprinnelse, og du vil lettere få bukt med eks sjokoladesug. Jeg ble veganer etter å ha lest ei bok som heter “the kind diet” og jeg anbefaler den!

    84. Det beste tipset jeg har å komme med er å kutte totalt ut sukker og hvitt mel. Da forsvinner cravings rimelig kjapt. Vi er som folkeslag avhengige av sukker, og har derfor samme avhengighet til det som fks de som snuser, røyker, eller driver med narkotika. Viss du bare klarer å slutte så å si helt med det kommer lysten på det også til å gå over.
      Dette kommer fra noen som tideligere ELSKET smågodt, sjokolade, kaker, junk osv. og spiste noe usunt nærmest hver dag. Nå er jeg veganer. I tillegg spiser jeg ikke sukker eller hvitt mel, og lager det aller meste fra grunnen av for å unngå alle de grusomme tingene som blir tilsatt fabrikkert mat.
      Annbefaler deg å se Hungry for Change. En utrolig bra dokumentar som har forandret livet mitt, og synet på mat.
      Lykke til, Sophie! 😉 De første dagene/ukene blir en slags rehab, men etter det har du ikke engang lyst på alt det usunne 🙂

    85. hvis du driver med en idrett så e det ikke så vanskelig 🙂
      men kan være lurt å spise en mango eller et eple, det hjelpe! eller evt. bare ta en tyggegummi med søt smak

    86. Skaff deg viljestyrke! Erstatt all det usunne med det sunne, som for eksempel jordbær med vaniljekesam istedenfor en plate sjokolade. Og så må du jo huske at det er lov å være usunn en gang i blant, så lenge det ikke er ofte 🙂 ”Det finnes ikke usunn mat, kun usunne mengder”

    87. Jeg bytter snop ut med snus og prøver å venne meg av snopet. Ironisk å begynne å snuse for å slutte med snop for ingen av delene er jo bra, og er vanskelig å venne seg av søtsaker uansett.

    88. Hei! Jeg prøver også å bli litt sunnere, jeg vet om en kjempeflink og inspirerende youtuber som er en pilates trener og som gir ut fantastiske treninger med populærmusikk og som har fokus på mage lår o.s.v
      Hun har nylig også begynnt å lage noen sunne oppskrifter som skal erstatte junkfood og når du har søtsug. Hun har bla laget oppskrifter på sunn pizza, burger, quesedia, kjeks og en utrolig god banan iskrem som du bare trenger bananer til (supergodt og supersunt)
      Hun heter Blogilates, søk henne opp på youtube så finner du hun.

    89. Jeg lager en smoothie. Det inneholder banan og frosne bær, + litt is. Lager fruktsalat til deser og fisk til middag med grønnsaker.

    90. Du kan skjære opp gulrøtter, kålrot osv i sånne strimler også kan du f.eks dyppe det i yoghurt naturell eller lignende 🙂 godt med god samvittighet! Ellers så kan det være lurt å ha 1 dag der man unner seg noe godt, f.eks lørdagene 🙂 stå på!

    91. Hvis du liker nøtter for eksempel, så er jo det et veldig godt og sunt alternativ i stedet for chips! 🙂 Eller du kan droppe isen og oreo kjeksen, og bare spise jordbærene? Hehe. Jeg har selv godtelov, og har hatt det tilsammen en stund nå. Tok en liten pause i sommer fordi.. det var sommer, haha, og da klarte jeg meg veldig bra! På lørdagskvelden spiste jeg druer, nøtter (selvfølgelig uten tilsatt massevis av salt) også drakk jeg av og til iste, men som oftest bare vann. Etter et halvt år med det så hadde jeg gått ned noen kilo, og jeg hadde fått mye renere hud! Så det er jo veldig greit å ha som motivasjon 🙂 men nå er jo ikke det så veldig store problemer hos deg, da.. Hehe. Også kan jo du unne deg noen blåbær innimellom? Kanskje med litt krem, bare for å få den gode smaken? Bare noen tips.
      Stå på, du er en fantastisk blogger! Ikke minst personligheten din! Helt herlig!

    92. Jeg ELSKER desserter! Klarer ikke leve uten, men for å spise sunt så har jeg noen som er både sunne og gode:
      – frosne druer
      – mose frosne bananbiter i en blender, tilsett gjerne litt sjokoladebiter(minimum 70% kakao)
      – mos frosne bær i en blender (som smoothie, men i stedet tilsett litt melk, det skal være veldig lite, bare for å få det til å bli ordentlig most.. meningen er at det skal ha iskonsistens)
      – lag sunne vafler eller pannekaker uten sukker og bruk honning og kanel som topping
      – frukt
      – sjokoladefondant hvor du smelter mørk sjokolade og dypper masse gode frukter i (banan og jordbær er mine favoritter)
      – om du har ismaskin kan du lage frosen youghurt hjemme (anbefaler ismaskin fra Kitchen Aid)
      – Cookies laget av 1 kopp havregryn og 1 banan, som du kan enten ha i mikroen i 1 min eller i ovenen til du ser de er ferdige. Bland gjerne rosiner, eplebiter og kanel i deigen.
      – Dersom du liker kaker, kan du lage gulrotkake i en sunn versjon ved å erstatte hvetemelet med noe grovere, samt redusere sukkermengden.
      Håper dette hjelper! Du kan jo også bare google “healthy desserts” så kommer det masse gode oppskrifter, men merk deg at det er lov å unne seg noe “usunt” av og til.

    93. Dette er litt tungvint, men det virker utrolig bra:
      Skriv ned alt du spiser, før du spiser det! Du kan lage en liste på telefonen, ta med deg en lapp i baklomma, det som funker for deg. Det å se en liste fyllt med søtsaker og usunne måltider FØR du stapper i deg en bolle til, det er veldig effektivt!

    94. What`s more important?
      The food you wanted for 30 minutes
      or the body you`ve dreamed about
      for years?
      Pleier å tenke på de:-) Hjelper hvertfall meg

    95. Fører budsjett 🙂 så at jeg brukte alt for mye penger på småmat, så det ble heller nye sko 🙂

    96. Jeg spiser sunt fordi jeg ikke vil bli feit, fordi jeg vil se resultater med treningen min og fordi jeg vil føle meg bra.
      de første 3 ukene uten godteri er de værste, etter det gir det seg i hvert fall litt. For å ikke få et ekstremt “godtesug” eller overspise, er at du spiser hver 3-4 time, da er det viktig at du spiser noe som metter, gjerne noe grovt. Hvis du ikke er flink med å spise jevne måltider, vil du “fyse” på noe hele tiden.
      hvis du absolutt skal ha pizza, hamburger osv lønner det seg heller at du lager deg hjemmelaget mat, da kan du selv gjøre justeringer på ingrediensene for at det skal bli et sunnere alternativ.
      frukt, youghurt og smoothies demper mitt søtsug, eller funlight- gele og noen ganger en atkins- bar.
      så er det også mulig å ha grønnsaker og dipp.
      hvis du kombinerer dette med trening vil du nok ogdå bli mer gira på å spise sunt, så du får bedre resultater.. lykke til 🙂

    97. Bytt det ut med tyggis eller frukt i noen dager. Når kroppen blir vant til å være borte fra sukkeret, så vil du ikke føle det søtsuget som du ellers ville gjort når du spiser sukker hver dag. Jo mer sukker kroppen får, jo mer vil den ha!

    98. hvorfor ikke bli bulimiker? 🙂 spis alt du vil og spy etterpå, du er jo personen til å ha en spiseforstyrrelse 🙂

    99. Jeg har blitt helt hekta på vaniljekesam med lune skogsbær, det er skikkelig snadder! Ellers pleier jeg å lage fruktsalat og da lager jeg ganske mye så jeg har stående i kjøleskapet så jeg bare kan forsyne meg når jeg blir sugen på noe å spise på. Tar gjerne litt vaniljekesam eller honning til..:)
      Var helt ekstrem før med å spise godteri omtrent hele tiden, men har avvent meg det verste suget nå og det går bra!:) Nå spiser jeg kun godis søndager da jeg har den dagen jeg kan spise hva jeg vil 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg