hits

Sophie Elise

Sophie
Elise

spørsmål om dyrevern +++

Kommenter her

Tenkte å svare på noen spørsmål som har kommet de siste dagene med tanke på dyrevern! Tar de fortløpende slik at vi har dette ute av verden for denne gang, forstår jo at ikke alle vil lese om dette. HAR LAGET EN NY KATEGORI, DYREVERN. i løpet av kvelden skal jeg legge alle innlegg om det temaet inn der, slik at vi "slipper" å få så mange innlegg om det hele tiden. Hehe ikke det at det gjør meg noe, jeg kan snakke om det i en evighet.

Om man vil være dyreverner, hvilke basice ting kan man gjøre for å hjelpe om man for eksempel ikke kan slutte å spise kjøtt?
Det handler vel egentlig mest om hva man ikke skal gjøre. Du må ikke dra på sirkus, ikke dra på zoo (med mindre det er et RESERVAT som bevarer utryddnigstruede arter og KUN det) og ikke på seaworld hvor de har delfiner og lignende. Det er den verste formen for dyreplageri og jeg kan sikkert snakke en evighet om hvorfor. Jeg sier dette helt seriøst, om for eksempel kjæresten min hadde dratt til seaworld og tatt bilde sammen med en delfin så ville jeg slått opp, hadde mamma gjort det ville jeg flyttet ut fordi det er så utrolig mangel på respekt ovenfor meg og hva jeg står for. Om du drar på seaworld støtter du forøvrig dette delfinmordet i Japan:

Havet er rødt av blod etter de har valgt ut de fine delfinene som skal til seaworld for å underholde. Resten blir drept. 

Men ellers anbefaler jeg dere å gå inn på
 www.dyrsrettigheter.no/ som er nettsiden til NOAH. En utrolig flott organisasjon som jeg selv er medlem av.
http://www.hvalfangst.info/  Her kan dere lese om hvalfangst - delfin går under kategori hval, men i japan blir de betraktet som vanlig fisk
http://www.kosmetikk.info/ Her kan dere lese om kosmetiske merker som ikke er testet på dyr.
Og HER kan dere se dokumentar om seaworld industrien og hvor all grusomheten skjer, nemlig Tajii i Japan. Filmen er på engelsk men ikke særlig vanskelig å forstå.  Etter at dokumentarfilmen som kom ut (den har forresten vunnet oscar!) har antall delfiner som blir drept i Tajii, Japan halvert seg. Det beviser bare at man kan gjøre en stor forskjell! 
Ellers kan jeg anbefale dere denne siden om dere er spessielt interesserte i delfinmord som skjer i Japan: 
http://savejapandolphins.org  

Hvorfor i all verden vil du ikke spise egg? Det er jo ikke dyreplageri, det er jo bare et egg.
Jo, men et egg kommer fra et sted - høner. Har du lest deg opp om hva som er kravet for å være såkalt "frittgående høns" i norge? Det er IKKE mye, ca like stort som tastaturet på pcen min + litt til. De fleste hønsene i dag i norge ser aldri dagslys, de blir født for å dø rett og slett. De blir behandlet som dritt, enkelt og greit. Om du er interessert i dette kan du besøke peta.com som jevnlig kommer ut med info. 

Hvorfor bestemte du deg for å bli vegetarianer? Blir det ikke hardt uten taco?
Jeg stilte meg selv spørsmålet - elsker jeg dyr, eller elsker jeg bare noen dyr, eller elsker jeg bare dyret mitt? Det tok lang tid før jeg faktisk innså at jeg elsker alt av dyr, men det er fordi man blir så distansert. Man spiser kjøttdeig, men ser ikke bilde av dyret man spiser. Jeg tenker bare på hunden min som har DEN personligheten, ALLE dyr har en personlighet. Og så ender den opp i magen min? Det er ikke rett for meg. Dyreplageri holder meg våken om nettene, jeg skal ikke bidra til det. Dessuten skal man ikke gjøre forskjell på dyrearter mener jeg, et liv er et liv. Man gjør ikke forskjell på et "vanlig" menneske og et menneske med downs når det kommer til om de får leve eller dø, derfor bør man ikke gjøre forskjell på et dyr som er mer intelligent enn et annet. 
Og når det kommer til taco, det finnes masse flotte erstatninger man kan bruke som smaker helt som kjøtt. No problem.  

<3

Sånn, tror det var det viktigste. Setter utrolig stor pris på når dere sender meg mailer og legger igjen kommentarer om at dere også vil endre "dyrevernverden" nå ♥ Men det å spre budskapet videre er det aller viktigste! Jeg lover dere, ta deg en kveld alene å se "the cove", den vil endre synes ditt på dyr for alltid. 

 

Skriv en kommentar

166 kommentarer

Maiken Sofie

18.07.2012 kl.23:05

1st

18.07.2012 kl.23:06

FIRST

Hedda

18.07.2012 kl.23:06

Liker å lese inleggene om dyr (og de andre), engasjerer meg sånn som deg...

Helene

18.07.2012 kl.23:08

Vurderer å bli vegetarianer selv :)

18.07.2012 kl.23:08

haha, lett at du kommer til å gå svelge de orda dine, som du har gjort en million ganger før, er litt merkelig av deg du :P sier mye, gjør noe annet...ikke akkurat en blogger man kan stole på, hæ? :P

irmelin

18.07.2012 kl.23:10

drit i de som sier de er lei av å lese dyrevern saker av deg? Dette er DIN blogg, DU som bestemmer! utrlig flott at du blogger så mye om dyrevern!!

Hennie Ü

18.07.2012 kl.23:10

Jeg er så enig med deg! Jeg elsker alle slags type dyr, små og store. Dyreplageri er noe dagens media burde ta mere opp.

- keyla wilhelmsen

18.07.2012 kl.23:10

Du må legge den ut på bloggen! Ikke som link, men legge den ut! :) går ikke ann å se den :(

Ramona&idajohannessen

18.07.2012 kl.23:10

sykt bra gjort av deg <3 støtter det fuLLlt!!!! YOU GO GIRL

Silje Evensen

18.07.2012 kl.23:11

Kjempe bra skrevet =)

Emma Marie kommenterer tilbake

18.07.2012 kl.23:11

Bra svart:)

Karina

18.07.2012 kl.23:11

Elsker at du tar opp dette teamaet og at du har blitt vegitarianer!

18.07.2012 kl.23:12

Takk Sophie for å være et flott forbilde! Dette er noe jeg personlig ikke tenker mye over, men som jeg virkelig burde kjempe for. Og det skal jeg:-) Fortsett å blogg om det. Masse. Er viktig at mennesker engasjerer seg.

ine-camilla

18.07.2012 kl.23:13

Det der er UTROLIG bra gjort av deg!! Ser virkelig opp til deg, Sophie! Tenkte å gi deg et lite tips, om du vil spise egg; Dra på en gård i nærområde som du VET har frittgående høns, og som behandler hønene bra og få egg derfra! Det gjør vi, og det føles VELDIG bra:D

Malene

18.07.2012 kl.23:13

herregud, er det mangel på respekt for deg at noen du kjenner går å ser på delfiner og tar bilde med de? de må da få gjøre som de vil, og ha sine egne meninger?! så lenge DU ikke gjør det, så har du gjort det du kan, kan ikke nekte noen andre det! jeg er også opptatt av det der med dyreplageri og slikt, men jeg forteller ikke hva andre får gjøre og ikke gjøre! der går grensen, unnskyld meg.

Anna

18.07.2012 kl.23:13

er så enig med deg sophie! tenk vis man foreksempel spiser skinke, og ser bildet av akkurat det dyret du spiser? man ser jo kun kjøttet, og ikke de dyrene som man spiser.... tenk å se i øyene til dyrene, før de havner på tallerkenen din. grusomt..

18.07.2012 kl.23:14

Du er så inspirerende! Tror jeg også skal bli vegetarianer nå. :D

ingrid

18.07.2012 kl.23:14

du er fantastisk, aldri slutt å snakk for det du tror på! du er flink :)

wiii

18.07.2012 kl.23:14

synes det er flott at du blogger om dyrevern ! <3

vi mennesker er jo tross alt " dyr " vi også, og vi er de væreste ... det er synn at det er så mange dyr der ute som ar det så forferdelig pågrunn av oss !! <3 bra at du tar oppsaken ... siden det ikke er særlig mang andre som gjør det ;)

Marie

18.07.2012 kl.23:17

Jeg.. altsåå.. jaa.. du.. du er fantastisk! Står for alt du skriver om (når det gjelder dyr, og dems rettigheter)! Jeg støtter deg når det gjelder vegetarianer-ideen din, selv om jeg ikke kommer til og bli det selv! Drit i hva haterene sier, jeg er 99% sikkert på at du klarer vegetarianer målet ditt! random; du kan komme til meg og spise egg (: Hønene mine går fritt :D heheh

Fredrik Bergheim

18.07.2012 kl.23:18

NOAH er en gjeng med kontorotter som ikke kan noe om landbruk. har lest mye bulshit fra dem som ikke i det hele tatt stemmer... PETA er enda verre, og de driver med terror. http://www.youtube.com/watch?v=QVqS3yYx-7M

Silje

18.07.2012 kl.23:20

Du er helt fantastisk Sophie! Sitter å ser på The Cove nå... utrolig trist! fyfadeer...

marianne

18.07.2012 kl.23:23

hunden din er sååå søt daa :D

håper du har like stor interesse for hest da o.o

kan du skrive om hva slags kjøtt som inneholder hest? c: vær så snill *smiske*

Runi og Elise

18.07.2012 kl.23:25

STØTTER DEG SOPHIE 100% DU ER FANTASTISK, VIRKELIG BRA VI HAR FOLK SOM DEG! Sitte og ser the cove no ikke halvveis enda men super bra at du linker til <3<3<3

mh13 - Komenterer tilbake^^

18.07.2012 kl.23:28

Du er min favoritt blogg nå! Gud! <3 Er 110% enig med deg!

Uenig!

18.07.2012 kl.23:28

herregud, er det mangel på respekt for deg at noen du kjenner går å ser på delfiner og tar bilde med de? de må da få gjøre som de vil, og ha sine egne meninger?! så lenge DU ikke gjør det, så har du gjort det du kan, kan ikke nekte noen andre det! jeg er også opptatt av det der med dyreplageri og slikt, men jeg forteller ikke hva andre får gjøre og ikke gjøre! der går grensen, unnskyld meg.

"marlene skrev dette.^^

- Jeg er SÅ enig med deg! Om vi tar moren som et eksempel, du skrev at viss moren din tar bilde med en delifin SÅ FLYTTER DU UT!? Du har faen meg ingenting du skulle sagt om hva hun skal gjøre, men du har rett til å si HVA DU SYNTES OM DETTE!

Men ellers; Er du en drit pen, flink blogger, som jeg ser opp til siden du tørr å si DINE meninger!

MammaMalene

18.07.2012 kl.23:29

Jeg tenker likt som deg. Bare at jeg spiser egg (mamma har frittgående høns som får gå rundt på gårdstunet og i hagen hele dagen) spiser også lammekjøtt som er "hjemmeproduser" siden jeg vet at ingen sauer i hele verden har det så bra som våre :P Jeg synes det er kjempebra at du skriver om dette tema. Kunne kanskje skrevet om litt mer innen hvalfangst som foreksempel hvalkrigen og den fantastiske jobben Paul Watson og Sea Shepherd(teamet med frivillige) gjør for og få en slutt på blodbadet og den store krigen i antarcic(?) for og få en slutt på dette :)

Vulva

18.07.2012 kl.23:31

Du er blitt helt rar den siste tideN, skal du la hunden din gå på vegetarkost også? lol

Ronja Alexandra, en mammablogg utenom det vanlige!

18.07.2012 kl.23:35

Kjære, vakre deg!

Om folk sier dem IKKE liker å lese om det, la dem si det. Dette er DIN hjertesak og den skal du få skrive om så mye du vil. Du brenner for dette, og du aner faktisk ikke hvor glad mange mennesker blir fordi at du engasjerer deg så mye som du gjør. Jeg vet at mange av de yngre leserne liker sminke, hår, klær osv. men slutt og la deg påvirke så grusomt. Du detter ikke ned på topplisten fordi at du skriver om din hjertesak. Kanskje det kjeder mange, men du har opparbeidet deg så mange lesere at de vil komme innom uansett hvor kjedelig de syns det er. Helt ærlig må du slutte og tenke så mye på dette med og miste lesere og dette ned på topplisten, for folk merker at det er det som er grunnen til at du ikke skriver om det du virkelig vil. Du er så redd for at folk skal miste interessen. Men spør deg selv. Gjør det noe? Vist du kan gjøre en forandring, gjør det noe om du mister noe lesere, noe sponsende produkter eller kr i mnd? Vist dette virkelig er en hjertesak bør du blogge så mye du vil om det og ikke tenke på alt annet, vist ikke blir det ikke genuint.

Jeg syns det er så stort og så flott gjort av deg at vist jeg møter deg på gata vil jeg gi deg en klem. Du har en så stor blogg å blogger så mye om det. Kan det bli bedre? For tro det eller ei, med en så stor blogg har du makt til og påvirke så mange andre - hva er vel bedre enn det?

Vet du hva jeg husker? Vi var på fest sammen i Harstad for noen år siden (jeg gikk på Trondarnes folkehøyskole). Jeg husket at det første jeg tenkte om deg var "omg, bimbo bitch". Men så snakket vi sånn smått sammen, å jeg VET at du har så mye å by på. Du er så nydelig på alle måter.

Skriv om det du vil, ikke tenk på alle andre. Er dette din hjertesak, så ja, skriv om det så MYE du vil. Du har en stor blogg, den kan påvirke så uendelig mye også. Tenkt på det.

Hanne

18.07.2012 kl.23:37

Du vet tydeligvis ikke noe som helst om høner. Ikke ALLE høner blir sperret inne, ikke ALLE er født til å dø. Det finne faktisk noen høner som ser lys å legger, dette er ikke noe dyreplager, akkurat nå mister jeg litt respekt for deg sophie, du bør ikke utale deg om at ALLE høner har det slik!!

saraaa

18.07.2012 kl.23:39

sia du e veldig mot dyreplageri å sånt, koffer bruka du sminke som e testa på dyr? vil nu egentli sei at det e verre enn å støtt seaworld å sånn. når sminke bli testa på dyr e dyran levanes å de puttes ting inni øyan, får huden revet opp for å bli fylt me kjemikalia osv bare for at vi ska kunne føl åss bra, til å med tamponga (libresse, ikje o.b) e testa på dyr! masse verre å bruk dyretesta sminke enn å spis kjøtt spør du mæ.. å der e masse alternativa for sminke som ikke e dyretesta. http://lisalilleseth.blogg.no/dyretesting__liste.html her e ei lista på nåkka a det som e dyretesta å ikje:)

har sett den filmen, sykt bra å sterk! kan ikke husk sist æ skreik så masse!

Jonas Nguyen

18.07.2012 kl.23:41

You are totally right ... It?s a crime against nature!

Please check out the homepage of Sea Shepherd Conservation Society

They are doing a great job!

www.seashepherd.org

18.07.2012 kl.23:43

Støtter deg 100% og jeg er helt enig det du sier! <3 jeg er medlem av det meste som har med dyr og gjøre!

Hanna Vennes Elnan

18.07.2012 kl.23:45

Adoptert en delfin - og en sel!

http://www.marinemammalcenter.org/Get-Involved/adopt-a-seal/

Billig, og utrolig deilig å kjøpe noe annet enn klær! Gjør noe stort med samvittigheten, og noe lite (men viktig) for verden. Håper så mange som mulig donerer/adopterer definer/støtter andre organisasjoner :-)

18.07.2012 kl.23:48

da du have skrevet det der med vandet var helt rødt af blod i et andet indlegg, tænkte man bare "jaja" men billedet her, wow, fik helt ondt i maven.

Marit

18.07.2012 kl.23:50

Jeg syntes det er veldig bra at du blogger om dette, og at du gjerne kan blogge om det jevnlig. Du fortjener å ligge på 1. plass! Det at du skriver om sånt som du gjør, og har så mange lesere bidrar faktisk en del! Jeg har ihvertfall blitt veldig påvirket.

Og skriv om det DU vil, det er DIN blogg.

Christine

18.07.2012 kl.23:58

Enig i det du sier. Har selv vurdert å bli vegetarianer, men hadde nok kanskje aldri klart det, vi kjøper våre egne sauer som lammekjøtt, og eggene får vi av naboene. De bor nesten i hagen vår, så det er egentlig ikke noe problem, for jeg vett at både sauene og hønene har det gått og blir tatt godt vare på! ^^

Hanna

18.07.2012 kl.23:58

Du er VERDENS beste blogger!! Jeg er 100% enig i det du skriver i dette innlegget!!

aurora

18.07.2012 kl.23:58

Nå oppfører du deg virkelig som ett forbilde! Du står for hva du mener og er ikke redd for å uttrykke deg!

Jeg å hater dyreplageri osv. kan ikke se filmer om det .. Klarer ikke å innse hvor jævlige vi mennesker kan være!

Erstatning for kjøtt, så bør du prøve å spise tofu! Vet ikke hvordan det smaker, men er noe lignende kjøtt bare det ikke kommer fra dyr:)

Stå på videre Sophie!

Marit

19.07.2012 kl.00:01

En ting jeg lurer på: Hvorfor bryr du deg så mye om delfinene og hvalene, er det ikke like synd på fiskene?

Synne

19.07.2012 kl.00:02

Jegg så "The Cove" i går, og jeg gråt, og gråt, og når jeg tenker på filmen nå begynner jeg å gråte<3 Jeg vil også anbefale filmen "Hachiko" det er en fantastisk film om forholdet mellom et menneske og en hund <3 Vi så den på skolen, og jeg lover! Det var ikke et ENESTE tørt øye i klasserommet da! Men jeg lurte på om du har noen flere tips om filmer som handler om dyr, både filmer som er diktet opp, filmer som er basert på noe som faktisk har skjedd, og dokumentarer, som The Cove :)

:-)

19.07.2012 kl.00:18

Respekt! Ser virkelig opp til deg nå, Sophie, og endelig er det noe annet å lese på en mote og hverdag som alle andre blogger. Er så glad noen tar seg tid til å skrive om noe som faktisk er viktig og om noe som kan få andre til å gjøre en forskjell. Jeg skal si jeg er veldig interessert i samme temaet og jeg elsker disse innleggene, husk at det er din blogg og du blogger om det DU vil! Utrolig bra skrevet forresten :)

sofie Faye

19.07.2012 kl.00:19

dreper du ikke lus og edderkopper også da? siden de har et liv og en personlighet de også!

Jannicke Elnæs, kommenterer alltid tilbake!

19.07.2012 kl.00:20

skjønner ikke at du klarer, vi spiser jo kjøtt i nesten alle matretter.. synd, men jeg hadde aldri klart så mange regler .

Natalie Nørstebø

19.07.2012 kl.00:20

Jeg blir så innspirert av deg!

Du er utrolig sterk, og jeg har stor respekt for hva du gjør for dyrene, har nesten litt lyst til å bli vegeterianer selv.

Men et spørsmål, hva synes du om å spise kjøtt som du kjøper fra en lokal gård? Sånn som jeg bor i en liten bygd hvor vi kan kjøpe kjøtt fra gårder der vi vet at dyrene har levd et bra liv, og sendt på slakteriet. Og vi har også folk i familien som jakter selv, så vi spiser også litt viltkjøtt. Men der vet vi også at dyrene har hatt et fritt og bra liv i skogen og er drept på en human måte.

Lise

19.07.2012 kl.00:23

Hei Sophie

Jeg vet at du akkurat har begynt med denne, hva skal jeg kalle det? jeg tror det nærmeste blir å si levemåten. (ikke ment på noen som helst slem måte!)men når du har gjort det en stund, hadde det vært fint om du kunne delt hvordan det har gått, og "tipsene" og "erstatningene" med oss, slik at vi også, eller iallefall jeg også får en mulighet til å prøve det samme. jeg er enig i det samme som deg når det kommer til dyr og dyrevern, og det ville vært fint om jeg kunne fått en mulighet til å følge dine fotspor der.

mange klemmer, Lise :)

Anine

19.07.2012 kl.00:27

Om du ikke har prøvd det før, prøv tomatbønner i stedet for kjøtt i taco :) var vegetarianer i fire år(måtte slutte pga. økonomiske årsaker faktisk, er ikke lett med vitamintilskudd...) og tomatbønner i taco spiser jeg fortsatt. Høres sikkert helt dust ut, men mexicansk taco lages kun med tomatbønner og det er supergodt! smaker litt som kjøtt men har MYE bedre konsistens og metter mer!

Kristine

19.07.2012 kl.00:29

du er rar

Ingrid

19.07.2012 kl.00:39

Synes det er fantastisk at du tar opp dette, og at du skriver om mer enn bare typiske rosablogg-temaer! :) hadde blitt veldig glad hvis du skrev om hvor grusomt kyllinger blir behandlet i Norge, og satte litt fokus på det temaet! Å slutte å spise kylling er et bevisst valg man kan gjøre for å unngå å støtte denne groteske industrien.

Vilde

19.07.2012 kl.00:42

Hei!

Jeg må bare si at jeg har ikke lest "rosabloggere" på over 2 år, og jeg surfet over toppbloggerne, og kom inn på deg. Jeg må bare si det at jeg er IMPONERT! Du er en av de få som faktisk fortjener topplassen, nettopp fordi du støtter en så bra ting. Jeg hater dyremisshandling og er enig i alt du skriver. Etter jeg leste at du tok ned sirkusplaketene, gjorde jeg det samme! Kjæresten min synes det var litt flaut når jeg gikk og dro de ned, ettersom vi bor på en liten plass, siden det er ulovlig å ta ned reklame. Så jeg dro de ikke ned, men jeg reiv de halvveis av, så folk som gikk/kjørte forbi ikke kunne se hva som sto på.

Jeg får helt vondt inni meg når jeg ser dyreplageri, selv å være med på fisketur, klarer jeg ikke, synes det er så urettferdig mot de. Alle som jeg sier dette til, ler bare av meg, men jeg står for det. Ser jeg noen behandler dyra sine dårlig, går jeg rett bort og sier det.. Vi får så mye respekt av dyr, hvorfor skal ikke vi gi respekt tilbake?

Jeg er nå en fast leser av deg, fordi jeg synes du er en helt topp blogger og du er faktisk jordnær! Har faktisk tenkt på å bli vegeterianer selv, men når jeg leser alt dette på bloggen din, tror jeg rett og slett at jeg blir det jeg og!! Stå på med bloggen din! Du fortjener virkelig denne plassen!! :)

19.07.2012 kl.00:45

Tenkte kanskje du ville synes denne videoen var interresant :)

http://www.youtube.com/watch?v=_Kdc__HnNtw&feature=context-gfa

merete

19.07.2012 kl.00:47

Er ikke max factor testet på dyr da? Du bruker jo det.

Evy

19.07.2012 kl.00:48

Jeg er selv vegeterianer og har vært det i mange år nå :) jeg er som deg, veldig glad i taco. Men på helsekost butikkene selger de "kjøttdeig" i noen grønne poser. Der selger de også "burgere", "pølser", "snitzler" osv... :) mange av mine nære som spiser kjøtt har fått smakt på "kjøttet" mitt og sier at de nesten ikke kan kjenne forskjellen :) så det er absolutt ikke et problem å være vegeterianer :)

Julie

19.07.2012 kl.00:52

du har dine perioder der du står veldig strekt på et punkt. Om noen uker er du nok tilbake på "jeg må være negerbrun"-stadiet ditt igjen. Og så går du kanskje over til litt mer "jeg må vise pupper på alle bilder"-stadiet. Og så kanskje du begynner å styre litt med "jeg skal bli blond" igjen. Du bytter meninger og ting du "brenner" for hele tiden. Den ene dagen så er det superviktig og den andre dagen så er det noe annet som er superviktig for deg. Skal gi deg en million hvis du klarer å være veggis i et år

mathildo

19.07.2012 kl.00:59

Jeg tørr ikke å se the cove, er så redd for å begynne å gråte. Men vet du hva? Du har inspirert meg så mye nå, at jeg og skal bli vegiterianer - helt ordentlig! Takk, spohie. Du er mitt største forbilde sammen med bestefar ♥

19.07.2012 kl.01:04

Du kan ikke spise gelè-godteri eller sånne typer godteri for det er dyr (kjøtt) i det

Maiken

19.07.2012 kl.01:10

Skal se The Cove nå... Kan innrømme at du i alle fall har åpnet mine øyne! Jeg elsker også dyr over alt i verden, og kan vel si at jeg kjenner meg igjen i 99% av det du skriver. Er så enig i meningene dine!!

Sophie Elise, jeg har sagt det før, men her kommer det igjen: du er forbildet mitt.

Maren

19.07.2012 kl.01:24

Digger deg!! Men kan du spise smågodt osv? Mye av smågodt har grisefett i seg og nesten alt har gelatin i seg( laget av knokler fra dyr osv) dømmer ikke, bare er interessert i hva du tenker osv. STÅ PÅ!

Yvonne :)

19.07.2012 kl.01:27

utrolig bra du gjør dette!

men ett spm, vi har ca 30 høner selv hjemme, de går løst på plenen vår, og de får masse brød, kraft for osv. disse hønene har før vært bur høns og hadde nesten ikke fjær igjen, men nå har de blitt kjempe store og fine, med mye fjær. de legger også egg, syns du det er feil og spise disse eggene som "vi" selv produserer, når du vet hvordan høna har hatt det :)?

kan du lage innlegg om hva du kan erstatte kjøtt med når du er vegiterianer :)

19.07.2012 kl.01:33

Kjære Sophie, jeg vil bare si at det er så utrolig lett å ta feil av deg. Helt ærlig så ser du ut som en bortskjermt bitch som bare tenker på seg selv og utseende men når man leser bloggen din får man et helt annet inntrykk. Ikke bare pga at du er imot dyreplageri men du skriver så utrlog bra, du skriver om ting som gir mening og skriver om ting som du står for uten å virke redd for hva andre vil tro. Du har sikkert hørt dette 1 million ganger før men du er faktisk et forbilde som utrolig mange bør se opp til. Du blogger om jenteting, om utseende og du er utrolig pen og du blogger om ting som gir mening og har et budskap! Det er grunnen til at jeg elsker bloggen din! Hilsen stooor bloggfan!

Cassandra

19.07.2012 kl.01:43

Siden du mener at andre må respekter dine meninger osv, så må jo du respektere andres meninger,eller ?

Jeg respekterer at du er dyreelsker, så da må du respektere at jeg ikke bryr meg like mye. Og ikke klikke helt fordi jeg kanskje har svømt med delfiner i en vannpark.

aa

19.07.2012 kl.02:03

SPØRSMÅL!!!!!!!!!

Følger deg på twitter og lurer på en ting.. du skreiv "Frp sier de er et parti for folk flest. Folk flest er i Kina, så gjør meg en liten tjeneste, flytt dere dit :-)". Kan du utdype litt om hva du mente med det? Hvilket politisk parti støtter du, og hvorfor?

Anna

19.07.2012 kl.02:17

Jeg bor på en gård og vi har høner som legger egg og vi bruker å spise eggene deres. Og før du sitter å dømmer folk for maten de spiser burde du heller lære deg hvordan ting skjer. Det finnes hønsearter som f.eks gjær-høns; de har blitt avlet bort muligheten til å ruge egg slik at det ikke kan bli kyllinger i eggene. De har muligheten til å gå ut og inn akkurat som de vil og de har det ganske bra. Du driver og leser om alle de verste hønseriene osv, men du glemmer jo helt de som behandler dyrene bra?

Og det at mennesker spiser kjøtt er jo like normalt som at en katt dreper en mus og spiser den? Betyr ikke det at du mister respekten for katter også da? Og Alle andre kjøttetere?

www.thenoorlife.blogg.no

19.07.2012 kl.02:34

Jeg støtter deg 100% fortsett og elke alle dyr, og gjør noe med det dårlige i verden, og flere innlegg på bloggen!! Elsker det, er akkurat som deg!

Marie

19.07.2012 kl.02:37

hvis bare alle hadde vært like kloke som deg.. men hvor finner jeg lista over alle kategoriene? sånn at jeg kan gå inn og lese alle innleggene om dyrevern, når du har samlet dem?

Anne-Lene

19.07.2012 kl.02:38

Kjempebra at du skriver det, blås i de som syns noe annet. Forslag til vegetar-retter? :D

Johanne Gåsland

19.07.2012 kl.03:12

Syns selvfølgelig dette er et stort og bra skritt du har tatt, men er en ting jeg ikke skjønner helt..

Det jeg ikke skjønner er hvorfor du ikke skal drikke melk? melken må jo ut av kua? og kuene har det jo bra? eller?...

19.07.2012 kl.03:31

Herregud som du overdriver

Frida

19.07.2012 kl.03:38

er jo litt trangsynt at du ikke respekterer andre for det DE står for, du må jo forstå at andre har andre meninger og de kan jo respektere deg selv om de ikke har de samme meningene som deg.

xxMinaxx

19.07.2012 kl.04:19

jeg har vært vegeterianer i litt over 2 år nå(and staying strong).. er lakto-ovo vegetar(spiser økologiske egg + meieriprodukter)

er mot dyremishandling i all form(null pels,skinn eller dyretestet kosmetikk ).

men det er enkelte ting en må se litt mer på avstand(ikke ha det tunellsynet som mange dyrevernere har) ; hvis du stopper all hvalfangs vil de spise opp all maten til f.eks selen(da vil selen bli utdryddet) de testet dette på Island(det er en kvote på hvor mye hval en får lov til å fiske).

Og du kan se hva som skjedde med Keiko angående dyr som blir oppdratt i fangenskap og sluppet ut i det fri(han døde av ensomhet og han viste ikke hvordan han skulle skaffe sin egen mat).

Lizbeth Osnes - Behind the scenes..

19.07.2012 kl.05:42

Kjempefint at du satt opp en slik kategori, og ikke minst at du bryr deg så utrolig mye som du gjør :D

♥ Lizbethosnes.com -Behind the scenes. Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

Susanne

19.07.2012 kl.07:04

Dette blir litt overdrevent..! Jeg har vokst opp på gård, og vet at dyrene har det bra før de blir slaktet! Skal man liksom la en ku med kanskje en knekt for bare ligge der og lide, fordi dumme folk som deg syns det er u-humaniskt og slakte dyr og spise kjøtt? Og du kan ikke drikke melk? Hvorfor ikke..? Melkekuer har det utrolig bra! Å hva skal bøndene tjene penger på hvis folk som deg er imot kjøttindustri? Alle dyr kan desverre ikke leve..bare fordi de har en personlighet..de kan bli syke de og, da er det bedre for de og slippe!

Elisabeth

19.07.2012 kl.08:37

Sophie, du er fantastisk. Du er så uendelig mye bedre enn de andre toppbloggerne. Du er så ekte, ærlig og et godt forbilde :)

Tina

19.07.2012 kl.08:46

fortsatt, du ville ikke svare på det æ sa. Ka med all sminken å anna dritten du bruke som e e testa på dyr! det e virkelig dyremisshandling!

Sunshie

19.07.2012 kl.08:52

jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det høres voldtsomt ut, når du sier at man MÅ IKKE dra på zoo og seaworld,sirkus og sånt. For det er en del av sydenferie.....hvis du skjønner..

19.07.2012 kl.09:07

Åå! Du er så til inspirasjon! Jeg er ikke vegetarianer, spiser bare IKKE oksekjøtt, kyllingkjøtt eller grisekjøtt, nemlig fordi jeg støtter alle type dyr. Har tenkt mye på å bli vegetarianer, men føler jeg ikke takler presset og alt det. Når jeg har lest dine innlegg er jeg HELT sikker på at jeg blir vegetarianer 100%. Har vendt meg til tanken til å ikke spise så mye kjøtt, så jeg tror det skal gå veldig fint. Jeg har heller aldri spist sånn gelantin snop, jeg elsker det jo, men det er dyreskjelett i det! Så håper det går fint. Du bør være stolt nå, du har minst fått 2 personer til å bli vegetrianer, faktisk meg og bestevenninna mi! Du er forbildet våres! <3

Kan du linke til flere nettsiden, enten om det e video, film, bilder, tekst om dyr, støtteselskaper, underskrift på støtting av dyr, donere penger, adoptere, etc.?

Hedwig :-)

19.07.2012 kl.09:52

Hei :-)

Jeg er litt uenig med deg men også enig.

Det er litt forskjell på å drepe delfiner og at de har värt på seaworld siden de ble födt og ikke vet om havet osv.

Jeg er enig med at det er trangt og sånt for delfinene men man stötter ikke de som dreper delfiner.

Bra skrevet da <3

19.07.2012 kl.10:10

Du har mange mange unge lesere helt ned til 11-12 årsalderen.

De ser opp til deg og alt du skriver og med å skrive sånne innlegg påvirker du dem til å bli vegetarianere og alt det bullshitet.

Tenk deg om før du skriver!

tia

19.07.2012 kl.10:20

Høene våre har et hus like stort so kyllinghus og større plass å gå på

j12

19.07.2012 kl.10:27

jeg har vært en ovo lakto vegitarianer. da kan man spise egg og melk, vi har hjemme noen høner og de er frittgående på mange hundre meter, og jeg spiser kun egg i fra dem, for de har det bra og er ikke innestengt, elsker dyr. har lyst å være vegitarianer på nytt, og vegetar taco uten kjøtt er himmla godt.

19.07.2012 kl.10:33

du vet du må gi opp VELDIG mange typer mat du kanskje ikke har tenkt på? Alt som inneholder gelatin; godteri, mange typer kosttilskudd, syltetøy, sjokolade, lakris, vin osv. Gelatin er som oftest utvunnet fra sener, knokler og hud fra dyr. Håper du har sjekket alt fakta så du ikke gjør dette halvveis.

Lisa

19.07.2012 kl.10:51

Du bør kansje også tenke på at alle kosmetiske produkter du bruker ikke er testet på dyr?????

Meg

19.07.2012 kl.10:51

Jeg er glad for at du skriver om dette. Det er jo mange mange som leser bloggen din, og da kan du på en måte få fram, hvor dumt dette er, og kanskje mange andre i Norge gjør det samme.

Jeg har jo kjempe lenge hatt lyst til å dra å se delfiner og sånt, men jeg har alltid trodd at de levde godt og hadde det fint, men nå har jeg ikke lenger lyst. Jeg var på sirkus en gang, da var jeg liten, så jeg kunne nesten ikke bestemme selv. Men jeg så bare halve, fordi jeg ble så allergisk ( heheh.. ). Jeg skal aldri gå på sirkus. Jeg skal aldri dra på seaworld. Jeg skal aldri dra til zoo mere. Jeg liker at du blogger om dyrevern og sånt, det er bra, i stedet for å bare blogge om sminke, innkjøp og sånt, som tydeligvis mange andre vil, så er jo dyrevern mye viktigere!

Amanda Mølholm

19.07.2012 kl.11:04

Kjære søte sophie!

Jeg har en liten glad nyhet til deg! Det finnes nemmelig "kjøttdeig", "pølser" og "hamburgere" for vegetarianere. De er framstilt av soyabønner, men smaker det samme som vanlig! Borsett fra at det ikke er kjøtt :-)

Håper dette kan fikse på taco-problemet ditt, hehe.

Lykke til videre, og ser veldig opp til deg og hjertesaken din!

Cathrine

19.07.2012 kl.11:48

Du kan ikke si at du er vegetarianer når du kommer til å spise fisk? Og du kan heller ikke spise en viss type godteri.

Nei, dette viser bare hvor lite kunnskaper du har når det kommer til dyr. Du er nok ikke så engasjert som du skal ha det til ;)

Simon

19.07.2012 kl.12:05

Alle som er glad i dyr må skjekke ut løkengård.com!

Hanne

19.07.2012 kl.12:07

Uff, i ett innlegg lengre opp til anonymt.. Jeg leste litt feil, du skrev ikke alle høner, jeg beklager at jeg leste feil ble litt revet med for jeg har høner selv og vi selger egg, men disse hønene ser lys.. Det er bra du brenner slikt for dyr, det er bra at noen engasjerer seg så stort, du er ett bra forbilde når det kommer til denne saken!:))

Emilie

19.07.2012 kl.12:12

Er imot dyremishandling selv, men har fått en enda sterkere mening og et enda sterkere syn på dette etter du har skrevet innlegg om dette. Innleggene du skriver tror jeg hjelper stort på folks meninger :)

mari

19.07.2012 kl.12:16

jeg er enig med malene lenger oppe. du kan ikke bestemme over andre folk og hva de skal gjøre? det er jo bare feil sophie. slå opp med kjæresten din og flytte ut? det er så syykt å ta i, men viss du føler det sann, får du bare føle det sann. men jeg personlig synes det er feil. det er akkurat det samme hvis bestevenninnen din er mot alkohol, men du drikker, så blir hun sint på deg. Det skjedde med meg, emn det var jo mitt valg. akkurat som det er dem andre sitt valg om de vil ta bilde med en delfin.

Marie

19.07.2012 kl.12:16

Hei sopie!! Jeg håper du lesere dette :)

Der jeg bor (Røros) er det en gård som heter galåvolden gård. De selger egg, og vi kjøper de eggene fordi vi vet at det går på et stort område og får godt stell. Det er en bedrift som jeg anbefaler å kjøpe egg på fordi hønene har et godt og langt liv som høner. Her på Røros selger vi også my reinsdyrkjøtt, rett ved der jeg bor er det et slakteri. De reinene går på fjellet og i naturen hele året men når det blir slakter tid slakter de bare noen av dyra og bruker alt på dyret, det er samene som driver reinSdrifta og har de gjennom året. Det er bare slakteriet som slakter noen av dem og selger de. Så dette kjøttet (Stensåsen reinsdyrkjøtt) og eggene (galåvolden gård) kan du spise med god samvittighet!!

Emilie

19.07.2012 kl.12:26

Hei!:)

Jeg bor på gård, hvor vi selger egg til noen få kunder. Vi har rundt 30 høner, men de går på et stort rom inne med forskjellige høyder, rugekasser og pinner til å stå på. De har også en luke ut i en stor luftegård. På våren/sommeren/høsten går de fritt rundt på gården (altså ikke begrenset område). Synes du det er okei å spise?:)

elise

19.07.2012 kl.12:26

Kan du skrive litt om pelsindustrien også? :)

Mari

19.07.2012 kl.12:34

Er du egentlig sikker på at ingen av produktene du bruker er testet på dyr?

sara

19.07.2012 kl.12:39

Hei! Først og fremst - supert innlegg! Støtter deg fullt og helt ut. jeg synes det er toppers at du som toppblogger tar opp og støtter saker som dette da du lett påvirker andre og kan spre budskapet til mange mange lesere. Jeg leser kommentaren til en som skriver at seaworld- og zoobesøk inngår i sydenferie. Sydenferie eller ikke, tenk på dyra! Prøv å sett deg inn i hva Sophie har skrevet. Tenk over dette før du skriver. Cirkus og slikt er dritt. Gå inn å les på linkene sophie har lagt ut, så ser vi fort hvordan noen dyr faktisk behandles.

Om du velger å bli vegitarianer er jo det bra. Jeg mener at det er en selvfølge at du kan skrive om dette når det er din blogg, dine meninger, og ditt liv. Du står for dine meninger og skriver som det er. Det står jeg i stor respekt for! Det er en stor grunn til at jeg følger bloggen din!

linamite

19.07.2012 kl.12:50

:-)

19.07.2012 kl.12:51

Det du skriver om at "gjør ikke forskjell på et "vanlig" menneske og et menneske med downs når det kommer til om de får leve eller dø", er faktisk feil. Folk mener at personer med downs er mindre verdt enn "normale" personer. Og i Danmark er folk med Downssyndrom "utrydningstruet" fordi de fleste som får vite at barnet sitt har downs tar abort, bare på grunn av det. Og i mange land inkludert i Norge har de startet ultralydkontroll tidligere fordi en skal kunne ta det valget om barnet skal få leve eller dø. Jeg vil si at det er viktigere å kjempe for rettighetene til folk med downsyndrom. Men det er ditt valg, men neste gang før du skriver noe sånt, bør du kunne vite at sammenligningene dine er riktige.

19.07.2012 kl.12:52

Hva med stoffer som gelatin? Visst du skal 100% være vegeterianer kan du ikke spise gelatin. (gelatin er laget av dyreskinn og dyrebein) gelatin finner du i smågodt, haribo osv. Det er også egg i flere bakevarer og melkesjokolade (litt usikker på sjokoladen)

Å være vegetarianer er ikke bare å ikke spise kjøtt. Det er veldig mye annet du må tenke på visst du skal ikke skal spise dyr.

Dette var overhodet ikke vondt ment, men jeg har selv sett opp i alt, og det er så ufattelig mye å tenke på! Men det er utrolig bra at du ikke spiser dyr!

(skrev dette med tanke på at du elsker snop, snop kan også inneholde dyr og egg!)

Rebecca

19.07.2012 kl.12:52

jeg respekterer at du vil støtte dyr så mye, men tror du ikke helt 100% vet hva du snakker om heller.. såklart STØTTER man ikke å drepe og torturere dyr ved å gå til en DYREPARK?.... ja "dyr er ment for å være fri" greit så hvorfor har du en hund? de var faktisk ment for å være fri en gang i tiden de også, hvorfor har folk kaniner i bur? de var også ment til å være fri en gang de også. hvis du først ikke skal støtte å ha dyr i fangeskap så kan du ikke bare velge ut noen dyr du vil støtte, du må jo velge alle.. kan ikke si at: nei elefanten får ikke være i fangeskap! men hunden min kan det! for mange av elefantene blir elsket, passet på, matet og klappet like mye og kanskje mere enn du elsker og passer på hunden din. det er ikke bare en svart og hvit side på det, og å skrive at man STØTTER alt det fæle ved å klappe en zebra i en dyrepark er bare idiotisk. er det bedre at zebraen skal være i afrika og bli spist opp av løven etter 1 dag? du må vel kanskje synes det også er grusomt da? unnskyld, jeg prøver virkelig ikke å virke frekk, men du går litt for langt når du sier du skal slå opp med kjæresten din og flytte ut fra moren din pga noe så tåpelig? alle har forskjellige meninger om dette, og hvis moren din liker å dra til dyreparker og du ikke liker det, så må jo også du respektere henne og ikke bare hun respektere deg.

du skrev også at du kan spise fisk (mens du er "vegetarianer", noe som blir helt feil da, for vegetarianere spiser ikke fisk, det heter pescetarianer - en som ikke spiser kjøtt, men fisk :) så du kan dessverre ikke kalle deg vegetarianer) men ja, hvis du spiser fisk så vet du vel kanskje at når de fanger fisken så blir mange andre "uskyldige" fisker fanget og drept, fisker de egentlig ikke skal ha, der kommer også delfinproblemet opp, mange delfiner blir faktisk drept av fiskenett som er ment for andre fisker, så hvis du støtter delfiner så mye, så kan du vel kanskje ikke spise fisk heller da?

og btw: jeg spiser ikke kjøtt, men taco er fortsatt favorittmaten min, jeg har erstattet det med bønner og risboller (ris med tacokrydder i) :)

?

19.07.2012 kl.12:55

Hei :) jeg har ikke noe i mot deg, ellerno. Men bare lurte, siden du har blitt vegetarianer og er i mot sirkus osv.. Hvorfor har du da en hund hjemme? og en måse, de er jo egentlig ville dyr. Greit at måsen er liten og må vokse litt, med all hjelp den kan få. Men hund? hvis du tenker på at før i verden, og fortsatt mange andre steder i verden er/var hunder ville. Akkurat som selene, det blir jo ren tortur å være innestengt. Selfølgelig blir jo hunden oppdratt å være vant til mennesker, men bare tenk dypt. Da ser du nemlig at hunder er akkurat det samme som selene, fiskene som bor i akvarier, fugler! Mus, rotter o.l! Alle dyr har rettigheter til å være ville.

Så til poenge. jeg lurte på hvorfor har du hund som har hatt besteforeldre (?) som en gang var ville, og du snakker om at dyr skal IKKE ha tortur?

SNG.

19.07.2012 kl.13:12

Hei Sophie, det er ikke ofte at jeg kommenterer på blogger men nå er jeg bare nødt.

Jeg har selv en katt, og er også opptatt av dette med dyrevern, og til kommentaren ovenfor: Det der du sier er faktisk bare usaklig. Og blande inn besteforeldrene til hunden hennes? wtf. Jeg er sikker på at Rigvig har det veldig godt.

Så til saken, jeg har aldri tenkt på å bli vegetarianer for det er ikke noe for meg, men du inspirerer meg virkelig! jeg skal hvertfall slutte å gå på sirkus og diverse andre ting der ville dyr ikke er i sitt rette element.

The Cove så jeg nettopp, og for en grusom og tankevekkende film det var. Jeg gråt flere ganger, og det at vi i Norge er med på å støtte dette her gjør meg kvalm. Tusen takk for inspirerende blogg, og for at du er en inspirerende blogger. Du er faktisk en av de få som skriver innlegg som virkelig får folk til å tenke.

19.07.2012 kl.13:17

(Hvis du er såpass glad i egg, så kan jeg trøste deg med at det finnes gårder i Norge som lar hønene ha god plass. Som oftes går ikke alle slike egg i butikken, men det er ikke så veldig vanskelig å finne disse som eier disse dyrene)

Til dere over som snakker om hunden hennes. Nesten ingen hunder ville i dag klart å tilpasse seg i det nye samfunnet vårt, etter å vært såpass mye sosialisert med mennesker og nesten blitt 100 % tamme. Jeg vet selv om mange hunder som elsker mennesker og har det kjempebra med dem. Så lenge f. eks hunden har det bra, så ser jeg ikke noe galt å ha husdyr :)

Tina Austnes

19.07.2012 kl.13:22

Jeg er også en jente som er veldig interresert i dyrevernsaker. Jeg har blitt veldig viktig for meg etter å ha lest bloggen, og den har jeg lest siden du kom på topplisten :-)

Jeg skrev et innlegg på bloggen min om "sminke som er testet på dyr". Lurer på om du vil ta en titt?

Dette er faktisk ikke ment som reklame, men heller en sak som jeg vil vite mer om, å ønsker å dele mine tanker med deg. Vi er faktisk veldig like på mange områder :-)

Ida

19.07.2012 kl.13:23

Jeg er vegetarianer selv og er helt enig med alt du skriver. Forstår ikke mennesker som har hjerte til å ta et dyreliv eller å plage dyr på noen som helst måte! Har selv lyst til å bli medlem av dyrerettigheter! Stå på videre! ;)

Katinka

19.07.2012 kl.13:35

Jeg elsker å lese innleggene dine om dyr, er selv super interissert og ønsker å vite mer om hva jeg kan gjøre :) har støttet wwf tidligere men måtte slutte når jeg sluttet å jobbe. Fortsett å blogge om dyr, Det får meg til å lese bloggen din oftere :) stå på ! Selv om vi er like gamle og sånt så ser jeg virkelig opp til deg :)

Erica

19.07.2012 kl.13:41

Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. jeg prøvde selv for noe år siden å være vegetarianer, men det funket ikke så bra. jeg ble fort sliten og trøtt, fordi jeg manglet de vitaminene, proteine jeg får gjennom kjøtt. jeg er en veldig aktiv person, og jeg trenger de proteine. så nå spiser jeg bare øko kjøtt.

men den tiden jeg var vegetarianer, var det en venn som sa til meg.

"tenk hvis alle ble vegetarianer, da hadde det blitt mange dyr på verden. og med så mange mennesker og dyr, hadde jorden klart seg ?"

det er forsåvidt sant, fordi jakter i dag har bare lov å skyte en viss mengde med rype f.eks. sånn at arten kan holde seg. men igjen blir jo dette øko. og det kan ikke sammenlignes med f.eks hvordan vanlig kylling i butikken kommer fra.

men hvis vi vil gjør en forskjell på dyrenes verden, er det kanskje pelsindustrien, dyretestetsminke, som trenger mer oppmerksomhet. enn kanskje å bli vegetarianer

Ida

19.07.2012 kl.13:46

Kan ikke dere som ikke så mye drit bare ti stil? Hun må få lov til å stå for dette og det er bare bra om hun påvirker folk, for dette er en bra sak! Og det om at vi mennesker ikke skal ha hunder hjemme; hvordan tror dere at en hund (f.eks hunden deres) hadde greid seg ute om dere bare plutselig hadde hevet den ut av huset fordi den skal leve fritt? Den hadde ikke greid seg noe godt i det hele tatt! Bare se på de hundene som er i sørlige land. Kjempe tynne, finner nesten ikke noe mat, sykdommer osv. Så ettersom at det har blitt slik at hunder lever med mennesker, er det ikke så mye vi kan gjøre med det.

Stå på med saken din og ikke ta til deg de alle kommentarene du får! :)

19.07.2012 kl.13:49

Veldig bra skrevet, og det om egg visste jeg ikke trodde det var bra med frittgående høner helt til jeg leste dette.

Malene Stokke

19.07.2012 kl.14:04

elsker å lese om da du skriver om dette, du er så tøff! støtter deg fullt, og det er helt grusomt!! så eg er 100% enig med alt du sier!

19.07.2012 kl.14:05

Æ har så masse respækt tel dæ nu at du ane ikke. Syns det e så flott at du bryr dæ om dyreverne i Norge, og ellers rundt omkring i verdn. Æ syns det e så utrulig flott gjort av dæ! STÅ PÅ, å aldri la nån andre bestæmm ka du står før! Digge dæ til tusen <3

Linda

19.07.2012 kl.14:24

har du nån gang møtt ei ku?

å kordan i farsken kan du si at mitt fjøs, dær mine kyr bor, e helt forfærdelig for dæm? kass grunnlag har du får å si det?

mene du at det synn i dyran når vi ikke slæpper dæm ut i snefokk å 20- for å beite på istappa? ka fan e det du tænker med? har du sett pælsen til kua?

selvfølgelig e det ikke greit å stenge høns inne i bur, eller det som skjer i i eks japan med delfinan, men det virker som at du sluker alt du leser på nettet.

ka du vet om det e sånn at alle høns i hele verden eller Norge har det sånn?

vi kjøper egg av en hønsegård i nærheta, og hønene dær har det kjempefint, å ikke overhodet sånn du beskriver.

nu syns æ at du tar alle bønder under en kam, å sier vi mishandler dyrene våre, noe som e helt feil! når du som toppblogger uttale nåt så latteli, uten å ha grunnlag for å si noe sånt, da har du drette dæi ut!

om æ ikke hadde vært glad i dyr, koffer i farsken har æ da et helt fjøs full av dæm? det man ikke skal glæmme, e at dyr e dyr, å det lever vi av. så lenge de blir behandlet med respekt!

Du minner mæi om jentan i missekonkuransa som står dær som stuta å prøve å være politisk engasjert. dæm vet ikke ka dæm prater om!

æ mista uansett den respekta æ hadde for dæi nå!!

ha en fan så fin dag vidre, fjottpong.

Emma

19.07.2012 kl.14:26

Det er fint at du bryr deg så mye at du velger å bli vegeterianer, og hvis du er veldig glad i taco kan du fortsatt spise det! Jeg synes det er veldig godt (nesten bedre) å bruke laks i tacoen. Du kan bare steke laksen i tacokrydder og ellers lage tacoen som før. Det er kjempe godt! Lykke til med å være vegeterianer!<3

Trine

19.07.2012 kl.14:47

Jeg begynte å lese bloggen din i fjor sommer, det var så gøy å lese om fester, sol, trening osv. Nå er det bare bilder av deg selv inne i mørket og seriøse innlegg om dyrevern og meninger. Hvor er sommerfølelsen. :(

Vinn Justin Bieber-billetter!!

19.07.2012 kl.14:48

Få billetter til konserten(e) i Oslo neste år!

Registrer deg her.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHFFRlYwTlVSVVp5aFF3RmNvR2VQbWc6MQ

Lykke til :)

solveig

19.07.2012 kl.15:12

Folk er så sinnsykt uvitende og trangsynte. Jeg klikker av å lese noen av kommentarene som kommer inn på bloggen din. Folk skjønner jo virkelig ikke greia..? Jeg syns det er dritbra at du bryr deg, og at du er villig til å gjøre noe for den saken du brenner for. Jeg har selv vært vegetarianer i 2-3 år, og det går helt fint med meg. Jeg har ikke spist noe ekstra av noe som helst, bare spist det samme jeg spiste før, ,uten kjøttet. Når det gjelder taco, så er det ikke noe større problem enn å krydre det med litt taco krydder. Smaker nesten det samme.

Og dere som sier at dere vil bli vegetarianere, men ikke hadde klart det.. Da vil dere det ikke nok. Bare dere vil det nok, så klarer dere det.

Lykke til! :D

19.07.2012 kl.15:22

en sak å bry seg om: http://hest.no/blogg/blogg.html

19.07.2012 kl.15:26

Heihei!

Har selv vært vegetarianer i over åtte år. Spiser egg, men kjøper konsekvent økologisk, eller aller helst gårsegg (fra gårder som har utsalg - enkelte butikker tar også inn egg fra lokale gårder der hønene ikke lever på et frimerke...). Du kjenner sikkert til LUSH? De har i alle fall helt supre skjønnhetsprodukter. De har en sterk miljø -og dyrevennlig profil! OG de har nettbutikk:)

Lise

19.07.2012 kl.15:39

Jeg er seriøst en big fan av deg,og du er sykt flink til å blogge! Du ligger på delt førsteplass hos meg :) Uansett,så synes jeg at du er utrolig herlig som skriver om slikt på bloggen,og du sprer budskapet om delfiner,for eksempel, via bloggen. Håper du klarer å være vegetarianer,det er en stor utfordring! Du er herlig,stå på! + At jeg synes at du er utrolig pen :)

Christine

19.07.2012 kl.15:46

Liker at du viser så stor interesse for dyr! Dyr er min lidenskap, og du skal ikke skille på noen dyr. Alle fortjener å leve like mye. Jeg skal bli medlem av NOAH, for jeg føler jeg virkelig må gjøre noe nå!

Dyremishandling går virkelig inn på meg, at folk ikke har mer vett i hodet enn å skade uskyldige dyr.

anonym

19.07.2012 kl.16:10

du vet jo vell at dyr spiser dyr? så selv om vi alle mennesker slutter å spise dyr så spiser jo de fortsatt hverandre. det er jo bare sånn det er i naturen. det at du ikke liker hvordan de blir drept går jo an å endre på. det er jo bare å sjekke produktene du kjøper at det er frittgående høns som har lakt egga osv. å bli vegetarianer hjelper egentlig ikke stort. det får det bare til å gå ned i vekt og det holder deg bare unna mye av det gode. det er jo vanskelig å finne god vegetarmat overalt i verden. men fint om du er så viljesterk da.

mel- livet som psykisk syk

19.07.2012 kl.16:11

digger deg :D

19.07.2012 kl.16:13

Ok. jeg har ingenting i mot deg sofie, personlig! men det att du sier folk misshandler delfiner på parkene er IKKE SANT! jeg jobber selv i en park, vi henter inn delfiner som er syke, som er svake og ikke klarer seg på egenhånd. vi trener dem og har show med dem, men du kan se på dem att dem liker og vere med på det! De er elsket og får mye oppmerksomhet og kjærlighet fra oss. Det er faktisk to sider av saken! OG FORRESTEN! DET BILDET AV DET RØDE VANNET ER EKSTREMSAKER! IKKE ALLE ER SÅNN.

Sunniva

19.07.2012 kl.16:15

Du er den beste bloggeren.

Digge digge deg<3

Emilie Skaget

19.07.2012 kl.16:30

Nå kjente jeg rett og slett bare at jeg ble jævlig provosert! Jeg har akkurat vært i USA og svømt med delfiner, og det du sier om delfinene i Sea World er bare bullshit. Havdyrene blir født i Sea World, men om det er så ille at de henter inn dyr fra havet så spør de om tillatelse fra "goverment" i USA. Av delfinene i Sea World er det kun to delfiner som har blitt reddet utenom parken (altså fra havet, med tillatelse til å gjøre det) og resten har blitt født i selve parken. Når delfinene ikke er vandt til noe annet enn å bli tatt godt vare på med kjærlighet og mat, hadde det vært enda verre om de skulle blitt sluppet fri og muligens drept av andre dyr eller mennesker. Dette vet jeg fordi jeg snakket med flere som jobbet med delfinene der, snakket om hvordan man kan bli delfinpasser og slike ting. Har alltid hatt et veldig godt inntrykk av deg og elsket måten du skriver om slike ting, men nå får du virkelig gjøre ordentlig research før du skriver til flere tusen mennesker på en måte som gjør at de føler at de kommer til å være kriminelle dersom de besøker en dyrepark.

Astrid

19.07.2012 kl.16:32

Når jeg var i tyrkia for maaaange år siden svømte jeg med delfiner i en park.. da viste jeg åpenbart ikke dette ! Jeg begynte særiøst å gråte da jeg fant ut at jeg hadde støttet delfinfagnst :( Elsker at du skriver slike innlegg

sirisagaard

19.07.2012 kl.16:38

Faktisk så gjør man forskjell på "vanlige" mennesker, og mennesker med downs. Man får jo gå opptil 6 måneder gravid før abort om fosteret har en hemming. Dette er så feil! Bare så folk kan ombestemme seg.. De er like mye mennesker. + de trenger mere trygd enn andre mennesker, og nesten ingen gjør noe får å hjelpe. Ja - jeg vet hva jeg snakker om.

Og det egget er jeg litt uenig i. Altså, JA. Du har helt rett, jeg syns så synn i de hønene. Men enkelte folk har høner hjemme som husdyr, og gir dem et skikkelig flott liv. Disse egga da, kan ikke de heller bli spist da? Det er veldig mange som ser opp til deg, Sophie Elise. Dermed må du ikke få folk til å tro at det er feil å spise egg.. :-)

Visst denne kommentaren fikk det til å høres ut som om jeg er imot valget ditt, og ikke bryr meg om dyr, så er dette feil. Jeg bryr meg VELDIG om dyr, jeg begynte til og med å gråte bare av å se trailer til den delfin filmen. Dette er så sinnsykt feil, det burde ikke vært lov. Jeg må se den filmen en gang, selv om jeg får vondt inni meg..

19.07.2012 kl.16:41

Peta er vell ikke akuratt en fantastisk organisasjon. Mye av filmene og bildene deres er "satt opp" av dem selv, altså de viser brutalte bilder og filmer av dyr som de selv har laget for å vise verden hvor ille dyreplageri er. De setter seg også i et utrolig useriøst lys når de kaster mel på kjendiser som bruker pels for eksempel.

NOAH er også en tullete organisasjon. Hadde det vært opp til dem hadde alle hunder, katter, hester, marsvin, kaniner og so on løpt fritt i gatene. Morsomt at de kjemper for frie dyr og dukker opp på en protest mot sirkus med hunder i bånd. Lurer på om NOAH spurte hundene om de ville være med demonstrasjonen I BÅND.

Men for all del, det er viktig å kjempe for at dyr skal ha det bra. Du gjør en god jobb!

Frida

19.07.2012 kl.16:44

Er så enig! helt forferdelig å se det bilde av delfinene og det blodrøde havet, disse menneskene har ikke hjerte.

Emma

19.07.2012 kl.16:59

Nå ble jeg litt provosert! For det første; DU må respektere at andre vil dra på dyrepark og ta bilde med dyra, hvis ikke kan ikke du kreve at de skal respektere deg! For det andre; å dra på en dyrepark eller lignende gjør folk til hverken kriminelle eller at de støtter drap og tortur osv. For det tredje; du snakker om at alle dyr skal være fri, hva med hunden din? Det blir jo det samme, han lever jo i "fangenskap". Når du går tur med han bruker du sikkert hundebånd slik at han ikke kan løpe fritt. Nå mener sikkert du at han får masse kjærlighet av deg (det tviler jeg ikke på), men tenk om de delfinen på seaworld får like mye kjærlighet som du gir til hunden din. Det blir feil av deg å si at ALLE dyr som lever i "fangenskap" blir behandlet som dritt. Du må ikke se så svart hvitt på saker!

sofie

19.07.2012 kl.17:16

Har en kommentar til "emma"

Tenk om alle hundan hadde gådd utn band, tru kor mange sloss kampa det hadde blitt mellom hunda eller hunda å katte før den saks skylld.. Du veit mye bedre at hunden tel ho Sophie får kjælihet enn du veit at delfinan blir behandla bra å elska på seaworld..

Og tel dæ Sophie, du inspirerte mæ skikkeli nu å æ har delt masse av dette på fb nu, har skreve under på at æ syns at kosmetikk skal slutt å dyretest osv.. STÅ PÅ! :)

Jessica

19.07.2012 kl.17:46

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=-UBUO_cVobI&feature=endscreen

Amanda

19.07.2012 kl.17:46

Når jeg ser det bilde av havet, blir jeg helt matt. At det foregår er helt motbydelig!!

KarolineSolbeerg

19.07.2012 kl.17:49

Bra skrevet! Har stor resptekt til deg.Jeg er en fastleser av bloggen din :-D

Jeanette

19.07.2012 kl.17:55

Jeg ELSKER dyr, men det er en logisk grunn til at hjort, elg, osv. blir skutt og gjort til mat, enn heller å bli kastet/brent etc. Det er for å holde bestanden nede. Hvis ingen hadde gjort det så hadde det blitt ALT for mange av dem og det hadde ikke vært plass til alle mer. Da hadde de komt inn i byene og inn i hagene til folk og spist opp planter/blomster etc. Det hadde vel ikke vært så gøy. Og hvis det hadde blitt for mange av dem så hadde de jo spist opp all vegetasjonen og da hadde det ikke vært mer mat igjen til de. Og det er jo selvfølgelig ikke lov å jakte hele året. Det er jo bare i en sesong per år. Det samme er det med fisk. Det er lov å fiske for å holde bestanden nede.

Jeg elsker dyr, men jeg er ikke vegetarianer. OG jeg har vært i sånne parker med delfiner og sånne dyr. MEN det er ikke alle som støtter de i Japan. Det er mange i USA som tar inn delfiner son er skadet eller syke, hjelper dem til å bli frisk, og så får de bli i den parken. Det er organisasjoner som hjelper dyrene, ikke dreper/skader de.

Jeg elsker dyr og kommer alltid til å gjøre det. Jeg har lyst til å jobbe med dyr når jeg blir voksen, og har selv en katt jeg er veldig glad i. Jeg har ingenting i mot de som er vegetarianere, men du trenger kjøtt også.

Dette er ikke noe negativt/hat mot/om deg.

Emma Lina

19.07.2012 kl.17:58

For det første: flott skrevet, enig i veldig mye!

Men er enig med mange her; gjør litt mer research før du uttaler deg SÅ sterkt.

Her grer du alle under samme kam..

Og som jeg så noen allerede hadde sagt; det er meningen å drepe dyr. Det er livets gang rett og slett! Det skjer HELE tiden at dyr dreper dyr, og vi er jo dyr vi også! Bare tenk over hvor kjøttet du spiser er ifra, for det er DET som har noe å si :)

Anbefaler deg å sjekke ut SHAC og SHAC Norge, sakene demmes vil sannsynligvis interessere deg :)

19.07.2012 kl.18:04

er enig i det du skriver om! men er ikke fiskene like mye verdt som alle andre dyr, ettersom du kan spise dem?

Ida

19.07.2012 kl.18:38

Er enig med deg i noe av det, men mennesker dreper dyr for mat, på samme måte som andre dyr dreper dyr :) Natur!

Men siden du er opptatt av dyremisshandling osv.. Burde du da ikke bruke sminke som er testet på dyr??

sophi

19.07.2012 kl.19:00

Det er så sykt bra at du prøver å påvirke flere folk til å bli medlem av slike oranisasjoner!! Flere bør få opp øyene om hvor grusomt dyr blir behandlet bare fordi vi skal få mat, klær, osv. Det er faen med heilt uakseptabelt!

19.07.2012 kl.19:25

omg, det er helt normalt og dra å se på delfiner osv og sirkus. du må også respektere at andre ikke tar det like strengt som deg, men det betyr ikke at vi er mordere eller dyremisshandlere. alt handler ikke om deg og dine meninger..

Sabrina Maria Torkelsen♥

19.07.2012 kl.19:45

du er helten min !

er 100% enig i ALT du skrev !

<3

19.07.2012 kl.20:19

er du også imot dyretestet sminke? kan ikke du lage innlegg om det også?

se her:

http://www.youtube.com/watch?v=nLqiZkIIdGU

19.07.2012 kl.20:29

erstatt laks med kjøttdeig i tacoen! Det er kjempegodt, lover!! :-)

Andrea

19.07.2012 kl.22:28

Jeg HATER dyreplageri. Men jeg greier ikke en uke uten kjøtt dessverre.. I tillegg husker jeg da jeg var i dyreparker siden 2010. I 2010 var jeg i Marineland som er i Mallorca. der var det delfiner, seler og mye mer! Jeg greide nesten ikke se på delfin og sel showet mamma tok meg med på. Jeg tenkte hvordan de ville hatt det nå hvis de ikke ble fanget for å underholde. De ville sikkert svømt og hoppet i sjøen. Og få delfin unger! Og jeg tenkte på selene også. I høsten samme året var jeg i Barcelona dyrepark og det samme var der. Alle dyr som kanskje nå ville løpt eller svømt og noe lignende i landet der de holdte til akkurat nå. Det samme tenkte jeg da jeg var i London zoo 2011. Orker ikke mer dyreparker. Men det verste dyreplageriet jeg vet om er med hunder. Jeg griner når jeg ser det.

Christine

19.07.2012 kl.22:35

Gode synspunkter og reell fakta, men syns du overdriver litt, du spiser ikke egg?.. seriøst?

Anette

19.07.2012 kl.23:19

Wow, det hjalp mye!Jeg har alltid vært imot dyreplageri og sagt til folk at alle dyr er like mye verdt, men da ler de bare.. Du fikk meg virkelig til å tenke. Jeg sier mye, men gjør ikke alltid noe med det. Det skal forandres!

Hilde

19.07.2012 kl.23:24

Hei Sophie!! Bra du er imot dyremishandlig. Men hva med feks. mennesker? Hvis du er i mot dyremishandlig, så burde du vel også være imot for eksempel mennesker som jobber livet av seg for ingenting? Det er blir jo på en måte menneskemishandlig? Tenk på alle klærne du kjøper. Tenk på hvem som lager dem. Mest sannsynelig er det et lite barn i Kina eller lignende som får 2 kr timer for å jobbe livet av seg for å lage klær til deg. (og alle andre) Vet dette er utenom temaet, men ville ha settet pris på om du hadde skrevet litt om dette. Og at man kanskje burde sjekke litt om hvem som lager klær, og hva de tjener på det? :-D mener ikke du er verre enn noen andre, jeg gjør jo det samme selv, selvom det er surt og tenke over det i ettertid ette rjeg har begynt å tenke over dette.

Monica Rennesvik Borgen

20.07.2012 kl.00:05

Hei! Først og fremst vil eg bare sei at du inspirerer meg utrulig masse i det siste! Eg pleide å tenke at du var bare enda en "bimbo" jente på topplista, men der tok eg feil. Du er ei voksen, moden jente som er nesten heilt lik meg. Eg synst du burde hatt ein blogg som handla bare om dyr ! Hehe, sjå på denne videoen, heilt forferdelig! http://www.meatvideo.com/

julie b

20.07.2012 kl.00:49

kjære elise

kjempebra at du som blogger skriver om dette - selv om jeg får sinte gysninger av alle trangysnte kommentarene her, tror jeg at noen vil bli ordentlig inspirert.

MEN..

hvis du spiser fisk og kjøtt som er "humant slaktet" (uff for et ord) er du ikke vegetarianer! hvis du spiser fisk men ikke kjøtt er du pesketarianer. selv er jeg veganer, og elsker det. har ingenting i mot deg altså, er bare opptatt av å få vekk den misforståelsen der.. det har gått for langt når man som vegetarianer/veganer går på restaurant, bestiller noe man tror er riktig, men får fisk/fiskesaus etc. fordi de fleste tror fisk er vegetarisk. det er det ikke. fiskekjøtt er en type kjøtt! og fisk er jo levende vesener.

mange vegetarianere avstår også fra gelatin, selvfølgelig (bein og hud i godteri - æsj!) og ost med 'løpe' altså størstedelen av ostetyper der ute (løpe er et annet ord for kalvemage, forresten....)

lykke til på ferden! ikke la ignorante kommentarer hindre deg, hverken her på bloggen eller i dagliglivet. www.veg-veg-no er en strålende side med info om ALT som har med dette å gjøre. kos deg :)

karoline

20.07.2012 kl.02:07

Kjempe bra skrevet!♥Inspiering♥

20.07.2012 kl.02:21

http://wwf.no/ den siden er bra! Jeg er medlem der, anbefaler den til alle dyrevenner!

Realisten

20.07.2012 kl.02:49

Sophie, har du noen gang hørt "Den sterkeste overlever" ?

Trur du at ei sulten løva, elr en tiger ville nølt i 2 sek me å hoppe på deg å rive deg i bita? Nei.

Dt e vi, menneska, som e på toppen av næringskjeden og vi oppføre oss deretter. skal være enig me deg i at det unødvendig å drepe delfina, men høns, kyr, sau og alle andre "husdyr" blir avla opp for at vi ska spise dæm.

Å det at du "Elske" alle dyr e bare piss. Vi treng dem for å overleve og for å gi oss det vi treng.

punktum.

photosinfocus

20.07.2012 kl.11:12

Helt ærligt synes jeg det er BA med dyreparker! f.eks dyreparken i kristiansand (som vi besøker mange ganger!) Har dyr som er utryddningstruet! Som regel har dyrene i dyrparkene det bedre der enn hvis de hadde vært fri!! ja tenk det! i afrika jeger de innføte på disse dyrene for å få masse penger fra skinnet! Da synes jeg det er MYE bedre enn at de blir slaktet og jaktet på en forferdelig måte bare for å få skinnet!! ynes du burde sjekke opp i ting før du skriver det! Og du må ikke tro du kan ALLT om dette da det gjør du ikke!! Det er faktisk mange sirkus også som dyrene har det bra!! Husker ikke hva de heter men følger bloggen til ei som jobber i sirkus og hun viser hvordan dyrene har det og de liker seg der! De hvet ikke hvordan det er og hvis du mener de har det forferdelig for de må stå i bur under transport (da de står på jorder når de har kommet frem til der de skal være!!) men hvis du synes det er dyreplageri så burde jo å konkurrere med f.eks hester være dyreplageri da de blir transportert i "bur" Den gamle ridelæreren min konkurrerer i distanse og hun bor i norge og reiser på stevner til tyskland, nederland og hun har vert i abu dhabi og det er mye lengre enn sirkusdyrene reiser!

Sirkusdyrene har det også slik som hestene våres! de er orginalt ville dyr men har blitt født i fangenskap noe som gjør at de ikke hvet andre måter å leve på! har de det vondt? nei! Hvis vi hadde sluppet hestene og sirkusdyrene fri der de hører til hadde de kanskje overlevd maks i uke! de hvet ikke hvordan det er og hva de må gjøre for å overleve! Så hvis sirkusene må legge ned! vel da blir det mange dyr som må bli avlivd da et fritt liv er uaktelt for de!

Og hvis du er så mye imot dyreplageri så synes jeg det er viktigere å slutte å smøre en hel del med sminke som mange millioner dyr har LIDD for at du skal kunne bruke enn å slutte å spise kjøtt! I norge har man strenge regler for slakt av dyr og des opphold! hviste du f.eks at hvis man skal slakte en hest så MÅ man ha pass til den? rettere sakt den MÅ være registrert! Hvis du vireklig skal bli vegitarianer burde du gå inn på mattilsynet sin nettside å lese ALLE de reglene vi i norge har for dyr!! DET er gankse mange!!

Og som noen skrev over, hvorfor ikke drikke melk? hvis man hadde sluttet å melke kuene vel da hadde man VIRKELIG drevet med dyreplageri! Kom hit hvor jeg bor så skal jeg holde av ei ku som ikke skal bli melket en dag vel den ser ganske sprengt ut da og jurene sleper i bakken!

Ikke missfortså jeg er også imot dyreplageri synes bare du ser på ting fra feil vinkel og litt lite infomert hva som egentlig skjer!! Kuene i norge lever drømmelivet! ingen andre lang har kuene SÅ godt som i norge! de går ute døgnet rundt og blir bare tatt inn for å bli mjølket!

Ida

20.07.2012 kl.14:05

Hei! Mulig du har sett videoen før, men dette handler om hvordan dyr blir holdt til fange før de slaktes og vi spiser de.

www.meatvideo.com

VELDIG brutal, men du bør vise den på bloggen så folk faktisk ser alvoret. Går ikke an å se videoen uten å gråte, den er helt forferdelig.

Maren!

20.07.2012 kl.18:34

Liker veldig godt det at du ikke spiser egg og høns! mange som ikke vet hvor forferdelig hønsene har det!

Men jeg lurte litt på en ting. Kan du sipise kjøtt som har blitt skutt altså hjort, elg osv, altså dyr som lever i det fri for så å bli skutt etter å ha hatt ett bra liv? Vil gjerne høre ditt svar på dette!:D

20.07.2012 kl.22:08

Altså, jeg er enig i at dyr skal få leve i det fri. Fordi det er jo egentlig ikke meningen at dyr skal være så nære mennesker. Seaworld har du jo missforstått heile greia med, jeg har selv vært der og vi fikk tønnevis av info, og vi fikk se mange filmer om hva de gjør der. Ingen av dyrene på seaworld har blitt hentet dit uten grunn! Alle dyrene der har vært syk, eller skadet. Det er da de fra seaworld stepper inn og hjelper dem, slipper ut igjen mange og holder noen der for at vi skal få se og lære mer av de forskjellige dyrene. Alle dyrene lever mange år ekstra der enn hva de ville gjort ute i de fri. Grunnene til det er jo fordi de blir hjulpet når de er skadet eller har det vondt, de har ikke andre dyr som er ute etter å spise dem og at de får maten uten å måtte jakte på den selv. Noen parker har dyrene bak glass, helt alene, innestengt og borte fra andre dyr og normale forhold som de hadde hatt om dem hadde vært ute i det fri. Men det er ikke det de på seaworld gjør! Tenkte bare du og alle andre burde vite det, derfor burde du vite mer om du skal rakke ned på seaworld som har reddet så mange fantastiske dyr.

Anniken

20.07.2012 kl.23:43

Ser ikke noe negativt i være vegetarianer! bra for deg, men du burde kanskje vurdere å kutte ut fisk? De er tross alt dyr de også.

Det jeg egentlig skulle kommentere og påpeke var det bildet du valgte og bruke. Du sa det var fra japan. Japan har årlig en dato hvor de samler delfiner inne i et visst område også kjører de ut med både.. og direkte spidder de. I dette tilfellet hadde jeg enda håpet at de dro til "sea world" men det er dessvere ikke faktumet. Disse delfinen blir drept, for å bli solgt slik at man kan spise det i japan. Dette er billigere, og blir blandet inn med annen fisk for å "lure" japanerne. Delfiner er ikke noe man burde spise fordi det har mye kvikksølv og det er derfor mange fra utlandet ser på det som å drepe bare for å drepe.

Dette er et sårt tema og kanskje noe du burde vurdere å skrive om bloggen? Finnes masse organisasjoner og info på nettet. Samtidig som det er en del youtube videoer!

21.07.2012 kl.00:37

det med sea world er feil i hvertfall i USA, de hjelper skadde dyr som trenger hjelp, har vært inne der de passet på delfinen, skilpadder osv... det kan være annerledes i Japan, men du overdriver i allefall mot USA, de behandler dyrene bra og slepper mange ut i det fri hvis de er klare for det og i det hele tatt er friske nok. greit at du er vegetarianer, men ikke skriv om ting som ikke er helt riktig og skriv unntak eller de det gjelder! :))

amalie :)

21.07.2012 kl.10:26

Du burde skjekke ut bloggene undulin.blogspot.com og veganerliv.com :D

annonym

21.07.2012 kl.12:30

ikke forstå meg feil, men mennesker er rovdyr, og for å hålde nede artsbestandene må vi spise kjøtt, det gjelder alle rovdyr, om et rovdyr forsvinner fra en plass for eksempel rev, som poleier å spise kaniner, vil stedet plutselig bli overfyllt av kaniner, og gresset, der kaninene er vil forsvinne og kaninene må flytte, pluss alle dyrene som bor i det. dette er bare ett eksempel, men for at det skal vere balanse i nauren må rovdyr spise andre dyr. og forresten så er jeg helt enig i at det er gale fvordan de behandler dyrene, og jeg forstår for eksempel det at du ikke vil spise egg på grunn av måten hønene må leve på. og alle har sine egene meninger og tar egene valg, og egentlig synest jeg det er veldig bra at du viser at du ikke vil støtte dyreplageri, og slikt som foregår. :)

Vanja

21.07.2012 kl.16:31

Jeg har lenge tenkt å bli vegetarianer, og nå er jeg helt bestemt. Skal ikke spise kjøtt eller egg, det er helt sikkert. Det jeg er usikker på er melkeprodukter og fisk...hva mener du?

Jeg vet det er mange gårder som lar kuene gå fritt rundt, og frivillig bli melket av en melkemaskin, men det finns også gårder der kuene lever i små bur...på en måte slik som hønene. Vet du noe om det?

Så har jeg en hund også. Deler av kosten hennes består av kjøtt, som f.eks hundepølse. Jeg vil ikke endre på hennes matvarer, samtidig som jeg vil være dyrevennlig, hva gjør du med din hund?

Ble mange spørsmål...håper at du kunne gi meg svar på det du vet. Det hadde hjulpet meg mye..sikkert mange andre også. Synes du er et fantastik forbilde :)

Jente,12år

21.07.2012 kl.17:39

Hei Sophie Elise

Jeg er på ferie i Thailand.Jeg og familien min var på saitsing og skulle ri på elefanter.Vi hadde ikke noe valg vi var nødt til å ri hadde egentlig ikke så veldig lyst men så kom jeg meg oppå og så ser jeg de som styrer elefanten hadde en slags ljå som de slo elefanten med og da ser jeg at elefanten hadde mangen sår og blødde jeg syntes så synd på elefantene!

Hilsen en blogg fan

22.07.2012 kl.10:28

Jeg bor på en gård selv og det er ikke sånn at alle dyr har det dårlig har du noen gang vært i et fjøs de har det faktisk veldig bra de går ute hele sommeren og vi steller godt med den. Hvorfor er det slik at alle hakker ned på oss bønder det er vi som lager maten til dere. Vi har også høns og vi har de i bur men det er selvfølgelig nye miljøbur og det er faktisk ikkje bevist at frittgående er bedre en bur høns der er det faktisk noe noen bare har funnet ut av de tror der, men det er mange sol mener der omvendte. Når de er frittgående så hakker hønene mye mer på hverandre og de er mye Støre dødelighet når de er fritgående.

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17822527&a=1.7822527&f=/helse-forbruk-og-livsstil/&h=www.nrk.no

Hvis vi bønder bare skal legge ned så får dere ikke grønnsaker heller. Og hvor skal dere få maten fra da ??

Jeg respekterer de som er vegeterianere men det er unødvendig å skrive at vi behandler dyrene dårlig.

22.07.2012 kl.15:59

www.visualpetition.com

Solveig

23.07.2012 kl.20:04

"Man gjør ikke forskjell på et "vanlig" menneske og et menneske med downs når det kommer til om de får leve eller dø, derfor bør man ikke gjøre forskjell på et dyr som er mer intelligent enn et annet. "

Man gjør jo faktisk forskjell på mennesker. Det er mange av de som får beskjed om at de skal få et barn med downs, som aborterer det bort!

Melanie

24.07.2012 kl.08:48

Hater virkelig dyreplageri! Er så i mot det, og får dårlig samvittighet når jeg ser en løs hund eller katt som er syltynne som bare løper ut på veiene, men de gjør ikke det med dyrene sine på seaworld, vertfall ikke i usa! Det kan jeg love deg, kanskje de gjør det bort i japan og kina, for der spiser de jo katter og hunder, men i usa bor dyrene i både dyreparker og på seaworld, de har det veldig bra! Så du kan virkelig ikke si at dette gjelder for alle dyreparker, akvarium og sirkuser, fordi noen av de tar veldig godt vare på dyrene sine!

Marie

27.07.2012 kl.03:08

Tusen takk Sophie for at du har informert såpass mye som du har om dette, og testing på dyr av alle slags produkter! Jeg var rett og slett uviten om alt dette, og hadde det ikke vært for deg ville jeg fortsatt vært det.

Det eneste jeg tenker på nå, når jeg bruker produkter fra "nei-lista" (som jeg såklart aldri skal kjøpe igjen) til kosmetikk.info, er de stakkars kaninene som ble torturert for at jeg skulle få kjøpe dette produktet. Begynner å gråte.. Så bra det i hvert fall er en person i Norge med så stor stemme som du har, som bruker den til noe positivt og godt.

Maria

31.07.2012 kl.23:59

Fisk da? Gjør du ikke forskjell på dyr da?

Ikke negativt ment, er fantastisk at du dropper andre dyr enn fisk også, lurer bare på om det er en grunn. :)