1 år

For ett år siden, 22. juli 2011 skrev jeg dette på bloggen:

“Og til dere som reagerer på at jeg ikke blogger om bombeeksplosjonen i Oslo.. Vel, hva skal jeg si? Det er forferdelig, og jeg har fulgt med på nyhetene i hele dag. Jeg er spessielt berørt angående skytingen på AUF sin sommerleir, ettersom jeg selv er medlem der, og kjenner noen som er på leiren.. Ber til gud og håper på det aller beste. Jeg blir så lett berørt av slikt, og har grått utrolig masse idag.. “

Jeg har tenkt mye på hva jeg skal skrive i dag – det har gått et helt år. Jeg kan heller fortelle om min 22. Juli. Jeg blogget om lillesøsteren min, videoblogget og snakket om strippestanga. Jeg var sammen med venner. Jeg tok en rask powernap. Jeg husker jeg så statuser på facebook “ikke ring ungdommen på utøya, de prøver å gjemme seg”. Jeg husker det første jeg tenkte var at jeg lurte på hva slags lek de lekte med der borte, og hvorfor de ikke bare kunne skru av telefonene. Jeg fant en falsk profil av meg selv på facebook, spurte bloggleserne om de kunne rapportere den. Fikk kritikk for at jeg tenkte på andre ting enn utøya. Jeg dro ut på fest dagen etter, fikk kritikk for at jeg dro ut. Fikk kritikk for at jeg taklet det på min måte. Det er viktig å huske på, at ALLE slet med dette på en eller annen måte. Jeg gråt mye, men det ser man jo ikke, fordi det skjer alene inne på rommet. 
Jeg håper alle respekterer hvordan vi håndterer det i dag, på hver vår måte.  

Bilder fra 22. Juli i fjor:

Fordi denne dagen, 22. Juli kommer alle nordmenn til å vite hva betyr og hva som skjedde i 2011. Jeg tror jeg enda er i et slags sjokk som ikke går over, uansett hvor mye jeg leser og hører om det. I dag kan jeg ikke si så mye enn at jeg sender mange tanker til alle som mistet livet og alle som ble pårørt. Hele Norge støtter hverandre i dag ♥ Vil helst ikke blogge så mye om dette i dag, så kan bloggen min være et “fristed” for de som kanskje vil tenke på noe annet. Håper det er okei!

Hva gjorde DU 22. juli i fjor? Husker du hvordan du fikk høre om eksplosjonen og skytingen, og hvordan du reagerte?

 

279 kommentarer
    1. Husker at jeg kjeda meg på rommet og kom ned på stua og mamma sa til meg; “skal si at det går bra med tante, onkel og Christoffer”, og mens alt var på tvn; regjeringskvartalet og det, og jeg bare spør; “hvorfor det?” Jeg skjønte ingenting, før litt senere. o_o Trodde det som vart vist på tvn var i Irak eller noe. o_O

    2. Var i London med pappa, og fikk høre om bomben i regjeringskvartalet av mamma i Oslo på telefon, ble livredd og ringte venner ogsånn :/ Jeg dro hjem igjen den 23 juli, og det sto i avisene over alt i London og de på flyet sa kondoloerer og slikt…

    3. Jeg skulle egentlig vært i Oslo…. Kom hjem fra Oslo 21. Så har reagert veldig på det!! +at kanina mi døde 21.juli…:-(

    4. Jeg husker vi var på ferige i Tyskland, da broren min ringte fra Norge og fortalte at det var terrorangrep i Norge. Vi skrudde på tv’n på hotellrommet, og det var et totalt kaos! Det var det samme som gikk på tv hele dagen. Utrolig trist ..

    5. Eg var på shopping i Oslo og hadde akkuratt gått på bussen på vei heim, da vi hørte at bomben gikk av . så ringte onkelen min og sa at han hadde kjørt forbi der to min før bomben gikk av .

    6. jeg var på hytta til tanta mi og familien hennes på en øy i fjord den dagen da vi hørte de plutslig smalt i radioen..

    7. trodde ikke på det, våknet til bombingen, og når jeg så på tven så jeg det ble mer og mer dramatisk

    8. Vi hadde akkurat kommet frem hos bestemor og bestefar på hytta, der vi er en gang i året. Så ringer onkelen min å sier at noen har bombet regjeringskvartalet… husker det så altfor godt, husker til og meg hva jeg hadde på meg.

    9. Jeg satt i bilen og vi hørte det akkurat før vi dro over til finland. Og når vi kom til Kalajoki så sa bestemoren til søskenebarne mitt at det hadde gådd av en bombe i Oslo..
      Litt senere fikk vi vite at det var mange som døe og det var mange på utøya også..

    10. jeg var på santorini og lå å chilla i bassenget med en svær og deilig flytemadrass, cola, musikk og hadde det helt herlig, så kom de som bodde vedsidenav oss på hotellet og sa han hadde fått telefoner fra norge og skrek det uut på norsk og engelsk til alle rundt hotellet. jeg skjønte det ikke da, men da jeg kom hjem så jeg alt i et annet perspektiv.

    11. Jeg satt i flyet hjem fra Kreta. Så når vi kjørte hjem, hørte vi det over radioen at det var en bombe en plass. Så tenkte jeg det var en plass i afganistan eller noe, der det alltid pleier å være bomber.. Men så var det i Oslo :/ Fulgte med på nyhetene hele dagen og var ganske sjokkert over at det var i Norge det hadde skjdde 😮
      R.I.P de som døde på Utøya 🙁 <3

    12. Jeg var på vei inn til kvadrat for og kose meg og shoppe,mens så rett f©ªr vi gikk inn,h©ªrte jeg om det på radioen..

    13. jeg var på overnatting med besteveninnen min..vi satt å så på TV da det plutselig kom opp på nythetene. alle var i sjokk… når vi la oss for å sove, stod det at det var funnet 4 døde fra utøya. når vi voknet igjen, stod det at de hadde funnet hele 80 stk. Det var den tristeste dagen jeg hadde opplevd til da, og det er fortsatt noe av det mest triste… mine tanker går til de pårørte og de som gikk bort 22. Juli 2011. Hvil i fred! <3

    14. “Fikk kritikk for at jeg tenkte på andre ting enn utøya. Jeg dro ut på fest dagen etter, fikk kritikk for at jeg dro ut. Fikk kritikk for at jeg taklet det på min måte. Det er viktig å huske på, at ALLE slet med dette på en eller annen måte. Jeg gråt mye, men det ser man jo ikke, fordi det skjer alene inne på rommet. ”
      NOK en gang tenker du på deg selv..

    15. Jeg hadde besøk av venninna mi, og hun hadde besteforeldre som var på hytta dems og den lå i nærheten av utøya.

    16. Var på språkreise i england. Vi som bodde i oslo-område ble hentet av lederne og ble bedt om og ringe hjem og høre om alt var bra med alle. Husker vi satt og gråt og fulgte med på hele greia på engelsk tv.

    17. jeg satt i bilen hadde vært på rema 1000. så sier broren min at det er en bome i oslo og mamma og jeg tror han ikke så vi tar på radioen og på alle kanalene er det bombe… når vi kommer hjem tar vi på tv-en og etter en stund kommer det opp at det er en som skytar på utøya. Jeg blir halt stille og det var jeg en god stund.

    18. Sophie <3
      Æ satt på romme (som æ gjør sånn ca. 90 % av sommern, høhø) da æ plutseli fikk det førr mæ å sjekke nyhetan, så nåkka om ei bomba i Oslo, tenkte "det her gjør vel ingenting, e sikkert et par skada butikkvindu det e snakk om", så scrolla æ litt lengre ned på dagbladet.no, og så alle skrekkbildan av folk som va blodig i gatn, folk som skreik og gråt, så at det va snakk om døde... Tenkte at det så jo ut som ei krigsscena fra Irak, og kunne ikke tru at det faktisk va Norge det va snakk om... takka Gud og Allah og alt mulig førr at tante og onkel og søskenbarnan va i Spania... gikk ned tell dåkker førr å høre om dåkker hadde hørt om det som hadde skjedd... du hadde et uttrykk i øyan som æ aldri har sedd på dæ, verken før eller etter 22/07/11, så æ skjønne på en måte godt koffør du ikke ville skrive om det på bloggen, ha bloggen som et slags fristed. Mamma snakka om en mann som skøyt på ei øy utførr Oslo og at ungdommen som va der skreiv på Twitter at ingen måtte ringe førdi de prøvde å gjemme sæ, skjønte ingenting, alt va kaos... folk skreiv på Facebook at 'negern som har gjort det her må bli drept, send alle ut av landet med 1 gang', lurte på korr idiot det e mulig at folk kan være... følte det som om vi va i krig, alt va kaos kaos kaos...
      Satt klistra til TV-en i 3 daga i strekk etter at det skjedde. Så det stygge trynet til jæveln som stod bak alt, så på mens blomsterhavet vokste utførr Domkirka, så intervjuet med de overlevanese, så skrekkbildan og -filman som bynte å komme ut, så begravelsan, leste kver blogg og kver nyhetsartikkel æ fant så æ kunne få inntrykk fra alle vinkla og synspunkt av korsen det va på Utøya fra den jæveln gikk av båten og til han ble tadd av PST, gikk i rosetog, så at kongen og statsministern gråt førr landet og folket sitt på minnestunda. Det va fremdeles kaos og sorg og forferdelig i lang, lang tid framover, men det e hovedsakelig ikje sånn æ huske det. Æ førbinde 22. juli 2011 med at det norske folk viste sin kjærlighet og sitt samhold fra den aller beste sida som e mulig.
      "Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen."

    19. Jeg husker jeg satt og så på Tour de France på TV2 i stua. Skulle bare se på litt til One Tree Hill begynte kl. 15:30. Så sto det på rulleteksten at det hadde vært en bombe i Oslo rundt kl 15:25. Jeg husker jeg fikk sjokk, men tenkte ikke så mye mer over det, helt til jeg så på nyhetene på kvelden senere på dagen. Også husker jeg at broren min skulle på fotballtrening og han ble hentet kl 17:30, og jeg husker at han dro da, og sa så jeg på kl og da var den 17:30 slagen, og det var jo da de første ble drept!
      Jeg anbefaler deg å lese boka ”Jeg lever, pappa” som er skrevet at Siri Marie Seim Sønstelie som er oerlevende fra Utøya, og faren hennes Erik Sønstelie. De gjenforteller dramaet med sterk innlevelse. Du kan få kjøpt den på vanlige dagligvarebutikker.
      Sender varme tanker til overlevende og pårørende fra 22. juli 2011 ♥

    20. Husker det veldig godt.. Jeg var med et spel litt utafor der jeg bodde da, og holdt på med øvingen. I pausen så fikk jeg høre fra noen andre som var der om at det hadde vært en mombe i regjeringskvartalet, og like etterpå om at det hadde vært skyting på ei øy like utom Oslo.. Jeg ble helt i sjokk, men tenkte ikke såå mye på det, før det kom på nyhetene dagene etter.. Heldigvis, så hadde jeg ikke noen jeg kjente som ble drept, men visste av noen som kjente noen som mistet noen.. 🙁
      Hvil i fred, tanker og omsorg går til de som mistet noen 22. Juli 2011 ♥

    21. Jeg og to andre var hos ei vennine og koste oss, så kom storesøsteren inn og sa at de hadde vert bombeangrep i Oslo.. Jeg sjønnte ingenting siden slike ting sjer liksom ikke i Norge, men så sjedde det alikevel.. <3

    22. jeg husker omtrent alt fra den dagen.. hva jeg hadde på meg, hva jeg gjorde den og den tiden osv.. første gangen jeg hørte om det skjønte jeg ingen verdens ting, og jeg klarte ikke tro at alt dette var sant. Spesielt skytingen på Utøya, der en barneskolevenninne av meg døde.. det er trist og vondt, men man må bare leve videre<3

    23. I fjor 22. juli satt jeg og bror i lastebilen på jobben hans. Vi hørte på musikk på radioen og det ble plutselig avbrutt av nyhetsinnslag. De sa det hadde gått av en bombe i Oslo… Jeg og bror satt bare egentlig å så på hverandre å tenkte “Ka i helvette?! I Oslo.. Norge?” Hørte videre på radioen.. å timer etterpå så ble det avbrutt igjen. Da sa de at det var mange ungdommer på Utøya som hadde blitt skutt av en fyr i politiuniform.. Jeg og bror ble sjokkerte, å tenkte at vi var faktisk ikke såå langt unna. Vi var 1 times tid unna Oslo sentrum. Jeg syns det var forferdelig at noe sånt kunne skje i Norge! Det var en tom dag oh vi prøvde å få opp humøret på oss begge.. Å bare tenke positivt så mye vi klarte ! 🙂

    24. Satt i bilen på vei til feriehuset da det kom på radioen om bombingen. Trodde ikke det var så alvorlig som det egentlig var, men da jeg kom frem så jeg statuser om at vi ikke måtte ringe de på utøya osv.

    25. sophie du er virkelig fantastisk på utsiden OG innsiden. du er en stor inspirasjon og fuck alle som sier noe annet. de er sjalu på deg, og vet ikke hvordan de skal takle at andre oppnår ting i livet. STÅ PÅ!

    26. Jeg va i bygningen vedsiden av regjeringsbygget… Vi satt og spiste middag og så plutselig hørte vi den lyden av bomben og hele bordet flyttet på seg. Så sprakk vinduet og jeg fikk glass i ansiktet og et arr for livet rett vedsiden av øyet… Vi gikk ut for å se hva som skjedde da vi så alle få panikk å løpe grinende rundt. Jeg så damen som var i avisen med en pinne ned i hodet.. Blodet rann og hun ropte etter hjelp. Da fikk jeg panikk!!! Faren til besteveninna mi var på BBCnyhetene. Alle løp i en retning, så så vi han og en kompis løpe andre veien. Litt komisk egentlig.. men det var forferdelig!! Om natten kunne jeg høre skytingen og jeg fikk ikke sove på 4 dager.. Det endte med at jeg måtte gå til sykolog fordi det gikk så fort inn på meg…. Fikk også høre etter en liten stund at jeg kjendte en som ble drept på Utøya… Neste år skal jeg til Oslo igjen første gang etter det som da skjedde i fjord..
      Pray For Norway…

    27. Jeg husker jeg og to venner satt på en cafe inne på byporten, noen gater nedenfor der bomben gikk av. Når det sprang trodde jeg først det var en bil som hadde kjørt inn i veggen på byporten, jeg og vennene mine løp ut for å se hva som hadde skjedd. Først fikk vi vite at det var en bombe. Og jeg fikk helt sjokk, og jeg sa at vi måtte komme oss fort hje og ikke ta t-banen. Jeg husker at jeg ringte mamma og hun trodde jeg overdrev og tullet. Men når hun så det på nettet, skjønte hun hvor ille det var.

    28. Jeg husker det utrolig godt, og kommer aldri til å glemme det. Lillesøsteren min og jeg satt og spilte Yatzy, da vi plutselig hørte et kjempe smell- bomben. Lillesøsteren min sa “Oi, var det en bombe?”. Jeg spurte henne om hun var dum, som trodde at det var en bombe, her i Norge. 10 minutter senere kommer mamma brasende inn døra,og f orteller oss om bomben. Resten av kvelden satt vi og så på tv, og kunne egentlig ikke fatte hva som skjedde..

    29. Vi var i Sandnes og koste oss sammen med familien, helt til vi fikk høre det… Jeg var blitt 12 år noen dager før, og ble egentlig ganske redd. Vi satt å så på nyhetene, men jeg husker jeg nesten ikke orket det, det ble rett og slett for mye for meg… Sender alle mine tanker til de som mistet noen den dagen♥ Hvordan kunne så mange uskjyldige ungdommer dø på den urettferdige måten..?

    30. Jeg var på ferie i Sverige, jeg fikk vite det av en jeg hadde møtt på campingen, en svenske, han sa at det hadde vært et bombeangrep og at en gal fyr hadde kledd seg ut som politi ellerno å begynt å skyte folk på utøya! jeg fikk sjokk, men jeg visste ikke hvor ille det egentlig var før jeg kom hjem eller var på tur hjem, for da vi var på et senter i sverige så sa di at de ville at det skulle være ett minutt stillhet i hele senteret pga tragedien i norge!

    31. veldig fint skrevet, Sophie!
      Jeg husker veldig godt hvor jeg var for nøyaktig ett år siden. Vi skulle dra hjem fra ei natt i geiranger etter å ha vært på ferietur i Bergen. Vi hadde kun utenlandsk TV og måtte høre nyhetene igjennom der, og vi hadde heller ikke internett. Men ut i fra det lille vi finn se på TVen fikk vi vite en del om det som hadde skjedd. Jeg kjente tre stk som var på utøya, og håpet og håpet at alle tre skulle komme hjem i godt behold. Uheldigvis kom bare to tilbake. Det er så trist å tenke på. Ord strekker ikke til! Det har heller ikke gått opp for meg det som har skjedd, og jeg er enda i ett stort sjokk. Livet er så urettferdig. Det har tatt fra oss så mange fine roser.

    32. Husker at jeg lå hjemme, og var i kjempe dårlig form, mens resten av familien hadde tatt en tur til sverige. Plutselig så jeg masse Facebook oppdateringer med ” bombe i Oslo ” osv, og skjønte ikke helt alvoret.så fortsatte jeg å se nyhetene hvor de plutselig snakket om skytingen på utøya.jeg hadde aldri hørt om utøya. Ante ikke hva eller hvor det var , eller hva som skjedde der. Altsa før skytingen startet. Skjønte ikke hvordan en faktisk kunne gjøre det han gjorde her i Norge, mot så mange uskyldige mennesker. Mennesker som ikke har gjort noe galt!

    33. Huska godt at æ ikke brydd mæ noe først, tenkte vel at nu skjer det nok et bombetrussel av al qaida eller ka han hete, og det va ikke noe big deal for sånt skjedd jo overalt. Kjente dagen bei mye verre når det kom på nyhetan at denne terroristn hadde flytta plass til utøya. Hadde en kompis, eller han ble vel bekjent ettersom vi ikke har hatt noe særlig kontakt sia ungd.skola, han ble skutt og drept med tre-fire skudd i ryggen når han ofra live sitt før ei anna jente. Så hele tida på facebook at venna og bekjente spamma veggen hannes med håp på å få svar at han va i live og hadde det bra. Han var en av de siste som ble tatt vekk fra oss før breivik ble tatt av politiet. Tenk ofte at det e politiet sin feil at han døde pga de rota og tulla så mye med å pågrip breivik. Har sykt dårlig samvittighet før at æ enda ikke har hatt “guts” til å besøk han på grava, og det sitt godt inni mæ selvom ingen veit det

    34. Jeg var ute med en venninne og så fikk jeg melding fra bestevenninna mi som var i Oslo der det sto “Æ e ikke død assa, hvis du lurte:)” og jeg skjønte ikke noen ting, men så skrudde vi på tven på nyhetene og det gikk mere og mere opp!

    35. er en dansk fast læser, og vi giver meget støtte herfra Danmark til jer nordmænd – utroligt, det var så tæt på. men for jer var det jo tættere på. Har alligevel påvirke også meget her også.. håber alle har det godt nu 🙂

    36. jeg husker det utrolig godt! som om det var igår.. jeg husker at jeg satt i trappa på pcen og at det tordnet, så jeg gikk til stua og der satt mamma klistra inntil tven.. OGSÅ så jeg alle facebookstatusene..

    37. Jeg var hjemme hos tanta mi i Oslo.Jeg og kusina mi hadde tenkt oss til rundt regjeringskvartalet der,og takker mye for at vi var ganske late og dro dagen litt ut! Hvis ikke kunne det vært meg eller kusina mi som hadde vært en av de skadde,eller verre.Jeg fikk høre det ved at jeg bokstavlig talt hørte det.Hørte et stort smell! Trodde først det var torden elno,også hørte vi brannbiler.Det var da vi var nysgjerrig på hva som hadde skjedd,så vi gikk inn på vg sin nettside og fant ut at det var definitivt ikke noe lyn/torden.Og vi skulle reise videre til min tantes daværende kjæreste,og tv’n var på mens vi pakka.Og det var da vi hørte om skyting på Utøya.Vi trodde ikke det var noe sammenheng med bombingen,men det var helt forferdelig og høre på.Samtidig som jeg var ganske bekymret fordi en annen kusina var på øya den dagen.Jeg fikk en melding litt seinere på dagen,og fant heldigvis ut at hu var okey! RIP!

    38. Jeg var i Sandnes på Blinkfestivalen, en skiskytter/langrenn festival. Jeg skulle egentlig gå løp, skiskyting. Men det ble avlyst pga det som hadde skjedd, jeg ble litt sur og irritert, men skjønte det godt! Det er noe jeg aldri kommer til å glemme,alle var i stor sorg..
      22.07.11.. <3 Utøya og bombingen i Oslo.

    39. var i oslo, hadde tenkt å dra inn til karl johan, men ombestemte oss. vi satt i bilen på vei tilbake til onkel og tante. tante sa “det har vært bombe-eksplosjon med regjeringskvartalet”. jeg trodde det var en dum kødd eller noe, hvem gjør noe sånt ?
      men så kom vi hjem og så nyhetene og jeg kunne nesten ikke tro det. det er helt forferdelig . . .

    40. Jeg var på hytta i Sverige. Mamma og pappa var ute og gikk tur, og jeg kjedet meg helt sykt. Når de kom hjem skrudde de på radioen, og sa det var bombing i oslo. Vi hadde ikke Tv, så vi gikk til naboen. Plutselig kom det opp: minst fem skal være skutt på Utøya, på skjermen. Det var sykt trist..Og neste dag fikk jeg høre hvor mange som egentlig hadde blitt drept…Herregud, det var grusomt!

    41. jeg var i spania med foreldrene mine og den ene søsteren min (hun er ca 6 år eldre enn meg). Vi hadde på radip i feriehuset vårt, og hørte at det var gått av en bombe i oslo, dvs, jeg hørte det, og løp ut for å si det til de andre. De løp inn i stua og så på nyhetssendingene, mens jeg satt på den stasjonære pc’en og så på vg og db mens jeg snakket med bestevenninna mi som var i norge. Etter at jeg hadde sittet der en stund kom søstra mi inn til meg, og sa “jeg skjønner ikke hvordan du kan sitte der på facebook mens noe sånt skjer!”. Det sårte meg veldig. Det er som du sier, vi takler ting forskjellig. Jeg klarer ikke å bearbeide sorg med andre til stede, men jeg søkte opp hver detalj for meg selv på nettet. Det var så fælt, men jeg har enda ikke helt klart å ta det innover meg. Jeg føler meg så utenfor alt som har skjedd, og jeg skammer meg over å si at jeg ikke har grått en gang. Jeg er bare… Tom..

    42. Ja, jeg husker det veldig godt!
      Var på sydenferie i Mallorca og skulle inn på hotellrommet for å spise lunch. Jeg og faren min setter på tv’n på svensk tv siden det ikke var norske kanaler der. Også er det om Norge og eksplosjonen. Jeg kunne ikke tro det!

    43. Jeg husker det veldig veldig veldig godt. Jeg satt på stua, hørte på musikk og var ilag med ei vennine som skulle flytte fra meg den dagen. Bestevennina mi var i syden (ei annen) og ringte meg og sendte meg tusen meldinger “DET HAR VÆRT TERROR I OSLO!!!!” og jeg bare “hæ? hva snakker du om?” “SLÅ PÅ TV2” Jeg sprang på rommet til mamma og vekte henne og sa at det hadde vært en bombe i Oslo. En time senere dro vi på hytta, i bilen hørte vi på radioen og da kom det med utøya. Jeg klarte ikke holde meg, jeg måtte gråte, jeg hadde folk jeg kjente der, jeg viste ikke om de var døde eller om de levde over, jeg husker stemmen på radioen, jeg husker alt. Jeg er selv politisk aktiv og kjemper for elevmakt, mange som er medlem i elevorganisasjonen var på utøya, og jeg kjente en del mennesker der, det var tungt,trist og forferdelig. Alle jeg kjente overlevde utenom tremelingen min, hun kjente jeg ikke, men ja ei i slekta mi døde.

    44. Eg var på fjelltur ilag med pappa, søskena mine, 5 søskenbarna og to onklar og ei tante. Mamma, eine tanta mi og eine søskanbarne mitt var ikkje med, men når vi kom nedigjen så henta dei oss, og då høyrte vi på radioen at det hadde vert bombeeksplosjon i rejeringskvartalet, vi satt alle i bilen heilt stille og høyrte på kva dei sa. Når vi kom heim skudde vi på tv-en og satt der og såg, mens pappa lagde middag på kjøkkene gjekk eg ut der litt, og då sa dei på tv-en at det var skyting på utøya, seinare på kvelden satt eg kun inne og såg på tv. Då eg la meg var det 12 personar som var erklært død. midt på natta vokna eg og gjekk innpå vg, og då var det bildet av en politibil uttafor et hus, og då var han tatt. morningen etterpå sto eg opp klokka 7, fordi eg skulle på jobb, og då var det 66 (!!) personar som var død, eg satt der å måpte!! :O den sommaren jobba eg som jordbærplukkar, og når eg kom fram der snakka eg masse med ho dama som eige åkeren om det som skjedde.. 🙁 uendelig trist! det var to personar frå samme plass som eg bur som var der, men dei overlvde, HELDIGVIS! kjente ingen av dei, men visste godt kven begge er, og den eine var eg litt med for 3-4 år sidan. Ei jente døde frå samme fylket som meg, sjølv om eg ikkje kjenne ho, kjenne em maaange som kejnt ho, uendelig trist! 🙁

    45. Var på ferie med familien! skulle opp på hotellrommet for å se hvordan det gikk med Thor og Edval. Skrur på TV (vi hadde NRK1) det første jeg ser er en video fra Oslo, så ut som en krigsone! Trodde først det var en dårlig spøk! Men så kom den første meldingen om skytinga! Tror aldri tårekanalene mine har åpnet seg så fort!

    46. Jeg husker 22.Juli 2011 som det kunne vært igår. Jeg var hjemme med familien min, det var en helt vanlig dag. Helt til plutselig telefonen til storesøsteren min ringte, og det var faren vår som var helt i sjokk. Han sa han var i Oslo, og hadde akkurat gått forbi Stortingskvartalet da bomben gikk av. Han ble heldigvis ikke skadet, men var helt i sjokk. Søsteren min og moren min begynte å gråte, og syntes dette var ille. Jeg trodde det ikke var noe stort, så jeg ville ikke tenke så mye over det. LIke etterpå kom det nyheter på tven om bombingen og skytingen på Utøya. Min mor og søster satt klistret til tven hele dagen, mens jeg skjønte virkelig ikke alvoret. De begge ble sure på meg, og sa jeg ikke eide respekt. Jeg satte meg ned ved tven på rommet mitt, og så på det – i flere timer. Jeg satt der og gråt, var kvalm og tenkte. Jeg var så redd! Jeg tror jeg ikke ville tenke så mye på det akkurat der og da når jeg hørte hva som hadde skjedd, fordi jeg var redd. Noen dager etterpå hørte jeg at det var flere som var savnet. Det var en god venn av meg. Jeg ble bare reddere og reddere, og tenkte så og si ikke på noe annet.
      Noen dager etterpå, kom det på nyhetene. De fant Even, han var erklært død. Jeg gikk i rosetog, var i begravelsen. Det var mye tårer de dagene etter 22. Juli. Idag er det 1 år siden, og jeg husker absolutt alt fra den dagen.
      Norge er et sterkt land, og vi holder sammen uansett <3

    47. Husker det så utrolig godt! Broren min jobbet i militæret i Oslo og hadde sin siste dag 22.juli, han hadde akkurat kommet inn døren her hjemme i Bodø go skulle gå opp da han fikk en telefon, det jeg hørte var “HVA, BOMBE I OSLO ?!??!?” jeg sprang ut av rommet mitt ned i stuen for å skru på tv’n. En liten stund etterpå fikk han igjen en telefon fra gamle sjefen om at han måtte ned til Oslo igjen for å hjelpe. Vi ble selvfølgelig bekymret fordi vi ante jo ikke om det skulle skje noe mer…
      Satt resten av dagen å så på tv og oppdaterte vg, Så kom meldingen om skyting på utøya, mamma ble helt fra seg fordi hun viste at et av mine søskenbarn som bodde i oslo, var medlem i auf og skulle være på uttøya. Vi begynte å ringe rundt, å var utrolig redde for hva som kunne ha skjedd. Etter noen timer fikk vi tak i onkel, som fortalte at søskenbarnet mitt hadde vært på jobb akkuat da og ikke var på øya. Husker bare at jeeg var utrolig redd og så på nyhetene resten av kvelden…

    48. 22. Juli i fjor var jeg på leir (ikke på Utøya). Jeg har alltid vært en kløne, og denne dagen klarte jeg å ramle slik at jeg slo hodet mitt ganske kraftig. Ble hentet av ambulansen, og visste ikke noe om det fæle som skjedde i en annen del av landet.
      På sykehuset ringte en svensk venninne meg, som visste jeg var på leir, og spurte om alt var bra med meg. Jeg skjønte ikke helt hvorfor hun spurte, men fortalte at jeg var på sykehuset. Hun fikk helt panikk, og på den måten fikk jeg vite hva som hadde skjedd på Utøya og i Oslo.
      Jeg fikk helt sjokk, og klarte ikke å tenke klart. Var helt uvirkelig. Når jeg kom tilbake til leiren jeg hadde vært på greide jeg ikke å ha det noe morsomt lenger, ble sittende å lese nyheter på mobilen hele tiden i stedet.
      Hvil i fred alle som mistet livet 22.07.11<3

    49. Jeg hørte om det, men jeg tok helt avstand. Jeg har ikek blitt direkte “truffet”” av det. Det har liksom ikke ehelt synket inn enda. Det er akkurat som at det skjedde i ett annet land. Jeh skjønner det bare ikke.

    50. Min 22.juli.2011
      Var hos min tante og de på Austevoll. Vi hadde akkurat komet inn døren og skulle se oppsummeringen av Tur de franc. I det tante skrur på tven ser vi en eksplosjon i høyblokka. Først trodde vi som mange andre at det bare var en liten gasslekkasje elns. Men nei. Da vi så omfanget skjønte vi at det var en bombe, en som noen hadde laget.
      Vi trodde alle at det var en etnisk norsk person som hadde gjort det, hvorfor? Jo fordi det var dårliggjennomført, og det er lettere og tro at det skal være noen andre.
      Der satt vi, forran tven og utøya mellinger tikket inn. Det var da alt stoppet. Vi kjente 5 ungdommer fra Askøy som var der. Kun 3 av de var der under skytingen, og kun 1 av dem kom hjem igjen. Altså det døde 2 ungdommer.
      Askøy er et sted uten for Bergen, og du kjenner på en måte alle som bor der. 2 av ungdommene kom ikke hjem, alle var såret. Alle kjente disse 2 ungdommene.
      Silje og Kevin. De kommer aldri tilbake, og det er helt utrolig stressende og sårenes å vite at Silje ble drept på kjærlighetsstien. Et sted folk skal kose seg, og bli forelsket. Mens Kevin var den 3 siste som ble henrettet ved vannkanten på sydspissen. Kevin kunne vært reddet vis politiet hadde komet seg raskere til Øyen. Men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå. Vi kan bare tenke på dem, og huske minnene vi har for alltid.

    51. Jeg var i tyrkia den dagen! Jeg hadde kjørt vannscooter og spist, så lå jeg bare på hotellrommet helt til mobilen min ringte. Det var mamma. Jeg bor innerst i tyrifjorden, ikke langt fra utøya. Hun sa at hun først hadde hørt skyting og når hun leste på vg nett fikk hun sjokk og måtte bare ringe meg. Jeg satt også i sjokk. Det var utrolig ekkelt at noe sånt faktisk kan skje her i dette lille landet. Hadde aldri tenkt på det før.. Følte meg så trygg. På facebook leste jeg mange innlegg fra vennene mine der det sto ting som: JEG HØRER SKYTING!! hva er det som skjer? alle ble hysteriske, siden vi bor så nærme. Ikke at det har noe betydning.. Når vi gikk rundt i side by på kvelden hadde folk hengt opp roser og plakater der det sto: Alle tanker går til Norge i dag. Det var også oversatt til engelsk. Et par dager etter jeg kom hjem fra tyrkia hadde vi en sånn sermoni nede på stranda. Vi la roser i vannet og plantet et tre som et symbol på den dagen og at kjærlighet vinner over hat. Jeg kommer aldri til å glemme den sommer dagen der.
      Tenker virkelig på alle de vakre sjelene som gikk bort både på utøya og i regjerings kvartalet. Hvil i fred .. ♥

    52. Jeg satt på rommet og bladde ned igjennom facebook, da søskenbarnet mitt plutselig kom løpende opp på hit og sa jeg måtte slå på tv-en og følge nyhetene om bombingen i Oslo. Akkurat da bomben gikk av, gikk tanten min med familie ut av et tog i nærheten av regjeringskvartalet, men ingenting skjedde med dem – heldigvis! Litt senere fikk jeg vite om det som skjedde på Utøya, og hele dagen min svartnet på en måte. Synes det var så ufattelig trist!<3

    53. jeg satt og spiste is med familien ved mat bordet, da vi så på direkte nyhetene helt random også ser vi det komme røyk ut av regejringskvartalet, først trodde vi det var brann eller noe, så fikk vi høre at det var en terrorist, og senere kom det med utøya!

    54. Jeg vokste opp på en gård å bruker og være der ganske ofte, siden dem har forskjellige dyr. Blant annet hester.
      Så jeg hadde vert og ridd hele dagen, ganske sent på kvelden kom jeg hjem. Mamma satt og så på tv-en og så på nyhetene og al det der, så fortalte hun meg det.

    55. Husker jeg satt inne i camping vogna vår på pcen på en campingplass, så plutselig kom det opp mange status på facebook om at det hadde gått av en bombe. Husker jeg først ikke trodde noe på det, men så ropte mamma og jeg fikk høre på radioen om bombeangrepet og litt etter om skytingen. Skjønnte ikke at det kunne være sant før jeg var kommet hjem og fikk sitt på tven ungdommer som svømmet for livet og andre som snakket ut i nyheten om hendelsen. Helt sykt å tenke på at det faktisk har skjedd!

    56. Jeg dro på vors hos ei i klassen min, og det første jeg fikk høre om da jeg kom inn døra hos henne var terrorangrepet i hovedstaden. da klarte jeg ikke helt å ta det inn over meg -.-

    57. åå, er så enig med deg! har egt ikke orket å vært noe særlig på nettet og tv’n idag. begynner bare å gråte, har gruet meg til denne dagen i ett par dager nå.. vil bare at denne dagen skal ende, sånn at jeg slipper å høre om alle de uskyldige menneskene som døde på utøya og i regjeringskvartalet. høres egoistisk ut, men men..

    58. Jeg satt og spiste iskrem på Kvadrat i Stavanger, med tanten og onkelen min som var på besøk, da fetteren min ringte. Han var på jobb i Oslo da det skjedde, og hørte bomben. Han ble heldigvis ikke skadet siden han var et stykke unna, men han sa at hele Oslo var i kaos og det var masse sperringer. Jeg husker så godt da onkel sa “noen har sprengt regjeringsbygget i Oslo”, og jeg tenkte at nei, nei det kunne ikke vært sant. Kommer ikke på tale tenkte jeg, dette er bare en spøk. Så fikk jeg vite at det var sant, men trodde det bare var en liten bombe. Da tok jeg feil. Det første som slo meg inn var at “Herregud nå blir det 3. verdenskrig, hva skal vi gjøre?!” Og JA, jeg innrømmer det – jeg trodde det var utlendinger. Hvorfor i all verden skulle en nordmann gjøre det liksom, tenkte jeg. I ettertid følte jeg meg rasistisk, men de fleste trodde jo at det var utlendinger, og en terrorgruppe på nettet sa ja faktisk at det var dem! Men det var bare for å få seg selv til å virke farlige, det var jo ikke sant. Senere fikk jeg vite at det var vill skyting på Utøya blant ungdommer, utført av en “politimann”. Da tenkte jeg “Okei, nå er det krig. Nei vet du hva, dette er helt sykt.”

    59. Jeg var i sverige på feire med campingvognen. var en normal dag som alle andre dager, da jeg plutselig ser at folk spammer facebook med at ingen må ringe de som er på utøya, de gjømmer seg. og ”bombing i oslo”. Jeg trodde ikke på dette først, å alle på campingen samlet seg nede me tv stuen før å se på tv.. jeg trodde først det var i utlandet, men skjønte jo etterhvert at det var i Oslo.. jeg ble helt i sjokk å kunne ikke tro det.. fulgte med på tv’en hele den dagen. Så utrulig trist!

    60. Jeg var i utlandet også kom onkelen min inn og ropte på meg,mamma og alle som var der at vi skulle se på nyhetene på tv-en også så vi byggningen som hadde blitt bomben, først trodde jeg ikke på at det var norge men når jeg kom hjem igjen skjønte jeg at det var sant, det var så forferdelig!

    61. Var på ferie hos mamma fordi pappa var i Oslo. Husker jeg skypet med en god del folk da en plutselig så “ei bombe ble sprengt i Oslo!” Og sendte link til vg sin artikkel. Visste at pappa var på et møte i samme gata, så jeg ringte han med en gang. Husker alt dramaet som den dagen handlet om bomben, helt til vi senere fikk vite.om skytinga på den lille øya utenfor oslo, som jeg aldri hadde hørt om en gang. Husker jeg ble.med sjokkert fordi det var helt ukjent hvem som gjorde det, og hele facebook ble spammet om at det var innvandrerne sin skyld. Husker alle tankene om det skulle spre seg utover landet, om det var starten på krig i norge,.og selvfølgelig – hadde pappan min det bra? Senere kvelden ble det fastslått hvem som gjorde det, og alt Norges befolkning tenkte på var hvordan det gikk med de som svømte, hvor mange som døde i vannet, og hvem som fortsatt var savnet… Jeg kommer fra en liten plass i norge. Har kun vært i Oslo på ferie noen ganger, hadde.knapt hørt.om auf og utøya – men fy så redd jeg ble. Medlemmene i auf var jo på min alder,.noen til og med yngre.
      Mine tanker går til de pårørende, skadde og.overlevende fra tragedien. Hvil i fred, alle døde. Dere vil alltid huskes!

    62. Jeg kom hjem fra USA den dagen, så alt var bare kaos. Jeg husker jeg var syk, og jeg hadde 17 timers flytur i vente med broren min. Jeg våknet på flyet med neseblod, hodepine og jeg svettet. På flyplassen var alt kaos! Det var min forferdelige 22.juli 2011! beste bloggern slash sophieelise<3

    63. Jeg var i Spania med sommerflørten min når pappa kom springende og sa hva som skjedde og vi sprang ned å så nyhetene, og etterhvert hørte vi om utøya…

    64. Jeg var i Thailand, og på samme dagen kom nyhetene på tven i Thailand !!! Helt utrolig jeg og søstren min var i sjokk!!
      Kondolerer virkelig med alle som mistet sin kjære <3
      De hjelper sikkert ikke for dere som mistet noen å høre at folk sier at de kondolerer. Jeg forstår, de er ikke lett å miste noen man er glad i. Man vil bare sitte hjemme og gråte. Men de som døde, er blitt til sjeler, sjeler som alltid vil være med oss, følge med oss, hjelpe oss, elske oss, le med oss.
      Husk de vil aldri bli glemt, de vil for alltid være med oss <3 For evig og alltid <3

    65. Jeg var hjemme med besteveninna mi som er AUF’er.
      Broren til bestekompisen hennes ble drept, så det var en lang dag med mange tårer..
      Dagen etterpå var ikke bedre, får da skulle vi kjøre fra Molde til Bodø. Hele dagen hørte vi på nyhetene,og hørte flere 10 tall som var blitt drept.
      Sender varme og gode tanker til alle pårørende<3 <322.07.11<3

    66. Broren min var på hockeyskole i Sverige, så jeg var i en ishall, en svenske kom bort til oss alle norske og sa at vi skulle komme å se hva som hadde skjedd, jeg tenkte at jeg måtte bare finne ut av hvem det var osv.. ++ at før det hadde venner av meg ringt for å si gratulerer med dagen til meg (har bursdag i dag/22.juli) så sa de at det hadde blitt sprengt en bombe i oslo og at det var skyting på Utøya 🙁 jeg reagerte STERKT OG EKKELT!!:(

    67. Jeg var på vei til Oslo, vi punkterte og var veldig sinte for det fordi vi hadde kjørt så langt å var så veldig nærme. Rett etter vi hadde fikset det å var på vei bort til Oslo hørte vi hva som hadde skjedd med bombingen. I dag er jeg takknemmelig for at vi punkterte, hadde vi ikke det hadde vi vært i Oslo når dette skjedde. Husker jeg tenkte dette var helt forferdelig, og lurte på hvem som kunne gjort noe sånt. Så hører jeg plutselig at det hadde skjedd dette helt utenkelige på Utøya.. Gud for en dag, tenker på alle pårørende i dag. Hvil i fred!

    68. Jeg var på jobb og fikk først vite det når en kunde kom inn og skrek “de har bombet regjeringskvartalet”. Deretter gikk det ei stund før vi fikk beskjeden om utøya. Da mitt skift var ferdig dro jeg hjem og satt foran TVn i utallige timer. Jeg gråt masse og brukte egentlig bare dagene sammen med familien og venner.
      Synes folk skal respektere at man reagerer ulikt på slike situasjoner. Noen gråter, noen stenger seg inne på rommet og noen prøver å leve som normalt. Finnes ingen “riktig” måte å sørge på.

    69. Jeg husker veldig godt denne dagen! Kjæresten min jobber i Oslo, og var på jobb den dagen det skjedde! Jeg var selv på jobb hjemme i hgsd da jeg fikk vite om dette! Jeg satt i kassen på Rema 1000, og jeg hørte noen snakke om skyting i Oslo! Jeg ble helt sjokka, og ble livredd! Med en gang jeg kunne gå fra kassen sprang jeg inn og ringte kjæresten min! Han fortalte han hadde hørt bombingen veldig godt ! Og at det var nerme der han var! Å rett etter fikk jeg høre de hadde begynt og skyte på øtøya! Jeg var liv redd for noe mer ville skje! Og jeg snakket masse me folk og hørte på radioen og alt som Hadde skjedd! Var en grusom opplevelse og hvertfall vite at noen du elsker kunne blitt rammet! Og denne dagen her! Så tenker jeg kun på hva som har skjedd med alle ungdommer og voksne! At noen kan gjøre noe så grusomt er ikke å forstå !!

    70. Hei:-D æ ha på vei til fotball banen med venner,han ene sa at det var noen som hadde gjort noe terprhandliger på utøya og i Oslo, jeg truer ikke på det, så vi stakk å spilte fotball i 3 timer kom hjem å mærket dysterheten i huse å for sto at det var sant:-( <3

    71. husker det som om det var i går. jeg var i Paris, og skulle ta toget til London med mamma. Jeg fikk en sms på mobilen fra en venn hvor det sto “vet du hva som skjer i Norge?”. Jeg fikk en uggen følelse, men ikke på langt nær så ille som når jeg fikk neste melding. Jeg satt på toget i rundt 2-3 timer, og kan trygt si at det var den værste togturen jeg noen gang har hatt. alt jeg ville var å komme frem til tv og internett, slik at jeg kunne få vite mer.. fremme på hotellet i London fikk jeg endelig sjekket på internett og TV, det var helt jævlig. det var så jævlig å se alt, og så jævlig å sitte i utlandet. alt jeg ville de neste dagene var å dra hjem. dra hjem å gå i rosetog, møte venner og sørge med dem.
      Det var som om ingenting hadde skjedd i London. alt var som noramlt. jeg så ikke en eneste avis stående fremme med noe informasjon på forsiden, og det var ingen som snakket om det. og i alt dette fikk jeg kjeft fordi jeg ikke klarte å nyte resten av dagene i London, og på ferie. jeg følte meg så alene og helt jævlig. i mitt hjemland ble ungdommer på MIN alder skutt og drept. hvordan kunne man ikke reagere på det?hvordan var det mulig at det i hele tatt skjedde? det virker så surrealistisk, og det gjør fortsatt det.

    72. Jeg var akkuratt kjørt inn til Gol camping, så kom det på radioen.
      Lurte på hvilken person den kunne vere som gjorde noe så forferdelig!

    73. Klokken var 15:40,det øyeblikket jeg ikke kommer til å glemme.Jeg husker jeg satt og så på Tour de France ilag med pappa(haha,kjedet meg den dagen)så ble programmet avbrutt flere ganger for alt som pågikk i Oslo,jeg trodde det ikke var en så stor greie,men så var det på nyhetene flere ganger så etter en halvtime tok jeg det seriøst og fikk helt panikk og skrev statuser om det hele tiden og var helt ifra meg.Mamma ringte til tante,onkel og søskenbarna mine og spurte om det gikk bra,og de sa “Ja,vi var på vei til Kari for å spise middag.” Å så lettet jeg ble,men så tenkte jeg jo at det er jo mange ungdommer der,stakkars folk,ingen fortjener noe sånt.DET var min historie!:)

    74. jeg var på cafe sammen med to veninner, så sa hun ene at det hadde vært en bombe i oslo. ingen av oss tre reagerte særlig på det, for vi kunne jo umulig tro at den var så stor som den var. så kom jeg hjem senere på kvelden hvor mamma satt å så på nyhetene. da fikk jeg vite om alt som hadde skjedd. syns igrunnen alt var litt… urealistisk. Lille Norge liksom. jeg og mamma var fort ute med å tro at dette var taliban eller noe slikt, nettopp fordi de hadde truet norge rett før dette skjedde. og jeg ble mildt sagt fly forbanna når jeg hørte andre utlendiger spørre hvorfor faen vi skyldte på dem.

    75. Det som e så idiotisk e at du prøve å setta søkelyset mot DEG på ein slek dag. Du takla situasjonen på “din måte”, du hadde det sååå forferdelig men uansett stakk på fest? Det er ikkje ein måte å takla tragedien på! Det kallast å ikkje bry seg, men heller skaffa seg oppmerksomhet. Kan du ikkje for ein gangs skyld oppføra deg og gjer som andre bloggere og heller skriva det rett ut at du sender varme tankar og brukar dagen på å minnst om dei som har gått bort og pårørande? I staden lagar ein falsk fasade om at du har det SÅ forferdelig og skriv innlegg til leserane dine der du lyg. UFF. Du har null respekt. Eg skjemst øve deg

    76. Broren min sendte meg melding om at alt var fint med han, jeg skjønnte ingen ting så jeg skrudde på tven og så at det hadde vert bombe i Oslo. Han bor i Oslo og skulle opp til regjeringskvartalet, men han gikk til en cafe for å møte noen venner, hadde det ikke vert for det hadde han kommet dit akkurat da bomben gikk av.! Husker at jeg hørte at fler g fler ble drept på Utøya.
      Mine tanker går til alle pårørende ♥
      22.07.11 en dag vi aldri vil glemme..

    77. 22. juli i fjor brast jeg sammen i tårer. Fikk se på nyhetene at en bombe hadde gått av i regjeringskvartalet. Sjekket Facebook for å se om andre visste mer enn meg, og der hadde en kompis allerede skrevet “hvil i fred mamma, kommer ikke til å gå et sekund uten at jeg tenker på deg <3". Når jeg så dette forstod jeg hvor alvorlig det akkurat var. Så kom nyheten om utøya. Jeg falt sammen. Knakk på midten. Tanken på at mange mine venner var der. Tanken på at jeg egentlig skulle vært der hvis jeg ikke hadde hatt kyssesyken. Tanken på å ikke vite hva jeg skulle gjøre. Noen dager senere sa de opp navnene på alle omkomne fra leiren og regjeringskvartalet. Hørte fler som jeg visste hvem og fler jeg hadde vært mye med før. Når jeg hørte mannen på radioen si alle navnene på disse menneskene ble jeg helt fra meg. Låste meg inne på rommet og satt for meg selv i flere dager. Kommer aldri til å glemme datoen 22.juli. Hvert år skal jeg tenne lys, og be for de som ble skadd og som døde pga én grusom mann. Be for at de er på et bedre sted enn jorda nå. For et sted som dette hvor slike ting skjer, er ikke paradis. Og paradis er akkurat det de fortjener, fra utøya i fjor. Takk for meg!

    78. Jeg var i Spania og hadde nettop kommet hjem fra stranden… Da skrudde jeg på spansk tv og det kom på. Jeg forsto ikke helt hva som skjedde før noen av dem vi reiste med ringte og sa det. Så vi kjørte til dem for de har norsk tv og så alt. Ferien ble annerledes med en gang …

    79. Vi var på tur tilbake fra shoppingsturen vår på Oppdal når vi skrudde på nyhetene å hørte om bomben i Regjeringskvartalet. Jeg viser ikke så godt følelsene mine, men det er utrolig trist!
      “Viss en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise da” <3

    80. Før bomben gikk var jeg hjemme alene. Og spilte og var på Facebook. helt til noen sa til meg at en bombe hadde eksplodert i Oslo. Og da løpte jeg til stua og skrudde på NRK1, TV2 eller Nyhetskanalen. Husker ikke helt det med kanalene. Og der så jeg regjeringskvartalet.
      Jupp det var min normale historie 🙂

    81. Haha, jeg satt på Svenske båten på en bar og drakk en drink xD Det var helt stille og alle fulgte med på den lille tv-en i enden av rommet som fortalte og bomben, når vi kom hjem til campinga så vi på tv-en om utøya <3

    82. Jeg var i Tyrkia på et hotell, også begynte en av de ansatte og snakke om at det hadde vært bombe eksplosjon i Oslo.

    83. Pappa og jeg var i Vestby, som ligger 20 min unna oslo, og shoppa da broren min ringte og fortalte om bombingen i Oslo. Vi dro rett hjem og på radioen hørte vi om skytingen på Utøya, hvor venninna mi fra teateret på AUF leir… Blei utrolig urolig for henne, men heldigvis klarte hun å komme seg derfra i livet i behold. Der ikke alle var like heldige… Kondolerer til alle dem som mistet livet og til de pårørende!

    84. Jeg var på jobb (jobber på en kro), og når jeg gikk ned for å rydde et bord, så jeg alle kundene som var samlet rundt TV’en, og da endte jeg opp med å se på jeg også. Da hadde ikke skytingen hendt enda, men bomben hadde gått av.
      Skulle egentlig jobbe i dag, men er glad jeg slapp det, med tanke på at jeg jobbet 22.07 i fjor..
      Fikk vite på butikken etter at jeg var ferdig på jobb og var på vei hjem at det var skyting på Utøya, og da fortet jeg meg hjem.
      (Jeg hadde ingen anelse og hvor Utøya var da, men tenkte at det var nært Oslo)
      Alle mine tanker går til alle pårørende! <3 Dagen vi ikke glemmer, men ber for andre og viser medlidenhet og kjærlighet!

    85. jeg var alene hjemme, hele familien min var på hytta på nesodden, like ved Oslo, men jeg hadde ferie og er i oslo så mye at jeg ikke gadd akkurat den dagen… så jeg satt hjemme, og ble ganske snart klistra til tv skjermen i gråt, jeg kjenner mange auf`ere, er det selv også, så jeg ble selvsagt helt i sjokk.
      Som om det ikke var nok, ringte det på døren, jeg tørket tårene og åpnet, det var datteren til naboen min, han var død. han døde helt naturlig, men det var allikevel helt forferdelig trist! han har vært som en bestefar for meg hele livet. Og på den dagen, der jeg satt hjemme og var livredd for vennene mine, døde han=gråt hele den dagen..
      en uke senere, (på min bursdag) var jeg i hans begravelse

    86. Jeg satt hjemme med besøk av familie og så på Tour de France. Så kom pappa løpende opp trappa hjem fra bare minutter etter bomba hadde gått av og sa “Skru på nyhetskanalen NÅ, det har gått av ei bombe i Oslo” Husker jeg tenkte at det ikke kunne være så ille, men herrefred for et sjokk jeg fikk når jeg så Oslo .. sykebiler, mennesker på bakken, blod, søppel, røyk og alt. Søstra mi dro til Oslo den dagen så vi visste ikke om alt var bra med henne, men var heldigvis det. De hadde kjent og hørt smellet, men var en mil unna. Så på nyheter helt til jeg ikke klarte mer, måtte en tur ut så gikk med familiebesøket til butikken og kjøpte Oreo is. På vei tilbake skjekka vi nettavisene på telefonen og det sto “skyting på Utøya” som overskrift. Vi fikk helt sjokk siden det var to ting på samme dag og skyting. Vi jogga hjem og skrudde på tvn. Tenker på alle pårørende <3

    87. Jeg var i Thailand med bestevenninna mi akkurat da, det var ganske sent på kvelden fordi tidsforskjellen er jo ganske stor, så vi skulle ned i kafeen å kjøpe noe å drikke da vi oppdaget at det var om bomben i regjeringskvartalet på de thailandske nyhetene på tven som hang der, husker hun dama som stod i kafeen spurte oss om det var landet vårt som hadde blitt rammet.Vi fikk helt skjokk og sprang til internettkafeen som ikke var så langt unna for å skjekke avisene og facebook. Husker at vi begge ble helt satt ut og vi kunne nesten ikke forstå at noen kunne gjøre noe så grusomt..:/

    88. Tidlig på dagen var jeg i Tromsø for en operasjon, og når jeg kom hjem husker jeg at jeg satt på loftet sammen med mamma og storebror og så på TV fra regjeringskvartalet. Jeg husker smertene i ryggen fra operasjonen mens jeg leste underteksten hvor det sto at det var skyting på en ungdomscamp på Utøya. Først trodde jeg det bare var skyte-øving eller no, men så forsto jeg at det var mer seriøst. Husker også at jeg hadde en masse spørsmål! Noen av de fikk jeg aldri svar på…

    89. Var på sommerferie med en haug med nordmenn rundt 100 stykker i en fantastisk liten landsby i Polen som heter Debki. Vi feiret bursdag for min fetter når meldingene begynte å tikke inn.. Folk som var på ferie med oss skulle vært på utøya og en dame sitt kontor var sprengt i biter. En gutt jeg kjener kom seg levende vekk derifra. Nesten alle vi reiste med på ferie var fra Oslo distriktet og kjente mange som var på utøya, de fikk meldinger om venner som hadde blitt skutt og svømt til land. Det var så uvirkelig, det var umulig å sette seg inn i når vi var der nede og ante fred og ingen fare.
      Vi hadde planlagt og feste på stranda på en bar, og det gjorde vi også, men søsteren min ble hjemme fordi veninnen hennes var savnet og ikke funnet.. Etter 3 dager ble hun også bekreftet død med 2 skudd i hodet og 4 i ryggen. Forferdelig rett og slett

    90. Jeg var i slektstreff, hadde akkurat vært ute i hagen og tatt et porttrettbilde sammen med “hele” slekta. Jeg og de nærmeste i familien gikk inn i ei hytte der vi hadde slektstreffet og nyhetene sto på, det var røyk og kaos overalt på tv, bilder i fra bombingen, han som filmet hele greia og løp gjennom der og ropte etter folk. (dette fikk jeg sett i reprise sikkert 50 ganager til senere på dagen) Jeg innrømmer ærlig at jeg tenkte at “nå er det muslimske terrorister på ferde” og kjente frykten var stor, selv om jeg bor helt oppi nod, langt unna oslo, jeg kjente meg ikke trygg lenger. Jeg lurte også på hvorfor den som bombet, sprengte bomba etter at nesten alle var ferdige på jobb i regjeringskvartalet, og tenkte da at det sikkert ikke var for å drepe noen, bare for å skremme/advare oss… Så rett kunne man altså ha. Når jeg kom hjem en time etterpå var det noe enda mer forferdelig jeg så på nyhetene, og jeg satt rett og slett fast fremfor TV’en hele dagen. Gråt flere ganger, og når vi fikk vite hvem det var som stod bak alt fikk jeg sjokk og kjente et ekstremt sinne og visste ikke hva jeg skulle gjøre.. Føltes som om hele landet hadde sviktet oss, hvordan kunne en norsk statsborger gjøre dette mot landet sitt var alt jeg tenkte. Og resten av uka følte jeg meg rett og slett utrygg.
      Dagen etterpå skulle jeg jobbe, der jeg intervjuer tilfeldige folk på gata for lokalavisa, type “3 på gata” osv. Den jobban har aldri føltes så vanskelig som den dagen, jeg turte så vidt å stoppe opp folk fordi jeg var redd jeg skulle ødelegge dagen deres mer om de hadde mistet noen.. Gikk rundt og kjente på den sykt trykka stemninga på kjøpesenteret..
      Når det kommer til i dag føler jeg meg enda urolig og utrygg, jeg føler det kan skje noe når som helst. Jeg er ganske sikker på at denne mannen (liker ikke å skrive navnet hans) har mange som tenker likt som han og som blir inspirert av han, sjukt nok, but it’s the reality.

    91. Jeg var i Croatia, og plutselig så vi det på tv og radioen.. jeg trodde ikke mine egne ører og øyner.. og i og med at broren min skulle på utøya.. fyfaen! det er helt jævlig å tenke på at det har skjedd, jeg kan ikke tro det.. og jeg er minst like følsom som deg, og spessielt når det gjelder sånne ting. for et helvette det måtte vært.. vite at en gal støgg man går rundt med gevær og skyter på en øy det er vanskelig å komme seg vekk fra.. du vet ikke hvor han er, kanskje han er rett bak deg, for hvem vet.. du lurer på hvor vennene dine er… men finner dem ikke… ser kjæresten din blir skutt rett foran fjeset ditt, men må alikevell løpe, eller late som man er dø.. fyfaen, jeg har ikke ord. jeg tenker ofte på det! selv kjenner jeg ingen som døde, men jeg bare tenker på hvordan det hadde vært.. for et mareritt… har grått så masse idag, det er helt jævlig.. uskylde ungdummer og barn.. og voksne. hva faen er galt med folk? holder på å klikke av sinne, men samtidig er jeg så trist… denne dagen, 22.07 skal aldri bli glemmes. Kondolerer på det sterkeste til alle som mast en kjær. kan ikke forestille meg hvordan det hadde vært å være på den øyen med jævelen som skyter… blir så sint inni meg! ingen fortjener å dø. IHVERTFALL ikke de uskylde menneskene. HVIL I FRED!!! DYPT SAVNET OG DYPT ELSKET. tenn et lys for ofrene!

    92. Utrolig nokk så satt jeg me lillesøsteren min og hadde en utrolig dårlig humor, vi fikk høre om bomben i oslo og begynte å tulle på facebook ved å si ”folkens, va bare bakepulver bomba vår” osv. Vi tokk det ikke på alvor før skytingen ble rapportert og vi faktisk så nyhetene om regjeringskvartalet. Kjipt og umodens ja, men vi tokk det jo på alvor etter 40 minutter eller no

    93. Jeg var på tur på hytta med en vennine. Vi fikk høre på bombingen på radioen. Tenkte bare at det var fælt å sånne normale tanker. Når vi var kommet frem så slo vi på nyhetene å fikk vite om skytingen. Jeg fikk litt sjokk, å bare; er det der i norge, kan det skje i norge?? Men så var det på nyhetene døgne rundt, å jeg ble ganske lei av å høre om det, og jeg trodde kanskje det ikke var så ille som det var.. Selv om det bare er ett år siden så føler jeg at jeg vet mere nå enn jeg gjorde da, å derfor var jeg ikke så intressert i det. Men selfølgeli, syntes det var trist da og, men det var først noen uker etter at jeg reagerte orntlig på det

    94. Jeg var hos besteforeldrene mine. Vi satt og så på Tour De France, så kommer det opp en tekst at en bombe har gått av i Oslo. Vi skrudde over, og satt og så på tv hele resten av dagen. Så også på tv de dagene etter 22.juli <3 Kommer aldri til å glemme 22. juli 2011 <3
      Alle tanker går til de etterlatte!<3

    95. jeg kom inn i stua og så mamma snakke i telefonen med pappa som på radioen hadde hørt at sannsynligvis hadde gått av en bombe i Oslo. Det første ordet som kom opp i hodet mitt da var “Krig” jeg var så redd for at det var krig! Vi skrudde på nyhetskanalen men der viste de en danseoppvisning (wtf??) men på tv2 viste de bilder av en spøkelseby. Jeg glemmer aldri synet av de menneskene som gikk der. Det var som om de var i transe. De bare gikk der, uten å vite hva de skulle gjøre, for hva skal du gjøre etter en sånn opplevelse? Jeg har familie i Oslo + venner som var der og jeg var helt ødelagt av tanken på at det hadde skjedd dem noe! Heldigvis gikk det bra med alle.. Samme dag var hele familien samlet hos besteforeldrene mine, det var vi idag og. Det var en fin stund for oss. Det hele er mye mer ekte når du hører historiene til de som ante fred og ingen fare på jobb eller historiene til de som ble jaktet på som dyr.
      Det var 22. Juli for en helt vanlig jente på 15 år som var redd for det lille landet sitt.

    96. Husker det veldig godt. Var alene hjemme, satt i sofan med facebook framfor meg og tvn sto på i bakgrunnen. Plutselig skrev en EKSLOSJON I OSLO! han som skrev det er litt rar, så tok det ikke alvorlig i det hele tatt, før det på en to tre hadde det tatt over alle kanalene på tv, å man hørte også om at det skjedde noe på Utøya. Satt hele resten av ettermiddagen og kvelden og natten på samme plass i sofan. Helt sykt

    97. Jeg hadde sittet hele dagen og gleda meg til dagen etter, siden det var bursdagen min den 23. Jeg og mamma bakte kaker og sånn og like før midnatt skrudde vi på TV’en og det eneste de snakka om var bombing og skyting. Jeg trodde først det var i Afghanistan eller Irak eller noe, men neida, det var i lille Norge! Jeg husker jeg satt der og var helt i sjokk, og klarte ikke å si noe før jeg faktisk hadde fått det inn i hodet at det faktisk hadde skjedd i Norge..
      Alle mine tanker går til pårørende! <3

    98. For ett år siden ventet jeg på en telefon fra min bror om han levde eller ikke 🙁
      Han over levde, heldigvis!
      <3

    99. Tenk at det har gått et helt år… Jeg synes så synd på de uslyldige menneskene som mistet livet på utøya og i regjeringskvartalet!
      Jeg husker akkurat hva jeg gjorde den dagen. Vi hadde masse naboer på besøk, vi spiste rømmegrøt og hadde det trivelig. så begynte noen å lese nyheter på nettet, og etterhvert satt alle foran tv’en. Jeg husker også at senere på kvelden så satt jeg og svigersøstra mi nede på stua, og mamma kom ned og fortalte hvor mange som hadde blitt drept på Utøya Vi fikk helt sjokk, og greide ikke å høre noe mer om det. Vi greide ikke å være inne på nettet, for uansett hvilken side vi gikk inn på sto det om denne saken. Vi satte oss og spiste Age Of Empires… Det var ikke at vi ikke brydde oss, det gjorde vi! vi greide bare ikke mer!

    100. Hadde nesten akkurat fått meg Black Ops på PS3, så satt og gamet zombies hele dagen, husker jeg. Hørte om bombene i Oslo, men brydde meg faktisk ikke så mye akkurat den dagen. Senere på kvelden så jeg plutselig de statusene på Face; ”Ikke ring de som er på utøya, de gjemmer seg”, og sånn, men tok det ikke så seriøst. Fulgte heller ikke med på nyhetene den dagen, er nok derfor. Men dagen etter, dro jeg, mamma og pappa til Sverige. Vi dro ganske tidlig, så jeg husker at de greiene om Utøya gikk på radioen så å si hele dagen. Det var da jeg forstod hvor ille det faktisk var. Når de intervjuet noen av dem som var der da det skjedde.. Ja.. Det hørtes helt forferdelig ut. Husker den dagen som om det var igår, faktisk. Heldigvis kjente jeg ingen av de som ble drept.

    101. Veldig fine ord fra deg, og jeg respekterer hvordan du følte det og vil føle om det. Jeg synes fortsatt det er uvirkelig. ❤❤❤

    102. Jeg husker jeg var hos pappa i Drammen og satt bare inne og så på tv. Plutselig kommer det en nyhetssending om at det hadde vært ei bombe i Oslo osv. Vi trodde først det var en slags spøk siden det uansett var “agurktid” senere forstod vi at det ikke var noen spøk. Mamma ringe for å høre om vi hadde dratt til Oslo, som vi egentlig hadde planer om. Senere kom det også på nyhetene at det var noen som skøyt på utøya. Før jeg la meg sa de det var rundt 10 døde, og neste dag da jeg våknet var det plutselig 90.. tallet gikk jo ned etter noen dager, men like vel 77 er alt for mye.

    103. Når jeg fikk vite det var jeg i begravelse til min kjære fine oldemor <3 På etterselskapet fikk vi vite at Regjeringskvartalet var bombet, kjøreturen hjem tok ca 1,5 timer. Og iløpet av den tiden fikk vi vite om Utøya og all skytingen. Mormor hadde også bursdag så vi dro på selskap der, tv'n sto på og da kom virkeligheten og hvor alvorlig det virkelig var..

    104. Jeg og pappa skulle kjøre og leie en film. Da vi kjørte hadd evi radioen på, så egynnte de å snakke om en bombe i oslo, og skyting. Vi skjønte ingenting! Hverftall ikke jeg. Så vi satt i bilen en god stund for å høre etter. Men jeg tror ikke vi viste helt hva som hadde skjedd… Så når vi kom hjem, satte vi på nyhetene, og fikk nformasjon vi ikke hadde fått med oss. For da vi satt bilen, så viste vi så og si ingenting.

    105. Mens bomben gikk av så hadde jeg akkurat sagt farvel til noen venner fra tyskland, da jeg kom opp på hotelrommet fikk jeg vite at det hadde gått av en bombe. Til at jeg var i Bulgaria, som var timer vekke fra norge, så følte jeg meg ikke lenger særlig trygg. Og var livredd for å reise hjem.. Vi følgte opp saken hver dag de siste dagene, det var det eneste vi gjorde. Sjekket opp hvor mange som var døde og slik. Spesielt med utøya, jeg synes det var så uvirkelig da vi fikk vite av en mann fra oslo at så utrolig mange ungdommer var døde! Vi hadde fått nummeret på 100 og noe, det var så vanskelig å få inn! Jeg følte ikke jeg fikk være med å støtte folket, da jeg verken kunne gå i tog, eller legge blomster foran domkirken!
      heldigvis fikk jeg gått på minnesmerkingen i dag! <3

    106. Jeg husker det kjempe godt, hadde nettopp kommet hjem fra ferie og faren min satt å så på nyhetene, som er ganske uvanlig, og der var det om bomben også ringte bestevennina mi. Hun spurte meg om hva jeg hadde gjort med gråten i halsen, jeg spurte om det var noe også brøt hun sammen og sa at søstra hennes var på utøya og de hadde ikke hørt fra henne. Jeg var ganske sjokket og hun kom hjem til meg og det første jeg gjorde var å strekke ut armene for å gi henne en stor klem, vi så på nyhetene og dødsfaller tallet steg og steg og venninna mi gråt og gråt for hun var livredd for søstra si og det skjønner jeg godt, så gikk vi en tur midt på natta bare for å prøve å roe oss ned. Etter det dro vi hjem til henne og der var stemningen dyster, de hadde enda ikke fått kontakt med søstra, vi satte oss ned for å spille litt kort, der, telefonen ringte, moren tok den og hun var i live! Vi pustet lettet ut og jeg dro hjem. Veien hjem var unormalt lang og jeg kjente at jeg ville bare gråte men fikk det ikke til, jeg sprang hjem og så på nyhetene. Da jeg la meg gråt jeg meg i søvn selv om jeg ikke var en pårørende. Dette kommer jeg ikke til å glemme i det hele tatt! Jeg vil bare at abb får straffen som han fortjener…

    107. Min 22.juli var vell litt spesiell. Jeg var i oslo, og husker den dagen som det var i går. Det var en helt forferdlig følelse.
      Vi var på shopping i gatene i Oslo, vi gikk rundt, og gikk mot regjering-kvartalet. Mamma spurte meg om jeg ville inn på klesbutikken Mango, jeg sa det ikke var så veldig mye fint der så vi gikk videre. Det var en avgjørelse som gjorde at vi ikke stod midt oppi det, eller ble drept av bomben. Vi gikk derfor videre, vi gikk mot regjering-kvartlet, og gjennom. Vi gikk ganske sakte, og lo og tenkte jo selfølgelig ikke at det kom til å skje noe foreferdlig akkuratt der vi gikk. Vi kom oss gjennom og gikk sagt og lo og tullet videre, 3-5 minutter etter vi hadde vert der, kommer det smellet, akkuratt som om at det er noen som sprenger veien, )at de jobber og sprenger, og du er helt oppi det. Men dette var verre, alle ble helt fra seg, alt ble et stort kaos. Folk stod i husene sine og ropte ned til oss om vi visste hva som hadde skjedd. De gråt, og alle var usikkre om hva som hadde skjedd og hva som kunne skje. Det var en dame som stod i leiligheten sin, sikkert i tredje etasje. Hun spurte pappa”Hva er det som har skjedd?” Pappa svare”Det lukter krutt, (sånn som kommer i fra bomber) jeg trur det har skjedd noe med regjerings-kvartalet.” Da visste han INGENTING, han sa bare det han trudde, og det var riktig.
      Det var helt forferdlig å vere der, alle skrek, og det kom sjukebil på sjukebil og politilbil på politilbil. Vi visste ikke om det var flere bomber.
      Mamma, som er sjukepleier, hadde tenkt å gå bort å hjelpe til, men det var så usikkert om det var flere bomber, får på denne tiden fikk vi beskjed fra politiet om å ikkje holde oss i sentrum, for de var ingen som visste hva som ville skje.
      Jeg var redd det var en helt jævilg følelse å se det på nyheten på kvelden og tallene på skadde og døde bare steg hele tiden. At en mann har så mye vondt inni seg, er helt sjukt. Men, han er ingenting, og vi burde ikke tenke på hva han klarte å gjøre, men heller tenke på hvordan folket i norge klarte å samle seg og vise at vi er et land som står sammen uansett hva som skjer! Jeg elsker måten vi takklet alt dette på, og jeg vil si, han klarte ikke oppnå det han ville. Det han ville var å ødlegge det vi hadde, og ødlegge det AUF stod for, men det han gjord var å gjør det vi hadde MYE bedre, og det vi stod for en STYRKE. Når står AUF bare sterke for det de gjord for 1 år siden.
      R.I.P alle som døde, de fortjente det ikke, de døde så alt for ungt. <3

    108. Jeg kom hjem i fra et selskap. Mamma hadde kjørt meg. Når vi kom hjem sa broren min. Følger du ikke med hva som skjer i verden? Vi sprang inn på rommet og satt å så der. Etter hvert gikk vi opp og jeg så på tv resten av dagen. Tven var på de tre neste dagene. Dagen det skjedde sto det minst 10 og dagen etter sto det ca 82. Det ble mer og mer. Natta da det skjedde fikk jeg ikke sove. Noen vi kjente var deer og vi ble bekymra. Men jeg fikk sove neste natt da vi fikk høre at alt var bra med henne hun hadde bare fått et skytt i armen. Nå vil vi alle i huset at han skal sitte i fengsel til han dør. Han fortjener det!!!

    109. Jeg hadde akkuratt vært ute på shopping i byen, og dagen så ut til å bli kjempe bra! Bomben eksploderte sannsyneligvis når jeg satt på bussen, for jeg hørte en dame snakke i telefonen om noe anngående bombe og oslo, men akkuratt da trodde jeg at det ikke var så viktig så jeg brydde meg ikke særlig om det, før jeg kom hjem. Da jeg var hjemme kom broren min brasende inn døra å ba oss sette på nyhetene med en gang. Da vi skrudde på tven trodde jeg ikke det jeg så…jeg var hjemme å så på nyhetene og grein meg til søvns i 3 dager..

    110. Var i Tyrkia da jeg og noen venner skulle ut å spise , mitt i middagen ringer kjæresten min som var på utøya. Å sier han elsker meg veldig stilt og sa at jeg aldri skulle glemme han , plutselig hørte jeg et skudd i bakrunnen , så la han på , og jeg gikk opp på hotellrommet og skrudde på tvn , noen dager senere fikk jeg telefon fra foreldrene om at han hadde blitt skutt . Skrek i mange dager etterpå ..

    111. fyfaen,det er så respektløst av deg å få dette til å handle om deg! uansett hva det er snur du det til å handle om deg. respektløst.

    112. Sofie, dette er ALLER SISTE gang jeg er innom bloggen din. På denne dagen i fjort mistet jeg en søster. At du skriver et innlegg om dette og vrir det over til å forsvare deg selv gjør meg ordløs. Du er en egoistisk jente som tror hele verden spinner rundt deg. Dette er din blogg og da skal den så klart handle om deg MEN når du skriver om tapet 22 juli of fokuserer på DEG SELV og rettferdig gjør DINE handlinger den dagen – så viser det for meg at du må være en av de mest egoistiske personene og bloggerne jeg har sett. Det verste er at du kanskje ikke innser dette selv og det er selve definisjonen på egoisme!

    113. jeg hadde sommerjobb i en kiosk i fjor og der satt jeg å så på south park på tv2 zebra, og plutselig kom tour de france dit, husket jeg ble så sur fordi det var midt i en episode haha.. Så sto det sånn på toppen at det var ekstra nyhetssending på tv 2 eller noe slikt, så jeg satte over og tenkte “herregud ble det avbrutt på grunn av det her”, siden det var før de fant ut at det var en bombe, så jeg trodde at det bare var en gasslekasje eller noe slikt. Så fikk vi vite om bomben og at det var terror, og det første som kom inn i hodet mitt var al qaida, og jeg ble livredd siden bestevenninnen min skulle fly den dagen, haha! etter jobb dro jeg til en annen bestevenninne, og da satt vi og snakket litt om det, så på film og sånt. husker det som om det skulle vært i går!

    114. eg hadde besøk av søsteren min den 22 juli. og det sjedde så mye mer også den kvelden hos oss.. vi ble spionert på, og noen prøvde og bryte sei inn hos meg, og siden det med utøya sjedde, ringte vi ikke politie for de hadde nok mer enn nok å gjør på. så vi var kjempe redde den natta, vi gjekk ut et par ganger, og då sto da ein gutt/mann, uten for parkeingplassen og bare stirra på oss, også gjekk vi igjenn og låste alt sammen, så begynnte de og teoriesere oss, kasta stein på vindue, prøvde og knuse det, og sparka i dører og alt, de laget et helvette hele natten for oss.. så vi tenkte vi sku slå på tv sånn vi kunne prøve å la vær og høre på hva de holdt på med. og siden eg ikke hadde betalt tven min, så hadde eg bare nrk, og tv2 og då såg vi alt som haddde skjedd, og alt ble så mye mindre skummelt. for dette på utøya sjedde meg mangen, og det va såå ekkelt og skummelt, så vi glemte det som va ute helt til. de klarte og åpne døra helt ute, og kom nesten inn.. vi låste oss inne på bade, og satt der i 1 time. og va kjempe redd og lei oss for alt som hadde skjedd.. på utøya og att vi ble trakkasert. til slutt, tenkte vi. dette gidd vi ikke.. gjekk ut og sa dra dere til hellvete vekk.. men det gjor de ikke. de fortsatte sånn hele natta.. de begynnte i 5-6 tiden. og slutta nå kl va 5 om natta.. å de holde fortsatt på den dag i dag.. men vi vett nå att de bare prøve å skremme oss.. dette va ganske langt, men det gjor vi den 22 juli. satt inne låst i hybelen min, for vi var så redde…

    115. Jeg var på ferie hos noen familie-medlemmer som bor i et annet land. Jeg satt på nettet og plutselig begynte hjertet mitt og hoppe fort. Jeg hadde ingen anelse om dette, og plutselig så stod det om det over alt. Så fikk jeg en mld om at en venn av meg som var der var savnet, og senere så hadde han blitt skutt. Det var en av de værste dagene, og ikke en så utrolig bra slutt på ferien. Savner kompisen min ekstremt mye, denne dagen glemmes virkelig aldri..

    116. jeg satt hos oldefaren min i danmark sammen med resten av familien min. hadde nettopp spist og onkelen min skulle sjekke hvordan tour de france hadde gått eller noe sånt, og plutselig kom det opp ”bombe sprengt i oslo” på skjermen..

    117. Hei
      Den 22. juli var jeg på vei til Geilo. Der skulle vi møte en familie som vi kjenner som bor i Oslo. Vi hørte på radioen at det var gått av en bombe i Oslo.

    118. Skulle ta flyet hjem fra bodø til Bergen, og flyet manglet en del så det ble tre timer forsinket, hadde ikke nett eller noe sånt, så bare satt med søsknene mine utenfor i gresset, halvsov og hørte på musikk. Så ringer moren min og spør hvor vi ble av, og ettersom sist gang flyet vårt manglet noe kom den delen fra Oslo. Så jeg sa at flyet ble forsinket fordi det skulle hente noe i Oslo, så fortalte hun om bombing i Oslo. Tenkte ikke noe spesielt over bombingen egentlig, tok flyet hjem.. Så satt jeg i to timer og så nyhetene, tok en powernap, og når jeg våknet var alt heeeelt mainfuck.. Skjønte ingenting, trodde at pappa og søsteren min var død, løp ned i huset og det verste var at de ikke var der da, gråt og det tok cirka ti minutter før moren min fikk forklart at det var mareritt. Men har et par venner som mistet en venn der i fra, så idag har vi vært en gjeng samlet og tent lys. Syns forferdelig synd i alle som ble rammet, og sier ikke jeg vet hvordan de har det, men den drømmen fortsatte jo selvom jeg var våken, og følelsen av at familien min var død var helt uutholdelig..

    119. Var i oslo hos pappan min. Våkna av bomba eksploderte og hele leiligheten rista. hele byen ble stengt. forferdelig dag

    120. I fjor satt jeg hjemme, og fikk vite om det som skjedde, kom som et sjokk og var helt forferdelig, husker jeg ikke kunne tro at dette skjedde i Norge. Resten av dagen satt jeg klistra foran tv-skjermen og gråt en del husker jeg og..

    121. Alle har sin måte og reagere på her. Hun sa hun skulle si hva HUN gjorde den dagen. Hun er ikke egoistisk! Hun tenker på alle de andre, noen kan begynne og få latterkrampe hvis en god venn/ familie dør, fordi de går i sjokk.
      Til dere som skriver at HUN er egoistisk, tenker bare på seg selv… dere gjør det om til noe negativt. Dere skriver: ” nok en gang gjør du det om DEG selv” Nei, det er dere som gjør det om, dere prøver og få Sophie i et dårlig lys og nå slenger jeg lyset over til dere! Slutt! Alle har et liv utenom bloggen, ikke sikkert de vil dele hver eneste jævla negative ting som skjer med et menneske i et liv! Noen ting vil man beholde for seg selv. Skaff dere ett liv istedet for og kritisere hvordan andre takler ting, hvordan de oppfører seg. Pleier ikke og kommentere, men nå måtte jeg, 1 dag i året er det ordentlig “minne” om dagen! Og dere sitter på andres blogger og prøver og sette bloggerene i dårlig lys. Blir kvalm av hvor egoistiske menneskene i verden er blitt!

    122. Jeg hadde nettopp kommet hjem fra shooping, og satt på kjøkkenet å leste se&hør. Resten av familien satt i stua og så på TV, tydeligvis på nyhetene. Pappa kom inn, og skrudde på radioen fordi han skulle lage middag. Så hørte jeg om eksplosjonen, og løp inn i stua. Der satt jeg resten av dagen og så på TV.
      Forferdelig dag. Hvil i fred

    123. Jeg var i tunellen under opraen i Oslo på veg til Kragerø. Det hadde vært en bilulykke så vi ble stående i samme kø som Breivik. Og på radioen kom det raskt at det hadde gått av eb bombe.
      Etter 15 minutter så begynte de å si “det pågår skyting på utøya, om du kjenner noen som er der. IKKE RING! De gjemmer seg!” alt det de sa på radioen var helt uvirkelig!!
      Og da jeg fikk komme meg på nett vegynte jeg å snakke med en venn av meg som hadde tre venner det. To av de overlevde. Men Sondre døde.

    124. Som du sier, alle har rett til å takle dette på sin måte, og det synes jeg er bra at du belyser.
      Jeg var på ferie i nord-norge da min bror tilfeldig sjekket nettavisene og kunne konstatere at for bare få minutter siden var oslo rammet av terror. Husker at resten av dagen ble tilbringt foran tv-en eller med nettavisene åpne på mobilen. Dagen etter var vi på vei hjem og stoppet langs veien for 1 minutts stillhet sammen med resten av Norge. Falt temmelig mye tårer de første ukene, og kommer nok til å gjøre det nå også…

    125. Hei, jeg var hjemme den dagen, men mormor og morfar var på besøk den dagen….kjempe trist.
      men jeg har 3 spm. til deg… 1: Hvordan får du så mange lesere? 2: Hvordan fikk du headeren til å skifte bilder? 3: Hva heter bloggsiden du går inn på når du skal logge inn på bloggen din og begynne å skrive? Jeg håper på svar… (prøver å ikke tenke på 22. juli, blir bare lei meg..) klem maja

    126. Ganske uenig med deg Tanja. Jeg kan forstå at enkelte ser på dette innlegget som ren egoisme. Og det gjør forsåvidt jeg også. Nettopp fordi hun har greid å vri 22 juli til å handle om henne. Greit at hun forteller hva hun gjorde. Men at hun bruker 22 juli til å redgjøre og forsvare seg selv, blir helt feil. Dette er en dag til å minnes de som mistet livet sitt. Og pårørende som har mistet sine barn, partner osv osv.. Når hun først har en blogg med tusentvis av lesere, så sier det seg selv at hun på den ene dagen i året kan skrive noen varme ord istedet for å forsvare seg selv. Ja, hun er egoistisk.

    127. Jeg og familien min var på veg til Sverige for å besøke bestemor og bestefar slik vi gjør hver sommer. Vi bestemte oss for å ha en overnatting på veg dit, siden det tar 12-14 timer å kjøre dit. Da vi kom fram til hotellrommet skrudde vi straks på tv’en for vi hadde hørt om dette uvirkelige på radioen mens vi kjørte. Alt var helt uvirkelig for meg.

    128. uffffffffffffff
      tenker på alle de etterlatte 🙁 uskyldige liv som ble tatt 🙁
      det er dette fokusen bør være rettet på og IKKE deg SOFIE!!!! trist at du bare tenker på deg selv :(:(

    129. Dette er så trit ja! 🙁 Kjente noen som var på utøya.
      Var i Oslo den dagen og gikk en time før bombinga skjedde, utrolig ekkelt!

    130. Jeg var og spiste ute rett ved der hvor bomben gikk av, kjente et voldsomt trykk i ørene..vi stormet ut, og ble møtt av en vegg med gråtende mennesker…

    131. Skjønner egentlig ikke hvordan noen kan kritisere deg pga det. Det er jo du som bestemmer hvordan du vil ha ting og hvordan du vil leve. 🙂
      Jeg husker at jeg var på hytta med mamma, pappa og en venninne av meg som er med i AUF som egentlig skulle til Utøya i fjor. Jeg ble oppringt av kjæresten min som var på ferie et annet sted i landet som fortalte at det var gått av en bombe i Oslo. Det første som slo meg var at dette var ganske uvirkelig, og jeg gikk inn i stua for å fortelle dette til de andre. De satte på TV-en, og da kom det opp at en mann gikk rundt på Utøya. Utrolig vondt for venninna mi som ikke visste om hennes venner var reist dit eller ikke.. Heldigvis var de ikke der dette året..

    132. Jeg var på flyplassen i Frankrike og en av ledere på fra klubben jeg går på hadde fått en telefon om at det var gått av en bombe i Oslo og at de trodde muligens 10 ungdommer var drept på utøya. Vår reaksjon var at vi ikke trodde på det. Hvordan i huuleste kan det skje i vårt lille trygge land? For en syyk spøk. Men etterhvert fikk flere telefoner og vi skjønte at det var sant. Det var utrolig sjokkerende og vi skjønte ikke hva det innebar. Vi snakket mye om det ,en fikk til slutt kjeft fordi vi snakket om bomber på en flyplass. Resten av dagen var ganske tom. Så på TV og sov. Før vi att oss foran tven igjen neste dag og fikk vite at det var anntatt drept over 80 mennesker. Tallet gikk ned etterhvert, men det er utrolig trist og sykt at så mange ble myrdet. Jeg sender tanker og bønner til pårørende! ♥

    133. Min 22 juli i fjord var jeg på jobb i 9 timer! så jeg jobbet på en matbutikk uten tv så vg og tv 2 og diverse andre nyhetsmedier sto oppe der vi smugte oss inn og leste når det ikke var kunder i butikken! er enig med deg, selv om man ikke viser det betyr det ikke at man bryr oss. jeg har også valgt å ikke blogge om dette pga. hvor vi går finner vi noe om dette så min blogg er også som et fristed, som du kaller det. 😉

    134. Jeg var på besøk hos bestevenninnen min og hennes familie i Nederland. Jeg, bestevenninna mi og lillesøsteren hennes satt i 2. etasjen å spilte Monopol og snakket og koste oss, og hadde ingen anelse om hva som ventet oss. Plutselig kommer foreldrene til bestevenninna mi opp å sier at vi må skynde oss ned. Vi skjønner ingenting, og spør hvorfor. De svarer bare at vi må komme med en gang. Så vi blir med dem ned, og går inn i spisestuen. Der setter vi oss ned på gulvet fremfor tv-skjermen og det første vi ser er “Bombeeksplosjon Oslo”. Jeg forstod ingenting, og forstod ikke helt hva som foregikk, men følte frykt inni meg, for jeg har familie i Oslo. Bestevenninna ser spørrende og forvirret på foreldrene. De forklarer oss at det er en mann som står bak det hele. Vi blir sittende lenge i stillhet, før lillesøsteren til bestevenninna mi spør: “Hva skjer? Hva skal vi gjøre?”. Hun var veldig redd. Mens vi sitter der å følger med på tv-skjermen, kommer det opp at en mann i politiuniform skyter ungdommer på Utøya. Mange var drept, og mange gjemte seg. Jeg klarte ikke å ta det til meg, klarte ikke å innse at noe slikt kunne skje i lille, fredelige Norge. Landet jeg selv bor i. Jeg satt der å skalv, og tårene trillet nedover kinnene mine. Hvordan kan en mann være så ondskapsfull, tenkte jeg. Hodet mitt ble fylt med spørsmål, jeg var redd, trist og forvirret. Mens jeg satt der i min egen lille verden og gråt over det forferdelige som hendte, bestemte jeg meg for å ringe foreldrene mine. Jeg gikk opp i 2. etasjen igjen, bestevenninna mi ble med, og jeg ringte, skjelvende. Jeg spurte om det var sant, hvor mange som var drept, hva som egentlig skjedde. Jeg trengte svar, jeg var så utrolig fortvilet. Litt etterpå ringte bestemoren min og spurte om jeg hadde fått med meg hva som skjedde. Jeg sier ja, og hendelsen var overalt på både norske og nederlandske nyheter. Bestemoren min fortalte at onkelen min i USA også så på nyhetene der, og hele familien min var kjempetriste. Jeg snakket en stund med bestemoren min, før jeg, bestevenninna mi og lillesøsteren hennes dro en tur på butikken for å handle, for det måtte gjøres. Vi syklet til butikken, og da vi skulle betale spurte mannen bak kassa om det gikk bra med oss, om familien vår var ok, for han kjenner bestevenninna mi og vet at hun er norsk. Han var veldig omtenksom. Mange dager etter fikk vi også spørsmål om det gikk bra med oss og familiene våre på butikkene vi handlet i.

    135. Den 22.juli i fjor satt jeg i bassengkanten i Spania og slappet av, plutselig ropte Tom (onkel) at jeg måtte komme å høre på nyhetene. jeg fikk totalt sjokk og etter 5 sek kom jeg på, holy shit, min beste veninde er der!!! jeg satt meg ned og alle minnene og masse tanker fosset gjennom meg, jeg fikk totalt panikk og bagynte og fossgråte. Alle rundt meg sa “det er ikke sikkert hun er omkommet”, men det hjalp ikke, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre 🙁 jeg tror alrdi jeg har hatt en så vond følelse hele mitt liv. Det første jeg gjorde var og pakke kofferten, dra til flyplassen , komme meg på første flyet hjem uansett hva det måtte koste.
      Jeg ventet i 3 timer på flyet, og satt og gråt konstant.
      når jeg kom hjem tok jeg en taxi hjem til familien til veninden min, det var bare moren hennes hjemme, restev av familien var i kreta. vi satt og holdt rundt hverandre lenge, og snakket om minner vi hadde og håpet om at hun var i livet. på kvelden fikk vi høre at hun lå på sykehuset med skudd skader, vi kom oss dit på 10 min og begge brast ut i gråt når vi kom inn på rommet hun lå på, vi ga hverandre en stor klem og gikk bort til sengen hennes.
      hele den natten holdt vi henne i hånden og trøstet hverandre.
      venninden min var så heldig og overlevde dette. når vi fikk beskjeden om at hun kom til og overleve, var det beste øyeblikket i hele livet mitt, det var en lettende og glad beskjed, jeg brast ut i gråt og klemte henne så lenge at hun sa ” thea, det er nok nå, jeg kommer til og overleve”, vi lo begge to og klemte bare enda lengre 🙂
      tiden etter har vært vanskelig fordi det var så skummelt og ikke vite om hun ville overleve og og se henne lide med konsekvensene av skadene.
      jeg skrev denne kommentaren og satt og gråt hele tiden mens jeg skrev. utøya var helt forferdelig og håper ingen ting som det skjer noen sted i verden igjen.
      jeg syns det var unødvendig av folk og kritisere sophie elise, man reagerer forskjellig og det må folknrespektere <3

    136. Skjønner godt at du valgte å ikke skrive så mye om det. Det er fortsatt helt uvirkelig..
      En bekjent av meg gikk bort den dagen. Utrolig trist 🙁

    137. Selv var jeg på ferie i Hellas da jeg fikk vite det – jeg gikk på Facebook og noen av vennenne mine spurte om jeg hadde fått med meg hva som hadde skjedd, og det hadde jeg jo ikke, og da fortalte de det. Det kom som litt av et sjokk… Jeg husker bare at jeg følte meg rar innvending og ble sittende stille, før jeg logget ut og fortalte det til resten av familien min. De ble selvfølgelig også veldig overrasket og sjokkert :-/

    138. Jeg var på hyttetur på landet sammen med min onkel, tante og kusinene mine. Det var varmt og nydelig vær. Vi satt i bilen på vei hjem fra butikken da vi hørte om bombingen i Oslo. Først reagerte vi alle med vantro, lurte på om det var en slags spøk eller noe sånt. Da vi faktisk skjønte at det var alvor kom vi oss inn i huset og slo på tven. Det var så utrolig mye oppstyr, nyhetsfolk som snakket om terrorisme og muslimske ekstremister. Så fikk vi beskjed om at det var rykter om en person som skjøt ungdommer på Utøya. Jeg ble først sjokkert g selvfølgelig veldig trist. Men det gikk ikke helt innpå meg før jeg fikk en telefon av mamma og fikk vite at en venn av familien var på Utøya. Hun var 18 år, fra lokalsamfunnet mitt, jeg kjente henne hele livet, foreldrene våre er venner. Hun var fortsatt savnet. Jeg gikk inn i en slags sjokktilstand og satt bare og så på nyhetene og ventet på beskjed om at hun var trygg. Men den beskjeden kom aldri. Et par dager senere ble hun funnet langs Kjærlighetsstien og bekreftet død. Jeg ble invitert i begravelsen, men kunne ikke gå fordi jeg var i Danmark med pappa. Chris Medina var der og sang for henne, det ble sendt på lokalnyhetene og alle sa at det var så vakkert. Vi var ikke veldig nære, på grunn av aldersforskjellen, men vi hilste alltid på hverandre og slo av en prat. Jeg husker siste gangen jeg snakket med henne, jeg husker at det siste jeg så var at hun smilte til meg i det jeg gikk av bussen. Hun var en så utrolig søt, snill og hyggelig jente. Jeg er på en måte fortsatt i sjokk, fordi det har enda ikke gått helt opp for meg at hun og så alt for mange andre er borte. Men til gjengjeld er jeg utrolig stolt av landet vårt som bare har bevist at gjerningsmannen ikke vant.

    139. Jeg var på ferie på Gran Canaria. Plutselig får pappa en telefon fra Norge, og da spør en dame om de skulle heise flagget på skoleplassen, og da forstod vi ingenting. Hun forklarte alt, og dette var helt forferdelig. Fra da og og til vi skulle hjem leste vi alt vi kunne finne i avisene der nede.
      <3

    140. jeg var på språkreise i usa, og satt i klasserommet og hadde time, så sa læreren vår “do i have any norwegians in my class?” og når vi svarte ja sa han at en terror bombe hadde gått av i norge, og vi skjønte ingenting, trodde litt det var tull, så fikk vi tre som var norske i klassen gå ut på plassen og plutselig var alle de norske studente samlet, og vi gikk innpå mobilene våre og dret i hvilke penger vi brukte på internett for å gå på vg og fant ut om utøya, det var veldig sterkt og trist, men vi var en helg gjeng hvor alle holdt sammen, og det føltes godt!

    141. 22. juli i fjor feiret jeg voksenbursdag. Jeg har nemlig bursdag idag. Gjestene var i ferd med å gå, så jeg skulle se om det var noe på tv. Det står at det er Tour de France, men isteden står det “eksplosjon i Oslo”, men overskriften skiftet raskt til “bombe-eksplosjon i Oslo”! Jeg skrudde på tven ca en halvtime etter det grusomme som skjedde i regjeringskvartalet. Så begynner de å snakke om at det skjer noe på Utøya… Jeg skjønte virkelig ikke hva som skjedde og ble veldig redd-så jeg skrudde av nyhetene og prøvde og tenke på noe annet-noe som var ganske umulig
      Hvil i fred

    142. jeg husker det veldig godt, jeg og ei venninne hadde jobbet med hestene i kongeparken (tivolipark i stavanger) Vi hadde jobbet der hele dagen, så pappa skulle hente oss. Han var ganske trist da vi satt oss inn i bilen, og han fortalte om bomben, nyhetene var på, på radioen. Jeg “trodde ikke” helt på det, og følte ikke det var så alvorlig. da jeg kom hjem tok jeg på tven, jeg fikk sjokk!! tenk at det var norge det var snakk om. huff, får tårer i øynene av å skrive. Noen minutter senere kom det opp om utøya. jeg så på nyhetene hele dagen, anntall døde steig, det var jævli. jeg så utover kvellen/natten. plutselig kommer bilde av jævelen opp. jeg kjente et STERKT hat me en gang. fyfaen for en skapning, han skulle ALDRI vært født. håper han dør i helvette.
      Mine tanker går til folk som har mista sine nermaste. Dette e jævli, men me står samen. hvil i fred<3

    143. Jeg var på besøk hos venninna mi i Sandefjord da alt det skjedde. Jeg og venninna mi skjønte ikke helt når vi sto foran tv og ser at det har vært bombeeksplosjon på regjeringskvartalet, og enda værre det med utøya. Vi trudde nesten ikke på at dette skjedde i lille Norge. Fredelige Norge. Da vi fikk vite hvor mange som hadde død den 22.juli på kvelden var vi i sjokk! det sto først at det var 90 ,eller noe lignende,som hadde blitt drept av denne fryktelige mannen, også sto det neste dag 70-80(husker ikke eksakt tallet) drepte. Jeg og Venninna mi var helt i sjokk hva denne mannen har klart å gjøre. ÈN mann har klart å drepe opptil 80 personer selv. Det har jo skjedd i andre land at det er blitt drept så mange, men da har de vært fler. Jeg gikk og tenkte på om det var noen jeg kjente som ble drept, men det var det ikke. Jeg vil bare kondolere til alle og en hver som har mistet noen i denne forferdelige massedrapet. Denne dagen vil husket i lang tid fremover.

    144. 22.juli 2011 er en dag jeg aldri glemmer. Jeg husker absolutt alt jeg gjorde.
      Klokken nærmet seg 15, familien min hadde akkurat vært på butikken og handlet inn middag. Klokken var 15:20 og middagen var klar. Vi satt å snakket i campingvogna på Ekeberg camping, men visste ikke hva vi skulle få oppleve kun minutter senere. Jeg skulle til å ta en matbit i det øyeblikket det ristet å dundret i hele vognen. Bakken ristet, hele vognen ristet og den høye, grusomme lyden sitter fortsatt igjen i hodet den dag i dag. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene og hoppet opp fra sofaen. Jeg tenkte først det var torden, men det ville ikke vært så voldsomt, så jeg var inne på tanken på 3.verdenskrig. Jeg løp ut døren for å se om det var noe som hadde skjedd utenfor. Det var stille, så stille som det aldri hadde vært før. Jeg følte noe var galt, men skjønte ikke hva det kunne være. Jeg satte meg inn i bilen å ringte til vennene mine som var hjemme. Jeg prøvde å forklare at det hadde eksplodert noe, men jeg visste ikke hva det var. Vennene mine skjønte jo ingenting, å tenkte heller ikke så mye over det. Jeg gikk tilbake inn i vognen igjen å fikk helt sjokk, familien min satt helt stille i sofaen å så på TV’n. “Eksplosjon i Oslo” stod det på text tv. “Det ligger folk på gata og blør”. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere, jeg fikk sjokk. Egentlig skulle jeg dra ned dit da, å være bare meter fra regjeringskvartalet. Hva kunne skjedd med meg? Den dag i dag er jeg glad for at jeg aldri dro ned, men heller ble i vognen. Hovedgrunnen til at jeg ikke dro var fordi det regnet, det høljet ned. Det at det regnet reddet faktisk meg fra å bli skadet, hadde det ikke regnet vet jeg ikke hva som kunne skjedd.
      Jeg sender mine varmeste tanker til døde og pårørende. Det er så urettferdig, deres søster, bror, datter, sønn ble brutalt revet bort. Uskyldige personer som hadde så lenge igjen av livet, de hadde en framtid foran seg som forsvinner sakte men sikkert. Selv kjente jeg ingen som døde, men jeg tenker fortsatt på alle, hvorfor måtte det gå utover uskyldige mennesker som ikke har gjort noe galt? Irritert, irritert er jeg.
      R.I.P alle de som døde 22.juli 2011, vi tenker på dere <3

    145. jeg hadde akkurat sagt ha det til ei venninne før jeg skulle møte kjæresten igjen å dra å se etter bukser i byen, vi var på vår første tur alene i lag å skulle kose oss med shopping denne dagen. vi var bare noen hundre meter unna og jeg kjenner nesten enda bomben i kroppen, ett år etter. mista litt av hørselen i en stund før vi kom oss ut å så oss om.
      Svart røyk stod rundt oss, svart papir oste over himmelen, noe jeg først trodde var fugler. det var panikk, skadde og mye blod. glassbrått over alt og egentlig helt forjævlig. gråt hele kvelden i fortvilelse. det var rett og slett grusomt.

    146. Jeg var hos farmor og farfar. De bor på en øy.. så var jeg ute med noen venner der. Og så gikk jeg inn å spiste litt og da satt farmor&farfar å så på tv.. så hadde akkuratt det med bomben i Oslo vært. Og jeg var bare rett inni stuen så ute igjen. Og jeg tenkte ikke at det var så fælt. Så såg jeg millitæret på tv så sa jeg: Nå får jo millitæret noe å gjøre. vet det var ganske frekt av meg, men jeg viste ikke hva som hadde skjedd. var 12 år ifjor. så gikk jeg ut igjen, og da hadde de guttene jeg var med vært inne og vi er fra Bergen og de som de guttene bodde hos var fra Oslo. De kjente en som var på Utøya. og jeg viste ikke noe om utøya da.. så fikk helt sjokk. så tenkte jeg: tenk hvis han kommer her da!! siden vi var jo på en liten øy.. off husker det syyykt godt!!

    147. HEI!
      Jeg bare lurte på om du kunne ha sørsmålrunde snart?
      Jeg husker 22 juli veldig godt, for den dagen var det en i klassen min som helt plutselig bare ringte og sa stygge ting til meg 🙁

    148. I dag går alle mine tanker til de overlevende, til de som har mistet sine kjære, og til alle andre som ble berørt av terroren i fjor. Kanskje du også bør tenke på denne måten sofie og mindre på deg selv på en dag som denne….

    149. Jeg var på ferie, så sa broren min at det hadde vært en bombe i Oslo, han hadde hørt det av en venn han møtte dær ned. Og jeg og mamma bare: du tuller! Siden han tuller hele tiden. Og så sa han og vennen at d var sant! Husker jeg ble sykt redd siden vi skulle fly hjem dagen etter å jeg trodde d var al qaida.. senere på kvelden leste vi om det på nette.
      Så utrolig trist, jeg leser blogger som fks har kreft og kjemper om døden lenge, det er så uretferid at disse uskyldige menneskene bare skal bli drept plutsleig

    150. huff, er så fælt :/ husker at jeg fikk vite at det ble bombet i oslo før det kom på nyhetene.. jeg satt å snakket med en venn som var i oslo, satt på skype å skreiv, plutselig sa hun “shit, det er noe galt! noen bomber eller noe som eksploderer her i oslo” .. og før jeg rakk å svare henne logget hun av, og da litt etterpå fikk jeg jo se hva som hendte på nyhetene.. helt fælt, husker også det som du skrev at man ikke kunne ringe dem på utøya :/

    151. Jeg satt hjemme, og håpet at ikke min kjære venn ble bomba! jeg prøvde å ringe men fikk ingen svar! :'( 23. Juli fikk vi alle klar beskjed om at hun var sprengt i mange biter!:'( jeg sitter her idag å ikke er meg selv! jeg savner henne!:'( å vet ikke hva jeg skal gjøre!'( hun var alt! å nå er hun liksom borte 4ever!:'( R.I.P! dere alle er dypt savnet!:'(:'(

    152. Min 22. juli i fjord: Jeg å søsteren min satt i senga på hotellet i Kreta. Mamma satt på balkongen å fikk en melding fra en venninne hjemme om at Oslo var bombet. Nå tuller du bare med meg, skrev mamma tilbake. Nei, jeg tuller ikke, skru på tv’n så får du se. Skrev venninnen tilbake. Der satt vi, alle fire (Meg, søsteren, mamma og pappa) klistra inntil tv’n. Dagen etter skulle vi reise hjem. Vi satt i resepsjonen å så på tv menst vi satt å ventet på bussen til flyplassen. Så kom det en familie til å satte seg i soffaen ved siden av. Det er fæle greier dette her. Sier mamma. Ja, det er det. Kjæresten til sønnen min er der. Sa dama som satt i andre soffaen ved siden av oss. uff…

    153. Jeg kjørte i bilen og da sa noen til meg det hadde vært en stor bombe i Oslo jeg reagerte mye og ble veldig skremt jeg gikk hjem og plutselig seinere, så jeg på nyhetene og så at det hadde blitt et skyting-drama på Utøya jeg fikk vondt i magen nesten hele dagen.
      Minner 22.Juli

    154. Jeg var på hytta med ei venninne og mamma (og typen hennes). mamma kom inn på rommet og fortalte hva som hadde skjedd med bombingen i regjeringskvartalet. Etter som vi satt der gikk det plutselig opp for meg at venninna mi var på Utøya sammen med to andre klassekamerater. Jeg ringte og sendte mld til dem alle, men fikk ikke noe svar. Jeg fikk senere se på Facebook at de to klassekameratene hadde klart seg, og håpet på å høre et svar fra venninnen min. Jeg sendte mld til moren hennes og lurte på om hun hadde hørt noe. Det gikk dager hvor jeg sendte mld til moren og hun sa hun fortsatt ikke hadde hørt noe. Det hadde gått rykter om at hun var på et sykehus, og foreldrene hadde dratt dit, men der var hun ikke. Etter noen dager sendte jeg enda en mld til moren. Hun sa da til meg at de hadde funnet henne, men .. ja.. hun var ikke i live. Jeg var, og er fortsatt i sjokk og kan egentlig ikke helt ta det inn, ikke en gang etter ett år.. Savner henne utrolig mye <3 Hvil i fred <3

    155. Var på ferie i danmark. Vi skulle dra hjem den dagen. Jeg satt å så på nyhetene, så kom det noe om bombing, og pappa sa “æ venta bare på det..”

    156. Husker det virkelig godt..
      Jeg satt og så på bilcross inne på en motorbane.
      Jeg jobbet i kiosken, så jeg hørte noen snakke om en bombe og Oslo.. Å jeg skjønte ikke no.. Så jeg gikk bort til halv broren min og han hadde ikke hørt noe.. Fordi han hadde akkurat kjørt bilcross. Så jeg løpte forskrekket opp til pappa som stod sammen med en dame siden pappa var løpsleder og der hørte jeg et smell fra radioen så pappa sa at det var bombe i rieringskvartale og noen som ble skytet på Utøya.. Når vi kom hjem viste det seg at 3 stykker blei skada i bomba og 26 døde på Utøya.. Noen dager etter viste det seg at Halv Søskenbarnet mitt blei skutt i ryggen,armen og beinet men nå er like fin:) Men kondolerer.. 🙁

    157. Jeg husker dagen sykt godt.
      Jeg og pappa var på tur til Oslo for å besøke kjæresten hans på Thon Hotel Opera som er like ved. Vi var (heldigvis) forskinket og kom frem til Oslo like etter bomben hadde gått av, og det var helt kaos på hotellet. Vi hørte nyheten på radion mens vi kjørte inn til oslo, og hele helga satt vi klistret til tv-skjermen døgnet rundt. Vi gikk også opp til Oslo domkirke dagen etterpå, en sterk opplevelse!

    158. 22 Juli var en tøff dag for meg. Skulle vært i Oslo og spist, men det var så sent, og været så ikke bra ut, så vi droppet det.. Vi kjørte forbi utøya påvei hjem fra hønefoss, og så mange stessede ungdommer på bussplassen på fastlandet.. Tenkte ikke noe mer over det. Fikk en telefon om og skru på radion. Og da slo det oss.. Bombe i oslo.. Vi dro hjem, på med tven, og der slo enda en nyhet oss. Skytingen på Utøya.. Jeg var redd… Jeg ringte min kamerat. Men han tok ikke telefonen.. Han tar ikke telefonen den dag idag.. Hvil i Fred Alle sammen. Ismail <3 Aldri mer 22 juli.

    159. Var i Oslo. Skulle egentlig på omvisnining i slottet, men puljen vi skulle i, var full før vi nådde inn. Det var en time til neste omvisning, og vi orket ikke å stå utenfor å vente. Det var for kaldt. Det regnet. Vi skulle til syden dagen etter, hadde ikke skikkelige klær. Dro til teknisk museum i stedenfor. Den bygningen er jo rene bunkersen. Vi hørte ingenting. Hørte ikke det store smellet. Visste ingenting, før telefonene begynte å strømme inn. “Er dere okei?”. Bekymrede venner, familie, folk som visste vi var i Oslo. Vi skjønte ingen ting. Hadde ikke fått med oss hva som skjedde vi. De som ringte fortalte det til oss. Jeg husker at mamma sa at det hadde gått av en bombe i Oslo. Det sank ikke virkelig inn der og da. Det var faktisk når jeg så på datoen nederst i hjørnet på pc-en, at den viste at klokka var 00.13, 22.07.12, at det gikk inn for meg hva som skjedde. Alt jeg tenkte på var at det kunne vært meg. Vi kjørte gjennom regjeringskvartalet timer før. Hotellet vi hadde holdt til på lå bare noen kvartaler unna. Butikker, steder vi hadde vært på bare timer tidligere, ble nevnt på radio, at det var store skader på. Husker ikke når jeg hørte om skytingen, men husker at jeg satt forran tv’en på hotellrommet og så antallet døde stige, og bekymret meg for om vi ville komme oss til frankrike dagen etter. Vi gjorde det. Men terroren ødela litt av ferien, det var et skår i gleden, sorgen lå som et slør over gleden. Det gjør fortsatt det.

    160. Vi satt på brygga i Lofoten og venta på ferja som var 12 timer forsinket… Vi satt og hørte på radioen da vi fikk høre om alt som hadde skjedd, og vi hørte hele natten, likevel var det uvirkelig det som hadde skjedd! Vi satt i fire timer på ferja og å hørte på alt som hadde skjedd.. Det var så uvirkelig, at jeg oppfattet det ikke før flere timer senere. Forferdelig trist!

    161. Velger å være anonym.
      Jeg og besteveninna mi hadde en skikkelig kosekveld og hadde det koselig å lo nesten hele tiden. Vi så på en morsom film å lo og hadde det skikkelig kos. Hun lå over hos meg altså. Litt etter filmen var ferdig hørte jeg noen som ropte navnet mitt. Det var mamma. Hun kom opp på rommet i en fart og sa “Noe forferdelig har skjedd. Det var en bombe i Oslo for litt siden, og nå er det begynt skyting på Utøya, mange er også drept”. Så begynt jeg å tenke. Besteveninna vår var der, på Utøya! Tenk om hun ble drept! Jeg og besteveninn vårs satt lengelenge og gråt. Vi klemte hverandre imens. Det var helt forferdelig. Vi bestemte oss for at hun dro etter masse av gråting etter det som hadde skjedd. Jeg gikk ned til mamma og pappa, og der ble det mer gråting, og trøsting. Jeg var ikke sikker på om hun var borte. Neste morning startet bra, i 2 timer, da fikk vi høre fra noen at hun ble skytt av gjerningsmannen. Jeg ble knust. Og ble værende i senga resten av dagen og neste dag. Det ble bedre og bedre. Jeg dro jo selvfølgelig på minnestund, men de 3 bestevennene jeg hadde igjen da. For min del går det helt fint nå, men fortsatt en i livet mitt som mangler, men som alltid er i hjertet mitt. Hvil i fred, til alle som ble drept av bomben og gjerningsmannen.

    162. Jeg var hos kjæresten min. Da klokken var litt før seks, dro jeg, kjæresten min og faren hans for å hente lillebroren hans. Han bor et kort stykke unna Utøya. Vi måtte kjøre forbi øya. Det var kø. Våte ungdommer løp over veien. Folk skrek. Faren til kjæresten min fikk panikk. Han trodde morderen var på land. Jeg husker han sa en kort og konkret beskjed: “Robin, gå så fort du klarer ut av bilen og inn her jeg sitter, jeg kjører. Vi snur.”
      Rett før vi skulle snu, kommer det flere svarte biler i full fart mot øya. Det var politi.
      Jeg så hver eneste ambulanse som dro til Utøya. Hørte hver eneste sirene. Kommer aldri til å glemme.
      Dagen etter skulle vi prøve å hente han på nytt, men vi ble stoppet på samme plass som vi stoppet 22.juli. Vi fikk ikke kjøre forbi. Jeg så mot øya, der lå det hvite “poser” ved vannet. Da slo det meg; de er døde, de er faktisk døde.
      Jeg mistet ingen nære meg den dagen. Men jeg kjenner flere som gjorde det. Kommer aldri til å glemme.

    163. Æ å ei venninna va i Piteå på ferie, da sjefen på jobben min kom springanes bort tel oss å fortalte ka som hadde skjedd. Ingen av åss skjønte nokka, resten av dagen var vi alle ganske tause og visste ikke hva vi skulle si..

    164. Jeg lå på sofaen med datamaskina, da kjæresten kom hjem fra jobb og fortalte at det hadde vært en bombeeksplosjon i Oslo. Min første reaksjon var å slå på tv’n og jeg var i sjokk over hva jeg så. Jeg ble sittende og følge med og diskutere med kjæresten hvem som kunne stå bak noe sånt – og plutselig blir det snakk om skyting på Utøya og facebook blir fylt med statuser om at man ikke skal ringe de som er der. Resten av kvelden og de neste dagene satt jeg og kjæresten klistret til tv-skjermen med en filmpause i ny og ne når det ble for mye.

    165. Kan ikke tro at det er 1 år siden allerede,husker alt som igår!
      Jeg husker mamma skulle på jobb, så jeg ble med pappa for å kjøre henne! Når jeg kom hjem,satte jeg meg ned,for å spise vafler med is. Jeg bestemte meg for at den dagen skulle være en kose dag!
      Jeg logget inn på facebook, og så mange rare statuser,og skjønnte ingenting. Jeg gikk inn på dagbladet,og da skjønnte jeg det…jeg ringte mamma opp, og hun var ganske redd,for hun trodde det var en muslim bak dette.. og det gjorde litt vondt,for vi er muslimer selv.. (oppvokst i Norge)
      husker alt som igår…

    166. Jeg var i en bursdag til tanten min i Bergen, vi var hjemme og feiret den. Så slo morfaren min på tv og kom rett til nyhetene, der kom det som et sjokk at det var skjedd en bombe eksplosjon og at en ukjent mann hadde gått amok med skytevåpen ! Husker alt som i går og er utrolig trist 🙁 !

    167. Hadde overnatting av ei venninne av meg. Da stod tven på, så kom det plutselig opp noe at det var gått ei bombe av i oslo, litt senere kom det at det var en mann i politiklær som drepte folk på utøya. Det var sjokkerende, vi gråt masse. Satt hele kvelden å så på det. Vi skjekket på internett hele tiden, om det var noe nytt. Hele 77 døde. Vi snakket og gråt mesteparten den dagen/natten. Kjente heldigvis ikke noen som var der, eller som ble drept. Men tenkte hele tiden på hvis jeg hadde gjort det, vært der eller blitt drept. Så trist og uforståelig!! Sender varme og gode tanker til alle som mistet noen 22. juli for ett helt år siden..

    168. Jeg var på jobb på Statoil 22. juli i fjor. Du kan tenke deg at jeg ikke glemmer den dagen hvertfall. ALLE (mer eller mindre) skulle enten snakke om det, eller kommentere det til meg. Med mange kunder innom, og alle kommentarene om det, ble jeg veldig lei av å høre om det. Jeg er sånn som ikke klarer å innse ting før de skjer med meg om du forstår, er det en person som dør så klarer jeg ikke å gråte fordi det er uvirkelig. Det som skjedde 22. juli i fjor var uvirkelig. Derfor var det for meg veldig slitsomt å høre på alle som skulle snakke om det. Da jeg kom hjem leste jeg på alle slags nettsider og nettaviser om hendelsen. Det begynte å synke inn for meg da. At det virkelig var sant. Det er trist, uvirkelig og grusomt. At en mann kan gjøre noe sånn alene er helt forferdelig. Sender varme tanker til de pårørende.

    169. Full respekt til deg for å tørre å si sannheten rett ut, som er at alle takler det ulikt! Kunne ikke vert mer enig.
      og anyway…. hvorfor skal folk bry seg så damn mye om hva andre gjør? Blir så irritert!
      Den 22. juli 2011 satt jeg i stuen med pc’en på fanget og snakket med en venn på facebook, mens nyhetene var helt tilfeldigvis på, når jeg slo på TVen! Der satt jeg, klistret til TVen i flere dager i strekk.. Husker mamma var ganske redd, da hun var sikker på at Bergen var neste…
      Jeg er bare glad ‘han’ var en norsk psyko, og ikke en galning fra langt-vekk-istan!!

    170. Husker 22 juli veldig godt, sto opp tili på morgenen, kunne ikke vente på å sette meg i bilen å kjøre til Trondheim, for familien skulle nemlig til syden, timene gikk og nyheten kom, det var uvirkelig, det kunne ikke skje. Jeg skulle i bursdagfest senere på kvelden, det store samtaleevnet var nettopp skytingen på Utøya, hvem sto bak og hvor forferdelig dette var, alle uten om en trodde det var noen utlendinger hadde gjort dette, men den ene personen som ja, han er faktisk norsk, ble gjort til “latter” ingen trodde på han, uttpå natten satt vi i bilen å hørte på nyhetene,tallene var oppe i 90 døde, det var vanskelig å få sove, vi satt på en CD med DDE (Det umulige e mulig) den sagen minner meg om 22 juli og den sorgen Norge bar, vi var kommet vel fram til syden og fikk ett slag i hjertet når vi skulle kjøpe frokost, overskriftene på alle avisene kunne ikke være sanne, det gikk ikke ann, vårt lille trygg Norge, joda nyhetene var sanne,
      Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg enda pga vi var utenlands i ukene etter, kommer aldri til å gleme 22 Juli, Jeg er stolt over å bo i Norge å være en del av et land som viste sorg, men fortsatt var samlet og viste kjærlight <3

    171. Jeg husker ikke akkurat hva jeg gjorde på dagen. Men på kvelden var jeg hjemme og skjekket VG’s hjemmesiden siden jeg kjedet meg, og det første som kom opp var “Skyting på Utøya”. Jeg fikk sjokk, to gode kamerater av meg som hadde fortalt meg hvor mye de gledet seg til å dra dit og hvor gøy det skulle bli, var jo der. Jeg fikk helt panikk, viste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg fortalte ei venninne som hadde vært med oss dagen før de dro, hva som skjedde der. Vi chattet lenge på facebook, tårene rant. Senere på kvelden fikk vi høre at de var trygge. Men ei som gikk i klassen over meg hadde mistet broren sin. Det fikk meg bare til å gråte mer. De var jo naboene mine, og han hadde alltid et smil og var alltid glad. Han hadde også gått i klasse med broren min, så verken jeg eller han tok det så lett.
      Neste dag sov jeg og to venninner over hos han ene kompisen min som hadde vært på øya, siden han ikke ville være alene. Vi trøstet han hver gang han våknet av mareritt om skyting og bomber. De 4 neste dagene som sov jeg 10 timer tilsammen.

    172. Jeg var på vei til TOYS”R”US med mamma, tante og min fem år yngre kusine da vi fikk vite gjennom radioen hva som hadde skjedd i Oslo. Jeg forsto ikke noe av det egentlig, mamam prøvde å forklare det til meg, men det gikk aldri ordentlig opp. det var først når jeg kom hjem og så på tv’n at det gikk opp for meg, og litt senere kom nyheten om utøya..

    173. Jeg satt i bilen på vei til venninna mi sin hytte i sverige, vi hørte på radioen og de fortalte om bomben, når jeg kom på hytta hennes satt de og så på tv i sjokk. vi begynte og se sammmen med de, vi visste ikke at det var så alvorlig. og litt senere hørte vi om utøya.. det var litt vanskelig og sove den kvelden og vi lå mest og prata om det som hadde skjedd.. neste dag var “drittsekken” (gidder ikke skrive navnet hans) på forsiden på VG, og jeg reiv avisa i filler.. orket ikke se på det støgge tryne hans.. blæh

    174. Hvordan jeg fikk vite om 22.juli tragedien er vell ganske ANNERLEDES og MORSOMT. Jeg og en vennine satt på rommet mitt og surfet litt på nettet og snakket, veldig koselig. Så løp broren min i full fart inn på rommet mitt med et sjokk ansikt og sa til oss. ”de bomber Oslo”. Men vi bare ”Nei, du tuller. For en teit ting å tulle om. SÅNT SKJER JO IKKE I NORGE, DA!!! tror du vi går på den spøken, nei da trodde du feil” broren min så overgitt ut og gikk opp. Og vi forsatte med det vi holdt på med. Sener fant vi ut hva som hadde skjedd, jeg ble helt fra meg dette var så TRIST, FORFERDELIG, HVA SKJER MED NORGE!!!!. Så tenk dette er så ekstremt at ikke vi kunne tro det med en gang.

    175. Jeg kom hjem fra Bulgaria dagen før, og hadde bare lyst til å slappe av med familien som jeg ikke hadde sitt på 2 uker, og søskenbarnet mitt som jeg ser en sjelden gang (1,5 år siden da). Jeg, søstera mi, tanten min og søskenbarnet mitt var en tur på kjøpesenteret i Haugesund og koste oss. I bilen på vei hjem til mormoren min fikk jeg melding av pappa, “Bombing i Oslo”. Jeg fortalte det til de andre i bilen, og det første vi tenkte var Al Qaida. Da vi kom hjem til mormor, satte vi oss ned å så på nyhetene for å se hva som sjedde videre. Akkurat i det vi fikk vite om skytingen på Utøya fikk jeg også en melding av pappa “Nå skyte di på Utøya”. Jeg viste ingen ting om hva som sjedde på Utøya da, heller ikke hvor dette var. Jeg var i sjokk og tenkte, hvordan kan dette skje mot Norge? Hva har vi gjort for at vi skal bli angrepet?
      Litt senere på dagen gikk jeg på facebook, og da fant jeg ut at et par kompiser av meg var på Utøya, inkluder min beste kompis, og i tillegg en av de beste kompisene til kjæresten som jeg hadde da. Jeg håpet at alle kom hjem trygt. Dagen etterpå fikk vi vite at bestekompisen til min daværende kjæreste var savnet og at ingen viste hvor han var. Til slutt var det kun han som var savnet, og de hadde jo lett på hele øya etter han. Noen dager senere igjen fant de han død ved strandkanten. Han var skutt i brystet.
      Den dagen jeg traff min nåværende kjæreste fikk jeg også vite at broren hans var på Utøya den dagen.. 🙁

    176. Jeg satt på en verandra og drakk jeg, og jeg tenkte ikke noe spesielt over det før en god stund senere. Jeg tror det har noe med at de to jeg kjente som var der kom seg hel unna, og det er jo såklart kjempetrist at så mange engasjerte ungdommer gikk bort og at dette skjedde i lille Norge. Men akkuratt der og da gikk det ikke opp for meg

    177. Jeg husker det veldig godt – jeg var på Kreta sammen med familien. Vi ser jo aldri på tv når vi er på slike ferier, men faren min hadde tilfeldigvis slått på tv-en, da disse nyhetene kom opp. Jeg kom inn døren og så at Oslo var full av røyk og det var masse ødeleggelser. Skjønte ingenting, trodde det var i Irak eller et annet sted langt vekke. Husker det var snakk om ungdommer på Utøya, og at det foregikk skyting der, og jeg glemmer aldri hva jeg tenkte om det der og da – at det måtte ha en sammenheng med Oslo når det skjedde på samme tid. Når vi gikk ut for å spise var de norske nyhetene på i alle restaurantene, og folk var i sjokk. Husker at morgenen etter når jeg våknet, spurte jeg pappa om de visste noe mer om hvor mange som var døde, og at de da hadde et tall på 80 selv om det senere ikke var et riktig tall. Det var rett og slett helt sykt.

    178. Jeg var i Namibia i Afrika og jobbet som frivillig på en gård med ville dyr. Fikk helt sjokk når jeg fikk vite det var så ille, forstod det ikke helt da fordi jeg levde i ekstase der nede. Var jo tross alt en drøm i oppfyllese å jobbe og hjelpe dyra..

    179. Mens de fleste av oss deltok på minnemarkeringer, la ned blomster og minnet de omkomne, berømmet de overlevende og støttet de etterlatte – Så valger Sofie å FOKUSERE PÅ SEG SELV ved å lage et innlegg for å forsvare seg selv.
      HERLIGHET, VOKS NÅ OPP!
      du er TRAGISK!

    180. Jeg husker da vi kjørte i bilen, plutselig kommer det på radion at det var noen som hadde bombet i oslo, men jeg følgte ikke akkurat med der og da, så sa plutselig pappa at det var noen som hadde bombet oslo, men jeg trodde han tullet, siden vi skulle til oslo ca 4-5 dager etterpå <-(husker ikke helt) etterpå. Men etterpå da vi var kommet frem til sommerøya siden vi skulle dit til tanten min og onkelen min, da var tv-en på og nyhetene var i i gang og jeg husker det så godt at, da jeg så på tven at det var oslo som var bombet, trodde jeg først med det første øyekastet mitt at det var afganstan eller syria eller de landene der som er bombet, og jeg ble så sjokkert da det var oslo som var blitt rammet! Noen timer etterpå hørte vi på radioen at det var noen som skytet på utøya. Jeg var såååå sikker på at det ikke skulle være en nordmann, og to dager etterpå ble jeg så sjokkert at det faktisk var en nordmann med navn anders berhind breivik.

    181. Jeg satt sammen med kollegaer på jobben klistret rundt iphonen å ventet på oppdatering på vg!

    182. Vi skulle få besøk den dagen, så vi ryddet og slik. Så så jeg en facebookstatus hvor det sto “BOMBE I OSLO!”, jeg tenkte ikke noe over det egentlig for jeg bare skrollet nedover, tror jeg tenkte noe sånt som “For en teit spøk!?” Så skrudde jeg på TV’en og ble totalt lamslått(det var før Utøya). Så fikk vi besøk(det er veldig sjeldent vi ser dem), og vi prøvde å ikke fokusere for mye på det(?). Senere hørte vi om Utøya. Jeg satt meg aldri ordentlig inn i saken med enn gang(noe jeg angrer på), men jeg tror kanskje det var fordi det var for urealistisk.. Da jeg gikk bort til venninna mi den kvelden, gjorde vi ikke annet enn å følge med å oppdatere oss. Hun hadde satt seg så mye mer inn i det enn meg. Jeg føler meg veldig råtten for at jeg aldri satte meg ordentlig inn i det med en gang jeg hørte det. Det er en forferdelig følelse, men jeg kan ikke gjøre noe med det..

    183. Bra skrevet! I dag har jeg lest bloggen din i et år! Husker det så godt, det var akkurat 22 juli jeg trykket inn på bloggen, og du hadde en videoblogg om at du snakket om det som skjedde, og jeg skjønte ingenting, jeg visste ikke om det. Men var i en plass som heter Lyngen, og det er jo ikke den plassen det aller første nyhetene kommer først, men vi satt ved middagsbordet og det kom en dame inn, og fortalte oss dette, jeg skjønnte jo ingenting… Klarer ikke å forestille meg det om jeg f.eks hadde mistet søsteren min! Tenker på alle pårørende idag, de er fantastisk sterke.

    184. så bra skrevet! jeg satt på akerbrygge da det smalt! var egentlig ganske sjokka den dagen,gikk ikke opp for meg liksom! uansett hvor mye jeg tenkte på det:( kjente ingen av de som gikk vekk men tenker på det likevell..sykt at en person kan utrette så mye forferdelig!

    185. Det er merkelig, for jeg husker 22.juli som om det skulle vært i går. Ellers pleier jeg aldri å huske hva jeg gjorde den og den dagen f.eks men denne dagen var jo noe utover det uvanlige. Jeg husker jeg ankom en venninne og faren hennes fortalte da at regjeringskvartalet var blitt sprengt. Jeg husker jeg tenkte at det ikke var noe “big deal” osv.. Men da jeg fikk høre om utøya, gikk det endelig opp for meg. Det var forferdelig å høre at 3 var omkommne, så 10 omkommne, så var tallet plutselig opp i 77 omkommne. Det er enda helt uvirkelig for meg. Akkurat som en drøm faktisk. Jeg vil bare våkne å høre at alt er en drøm, et forferdelig mareritt.

    186. Vi hadde akkurat kommet frem til billund i danmark da broren min, ringte også han hadde sett det på nyhetene og fortalte oss det… vi trodde først ikke på det.
      I år er vi også i danmark.. ;P
      utrolig trist

    187. Jeg og familien min var faktisk på ferie i Oslo da det skjedde, vi var på Zologisk museeum den dagen fordi vi skulle ta shoppingen dagen etter med tanke på været som var. Da vi var ferdige der bestemte vi oss for å dra inn til sentrum for å spise på Egon, den som ligger ganske rett ved regjeringskvartalet, da vi kjørte i mot sentrum smalt det, det var nesten så bilen ristet og vi så røyk, vi snudde umiddelbart og kjørte ut ifra Oslo sentrum imot hotellet vårt som ligger litt utnfor…
      pappa slo på radioen og de begynner med engang å melde om en eksplosjon i sentrum, de trodde jo det var en gasseksplosjon, men mamma ble veldig skeptisk og var redd det kunne være terror.
      etter noen minutter begynnte det å tikke inn meldinger og telefonene våre ringte, det var venner og familie som var redde og lurte på om det gikk bra med oss, og det gjorde det jo.
      Da vi kom frem til hotellet var alle de som jobbet der nede i resepsjonen å så tv, og da vi kom inn så spurte de om det gikk bra med oss og om vi kjente noen som var nede i sentrum og det gjorde vi heldigvis ikke. Vi var selvfølgelig kjempe sjokkert over det som hadde skjedd og de så jo det på oss at vi var jo sjokkert så jeg og de 2 søskene mine fikk så masse is vi ville osv…
      Vi gikk opp på rommet å slo på tven og alle satt klistrer til skjermen for å følge med…
      broren min og søsteren min var veldig trøtte så de la seg ned til å sove, og det gjorde jeg også, og 1-2 timer etterpå ble vi vekt av mamma og pappa som sa at vi skulle en tur på butikken..
      vi kjørte forbi mange matbutikker og jeg skjønte ikke hvorfor vi ikke kunne stoppe på den, men neida, vi kjørte lenge til en annen matbutikk, mens vi kjørte spurte jeg mamma om hun kunne ta på radioen fordi jeg ville høre mere om regjeringskvartalet, men hun sa at vi kunne se på tv når vi kom tilbake til hotellet…
      Da vi kom inn på butikken hørte jeg folk snakke i mobilen, snkke med hverandre om noe skyting på en øy, men jeg tenkte ikke over fordi, det kunne ikke være sant, først bombe også skyting? nei det kunne bare ikke skje i trygge lille Norge…
      Da vi kom tilbake til hotellet igjen sto tven på nede i resepsjonen og da stod det at det var skyting på Utøya hvor det var en sommerleir for AUF,jeg begynnte umiddelbart å tenke på om noen av vennene mine var der, men hun som skulle dit hadde blitt syk så hun dro ikke likevell, så det var veldig godt å vite…
      vi fulgte med på tven hele kvelden og utover natten, hele kvelden kom det helikoptere flyvende som skulle til sykehuset, det var helt forferdelig, det var politibiler som kjørte rundt, og mange luftambulanser… jeg gråt meg tillslutt i søvne, mens mamma satt å så på videre, og jeg husket da jeg våket da stod det at tallet på døde var over 80, de filmet ifra Utøya og man så mange mennesker som lå livløse i vannet og på land, det hadde jeg fått nok, jeg brøt ut i gråt, det var bare så uvirkelig, hvordan kunne dette skje, og hvem ville gjøre noe sånt?
      den dagen bestemte mamma og pappa seg for at vi skulle dra hjem, fordi de følte ikke det var trygt å være i området så vi dro hjem 23juli…
      22.juli 2011, er en dag jeg ALDRI vil glemme!

    188. Vi holdt på med kalvemerking på sommerbeiteområdet vårres Nordkapp. Vi merker kalver om natta, og da sover hele dagen. Natt til 22.juli holdt vi på med kalvemerkingen, og sov nesten hele 22.juli dagen. Når jeg våknet sjekket jeg facebook på mobilen min, og da hadde masse folk skrevet “ikke ring de på Utøya, hvis de har mobilen på, kan de oppdages osv” og mange hadde skrevet “rip de i Oslo og Utøya”. Jeg viste da ikke hva dette handlet om, så jeg gikk opp til pappa og vi slo på tv´n. Da førsta på kvelden skjønte vi hva som hadde skjedd.
      Vi viste at en av slektningen min var på Utøya da, og ringte straks til hennes foreldre for å spørre om hun enda levde og om hun hadde det bra. Heldigvis hadde hun det bra! Hun og noen andre hadde gjømt seg i en liten “grotte”, og når de hadde hørt mannen skyte, sprang de mot vannet, og prøvde å svømme over. De klarte ikke det pga kaldt vann og så redde som de var, så de snudde og sprang tilbake til grotta å satt der til mannen var pågrepet.
      Vi ble selvfølgelig redde selv også. Hele den kvelden/natten satt vi å fulgte med på tv´n for å få med oss alt som skjedde.. Kjempe trist!

    189. Jeg var ute og ridde på hesten min, oppi heia der det ikke var dekning mamma hadde prøvd og ringe meg i noen timer jeg tenkte detta ikke var noe viktig så da jeg kom hjem igjen hadde det gått mange timer.. Kom inn, hele familien grein jeg hadde nemlig mistet broren min;'( sov godt Syvert jeg elsker deg for alltid..❤ vi ses. Veldig tung dag idag for meg var nemlig i oslo på utøya.. Trodde jeg skolle dø.

    190. bra skrevet christine
      hun er jo så ego at hun greier å vri dette over til å handle om henne. du er en skam for norge sofie!!!

    191. eg var i det hvite hus me mamma, søstra mi, 2 søskenbarn og tanta mi 🙂
      var lenge i usa <3 so fikk ikkje me meg so mykje om saka..veit faktisk ingenting :/

    192. 22.juli 2011 hadde vi nettopp dratt fra hytta for å handle mat, og plutselig ringte bestevennen min meg og fortalte at det hadde gått av en bombe i Oslo. Først reagerte jeg med å le fordi jeg trodde det var en spøk, noe jeg snart skjønte at var alvor. Jeg gikk inn på db.no og leste saken. Det var helt uvirkelig.
      Jeg og familien var lettet over at vi var på hytta, og ikke hjemme i Oslo. Vi dro tilbake til hytta og fikk i oss noe mat mens vi fulgte med på nyhetene. Pappa fikk beskjed om at han måtte på jobb å lage forside av saken. 10 minutter etter han dro, ringte han å fortalte at han hørte skyting ved Utøya. Noen minutter senere var det på nyhetene.
      Hytta ligger ikke langt fra Utøya, og vi ble redde og bestemte oss for å pakke og dra til tanta og onkelen min som bor like ved Sundvollen hotell. Der fikk jeg sett ting som vil prege meg for alltid.
      Media, helikoptre, ambulanser og båter som fraktet ungdommer inn til land.
      Jeg kan ikke fortså hvor ufattelig vondt det må ha vært for de som opplevde terrorangrepet, de som mistet livet og de pårørende som sitter igjen.
      Mine tanker går til dem <3

    193. Kl 06.00 gikk jeg å la meg i teltet mitt, sovnet etter en stund. Våknet klokken 16.00, da venninna mi kom inn i teltet og fortalte om bomba. Jeg kan huske at jeg ble veldig redd, herregud, jeg er på en øy for faen! Hva om det er 3 verdenskrig? Hvordan skal jeg komme meg herifra? Etter en stund ble det kalt inn til møte om bomba, og jeg kan ikke si at jeg fulgte med så nøye, jeg var trøtt, og tankene var et helt annet sted. Da møtet var ferdig satte jeg meg ned for å ta en røyk sammen med venninna og en jeg ble kjent med på øya. Han prøvde å trøste oss, selv om det var han som virket mest rammet av oss 3. Plutselig starter skytinga, og vi løper i hver vår retning. Han som trøstet oss, finnes ikke lenger idag.
      Hvil i fred <3
      Det er den korte versjonen av min Utøya opplevelse. Og jeg sier deg Sophie, du er ikke egoistisk. Jeg ble aldri sett på som egoistisk, for jeg er en av de overlevende, men jeg har grått bare en gang etter 22 juli 2011, og jeg har ikke hatt noen problemer i etterkant. Alle ble rammet, det vil si at det handler om deg også! Derfor er du ikke egoistisk. Alle taklet det på ulik måte.

    194. Jeg var i Oslo, på besøk hos familien min. De bor ikke så veldig langt unna sentrum, så jeg hørte smellet av bomben utrolig godt. Jeg tenkte ikke noe mer over det. Det var meldt tordenvær den dagen, og smellet hørtes ut som torden. En time etterpå kommer søskenbarnet mitt løpende hjem til oss og fortalte at det hadde vært en bombe i byen. Jeg lo og sa at hun tulla. Plutselig gikk det opp for meg at det ikke var torden jeg hørte, men det var en bombe. Jeg begynte med en gang og tenke på faren min som var på jobb, og siden han kjører taxi vet man aldri hvor de er til enhver tid. Jeg ble så utrolig lettet når han kom hjem. På kvelden skulle vi ha familieselskap, og jeg hverken klarte å spise eller drikke. Jeg var på gråten, men jeg ville ikke gråte foran alle sammen. Ikke kunne jeg låse meg inn på rommet heller. Det var en helt grusom dag, og jeg sender MASSE varme tanker til pårørende og etterlatte. Man vet aldri hva som skjer i morgen, og man må ta vare på de man har før det er for sent.

    195. Jeg var faktisk på ferie i Sverige, og fikk ikke vite det før etter en stund etter at det hadde skjedd. Mamma og lillebroren min fant ut av det ved at de gikk inn på internett for å se på tour de france og så var det første de så inne på dagbladet “eksplosjon i oslo”. etter det satt vi å fulgte med på nyhetene. Men siden vi ikke hadde nrk og svenskene sendte ikke så mye om det måtte vi se på BBC og CNN og følge med på internett. Jeg husker jeg ikke helt forsto at det hadde skjedd, jeg forsto ikke at dette kunne skje lille Norge og at noen ville gjøre noe slikt. Det føltes mer ut som en rar drøm og at bildene de sendte på tv’en ikke var fra Norge men et helt annet land der slike ting som dette var vanlig. Når vi kom hjem igjen til Norge noen dager senere var noe av det første vi gjorde å dra ned til byen og se hva som hadde skjedd og legge roser foran domkirken. I dag var jeg på minnekonserten på rådhusplassen, og fremdeles skjønner jeg ikke hvordan noen kan gjøre noe slikt. Sender masse støtte og kjærlighet til alle dere der ute som mistet noen dere bryr dere om og er glad i, og til alle de pårørende og rammede <3

    196. Pappa ringte før alle andre viste om det, han hørte på politiradioen. Han ringte og spurte om hvor vi var, og sa at vi måtte holde oss hjemme fordi folk gikk rundt i Hønefoss og skøyt.. men det var det politiet trodde førts. En venninne kom og jeg fortalte hu om det. Først trodde vi begge at hu måtte bo hos meg en stund fordi det var krig i norge. Vi satte oss ut fordi det ble så mye inne, jeg og hu satt på verandaen og snakket om hva vi hadde gjort hvis en person kom til huset og sku begynne å skyte. Vi ble begge enige om at vi hadda hivi oss ned på gulvet! I samme øyblikk kom naboen inn på plenen og skreik “HALO” sånn at vi sku høre han, og da ble vi begge redde og heiv oss ned på gulvet…

    197. Tenk at du under en så forferdelig sak så klarer du å vinkle det over på at det er deg det er synd på.. jeg ble seriøst kvalm av dette innlegget.. noen ganger virker du rett og slett hjerteløs! og ikke nok med det
      så poster du halvnakne bilder av deg selv…..

    198. meg og en venn av meg var ute og hadde gått rundt i ca èn uke og sagt bombe etter hver setning. Eksempel: “Eg e sulten” “hahaha bombeee!” så 22.juli gikk vi for å spise og tok på tven og så at det var bombeangrep i oslo og vi bare så på hverandre helt overasket og så “bombe?” “hæ?” “sammentreff eller?”

    199. EGOSITISKE IDIOT! DETTE HANDLER IKKE OM DEG! ER DU HELT HJERNEDØD? TROR DU RETT OG SLETT MANGLER EMPATI!!

    200. Husker jeg var på campingferie da der skjedde. Mamma og jeg var ute på byen i en av sveriges gater og lette etter en bursdagsgave til lillesøster (som har bursdag den 23). Lillesøter og pappa satt i bilen og ventet på oss mens vi letet etter en lekebutikk som ikke var til å oppdrive! Jeg ble lei av letingen og spurte mamma om jeg kunne gå på ginat, så jeg gikk inn der en liten stund og når jeg kom tilbake sto mamma og snakket med bestemor gråtende i telefonen og snakket om den forferdelige bomben. Vi var redd, fordi mange vi kjente var der nede. Etter telefonsamtalen var det bare å kjøre tilbake på campingplassen og skru på dataen, der ble vi sittende en god stund å se. Også fikk vi beskjed om skytingen på utøya. Vi tenkte at det var en innvandrer som var sluppet løs og begynt å skyte, men så var det en av “oss”.Det var en helt grusom dag! Og etterhvert fikk vi vite at min kjære tremenning var død på utøya.. Jeg hadde ingen kontakt med han, men jeg ble kjempelei meg, så jeg kan bare tenke meg hvor mye savnet er blandt nære familiemedlemmer og venner <3 alle varme tanker sendes til dem!

    201. Jeg var med mamma,broren,pappan og nivøen min i frankrike. Jeg og nivøen min var i bassenget og mamma og ppappa var på kjøkenet. Men broren min så på norsk tv i stuen og sa plutselig at det var en mann som dreper folk på utøya og han satt en bombe i Oslo. Da løp jeg ut av basenget og in i stua og mamma og pappa ut av kjøkenet og vi hvile høre histoien. Dagen etter så var det mange av vennene i klassen min som spurte om jeg hadde lyst til å gå i rosetåget men jeg var jo ikke hjeme.

    202. Jeg er så stolt av Norge fra den dagen, vi stod/ står sammen <3 Det er etter den tiden jeg er stolt for å bo i Norge! Jeg skjønner virkelig ikke hvordan èn mann kan gjøre noe så stort og hvordan han virkelig hadde samvittighet til å i det hele tatt gjøre det.
      Jeg husker det som om det var i går. Vi hadde nettopp kommet hjem fra Besta vi hadde hatt en koselig familie middag, da det kom på radioen. Jeg ble helt sjokkert, det ble vi alle sammen egentlig. Jeg kunne ikke tro at et menneske kunne gjøre sånt mot sitt eget land, jeg ble så sur på Anders. Jeg ville han det verste som kunne skje her på jord, så sur var jeg. Da vi kom hjem slo vi på tv'en med en gang og fulgte med på det hele dagen og alle dagene som det var på nyhetene. Dødstallene økte og økte, jeg gråt meg i søvn den dagen. Jeg kjente ingen som var der, men en av mine bestevenner skulle egentlig dit, men han reiste ikke. Gud så glad jeg er for det nå i ettertid. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort om han hadde reist og om han hadde vært en av de som hadde blitt skutt.
      Jeg har også veldig stor respekt for den da 11 år gamle gutten som gikk opp mot Anders og ba han om å ikke skyte pappa'n sin. Og han gjorde det ikke heller.
      Så Stolt Av Norge Etter Den Dagen! <3
      Virkelig stolt av Norge! <3

    203. Jeg var i Gøteborg, og satt på hotellrommet med søsteren min som snakket med eksen sin på facebook. Og plutselig så skrev han: “Å fyfaen nå smalt det her ute ! “(Han bor i Oslo)
      “Jeg må ut å hjelpe folk !!”
      To minutter senere sto det på VG. Var helt surrealistisk.

    204. jeg husker det også veldig godt!! vi hadde besøk av slekninger. så satt de,mamma og pappa i stua,og så satt jeg i naborommet og så på nyhetene.da hadde vi allerede hørt om at det var en eksplosjon,men alt de hadde å si var så uklart,så de satt og ventet til jeg skulle si ifra når de kom med mere info,bilder osv..
      så kom det opp nederst på skjermen ”ungdommer melder om skyting på Utøya.” da tenkte jeg ”hva er det som skjer? noen som skyter på ungdommer? herregud,men det kan vel ikke bli verre enn dette i regjeringskvartalet..” MEN der tok jeg VELDIG feil:( så begynte de å vise bilder og video ifra Utøya,og tårene mine trillet nedover kinnet mitt..fordi jeg er veldig nasjonalistisk av meg,altså jeg ELSKER NORGE!!! jeg elsker det,jeg er så ekstremt stolt av å være norsk! og at en mann gjør noe slikt mot oss og de uskyldige ungdommene og de som jobbet der bomben gikk er helt sykt.så jeg ropte høyt ”kom fort! det er skyting på ungdommer!!” og så km de løpende..jeg tror vel alle i Norge,og noen plasser ellers,gråt seg i søvn den dagen.. det gjorde jeg,og når jeg våknet 23.juli 2011, kom mamma og sa ”du,vil du vite hvor mange som er død?” så sa jeg nei,men ombestemte meg raskt..da var det allerede ALTFOR høyt,og da klare jeg nesten ikke stå opp..
      MEN,kjære Norge,vi kommer oss! husk at vi er ETT! vi er Norge,og det kan ingen ta ifra oss..noen gang..
      OG STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN<3

    205. Jeg kom hjem fra jobb, og satte meg ned forran pc’en. Da jeg skjekket vg, såg jeg at der sto mye om bombing i regjeringskvartalet. Jeg tenkte ikke på at vi hadde regjeringskvartal i norge akkurat da, så gadd ikke å trykke inn på det. Da det begynte å komme mange som linket til det på facebook skjekket jeg tilslutt innom, og fikk rett og slett skjokk. Rett etter jeg hadde skjekket den nyheten, kom den om skyting på utøya. Så jeg ble sittende forran pc’en og tv’en hele resten av den dagen, å prøvde å finne ut om det var noen jeg kjendte som var på utøya. Heldigvis var der ingen jeg kjente, men søsteren til en venninne av meg hadde blitt drept. Senere var jeg med og gikk i fakkeltog, og så dro familien bort på ferie.

    206. var i tyrkia da, og det var helt sykt hvor mye de brydde seg! fulgte med på nyhetene, og det gjorde visst de andre tyrkerne også. de hengte opp plakater i gatene og på strendene hvor det sto: “Norway, be strong<3", og når folk spurte om vi var norsker sa de: "I'm sorry about your country", også tente de lys den dagen overalt, det var skikkelig fint! kommer aldri til å glemme det

    207. Jeg og familien skulle kjøre til Danmark.
      Og da måtte vi selvfølgelig kjøre forbi Oslo, når vi hadde kjørt forbi Oslo og en stund etter hørte vi det på radioen i bilen, og vi var kjempe lettet over at vi ikke ble med i bomben! Men vi syntes selvfølgelig utrolig synd på de som ble med i bomben. Når vi stoppet å skulle spise middag på en resturant så vi at ingen var på resturanten å sa til hverandre at det var et dårlig tegn :p Men så, så vi at alle stod å skikket på tv-en, vi gikk bort dit selv så vi kunne få se hvor mye som ble ødelagt i Oslo. Men det var ikke bare det som var å se på tv-en det var noe med noe skyting husker jeg. Jeg skjønte jo ingenting og var helt forvirret. Dagen etter, da vi hadde kommet i Danmark så jeg på avisene på forsiden det stod at det hadde vært terrorangrep og alt sånt.Jeg gråt meg i søvn vær natt nesten, også gråt jeg hver kveld :'( Jeg synes det var utrolig trist det som skjedde og jeg kommer alltid til å huske dette!!
      -Lisa

    208. Hei Sophie.
      Min 22. juli 2011 var rar. Jeg var på ferie med familie og kjæreste i Israel. Jeg har vært der tre ganer, 1 mnd hver gang og blitt veldig knyttet til dette landet. Jeg gikk på gaten ved genesaretsjøen og i det jeg møter noen jøder som jeg snakker med og de hører at jeg er fra norge, begynner de å spørre hva jeg synes om det som har skjedd. Jeg skjønte ikke hva de snakket om, men de begynte å fortelle om hva de hadde hørt på nyhetene. Selv var jeg veldig “isolert” der nede. Ikke mye bruk av internett eller mobil. Men med en gang jeg fikk tilgang til nyheter, facebook og mobil var jeg på tråden med en gang. Jeg følte meg så hjelpesløs og så heldig samtidig. Ikke visste jeg om familien min hadde blitt skadet eller om hvordan vennene mine reagerte.
      Men det er så rart, hvordan Israel som blir rammet av slikt så ofte og dette skjer med oss en gang og vi blir så sterke. Hvor urettferdig verden er, men hvor mye kjærlighet vi gir hverandre.
      Stå på Sophie.
      Esther, Arendal.

    209. Jeg var i Italia på ferie så ringte bestefaren min å sa det, også så vi på BBC og fulgte med på det resten av dagen.
      Hilsen Jenny

    210. Satt ute i sola hos faren min og holdt på å sovne, så ringer plutselig moren min og spør hvor jeg er og om jeg har hørt hva som har skjedd. Jeg trodde hun tulla først, men så slo jeg på radioen og ble veldig sjokkert over hva jeg hørte. Så kom jeg på at bestevenninna mi pleier å være i Oslo hos tanta si, og prøvde å ringe henne. Hun er jo kjent for å ikke svare, så jeg fikk jo ikke noe svar.
      Jeg prøvde å ringe moren hennes, men det var også umulig å få svar der. Til slutt satte jeg meg bare ned å ba (..tror ikke på Gud, engang) om at hun var i live.
      3 dager etterpå fikk jeg vite at hun ikke hadde vært i Oslo, heldigvis.
      Ganske frustrerende og nervepirrende og ikke få svar når noe slikt har skjedd, og du vet det er store sjanser for at noe kan ha skjedd.
      Etter det prøvde jeg egentlig å bare prøve å glemme det. Selv om det ikke er så lett, med tanke på at media snakker så mye om det. Men kanskje det er det som trengs også. Jeg syns bare at de ikke burde vise ABB i media så veldig mye. Da har han jo fått det som han ville. Oppmerksomhet.
      Håper alle hadde en fin minnemarkering igår. Sender tanker og klemmer til alle pårørende <3 love you all!

    211. Var på ferie også plutselig kom veninna som og var der og sa at det var en bombe som hadde eksplodert i oslo!! Jeg ble først litt redd. Og forskrekka!!

    212. hhah, jeg var i sverige da, var inne på hotellrommet å så på tv, å så plutselig kåm pappa stormene inn å røsket fjernkontrollen fra hendene mine å skrudde på noe sånt norsk tv, da sa han at det hadde vært en eksplosjon i oslo! jeg trodde ikke det var så ille men så så jeg hvordan det så ut der å da tegnte jeg what? særriøst liksåm! men jeg kom åver det etterhvert men så sa pappa at det var mange som hadde blitt skutt å drept på en liten øy såm heter utøya,, å at mannen som sto bak dette var en norman! da kjente jeg at det begynte å krible i halen…

    213. Jeg var på båttur med familien, og vi hadde akkurat kommet inn til Aker brygge og holdt på med tauene når det plutselig smalt. Noen sa det var fra festningen, men andre sa det kom fra sentrum..
      Vi hørte sirener hele ettermiddagen og kvelden til vi bestemte oss for å kjøre bort til ei privat havn ved Dronningen.
      Vi fant en ledig plass, og ble liggende der til neste dag.
      da kjørte vi tilbake igjen til Aker brygge. Vi gikk opp i byen, og så på alt det forferdelige som hadde skjedd. Jeg kjente ingen av de som ble drept eller skadet, men føler med de pårørende og skadde. Vi var med på minnemarkeringen og rosetoget før vi kjørte videre til Sverige for å få noe annet å tenke på.. Dette er en dag vi aldri kommer til å glemme. Og dette året som har gått viser hvor sterkt Norge har stått sammen mot dette. Jeg er stolt av å bo i Norge, og å være norsk!

    214. Jeg var på ferie så så vi det på tv og vi bare hva?
      Og ringte rundt og fant ut ja hva som hadde skjedd! 😉

    215. Jeg husker at jeg var på vei til Oslo, og at pappa ringte Mamma for å høre om hun hadde snakket med broren min i det siste. Han var i en filminnspilling like ved regjeringskvartalet. Byggningen han var i måtte evakueres* og alle vinduene i bygget knuste under eksplosjonen.
      Alt gikk bra med han og de han var med.. men det var ikke før vi kom hjem 2 timer senere at vi fikk vite om det på utøya…
      Sender varme tanker til alle i Norge, for vi har alle blitt rammet av det som skjedde den dagen. Stolt av landet mitt, som har klart å holde sammen!

    216. Jeg å veninna mi skulle sove i telt den natta så vi hadde akkurat fått teltet opp da vi skulle hente mat så sa faren min at det var bombing i oslo noe jeg ikke trodde på, ikke før ca en time etter da jeg så det på nyhetene jeg husker alle sa: hva faen er det som skjer nå?! så vi ble bare sittende inne å se på nyhetene hele dagen da det plutselig kom at der foregikk skyting på utøya blandt ungdommer, jeg husker det var en helt uvirkelig følelse jeg visste ikke helt hvordag jeg skulle reagere, jeg hadde aldri trodd noe slikt skulle skje i norge! det er egentlig ganske uvirkelig enda.. hvil i fred <3

    217. Jeg så bomben på nettavisen.. Skytingen fikk jeg vite om, av moren min, men da viste jeg ikke at noen var blitt drept.. jeg hadde allerede avtalt at jeg skulle sove til en venninde,så jeg var ute med hunden min og gikk 100 meter ca, i sentrum her jeg bor.. jeg så ingen. Alt var sykt stille og jeg så ikke en gang en fugl.. været var tungt, og jeg kunne merke det i lufta, at noe hadde skjedd..
      Da jeg kom til venninda mi, fikk jeg høre enda mer om skytingen.. så fikk jeg melding fra ei venninde om at kjæresten hennes var der..
      Han var en av de som var savnet, det tok 1 uke, før vi fikk vite at han var blitt drept..
      Jeg var i begravelsen hannes, og det var helt forjævlig..
      jeg kan fortsatt ikke forstå at det har skjedd, det er helt uvirkelig for meg, enda! det går bare ikke opp for meg.. og når det først gjør det, noen ganger, så gråter jeg sånn..
      Hvil i fred alle som mistet livet den dagen! og sender de varmeste tanker til pårørende.. <3

    218. Jeg var på vei til bursdagsbesøket til kusinen min som har bursdag den dagen. Jeg fikk høre om bombingen på radioen i bilen, men ikke noe mer.
      Når vi var komt hjem, var jeg og søsteren min alene, fordi mamma og pappa var på fest, da skulle besteveninnen min overnatte hos meg, og da fikk vi høre om skytingen på Utøya.. Vi satt oppe til kl 6 om morgenen, jeg turde ikke å ligge meg, fordi jeg var redd for at Breivik skulle komme her.. men tilslutt gikk vi og la oss, og da måtte besteveninnen min se under sengen for han, og jeg sov med lyset på i ca. 2 uker etter.

    219. jeg satt på et fly fra tyrkia og skulle hjem til lille triste Norge, jeg fikk høre om bombingen på flyplassen og trodde det var en spøk men det var beklaglig hvis ikke og så til utøya som er så forferdelig, jeg viste ingen ting før jeg dro til søsteren min og så alt på tven og jeg ble så trist og tenkte hvem kan klare og gjøre noe sånt,tenk at det finnes såne folk som er så gale at de dreper 77 glade mennesker

    220. Jeg satt på en båt på vei til Lofoten og så fikk jeg vite det av søsteren min som var på Facebook . Så gikk jeg inn til mamma på båten og skulle si det, hun sto ved tven, og så på det med resten av folka på båten!

    221. Jeg var Faktisk I Nordkapp, Helt nord i Norge på besøk til Faren min, Han Jobber jo der Ca 6 månder i Året. Så hørte jeg det på Radioen At det hadde vært en bombe i Regjeringskvartalet, da ble jeg I sjokk og jeg trodde jeg hørte feil når de sa det på Radioen. Men da var Sant 🙁
      Litt Senere når vi var kommet i det Huset vi bodde i, Slo vi på Tv-en (Nyhetskanalen). Med en Gang fikk vi Høre at det var en mann som Skjøt etter folk på Utøya OSV….Jeg Ble Jo i Enda mer i Sjokk etter det jeg hadde hørt den dagen..Og Jeg tenkte “OMG! Den som gjør noe Sånt er jo Psyk i Hodet og at Han gidder å gjøre sånt mot Ungdommer.”
      Vi Tenkte jo egentlig Å dra på Kino den dagen, Men stemningen var Så dårlig etter det som hadde skjedd så vi tenkte at vi ikke skulle dra likevel.

    222. jeg var på jobb på leos lekeland, også kommer en kunde bort til kassen og sier til meg ”har dere hørt om bomben i oslo?” jeg og kine, en kollega ser dumt på hverandre og sier ”hæ, hva snakker du om?”. jeg var ferdig på jobb klokken 16, og dette skjedde 15.26 så jeg hadde veldig noia for at det skulle komme en bombe til mens jeg var på vei hjem. jeg og familien min satt klistret foran tv 2 nyhetskanalen i minst 8 timer i strekk før noen av oss gikk på do, hentet mat osv. helt forferdelig!

    223. Jeg var hos kjæresten min, og siden hans familie og hanselv er tyske, så hadde vi ikke norsk tv å se på. Hadde heller ikke internett, så der fikk vi det ikke med oss. Vi satt og så film omtrent hele dagen, og fikk en melding av mamma der hun skrev: Har du hørt om at det er mulig terrorangrep i oslo? Det har gått av en bombe i regjeringskvartalet.
      Hadde enda ikke fått med meg hva som skjedde på utøya da. Utrolig trist, tenker på alle de pårørende, og jeg kan ikke forestille meg hvor grusomt det må være for dem.

    224. Husker dagen utrolig godt.. Bestemoren min skulle feire 80 årsdagen sin 23 juli, og hele familen skulle komme. Onkelen min ringte til søskensbarnet mitt for å høre når hun kom, og da sa hun at det hadde skjedd en eksplosjon i oslo.. Resten av dagene fremmover gikk til å følle med på nyhetene. Hukser jeg ikke viste hva utøya var, så når de sa på nyhetene at det var skyting der, så trodde jeg det var på en ungdomsklubb eller noe, og jeg trodde det var en som var full eller noe som skjøt.. da jeg vaknet dagen etterpå fikk jeg vite at de trodde 90 stykk var døde. Jeg var helt i sjokk.. Selskapet vart ikke det samme som det skulle vert. Jeg kjente ingen på utøya, men kjenner folk som gjorde det. Jeg gråt mye, og jeg kan ikke fårestille meg hvordan det var for de som var pårørende til de som var på øya..

    225. jo, jeg hadde bursdag den dagen og jeg oog mamma var nede i byen å kjøpte ny pc til meg(som var bursdag gaven min) også når hun var inne å skulle betale pcen, og jeg satt i bilen. mens hun var der inne så er det jo sånn 348393 tver der inne og på alle sammen så så hun det også kom hun ut i bilen og fortalte det, også begynte jeg å gråte…

    226. Jeg hadde nettopp våknet, ventet på at venninnen min skulle våkne så skulle vi til en liten by. Men så var det på nyhetene om det. Og vi ble sittende til langt på dag og fulgte med på det. Og jeg kan med åpent sinn si at jeg var den eneste som ikke trudde det var en utlending, men at det kunne være like mye enn norsk statsborger. Fordi vi alle er like gale.

    227. jeg husker det veldig godt jeg var på ferie i Danmark og skulle reise hjem den dagen. jeg gledet meg til å komme hjem men når vi skrudde på tven såg vi at helle statsministerens kontor og som om ikke det var nok så ble 69 drept på utøya vi syntest det var for ferdelig når at 5 ble drept på utøya men så ble det faen meg 69+8 i Oslo det er jo helt grusomt vi hørte på nyhetene hele veien under bilturen hjem ti Norge. den mannen er en grusom mann fra helvete!

    228. jeg var på hyttå og såg på MTV, så kom mamma ned og sa at jeg måtte sette over til nrk eller TV2 for hun ville se tour de france, men det var ikke det som var på TV, først ble mamma irritert for de sendte nyheter i stedefor, men når hun såg hva nyhetene var om ble vi sjokket og ble sittende og vente på mer informasjon, den dagen sto nyhetene på hele dagen tilfelle de sa noe mer. men utenom det så vil jeg tru at det gjekk som en normal dag, jeg kjente ingen som var i ulukken så jeg hadde det ikke så tungt som de som hadde bekjendte som var berørt

    229. Jeg var på vei til Sverige den dagen, jeg husker det utrolig godt. Vi kjørte forbi akkurat der bomben gikk av 10 minutter etter vi hadde dratt derfra. Vi hørte det smalt og så røyken fra bilen. Hadde ikke rukket å kommet ut av byen enda, vi skulle ha mat og alt det der til turen. Like etter hørte vi alt på radioen. Jeg ble redd. Viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg kjente mange som hadde venner der og gruet meg til å komme hjem til tårer. Jeg fikk mange telefoner om det gikk bra og venninner som gråt over telefonen. Jeg bestemte meg raskt å stenge meg ute fra alle tårene, tv-programmene, avisene, radiokanalene og menneskene som ble rammet av dette, for å unngå all sorgen. Men når jeg kom hjem skjønte jeg at det kom ikke til å gå, jeg satt meg ned i gråt meg en venn av meg. Vi pratet lenge om alt dette og om hanne som hun mistet. Jeg kjente henne ikke godt men viste hvem hun var. Samme dagen da jeg kom på facebook så jeg alle bildene, tekstene og savnet fra menneskene som hadde mistet en de var glad i.
      Det er det verste jeg vet. Å se en miste en de er glad i eller miste en selv, for du vet hvor vondt det gjør og hvor mye du har lyst til å dø sammen med den personen bare for å se henne/han en gang til.
      Dette blir en dato som blir husket foralltid, minnene og tankene rundt dette. Stay strong.

    230. jeg var på jobb og det tikket inn med meldinger og kundene kom oppdaterte oss også om siste nytt. heldigvis kjente jeg ingen som var der, så ble ikke berørt sånnsett. men er sjokket over at ting som dette kunne skje i norge. det har enda ikke gått ordentlig opp for meg, jeg fordøyer opplevelser ganske sent.
      helt jævlig å tenke på at om jeg hadde vært der, hadde jeg ikke kunne reddet meg. jeg kan ikke svømme nemlig.
      fikk meg til å sette mer pris på livet, hver eneste dag. og ta mer vare på de rundt meg.
      kondolerer til alle dere som mistet noen. det er så jævelig. og urettferdig. sender masse kjærlighet til dere.

    231. jeg husker jeg sto i dusjen og så banket søskenbarnet mitt på døren og ropte “bombe i oslo, bombe i oslo!!!” etter det dro vi i bursdag til en slektning og da satte alle samlet og så på nyhetene hele bursdagen

    232. Jeg var på tur hjem fra Barcelona, hadde vært på cruise i Middelhavet en uke. Da vi landet sendte jeg melding til en venninne, så ringte hun meg og sa at vi måtte være forsiktig, og dra fort bort fra Oslo(vi var på Gardermoen) siden det hadde vært bombing der.
      Det gikk ikke helt opp for meg der og da at det faktisk hadde vært bombing her i Norge.
      Mamma og pappa stresset litt med å få oss gjennom sikkerhetskontrollen, så dro vi videre nordover med fly.
      Når vi landet skulle vi kjøre hjem, pappa satte radioen på, og vi hørte nyhetene om skytingen på Utøya.
      Da vi hadde kjørt et stykke ble veien blokkert av en dame, hun var så skummel, jeg og søsteren min var så redde, hun var sannsynligvis påvirket av dop.
      Hun prøvde å gå rundt bilen for å åpne døren der søsteren min satt, skikkelig ekkelt.
      En dag jeg kommer til å huske lenge…

    233. Jeg satt på facebook hos venninnen min. Vi hadde ikke en anelse om det, og tror ikke at d var så mange som hadde peiling på det der og da, men så har jeg en venninne som bur nærme Utøya, og hun skrev ca. dette på statusen sin: IKKE ring til noen som er på Utøya! Er en mann som driver å skyter det, og dem gjemmer seg for han! Sett denne på din status slik at alle får se´´, jeg tenkte egentlig: Daføk? Først, men så snakket jeg med henne, og det var helt sant, jeg sa det til venninnen min, hun sa det til moren sin, jeg ringte mamma osv… Jeg satte den statusen på min facebook, og tror mange at dettte var helt uvirkelig.. Kommer aldri til å glemme denne dagen!

    234. 22. juli 2011 brukte æ dagen min på å feire bursdagen min. Æ hadde venna på besøk, og for litt seinere opp på fjellet å tok bilda med en kompis. Da æ va på fjellet ringte ho mamma å spurte kordan det gikk, og æ sa det gikk fint, og den dagen va den perfekte dagen å ha bursdag på. Så sukka ho og forklarte ka som hadde skjedd. Æ gikk hjem og leste om alt det her på facebook, i avisen og på nettTV. Og da lagde æ et løfte til mæ sjøl som gikk ut på at 22.juli skal være dagen der di her uskyldige menneskan som blei såra og drept på skulle bli hedra, tenkt på og bedt til.
      Hvil i fred <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg